HERE WeGo Navigacija

Učlanjen(a)
27.05.2010
Poruka
11
Такође успео сам са скинем мапе директно са хере апликације Македоније и црне горе а нисам успео грчке и Босне, неке мапе скине одмах а на неке стане на 10 % то вероватно зависи од близине вифија и протока, покушаваћу и даље али најбитније да имам Србију.
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
nekad taj indikator nije tačan piše 12% a na kraju ako prekineš pa ponoviš posle nekog vremena, piše 99%
obično se wifi gasi ako je uključena štednja baterije kad se ugasi ekran.
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
Актуелна верзија
1.1.1031


Ажурирано
01. септембар 2015.


Захтева Android
4.1 и новије

Kod:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=sr
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
HERE Maps verzija 1.1.1031

1zc0577.jpg


Šta je novo :
- You can now see public transport information for Switzerland, Ottawa (Canada), Brest (France),
Charleston and Sioux Falls (USA)
- Long tap anywhere on the map to start drive guidance, get directions or share a location
- See all the stops along your route when taking public transport

Dakle, nova zvanična verzija dolazi sa novom funkcijom. To je dodeljivanje različitih uloga izabranoj lokacii :
1)
informacije o lokaciji,
2) Deljenje lokacije preko društvenih mreža, omogućavanje prijateljima da prate naše kretanje (obavezan uključen internet), 3) Izabrana lokacija se postavlja kao destinacija, i
4) vodič kako stići do izabranog mesta.

15x1dzm.jpg


Sve ove funkcije su testirane u Public BETA verziji 794 i, očigledno, dobile pozitivnu ocenu.
Drugih vidljivih promena nema.


Sa linka se može preuzeti apk fajl za instalaciju nove verzije navigacije HERE bez Play Store, na memorijski prostor telefona po izboru, interna, SD...Ubacivanje mapa i jezika se može odraditi ili download-om sa Play Store, ili se mogu prebaciti iz foldera prethodne verzije, i ubaciti po postupku koji je opisan u postu #287 ove teme.

EDIT
"Live traffic info", informacije o gustini saobraćaja u realnom vremenu u HERE Maps navigaciji. Pošto kod nas ovaj servis ne funkcioniše, ovo je primer iz Londona. Promene za samo 32 minuta :

zw1chf.jpg


Put označen zelenom bojom je sa slabim saobraćajem, žuta boja označava umeren saobraćaj, crvena - izuzetno gust saobraćaj, crna - put blokiran ili zatvoren. Kada vozač vidi da je put označen crvenom ili crnom bojom, najbolje je da bira alternativni put.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.05.2010
Poruka
11
Невероватно и даље неће да скида више од 10%
Ипак оће, нашао сам јак сигнал.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
"Error 54km/h" u HERE Maps navigaciji

Iz razloga nepristrasnosti, ukazaću na jedan ozbiljan bag u navigaciji HERE Maps
. Kod mene se povremeno pokaže. Ne baš toliko često, bolje rečeno, vrlo retko se pojavi, ali je suština u činjenici da postoji. Nazvao sam ga "Error 54km/h". Možda je razlog taj što sam više puta nešto radio u fajlovima navigacije pa je negde ostaje neki trag. Jer je simptomatično da se uvek pojavljuje ista brzina, 54km/h. Obratiću se mejlom HERE Support-u.

2dt7hus.jpg


Kada u vožnji zadam destinaciju i pokrenem navođenje, navigacija iz nepoznatog razloga pokaže, iako stojim na semaforu, da se krećem brzinom od 54km/h i što je još gore, iako se ne krećem, navigacija pokazuje napredak na postavljenoj putanji. Ovo je situacija od jutros i odmah sam napravio skrinšotove. Uredno smanjuje preostalo rastojanje do cilja, smanjuje i vreme dolaska na cilj, ali brzina ostaje 54km/h. I da naglasim, pomenuta brzina 54km/h se uvek pojavljuje kod ove retke, ali ozbiljne greške. Tako je kod mene. Interesuje me da li još neko ima ovakvo negativno iskustvo pri korišćenju HERE Maps navigacije.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
Ja sam je koristio nekih 1000km i nikad mi se ovo nije desilo. Jel ti se ovo desava samo sa poslednjom verzijom ili se desavalo i sa prethodnim? Posto najnoviju nisam probao.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
HERE Maps - HERE mapa Beograda na internetu ispravljena
(Mape TomTom i Google Maps zaostaju u Srbiji)

Do danas je putanja Viševačka 4 - Kneza Višeslava 29 imala isti oblik, bez obzira na smer kretanja.

nz3n1h.jpg


Razlog je bio pogrešno označen Bulevar Patrijarha Pavla kao dvosmeran. Pošto je to ispravljeno od strane HERE kancelarije u Beogradu, sada ruta Viševačka 4 - Kneza Višeslava 29 ima ispravnu putanju.

rrjnv4.jpg


Takođe, ispravljena je ozbiljna greška koju je prvi prijavio @marxista . Pešačkim nadvožnjakom kod Steco-a više ne mogu prolaziti automobili. Ni do sada nisu mogli, ali su navigacije sa HERE mapom rutirale vožnju i preko njega.

30m1dg9.jpg


U prilogu se vidi da je na mapi sada Bulevar Petrijarha Pavla jednosmeran.
Ostaje samo još da sačekamo novi apdejt HERE mapa za navigacije koje je koriste.

