10 ključnih koraka za formiranje dubokog ljubavnog duhovnog odnosa

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
10 ključnih koraka za formiranje dubokog ljubavnog duhovnog odnosa

VrFqIzC.jpg


Želite li pošten, dubok, trajan odnos s nekim?

Ljubav. Uvijek isti problemi i frustracije. Doživjeli smo to nebrojeno puta, pitajući se kad ćemo naći posebnu, savršenu osobu s kojom želimo ostati zauvijek. Čak i u vezi, dolazimo do točke u kojoj se naš partner ne osjeća posebno kao što bi trebalo.

Možda počinjemo primjećivati nedostatke ili primjećujemo druge ljude, pitajući se da li ćemo biti sretniji s njima. Odnos se počinje raspadati. Što ako biste mogli sačuvati iskru koja bi trajala – bez obzira s kim ste – i živjeti sretniji život koji ide uz to?

Drevna učenja budizma sugeriraju da to možemo učiniti samo ako preobrazimo naš odnos u duhovno partnerstvo. Ako ćemo koristiti naše odnose kako bi postali mudriji, ljubazniji i suosjećajniji, možemo zapravo promijeniti njihovo funkcioniranje.

Možemo imati odnose i živote kakve smo oduvijek sanjali. Dakle, što je točno duhovni partner? On ili ona je saveznik za osobni rast. Oboje odlučite da želite raditi na sebi zajedno kako bi izvukli najbolje iz sebe što je brže moguće. Obećate da ćete si pružati pomoć i ljubav, također i svima drugima oko vas.

Samo kada živite ljubav i dobrotu vaš odnos će istinski procvasti. Isprobajte i uvjerite se. Kada započnete s tom praksom, možete ostvariti sve svoje snove. Kako to učiniti?

Bilo da ste u vezi ili tražite novu, ovdje je 10 načina za izgradnju duhovnog partnerstva.

1. Obavežite se na nešto više

Element koji uzdiže duhovno partnerstvo iznad običnog odnosa je revolucionarna ideja da je vaša uloga podržati jedno drugo na vašem putu do konačne evolucije. Imajte na umu da ono što tražite nije samo fizička sigurnost ili emocionalna podrška, već duhovna evolucija.
To znači da podržavate jedni druge u svojoj međusobnoj potrazi kako bi postali prosvjetljenije biće. Bez obzira na ciljeve koje postavite vašem odnosu, on će diktirati svoj način djelovanja iz dana u dan. Ako je vaš cilj je tvrtka ili financijska sigurnost, ne očekujte dugoročno zadovoljstvo. Ako je vaš cilj radikalna evolucija vašeg tijela, uma i duha, očekujte ispunjenje vaših snova.

2. Razvijte kvalitete kakve priželjkujete kod svog partnera

Napravite popis osobina koje najviše želite da vaš partner ima. Umjesto da tražite nevjerojatne značajke kod nekog drugog, razvijajte ih u sebi. Na primjer: Ako želite financijski stabilnog partnera, sami budite stabilni! Želite nekoga zabavnog? Budite zabavni!
Ljepota percepcije je da ćete vidjeti sve svoje kvalitete, dobre i loše, što se odražava na vama i na vašem partneru. Budite potpuni u sebi i vidjet ćete potpunost u svom partneru.

3. Očistite prošle veze

Razmislite o vašim bivšim partnerima. Što vam dolazi u um? Ukoliko postoji bilo što osim ljubavi, imate posla. Slike i osjećaji koji izviru određuju kako ćete doživjeti svoj trenutni odnos. Naučite oprostiti. Bez obzira koliko loš bio vaš prošli odnos, vi ste iz toga trebali nešto naučiti.

4. Prepoznajte promjenu i iskoristite je za osobni rast

Prihvaćanjem promjene iscjeljujete prošlost. U budističkoj filozofiji, to razumijevanje je temelj mudrosti. Nema početka bez kraja, kraja bez početka, bez smrti nema života.
Vaš odnos će se preobraziti kako vi i vaš partner budete rasli. Kao duhovnim partnerima, vaš posao je da se volite i podržavate jedni druge kroz taj proces. Koristite promjenu za rast, ne opirite se.

