Zuji trafo u zvucnicima UVEK

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
17
Malo kasnim zbog zauzetosti, ali nikad nije kasno, ako je još aktuelno?
Ajde da utvrdimo prvo neke stvari... kad kažeš zuji samo glavni - misliš na kutiju "glavnu" gde je napajanje i pojačivač (verzija kako sam ja shvatio) ili zuji glavni zvučnik (niskotonac) u svakoj kutiji. Dalje, kad uzvadiš ploču sa trafoom iz kutije jel se čuje trafo kako zuji u ruci lli se čuje zvuk u zvučniku i kada kad se volumen pojačivača smanji na minimum. Bitna razlika.
 
Učlanjen(a)
14.10.2015
Poruka
14
Ma samo glavni zvucnik se cuje gde je pojacavas i napajanje.Kad izvadim napolje trafo , trafo se cuje ali skroz manje nego kad je u kutiji.
Kad pojacavam dok je trafo unutra ne cujem to zujanje sto bi se trebalo cuti jer ovaj trafo zuiji jace i nadjaca ga.Secam se tog zujanja kad pojacam do kraja to je bilo vise sustanje,tad mi nisu zujali zvucnici kad sam ih kupio.
 
Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Onda definitivno je trafo se malo ,,opustio".
Odnesi nekom elektroničaru da zamjeni odgovarajući.
 
Učlanjen(a)
13.01.2016
Poruka
275
Ako zujanje dolazi iz samog zvucnika, niskotonca, onda svakako treba zameniti elektrolite. To nije skupo, kao paklica cigareta. Vidim sa WinWin linka koji je naveo Milojkovic,
http://www.itnetwork.rs/Predstavljanje-Gigatech-F-166A-article-10544.htm
pa dole nize, dosta ljudi se zali na to brujanje. Mozda se tokom vremena od vibracija pojavio hladan lem na elektrolitima pa ih samo treba prelemiti. Moguce je da se pojavio i prelazni otpor u nekim konektorima ako ih ima pa su korodirali. Mozda slicno, neka papucica pod srafom ne pravi dobar spoj. Videh da zvucnici imaju dva mikrofonska ulaza sto mi se bas mnogo ne svidja jer oni imaju veliko pojacanje pa lako mogu da pokupe i dosta pojacaju sta god da ne valja, pre svega tih 50 ili 100 Hz iz napajanja.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top