FK Radnički Niš

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Ilić: "Nismo mogli više protiv Partizana"[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti

490x370_milos-petrovic-radnicki-partizan.jpg
Miloš Petrović

Trener niškog Radničkog Aleksandar Ilić posle poraza od Partizana 4:0 rekao da je presudio kvalitet gostiju. On dodaje da će ekipa u narednom periodu pronaći izlaz iz problema.
Na dva poslednja meča Radnički je primio 9 golova od OFK Beograda i Partizana. Malo ko je očekivao pre prvenstva da Radnički može da nadigra te protivnike, ali rezultati su bili visoki. Ipak, poraz od Partizana treba dodatno da opomene niške fudbalere pred finiš prvog dela sezone.
- Sigurno je da smo u ovom trenutku pali i bitno je da što pre nađemo izlaz. Ipak, Partizan je mnogo organizovanija ekipa od nas i na terenu i van. Nismo mogli više, imali smo momenata kada smo bili na nivou protivnika, ali presudio je kvalitet Partizana - istakao je Aleksandar Ilić, trener Partizana.
Mesta pesimizmu i padanja u očaj nema, kako tvrdi Aleksandar Ilić. Ekipa je pružila svoj maksimum, a na treneru je da proceni ko na dalje može da ispuni očekivanja da bi klub polusezonu završio iznad "zone ispadanja".
- Analizirajući igrački kadar dolazi se do činjenice da većina naših igrača nije igrala u ovom rangu i protiv ovakvih fudbalera. Objektivno, postoje oscilacije u igri, ali potreban je duži trenažni proces da se to poboljša. Za kontinuitet su potrebni i bolji faktori u organizaciji kluba van terena - iskren je Aleksandar Ilić.
Do kraja polusezone Radnički treba da odigra još 4 meča, a sledeći je u subotu protiv Slobode u Užicu koja nije poražena kod kuće u prvih 11 kola. Na svom terenu ima 4 trijumfa i 2 remija.
- Optimističan sam, hrabar i ne predajem se. Uvek tražim izlazak iz problema i mi moramo da se izdignemo iznad situacije - optimističan je Ilić.
Podrška sa tribina ne izostaje, a to se pokazalo i na meču sa Partizanom. Od oko 13.000 ljudi, veći deo je navijao i podržavao niški Radnički. Sledi priprema za Slobodu, a onda na Čair dolazi još jedan veliki protivnik - Vojvodina.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički prekinuo negativan niz[/h] Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti

490x370_bojan-djordjevic-radnicki-partizan.jpg
Bojan Đorđević; foto: Dejan Pešić

Fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su bez golova protiv Slobode u Užicu u 12. kolu Superlige i tako prekinuli niz od dva uzastopna poraza u takmičenju.
Prvu izgledniju šansu u prvom poluvremenu Radnički je imao u 11. minutu kada Lukić šutirao samo u gol aut.
Sloboda je imala više prilika da dođe do 3 boda, ali je golman Radničkog Miloš Perić dobro odradio svoj zadatak.
U finišu meča Radnički je preko Dušana Kolarevića pokušao da dođe do gola, ali je golman domaćih odbranio šut.
Trener Aleksandar Ilić odlučio se da promeni tim u odnosu na sastav koji je počeo protiv Partizana i da akcenat stavi na odbrnau i čuvanje gola. To se na kraju pokazalo kao dobro rešenje jer se Radnički iz Užica vraća sa bodom i prekinutom serijom ubedljivih poraza.
Radničkom je ovo četvrti remi, drugi u gostima. Sa 13 bodova niški tim je siguran iznad "zone ispadanja", a pozicija koju će zauzimati nakon ovog kola zavisi i od sutrašnjih mečeva.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Radnički izgubio od Vojvodine u Nišu[/h] Autor Ljubica Stojanović i Predrag Blagojević Izvor Južne vesti