5. Prakticirajte meditaciju svaki dan

Ako želite mudrog, duhovnog partnera, punog ljubavi, morate i sami biti takvi. Organizirajte si dnevnu praksu koja uključuje meditaciju, molitvu ili duboko razmišljanje. Postoji mnoštvo istraživanja koja dokazuju mentalne i fizičke zdravstvene prednosti koje pruža meditacija.
Kada učite kako mirno sjediti i meditirati – to funkcionira kao i bilo što drugo: potreban je trening. Pronađite i prakticirajte metodu koja vam odgovara i povezuje s višom sferom. Vrijeme i pozornost koju posvetite vašoj meditaciji utječu na rezultate koje ćete dobiti. Ne plašite se, možete početi sa samo nekoliko minuta dnevno.

6. Bavite se svojim tijelom svaki dan

Dodir, intimnost i povezanost bitni su sastojci duhovnih partnerstva. Zadovoljavajući intimni odnos počinje s tim da se osjećate dobro u svom tijelu. Jogijska učenja istražuju suptilne energetske veze koje imamo s drugima. Da biste pristupili tim dubljim dimenzijama, vaš fizički oblik mora biti zdrav.
Zdravo se hranite. Uvedite režim vježbanja koji vas oživljava. Učinite nešto zabavno! Budite uzbuđeni i promatrajte što se događa u vašem intimnom partnerstvu.

7. Suočite se sa svojim demonima

Svi mi imamo prtljagu, zar ne? Svi imamo sjene koje ne želimo vidjeti. Bivanje u duhovnom partnerstvu zahtijeva da odrastete u osobe kakve trebate biti. Bitan korak je iznijeti na površinu ono što najviše negiramo u sebi. Partnerstva su izazov. Vaš odnos će iznijeti svu vašu tamu na površinu. To se obično događa kada odnos završava, ili kada počne “igra optuživanja”.
Razriješite stvari umjesto da potičete jedni druge na psihološke igrice koje će biti sve gore. I ne mislim da se one neće pojaviti! Pronađite dobrog trenera ili terapeuta, ako je potrebno. Učinite to i promatrajte kako vaša srca cvjetaju i vaši umovi se šire. Inače će vaše vlastite sjene neizbježno uništiti vaš odnos.

8. Planirajte sastanak s anđelom, (barem) dva puta mjesečno

Kako se odnosite prema svom odnosu takve ćete stvoriti i rezultate. Je li ovo najposebnija osoba na planeti za vas? Ako je tako, kako se odnosite prema toj osobi? Ako se odnosite prema njoj kao prema svetom biću, ona će to i biti. Ako se odnosite prema toj osobi kao prema običnoj osobi, ona će to biti.
Obvežite se da ćete imati “sastanak s anđelom” dva puta mjesečno. Zapamtite blaženi osjećaj kada ste se prvi put susreli i ponovno rekonstruirajte prošla vremena. Lijepo se obucite,otiđite u najbolji restoran, ili skuhajte njegov/njezin omiljeni obrok kod kuće. Uzmite si vremena kako bi sve bilo posebno. Razmislite o tome što bi željeli: cvijeće, poklone, djela!

9. Uskladite svoje vizije

U duhovnom partnerstvu najvažnije je međusobno podržavanje najdubljih želja. Kako bi ostali zajedno, vaša dva viđenja moraju se uskladiti. Pitajte jedni druge: Što najviše želite? Što vas zove? Istražite ta pitanja s hrabrošću i poštenjem. Vaše vizije ne moraju se slagati, ali ih je potrebno uskladiti.
Pronađite zajedničke aspekte svojih vizija za budućnost. Možda jedan od vas želi živjeti u inozemstvu, dok drugi želi živjeti blizu obitelji. Umjesto da budete uhvaćeni u dualizam, tražite “treći način.” Možemo povesti mamu s nama! Ili živjeti na svakom mjestu po šest mjeseci u godini.

