iGO Primo NextGen Mape

Učlanjen(a)
16.07.2015
Poruka
197
@navigas koji si ti gospodin :)
A moja ideja je i bila da posaljemo mail direktno Tomici u HR ili kome vec u SR. Kontam ako imaju neke velike greske bas tipa jednosmjerne, kruzni, skretanja nesto bas bitno pa da promijene tog tipa odmah unose ako nista bar u nekoj skorijoj buducnosti s obzirom na posao koji treba da se odradi. A ne zelim da im saljemo kako je to neko drugi odradio nego nadjemo sliku, lokaciju da vide da je fakat problem i tako. Iako nema niko od nas nista od ovoga ipak eto nas hobi ili ludilo...

Tomicin odgovor na moj upit o ispravkama

"Slobodno pošaljite šta god imate. Bilo kakve ispravke će biti riješene isti tjedan, a te iste ispravke će prvo biti viđene u Map Creatoru, te nakon par jtedana I na samom HERE.com."

II DIO MAILA
Sve vaše promjene ubačene u Map Creator prolaze kroz naše provjere direktno u bazu.

Dakle provjerava se da li takva promjena smije ući u bazu (recimo npr. neko prosto ime ulice, ima tu i još nekih drugih tehničkih pravila koja moramo sljedit), provjerava se također i kvaliteta tih istih promjena. (npr. Pravopis tog imena ulice)

Ukoliko vaša promjena prođe provjeru, ona ulazi u našu bazu.


Sve te promjene koje su došle na HERE.com dobivaju i naši klijenti. Stoga sve dolje navedene tvrtke ukoliko uzimaju naše karte dobit će i vaše promjene sa njima.

No mala naznaka na gornju rečenicu.

Mi nudimo veliku lepezu proizvoda, stoga svaka tvrtka koja proizvodi navigaciju ima svoju poslovnu politiku, te oni sami odlučuju koliko često kupuju od nas update karata (svakih pola godine?, godinu?) i koje točno podatke žele kupiti od nas( samo novu geometrij? Samo POI-eve? Samo brzine?). No recimo da svi žele novu geometriju novih cesata, stoga vaše promjene bi trebale završiti na tim navigacijama ali nemogu reči kad, što zbog njihovog plana kupovanja naših karata te i zbog potrebnog vremena koliko njima samima da naše kompailirane podatke unesu u svoj krajnji proizvod.


Nadam se da sam vam pomogao J


Tomica
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
32
@navigas

Detaljno i precizno. Verujem da se lakše i brže proveravaju i ispravljaju nepravilnosti u Beogradu, ipak je tamo i kancelarija Here. Lakše je proveriti stvari na terenu. Sigurno je da moraju biti "oprezniji" kada se radi o drugim mestima. Verovatno proveravaju iz više izvora pre nego što uvrste izmene u mape.
 
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
32
@vladcepesh
Ima li kakve šanse da se stvari koje su danas dodate nađu u posebnom linku? Pre dva dana sam skinuo mape, nekako mi je teško da sve skidam iz početka :D
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
ne moraš da skidaš sve kad može fajl po fajl da se skine. datoteka nije zipovana pa da moraš sve u kompletu.
 
Učlanjen(a)
17.09.2013
Poruka
9
Može li neko da odgovori sta se desava sa Navteq-Q2 mapama Turske,zašto mi ruše aplikaciju iGO Primo IS 9.6.29.583618 ( 26 Aug 2015 ).Morao sam da stavim prethodne mape Turske Navteq-Q1 da bi radila stabilno.Napominjem da sam sve druge Navteq -Q2 izmene (bilding,poi,map)ubacio i bez Turskih mapa aplikacija radi normalno.Prvi put imam ovakvih problema sa ubacivanjem promenjenih mapa.
 
Natrag
Top