Nikola Lukić; foto: Marko Pekić


U 13. kolu Superlige na stadionu Čair fudbaleri Radničkog poraženi su od Vojvodine rezultatom 1:0. Jedini gol za Novosađane dao je Abubakar u 88. minutu.
Treći meč za redom kod kuće Radnički nije uspeo da zabeleži pobedu. Drugi put za redom i drugi uopšte fudbaleri Radničkog sa svog stadiona odlaze poraženi pošto nakon Partizana, Vojvodina je odnela bodove iz Niša.
Iako rezultat to ne pokazuje, Radnički nije bio nadigran i imao je prilike da osvoji sva 3 boda. Međutim, u 88. minutu pogotkom Abubakara koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Radničkog.
Ekipa Radničkog pre meča

Igrači Radničkog od početka su pokazali veliku želju i napredak u igri. U 10. minutu Vukomanović je nakon centrašuta Aleksandra Jovanovića šutirao u golmana Vojvodine. Minut kasnije, Vojvodina je imala priliku preko Bojovića, ali je odbrana Radničkog reagovala dobro.
Radnički je nastavio sa pritiscima, pa je u 14. minutu Milan Jovanović dobio loptu sa leve strane od Saše Stojanovića, ali je golman Supić izboksovao loptu. Lopta je došla potom do Predraga Stamenkovića, ali je njegova lopta završila u ruke golmana gostiju.
U 19. minutu bila je još jedna šansa Radničkog. Bojan Đorđević je centrirao, loptu je propustio Milan Jovanović do prezimenjaka Aleksandra koji je šutnuo preko gola.
(/slika)
Pokušao je i Marko Ranđelović i 24. minutu iz daleka, ali je lopta otišla preko gola. Videla se želja igrača niškog tima da dođu do gola, ali nisu imali sreće. Vukomanović je u 32. minutu izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, ali je lopta otišla preko gola.
Velikiu priliku Vojvodina je imala u 33. minutu preko Abubakara čiji je šut odbranio Miloš Perić. Lopta je išla pod prečku u gol, ali je Perić izbacio u korner.
Novu veliku šansu Vojvodina nije iskoristila nakon kornera kada je Jokić loptom pogodio stativu, a potom je opasnost za Radnički otklonio Saša Stojanović.
Foto: Marko Pekić

U drugom poluvremenu igrači oba tima su nastavili da opsedaju protivničke golove. U 52. minutu Ajuru iz Vojvodine sa oko 35 metara prebacuje gol Perića. U 54. minutu lopta Saše Stojanovića odlazi preko gola Vojvodine.
Vukomanović je daljine sa leve strane pokušao da iznenadi golmana Supića, ali Radnički i dalje nije uspeo da da gol. U finišu meča je bilo dosta uzbuđenja, u 78. minutu Abubakar je šutirao preko gola, dok je u 80. minutu Radnički imao ogromnu šansu. Aleksandar Bajevski, koji je ušao sa klupe u 65. minutu, primio je loptu od Aleksandra Jovanovića i uputio udarac glavom, ali je lopta udarila spoljni deo mreže.
U 85. minutu Grin je šutirao preko gola. Usledio je gol Vojvodine i pokušaji Radničkog da se približe golu.
Na kraju, Radnički završava 6. meč bez pobede i upisuje 6. poraz. Na 3 meča Radnički nije postigao gol, a sledeći protivnik je Javor u gostima.

[h=2]Sukob navijača i policije[/h]Pre početka meča došlo je do sukoba dve navijačke grupe. Ispred ulaza za zapadnu tribinu grupe navijača oba kluba su se sukobile. Pojedinci su bacali flaše, petarde i dimne baklje, dok nije došla policija da ih razdvoji.
Policija je u vezi sa tučom privela 5 osoba.
- U toku je rad sa dovedenim licima. Dok se rad sa njima ne završi, ne možemo da znamo da li će i koje mere biti preduzete protiv njih - kaže PR policije Lidija Pavlović.
Pavlović kaže da u incidentu nije bilo povređenih navijača, a da je jedan policajac lakše povređen.
 