10. Slijedite svoje snove

Svi smo trebali biti heroji u našim životima. Nitko to ne može učiniti za vas, čak ni vaš duhovni partner. Najbolja stvar koju možete učiniti za vaš odnos je da postanete osoba koju ste sanjali, onakvi kakvi i trebate biti.

Najbolji savjeti poznatih osoba: 38 tajni sretne veze

1. Mindy Kaling – glumica i komičarka
“Moja mama je uvijek znala govoriti: ” Ne možeš reći volim te – prije nego što možeš reći – ja “. Mislim da to nekako ima smisla.”

2. Erin Andrews – sportski reporter
“Od mojih roditelja, jer su sretno oženjeni već dugo vremena: „Samo slušaj. Slušaj njega. Ja sam neovisna i tvrdoglava. Pusti ga da govori jer nije poanta biti tako tvrdoglav i imati argument na sve. Moji roditelji su veliki primjer. Oni se vole i vode brigu jedan o drugom. “

3. Jesse James – pjevačica
“Moja mama kaže da treba kuhati za svog muškarca. Ona je južnjakinja pa bi izvukla pitu iz pećnice čim bi tata došao kući. To je oduvijek bio njezin savjet i znate što? To funkcionira. Vaš muškarac vas želi gledati u kuhinji kako stavljate ljubav u hranu.“

4. Candace Cameron – glumica
“Najbolji savjet koji sam ikada dobila dolazi iz Biblije. To je nacrt za brak i to je ono na čemu se moj brak temelji. Imamo i druge bračne parove koji su primjeri u našem životu. Moji roditelji su u braku više od 40 godina, a djedovi i bake više od 65 godina. Kada gledate parove u dugim brakovima i vidite kako prolaze kroz dobra i loša vremena, shvatite da je to zbog toga što su se dovoljno potrudili i voljeli svog partnera dovoljno da ostanu s njim bez obzira na sve. “

5. Anthony Carrino – hgtv
“Moja mama mi je rekla – To ne bi trebalo biti tako teško. Moji roditelji su sigurno imali svojih loših trenutaka, ali većina u njihovom odnosu bilo je stvarno super. Ne bi trebalo biti toliko teško voljeti nekoga.”

6. Ivan Colaneri – hgtv
“Uvijek treba biti iskren.”

7. Lydia McLaughlin – Real Housewives of Orange County
“Ljubav je odluka, ne samo emocija. To je nesebičnost i predanost.”

8. Giuliana Rančić – lice s TV-a
“Morate biti dobri jedni prema drugima … to stvarno vraća poštovanje. Ja sam odrasla u vrlo pobožnoj katoličkoj, talijanskoj obitelji i poštovanje nam je bilo najbitnije. Nemojte loše govoriti o partneru, pazite na svoj odnos i budite dobri jedni prema drugima. Čuvajte ga kao zlato “.

9. Joe Manganiello – glumac
“Najbolji ljubavni savjet koji sam ikad dobio je vjerojatno – Ne odlazim iz veze; samo izlazim iz kuće ”.

10. Andy Cohen – tv lice
“Dovoljno je slušati svoj instinkt i komunicirati.”

11. Alyson Hannigan – glumica
“Nikada ne budite razdvojeni više od tri tjedna. Dva tjedna, možda tri, to je bilo najduže što smo mi ikada bili.”

