Hrvatima pao sistem, ponovo kolone na granici

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Hrvatima pao sistem, ponovo kolone na granici
Na graničnim prelazima Batrovci i Šid, došlo je do formiranja kolone teretnih vozila zbog pada kompjuterskog sistema na hrvatskoj strani.

Izvor: Tanjug
99946232056052aff44a71660072555_v4%20big.jpg
Ilustracija: Tanjug
Juče je celog dana na tim prelazima teretni saobraćaj bio vrlo usporen i još uvek nije sasvim normalizovan, saopštila je dans Uprava carina.

Gužva na prelazima Batrovci i Šid počela je da se stvara u nedelju, 4. oktobra, u prepodnevnim satima, kada je hrvatska strana poslala obaveštenje o uzrocima usporenog rada.

Izlaz za teretna vozila je tokom dana bio potpuno blokiran, dok je ulaz bio otežan.

Situacija je počela da se normalizuje popodne oko 15.30 sati, s tim što je višečasovni zastoj prouzrokovao stvaranje većih kolona na izlazu iz Srbije.

Od jutros, 5. oktobra, na izlazu iz zemlje i dalje postoji kolona od oko četiri kilometra na Batrovcima i oko 2 kilometra na prelazu Šid, a čekanje na izlaz iz Srbije traje oko dva sata.

Uobičajan protok na oba prelaza može da se uspostavi u kratkom roku, kada hrvatska strana počne da radi bržim tempom.

Inače, u petak 2. oktobra, oko 18 sati, za saobraćaj je otvoren još jedan prelaz ka Republici Hrvatskoj namenjen isključivo za putnički promet - prelaz

Ipak, za sada nema zvaničnih informacija kada će putnici ponovo moći da koriste još dva prelaza koja su i dalje zatvoreni - Sot i Ljuba, a koji se nalaze nasuprot hrvatskim prelazima Principovac 1 i Principovac 2, navodi se u saopštenju.
 
Natrag
Top