Učlanjen(a)
14.09.2012
Poruka
121
[h=1]Radnički Niš - Crvena Zvezda 16h[/h]

slika
Srpski kup: Radnički Niš - Crvena Zvezda
U Staroj Pazovi izvučeni su parovi šesnaestine finala Kupa Srbije. Crvena Zvezda gostuje kod Radničkog u Nišu, a utakmica Kupa Srbije u kojem će Crvena Zvezda pokušati da odbrani trofej biće odigrana na stadionu "Čair" sa početkom u 16 sati. Očekuje se pun stadion, pošto su sve karte rasprodate.

Igrači Crvene Zvezde su se nedavno susreli sa Radničkim iz Niša i teško pobedili. Sada su uslovi drugačiji, jer će "Real sa Nišave" biti domaćin. Janković ipak veruje u pobedu svog tima.

"Srećan sam što ćemo ponovo igrati u fudbalskom ambijentu jer sam čuo da su sve karte skoro rasprodate. Prethodne utakmice (u Novom Pazaru i Kuli) igrali smo pred avetinjski praznim tribinama, a imali smo i tri teška gostovanja. Počinjemo da igramo u paklenom ritmu, na svaka tri dana, ali u Nišu imamo motiv više jer branimo trofej" rekao je Janković.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Radnički pobedio Napredak golom Pejčića
Autor Ljubica Stojanović Izvor Južne vesti

U 24. kolu Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su Napredak rezultatom 1:0. Jedini gol za niški tim postigao je Ivan Pejčić u 22. minutu.

U 22. minutu Miloš Petrović je krenuo sa svoje polovine terena i dao loptu Aci Jovanoviću na levom boku koji je dodao do Pejčića, koji je sa peterca poslao loptu pod prečku gola Napretka za 1:0 za Radnički.

Umalo da Radnički postigne gol na startu meča. Aleksandar Jovanović je poslao visoku loptu za Stojanovića, koji je prihvatio, došao do šesnaesterca gostiju, ali je šutirao pored desne stative.

Tokom prvog dela igre viđena je izjednačena igra, u kojoj je Napredak imao dva slobodna udarca, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Filipovića.


U drugom poluvremenu Napredak je prvi imao priliku. U 52. minutu Trujić je centrirao sa leve strane, Vidaković pogodio loptu glavom. Lopta je prošla pored stative Filipovićevog gola.

Uzvratio je Radnički kad je Pejčić prošao po desnoj strani, ubacio u peterac, ali je golman Krznarić sprečio Ćuluma da postigne gol.

Radnički je najbolju šansu u drugom poluvremenu imao u 75. minutu kada je Pejčić izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, ali je njegov šut zaustavila prečka.

U 86. minutu, nakon ubacivanja Marjanovića iz prekida, Ćulum je bio najviši u petercu gostiju, ali je glavom prebacio loptu preko gola.

Nakon ovog kola Radnički ima 34 boda i zauzima sedmu poziciju.

Tabelu Superlige možete videti ovde.

U narednom kolu, u utorak, 22. aprila Radniči gostuje Crvenoj zvezdi.

Poruka „meraklija“
U 58. minutu utakmice navijači Radničkog su pokazali vrlo ružan transparent: „Novinari grada Niša, poljubite nas tamo gde se piša“.

RADNIČKI - NAPREDAK 1:0 (1:0)
RADNIČKI: Filipović, P. Jovanović, Kosorić, M. Petrović, Pavlović, Ćulum, Krstić (od 58. Kolarević), S. Petrović (od 81. Marjanović), A. Jovanović (od 70. Milenković), Stojanović, Pejčić.

NAPREDAK: Krznarić, Luković, Aškovski, Janičić, I. Milošević, N. Milošević, Mićić, Dimitrov (od 59. Vukmirović), Vidaković (od 59. Ndaje Ibrahima), Trujić, Božović.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Radnički pretrpeo sedmi poraz
Izvor Južne vesti

Aleksandar Jovanović; foto: Vanja Keser
U 9. kolu Superlige niški fudbaleri izgubili su rezultatom 3:1 (0:0) od Napretka u Kruševcu i trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli.