12. Vanessa Lachey – tv voditeljica i glumica
“Nemojte lagati svom partneru. Izraz na licu vas uvijek izda, a oni osjećaju laž kao izdaju. Ako je to osoba koja će biti s vama uvijek i zauvijek, u dobru i zlu – voljet će vas zbog vaših dobrih i loših strana. Voljeti će vas zbog vas samih. Dakle, otvorena komunikacija je ključ. Ja nemam tajni pred mojim mužem, i volim to. Osjećam se ugodno i neusiljeno kad sam s njim. Volim ženu koja sam postala s njim. “

13. Dita Von Teese – Burlesque plesačica
“Mislim da je najbolji ljubavni savjet koji sam ikad dobila zapravo o razumijevanju da je komunikacija ključ, ali i da ne postoji jedna savršena osoba za vas. Morate prihvatiti o kojim stvarima možete pregovarati, a o kojima ne. “

14. Victor Cruz – NFL igrač
“Uzmite si vremena. Ljubav će doći. Ne forsirajte. Nemojte se truditi da se to dogodi. Opustite se, uzmite vremena, vi ćete znati kada je tu. Moja mama mi je dala taj savjet.”

15. Paris Hilton – starleta
“Moja mama mi je rekla – uvijek budi vjeran i odnosi se prema nekom onako kako želiš da se odnose prema tebi. Nađi nekoga koga možete voljeti i to će biti vaš najbolji prijatelj.”

16. Katrina Bowden – glumica
“Mama mi je uvijek govorila:” Što se mora dogoditi, dogoditi će se. Naučila sam da ćete znati kada pronađete pravu osobu. Kada sam ja pronašla pravu osobu, odmah sam znala. “

17. Kristin Cavallari – reality zvijezda
“Netko mi je dao knjigu „Jezik ljubavi“ i to je najbolja knjiga koju sam ikad pročitala o odnosima i najviše mi je pomogla.”

18. Dr. Gary Chapman – autor „Pet jezika ljubavi“
“Prije nego što sam otkrio koncept 5 ljubavnih jezika, dobio sam savjet da postanem učenik svoje supruge i odvojim vrijeme kako bi naučio što ju čini da se osjeća voljenom. Ubrzo sam saznao da ono zbog čega se osjeća voljenom – ja ne mogu uvijek učiniti, jer to nije prirodno za mene. Ali naučio sam je voljeti na način zbog čega se osjeća voljenom i to je veliki dokaz moje ljubavi prema njoj, jer sam izabrao to učiniti s ciljem da joj ugodim. “

19. Jonathan Cheban – reality zvijezda
“Obrati pažnju na djevojku, a ne na sebe. Hrpa ljudi mi je to rekla. To je strašno. Jako sam usredotočen na sebe, tako da mi ljudi uvijek govore nešto kao – obrati pažnju na druge osobe. To je dobra pouka. Učim. Dobro mi ide.”

20. Kelly Ripa – tv lice
“Nemojte se razvesti nakon prve svađe! Imam puno prijatelja koji su se jednom posvađali i to je bilo to, razveli su se. Za tri dana zaboraviti ćete zbog čega ste se svađali. Obećajem. Dakle, samo treba malo pustiti da se slegne – to je moj najbolji ljubavni savjet. “

21. Adriana de Moura – tv lice
“Kad sam imala 15 godina, baka mi je rekla nešto što ću uvijek pamtiti: ‘Ljubav dolazi prije novca’. Ja nikada neću dopustiti da nešto poput pohlepe stane između nas kada je u pitanju ljubav. Bila je udana za mog djeda 70 godina. Vrlo je teško imati dugu vezu, ako niste sigurni to neće potrajati. Pobrinite se da je to vaša istinska ljubav. “

22. Mario Lopez – glumac
“Prema ženi se treba odnositi onako kako bi voljeli da se neko ponaša prema vašoj majci.”

23. Desiree Hartsock – glumica
“Treba pokušati gledati kroz tuđe oči i dopustiti sebi biti nesebičan. Dobar temelj je kada imate uravnoteženo davanje i primanje.”

24. Gabby Douglas – gimnastičarka
“Nemojte se sramiti. Pozovite vašu simpatiju na spoj.”

25. Jessica Sanchez – pjevačica
“Zabavljajte se. Morate zadržati iskru, naročito dok ste mladi. Čak i kada stvari postanu dosadne, zabavite se.”

