Wireless - pitanja i odgovori

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.072
imam otkljucan wireless u firmi ali je problem sto u mojoj kancelariji hvata samo jednu tackicu i to u nekom cosku,radi par minuta pa onda pukne....da li postoji ikakav nacin da se signal "pojaca" ???

Jaca antena na ruteru ili jaca antena za primer, najbolja opcija obe jace antene jer signal zavisi od obe...
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.072
Imas uputstva za pravljenje kantene, koja su pravili radio amateri, sa tacnim specifikacijama, koje se racunaju prema obimu i dubini limenke. Ukoliko se lepo napravi fino sluzi jedino ta konzerva radi kako treba ako se lepo napravi... Ja sam odavno napravio jednu i dan danas je koristim za kucni wifi, mada kada se lepo usmeri moze posluziti i za recimo do 150m udaljenosti(bar ranije sam koristio tako, mada treba imati na umu da tada je bilo mnogo manje buke na 2.4 Ghz...).
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Jel probao neko sa konzervom? :D
Pa, ti moze da se smejes Radusinko, al dobro usmerena Kantena, moze da uhvati signal i na pola kilometra, misli se u idealnim uslovima, a da ne govorimo o tome koliko je efikasna u zagusenom gradu, kad se aktivira sa terase.
Postoji cak i program koji su napravili fanovi, bas me mrzi da ceprkam po arhivi i da aktiviram, mozda je to ovaj program.
Kod:
[URL="http://islandlimited.net/shareware/cantennator/Cantennator_Setup.exe"]Cantennator_Setup.exe[/URL]
Inace kad ostavljas zicu za kantenu, ostavi je... nesto duza da bude, jel mi se cini da je tad efikasnija, inace u kancelarijiskim uslovima moze signal da se hvata i obicnom zicom, dobro usmerenom.
Kod podesavanja kantene zuzetno je vazno na kakvom se postolju nalazi, jel razlika od nekoliko milimetara, znaci razliku od nekoliko stotina kilobita po transferu podataka, mislim kilobajta, u najboljem slucaju. Sve ima svoje, pa tako i ovo....
 

Jeg

Učlanjen(a)
31.08.2015
Poruka
42
Jel neko uspeo da mu proradi Tenda PCI kartica W322P+ na win7 64? Nikako ne uspevam, a i raznorazna trazenja i citanje mi nisu pomogla. Na linuksu radi bez instaliranja drajvera.
 
Član
Učlanjen(a)
01.10.2009
Poruka
90
dajte to upustvo za kantenu da vidimo sta mi sve treba :p


moze li neko da mi kaze da li ruter sa dve antene moze da hvata i salje net od nekog drugog rutera u istoj zgradi???
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
Vidis koji je model i potrazis njegove modove rada na netu. Na pr.
Proizvođač TP-Link
Model TL-WA5110G
Modovi rada: AP Router Mode\r\nAP Client Router Mode (WISP Clent)\r\nAP/Client/WDS Bridge/Repeater mode
 
Natrag
Top