Kako žene "muvaju" muškarce?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kako žene "muvaju" muškarce?

Da li je postalo normalno da dame "startuju" pripadnike jačeg pola. Devojke kao da su u poslednje vreme postale prinuđene da krenu u zavođenje. One koje se i osmele za „napad”, često imaju dilemu - gde to da urade

QVygHOy.jpg


Žena s nogama prekrštenim na pravi način i savršenim dekolteom, pripoveda tribunalu o stvarnim razlozima koji su doveli do ubistva njenog ljubavnika, dok sudija, advokati i porota, koju čine isključivo muškarci, opčinjeno prate priču...

Ovako moć pripadnica lepšeg pola slikovito opisuje dr Alehandro Napolitano, psihoterapeut iz Buenos Ajresa. I dodaje da pred atraktivnom ženom muškarci, koliko god pokušavali da se odupru, na kraju bivaju razoružani njenim oblinama, bojom glasa ili prstima koji se nežno igraju sa uvojcima kose. One zavode figurom, zarobljavajući muški pogled do hipnotičkog transa. Ako su muškarci vizuelna bića, onda je izvesno da su fizičke karakteristike i manipulisanje njima, najjače žensko oružje. Da li je, međutim, i jedino? Trijumfuju li u toj igri zavođenja i na drugačiji način, koristeći inteligenciju, oslanjajući se na duhovitost, ističući plemenitost? I koliko uopšte sve to koriste, jer je pitanje pre pitanja - da li su konačno srušeni stereotipi, pa je postalo normalno da devojke startuju muškarce? Psihoterapeut Marija Vicković kaže da je u današnje vreme muvanje sve ređa pojava, ali i da su se dame ipak osmelile i počele da prilaze tipovima.

- Videle su da od njih nema ništa, pa su odlučile da naprave prvi korak - kaže sagovornica "Života plus". - Udvaranje je nekada bilo rezervisano za pripadnike jačeg pola. Šta sve nisu radili da bi osvojili naklonost simpatija. Danas su se povukli, zavukli u ćoškove i kao da čekaju da ih devojka njihovih snova izvuče odatle. Dogodilo se to da su žene postale prinuđene da krenu u zavođenje.

Nevešte u toj igri, ili zapravo vešte, oslonile su se na ono iskonsko u njima. Zavođenje pogledom ispod obrva, osmeh koji je istovremeno i stidljiv i provokativan, nežna boja glasa i zavodljiv hod - pred muškarcem će odati svaku ženu željnu pažnje. I to, kaže Marija, nije nikakvo strateško oružje, nego ono što je svojstveno damama od rođenja, samo je ranije, kulturološkim ili religijskim imperativima, bilo ugušeno. Kada devojka na tome počne da insistira i naglašeno koristi, po savetima gejša iz filmova, može da se kaže da je pribegla taktici.

- Intenzivna igra kosom je jasan znak da žena želi da zavede određenog muškarca. A on će to moći da shvati i ako, dok razgovaraju, ona na specifičan način ukršta noge, sa vrhovima stopala usmerenim prema njemu. Dame često šalju signal i tako što stalno pred tipovima diraju minđuše ili ogrlicu, suptilno im se unose u lice ili se smeškaju - kaže psihoterapeut.

Zato ona za početnice savetuje romantične filmove, koji bi mogli da budu dobar šlagvort za ženski izlazak tokom kojeg se drugarice razbeže po klubu i svaka se usredsredi na svoju "metu". Izbor "oružja" je na devojkama. A opet, dr Alehandro Napolitano tvrdi da je zavođenje pogledom najbrže i najčistije. Jedna kineska studija sprovedena na 120 ljudi je, s druge strane, otkrila da kada neko čuje da je osoba ljubazna, odmah je doživljava atraktivnijom, što pogotovo važi za priču u kojoj dame prilaze.

- Harizma je povezana sa privlačnošću lica, tako da pozitivne osobine mogu da povećaju atraktivnost, dok je negativne smanjuju - objašnjavaju naučnici.

Smele žene kojima nije bauk da startuju tipove, ponekad imaju problem gde to da urade. Stručnjaci savetuju okruženje u kojem provode najviše vremena, kao što je radno mesto, jer su tu najprirodnije. Ali tu se opet kriju druge zamke - pomisao na eventualni debakl i pitanje šta posle njega. U gradskom prevozu je obično neprijatno, na ulici su veće šanse da ih muškarac loše proceni, a ako se flertovanje odigrava u kafiću, onda je, savetuju stručnjaci, najbolje da to bude za šankom, odmah do nekog muškog društva. Pritom je važno da devojka celo veče ne sedi za mobilnim telefonom, jer će time, iako sve vreme kao ćaska sa "metom", slati signal da je zauzeta ili suštinski nezainteresovana.

Dr Alehandro kaže da je fizička priča primarna, a svi ostali aduti, kao što je inteligencija, duhovitost i dobrota dolaze na drugi pogled. Tada je važno da svaka devojka naglasi ono najbolje u sebi. On još dodaje da je važno da žene zapamte sledeće:

- Zavođenje je strateška igra koja se igra u etapama, zahteva strpljenje, a pobedu treba slaviti tek na samom kraju.

Dakle, važno je da se dobro rasporede snage. A ako malo i zaškripi na početku, nemojte odmah da odustajete. I smejte se, jer osmeh, kažu, uvek deluje.

DOK ŠETAJU PSE U PARKU...

U poslednje vreme, devojke često startuju tipove sa psom, dok u parku same šetaju svoje kućne ljubimce. A postoji i objašnjenje. Naučnici s Mičigen univerziteta sproveli su eksperiment koji je pokazao da žene smatraju da vlasnici pasa odaju utisak osobe koja je sposobnija da ostvari dugoročnu vezu i povezanost, a pritom deluje opuštenije i pristupačnije.

(Novosti)
 
Natrag
Top