26. Sasha Pieterse – glumica
“Ako ste u potrazi za ljubavlju, usredotočite se na nešto što volite raditi i naporno radite. Ljubav će vas naći. U osnovi, da bi voljeli neku osobu, prvo morate voljeti sebe. Mnogo djevojaka je danas nesigurno, morate biti zadovoljni sa sobom da bi ostvarili dobar odnos s nekim drugim. “

27. Gabrielle Reece – sportaš
“Potrebno je imati kratkoročnu memoriju i puno oprosta. Posebno djevojke ništa ne zaboravljaju. Idite dalje …”

28. Zac Posen – modni dizajner
“Ljubavni je savjet kao životni savjet, mnogo je elemenata tu. Humor, strpljenje, divljenje su jako važni ljubavni elementi. Ljubav i poštovanje. Morate poštovati osobu koju volite, morate biti sigurni u sebe i voljeti sebe. “

29. Sidro Robin Meade – voditelj
„Razmislite o tome koliko će vam nedostajati ako sutra otiđe. To je savjet mog producenta nakon što sam gunđala o lošim navikama svog muža, kako ima naviku ostavljati prljavu odjeću okolo, i slično. Kako istinito! Bože sačuvaj, ali ako se ikada nešto dogodi našim voljenima, kako bismo čeznuli za njihovim povratkom i veselili se njihovim lošim navikama.“

30. Heather Thomson – glumica
“Jedan od najstarijih ali istinitih savjeta… Jednostavno ne možete ići u krevet ljuti. Morate se pomiriti, jer postoji samo jedna alternativa, a to je da ne budete zajedno. Moj suprug i ja odlučili smo to prakticirati, bez obzira da li se slažemo ili ne.
Mi shvaćamo da smo individue, da smo zajedno nevjerojatno snažni i da imamo obitelj koja je najvažnija stvar i ne bi je mijenjala za cijeli svijet. Dakle, ljubav je davanje i primanje i tu se radi o tome da trebate shvaćati da ste individue ali zajedno u paru i najjači ste ako ste u pravom paru. “

31. Emily Morse – terapeut
“Volite sebe. Otvorite svoje srce,radite na sebi. Tada će se ljubav pojaviti.”

32. Drew Scott – glumac
” Citat Maye Angelou: Naučio sam da će ljudi zaboraviti što ste rekli, ljudi će zaboraviti što ste učinili, ali nikada neće zaboraviti kako su se osjećali zbog vas. ‘”

33. Jonathan Scott – glumac
“Nikada nemojte prestati inspirirati i iznenađivati osobu koju volite, dopustite joj da učini isto za vas.”

34. Eric Dane – glumac
“Htio sam reći – to je posao, ali to zvuči kao da je odnos neki teški posao. Rebecca i ja imamo stvarno jaku vezu. Ja sam zadnji čovjek koji bi trebao davati ljudima savjete o ljubavi, to je sigurno. Ali imam sjajan brak. Imam sreće, pretpostavljam. “

35. Angie Harmon – glumica
“Kyra Sedgwick mi je rekla: ‘Drži svoje srce tamo gdje su ti noge’ i to je nevjerojatno teško učiniti. Potrebno je puno koncentracije. Morate biti svjesni jedni drugih.”

36. Jesse Metcalfe – glumac
“Nema savršenog odnosa. Svi odnosi zahtijevaju rad. Ako budete radili na odnosu, pokupiti ćete nagrade.”

37. Cara Santana – glumica
“Puno je bolje shvaćati nego biti shvaćen. – od moje majke. “

38. Dennis Haskins – glumac
“Izgubio sam oca prošlu jesen, on mi je davno rekao: Jesi li zadovoljan s onim što si postao? Rekao sam – da. On je rekao – Onda se ne možeš požaliti na stvari koje su se događale putem do mjesta na kojem jesi. Učite iz grešaka koje ste napravili i rastite. Uvijek se odnosite dobro prema drugima.“

Izvor: Atma.hr
 
Natrag
Top