EDIT
U prilogu je slika mape HERE sa novim putem, koji prolazi pored Borče, a ide od petlje "Kovilovo", na Zrenjaninskom putu, i dolazi do Pančevačkog puta. Tu je i odgovarajuća slika mape Google Maps koja polako, po preciznostima i detaljima, zaostaju za HERE mapama u Srbiji. Nažalost, ni mapa TomTom nema ucrtan pomenuti put. Ono što je još čudnije, iako i TomTom ima predstavništvo u Srbiji, provajder i dalje nije otklonio grešku u vezi dozvole levog skretanja na centralnoj raskrsnici u Beogradu, iz Bulevara Kralja Aleksandra u Ulicu Kneza Miloša .
Naravno, uočene novosti u HERE mapi na internetu, biće vidljive u sledećem apdejtu HERE mapa za navigacije koje je koriste (iGO, HERE,...)
 

Prilozi

  • Jednosmeran Bulevar Patrijarha Pavla.jpg
    Jednosmeran Bulevar Patrijarha Pavla.jpg
    123,2 KB · Pregleda: 21
  • Ovca HERE Maps.jpg
    Ovca HERE Maps.jpg
    148,5 KB · Pregleda: 17
  • Ovca Google Maps.jpg
    Ovca Google Maps.jpg
    143 KB · Pregleda: 17
  • Ovca TomTom.jpg
    Ovca TomTom.jpg
    104,8 KB · Pregleda: 15
  • TomTom skretanje u Kneza Milosa.jpg
    TomTom skretanje u Kneza Milosa.jpg
    164,8 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
Ja sam je koristio nekih 1000km i nikad mi se ovo nije desilo. Jel ti se ovo desava samo sa poslednjom verzijom ili se desavalo i sa prethodnim? Posto najnoviju nisam probao.
HERE Maps simulate route

Naravno, našalio sam se. Nisam pronašao način kako da HERE Maps simulira rutu. Ali, nisam ni ja pronašao način da im "pokvarim" navigaciju i da namerno ovo izazovem. Greška, kako sam je ja nazvao, "Error 54km/h" u HERE Maps navigaciji, se sada povremeno javlja u svim verzijama koje sam menjao proteklih dana: 1.1.790, BETA Public 1.1.9572, 1.1.1031. Praktično u svim aktuelnim verzijama, ali ISKLJUČIVO na mom Huawei Y300 telefonu. Na svim drugim telefonima koje povremeno koristim ja, a stalno moji, HTC Desire 816, Lenovo S60, Samsung Galaxy S3, nema ove greške.
Evo snimka koji sam stavio na Youtube. Veoma zanimljiva "greška". U opisu video snimka nisam baš pomenuo da je greška, jer se zaista samo kod mene javlja i to samo na jednom telefonu. Ko zna zašto. Development HERE Maps engineers još traže uzrok. Mislim da sam ipak ja nešto "zabrljao" nekada na telefonu i da se taj "rep" vuče. Jer sam odredio da mi interna memorija bude ustvari SD kartica. A u prvim HERE instalacijama, ova navigacija se smeštala na pravoj internoj, na onoj od telefona.


Inače, selektovao sam engleski jezik pošto imam nameru da, ukoliko mi razvojni inženjeri HERE Maps nešto odgovore, da im pokažem kako to izgleda uživo.
Smatram da je korektno i ovo pokazati. Posebno zbog mog mišljenja da je HERE Maps možda i najozbiljnija navigacija. Trenutno, jedino od nje više cenim iGO_NextGen. Mislim da im je rutiranje i rerutiranje veoma slično. Koriste i istu HERE mapu. Ali, iGO ima daleko bolje odrađenu i bogatiju grafiku na navigaciji. Takođe, iGO ima i mnogo bolji Utility Interface...

EDIT 1
@ivica122 , sve sam probao. Mislim da sam ipak ja nešto poremetio u mom telefonu. Kada sam menjao verzije, sve izbrišem i sa interne memorije telefona i sa SD kartice. Ipak, kada ponovo instaliram, vrlo mali deo se nalazi i na internoj telefona iako ne instaliram sa marketa, već pomoću apk fajla sa foruma !? Čak sam se registrovao i na ženin fejs nalog i opet isto. A kod nje, na njenom telefonu se nikada nije javila ova greška. A ni na drugim telefonima. Menjao sam sve što mi je palo na pamet. Na drugim telefonima nikada nisam uspeo da "vidim" ovu grešku. Inače, jednom se javila i u mojoj ulici, Miloja Zakića, a za nju HERE nije upisao ograničenje brzine. I tada je, siguran sam, bila brzina 54km/h, samo nije bila crvene boje :). Kada se na mom telefonu pojavi, ja mogu odmah ponovo da je "simuliram". Tako sam jutros i snimio. Inače, nije baš toliko često. Ipak, smeta mi. A HERE support se još ne javlja. Baš sam ih namučio. Razmenili smo nekoliko mejlova. Slao sam i skrinšotove i ne mogu da veruju. Zato sam spremio i ovaj video. Neka se muče. Dosta sam ih hvalio :) ...

EDIT 2
U postu #301, sledeća stranica, objasnio sam da je u pitanju sistemska greška, greška softvera navigacije. Može se pojaviti na bilo kom telefonu, na bilo kojoj verziji, sa instalacijom na SD ili internoj memoriji...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
A da probas u opcijama da pomeris obavestenje o prekoračenju brzine, na primer za 5km/h, ko zna, mozda upali :)
 
Natrag
Top