Napredak je zabeležio prvi trijumf u sezoni i to upravo protiv Nišlija koji su prvi put šutnuli na gol u 72. minutu.

Mrežu Radničkog "načeo" je Nemanja Janičić u 47. minutu iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio golman niškog tima Aleksandar Kesić faulom nad Ndiajeom.

Na 2:0 povisio je Bojan Božović u 54. minutu, a u 73. minutu Napredak je poveo sa 3:0 golom Nikole Trijuća.


Jedini pogodak za Radnički delo je Vladana Pavlovića u 81. minutu.

Radničkom je ovo sedmi poraz, uz dve pobede.

Sa 6 bodova niški tim zauzima 15. poziciju i ima 2 boda više od kragujevačkog Radničkog, a po bod manje od Napretka i Voždovca.

U narednom kolu Nišlije dočekuju imenjaka iz Kragujevca.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Radnički poveo, pa izgubio u Novom Pazaru
Izvor Južne vesti
490x370_bratislav-punosevac.jpg

Bratislav Punoševac strelac za Radnički; foto: Vanja Keser
Fudbaleri Radničkog iz Niša izgubili su rezultatom 3:1 (2:1) od Novog Pazara u 11. kolu Superlige iako su poveli 19. minutu golom Bratislava Punoševca.

Niški Radnički je i dalje bez boda u gostima pošto je i na šestom ovosezonskom gostovanju pretrpeo poraz.

Radnički je više napadao na početku meča, imao mnogo bolju igru. Svoju šansu je realizovao Bratislav Punoševac u 19. minutu nakon centrašuta Aleksandra Jovanovića.

Izjednačenje je stiglo u 42. minutu kada je gol Radničkog sa leve strane iskosa pogodio Bruno Olivera de Matos nakon dodavanja Udovičića.

Ubrzo je Novi Pazar i poveo jer je iskoristio sumnjivo dosuđen penal. Sudija Marko Popović pokazao je na "belu tačku" nakon starta Aleksandra Jovanovića na loptu, ali sudija je video i faul niškog igrača nad Dejanom Rusmirom.

Isti igrač je izveo jedanaesterac i doneo prednost od 2:1.

Konačan rezultat postavio je Admir Kecap u 69. minutu koji je naleteo na loptu koju je odbio golman Nišlija Aleksandar Kesić nakon šuta Predraga Pavlovića.

Nakon 11. kola Radnički ima 9 bodova i do nedelje popodne se sigurno nalazi na 14. poziciji.

U narednom kolu Nišlije dočekuju OFK Beograd.

NOVI PAZAR - RADNIČKI 3:1 (2:1)
Gradski stadion u Novom Pazaru

Sudija: Marko Popović

Žuti kartoni: Marko Jevtović iz Novog Pazara; Aleksandar Jovanović iz Radničkog

Crveni kartoni: -

NOVI PAZAR: Zlatko Zečević, Bojan Đorđević, Slobodan Vuković, Miloš Tintor, Žarko Udovičić, Marko Jevtović, Predrag Pavlović, Dejan Rusmir (Miloš Živković od 90. minuta), Admir Kecap (Sead Hadžibulić od 89. minuta), Miloš Mijić, Bruno Olivera de Matos (Vladimir Radivojević od 86. minuta).

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Vladimir Đorđević, Miloš Petrović, Vladan Pavlović, Petar Đuričković (Petar Petrović od 76. minuta), Saša Marjanović, Aleksandar Jovanović, Dušan Kolarević, Ivan Pejčić, Bratislav Punoševac.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Remi Radničkog u Čačku
Izvor Južne vesti

Drugi remi Radničkog: Aleksandar Jovanović; foto: Vanja Keser
Fudbaleri niškog tima osvojili su prvi bod na gostovanjima ove sezone pošto su odigrali nerešeno (0:0) sa Borcem u 13. kolu Superlige.

Nišlije su imale više šansi u Čačku, a Bratislav Punoševac u 19. minutu nije iskoristio kada je bio sam ispred golmana Borca koji je dobro reagovao po svoj gol.

Dva minuta kasnije oprobao se i Aleksandar Jovanović, ali je opet golman domaćina bio na oprezu. U 39. minutu Punoševac je imao šansu iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola.

Priliku nije iskoristio ni Saša Marjanović, pa je na poluvremenu rezultat bio 0:0. Radnički je odigrao bolje od rivala, ali nije uspeo da povede.

U drugom poluvremenu niški igrači su nastavili da okupiraju gol Borca, pa čak i postigli gol u 46. minutu koji poništen zbog ofsajda.

U 66. minutu Punoševac je opet imao dobru priliku, ali je lopta otišla pored gola.

Nastavili su niški fudbaleri da napadaju, ali nisu imali sreće da svoju dobru igru krunišu pogotkom.

Drugim remijem u sezoni i u nizu fudbaleri Radničkog sa 11 bodova zauzimaju 14. poziciju, bar dok Napredak ne odigra duel sa Partizanom.

U narednom kolu Radnički će ugostiti Mladost iz Lučana.

BORAC - RADNIČKI 0:0 (0:0)
Stadion kraj Morave, Čačak

Sudija: Dejan Santrač

Žuti kartoni: Ivan Đoković iz Borca, Vladan Pavlović iz Radničkog

Crveni kartoni:

BORAC: Nikola Petrić, Lazar Obradović, Ivan Đoković, Havijer Kohene, Risto Radunović, Dušan Jovančić, Radan Šunjarević (od 44. minuta Miljan Mutavdžić), Slaviša Stojanović, Milan Jevtović (od 60. minuta Alen Mašović), Stefan Milojević, Dejan Đenić (od 83. minuta Uroš Đerić).

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević (od 78. minuta Vlade Lazarevski), Miloš Petrović, Vladan Pavlović, Zoran Ljubinković, Saša Marjanović, Ivan Pejčić (od 91. minuta Petar Petrović), Augusto Batioha (od 87. minuta Vladimir Đilas), Aleksandar Jovanović, Marko Tomić, Bratislav Punoševac.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Ašćerić doneo pobedu Radničkom
Izvor Južne vesti Niš


Golovima svog napadača u 2. i 80. minutu, niški Radnički savladao Metalac sa 2:1 u prvoj utakmici 19. kola Superlige.

Nišlije su povele već posle okruglo 90 sekundi igre. Akciju Aleksandra Jovanovića i Petra Đuričkovića je po levoj strani krunisao Nikola Ašćerić, koji je uklizavanjem poslao loptu u mrežu.

Već u 16. minutu Blažić je mogao mnogo toga da reši, ali je propustio veliku priliku kada je izašao „oči u oči“ sa golmanom gostiju Nemanjom Belićem, koji je odlično intervenisao.

Metalac je bio bolji u prvoj polovini drugog poluvremena, ali to nije uspeo da materijalizuje.

Kazna je stigla u 80. minutu, kada je Ašćerić postigao svoj drugi gol, i to ponovo na asistenciju Đuričkovića, udarcem glavom nakon kornera.

Do kraja susreta, koji je odigran po izuzetno hladnom vremenu i jako teškom terenu, Metalac je uspeo samo da ublaži poraz.

Živković je povukao Đenića u svom kaznenom prostoru, a jedanaesterac je ralizovao Nemanja Mladenović u 88. minutu.

Radnički se ovom pobedom probio na treće mesto na tabeli, sa 31 osvojenim bodom, a narednu takmičarsku utakmicu odigraće u sredu, 2. decembra, protiv Napretka u Kruševcu, u osmini finala Kupa Srbije.
 
Natrag
Top