NEZAUSTAVLJIVE Odbojkašice zabeležile i petu uzastopnu pobedu u Svetskoj ligi

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
NEZAUSTAVLJIVE Odbojkašice zabeležile i petu uzastopnu pobedu u Svetskoj ligi
Izvor: BlicOnline
Naša ženska odbojkaška reprezentacija zabeležila je i petu pobedu u nizu u Svetskoj ligi, pošto je u nedelju savladala Dominikansku Republiku sa 3:0 (25:18, 25:22 i 25:22).

660208_oss_f.jpg


Meč sa državom iz Centralne Amerike trajao je 82 minuta, a u našem nacionalnom timu najefikasnije su bile Brankica Mihajlović sa 16 poena, Tijana Bošković sa 12 i Jovana Stevanović sa 10 poena.


Srbija je sjajno otvorila meč, a isto tako ga i završila. Malo problema, zbog opuštanja, bilo je u završnici drugog seta, ali su seniorke Srbije i tada pokazale da su kvalitetnija ekipa.

Povela je Srbija na početku utakmice sa 5:0 i primorala Markosa Kvika da odmah zatraži tajm–aut. Dominikanke su zatim uspele da smanje na 7:5, ali je Srbija potom povela sa 12:8, pa 16:13. U završnici, seniorke Srbije su vodile sa 21:15, pa 23:18, a set su dobile sa 25:18.

U drugom setu Srbija je vodila sa 5:3, pa 8:7, a Dominikanska Republika preokrenula na 11:9. Ponovo je Srbija vodila na drugom tehničkom tajm–autu sa 16:15, ali su Dominikanke ponovo preokrenule i povele sa 19:17, kada je Zoran Terzić zatražio 30 sekundi odmora. Usledilo je izjednačenje na 19:19, a zatim vođstvo Dominikanki od 22:20. Tada je na servis liniju stala Stefana Veljković, a Srbija je serijom 5:0 drugi set dobila sa 25:22 i povela sa 2:0 u setovima.


Početak trećeg seta ličio je na prvi. Vodila je Srbija sa 5:1, pa 8:3, 14:9 i 16:10. Posle vođstva Srbije od 21:13, Terzić je promenio kompletnu postavu, a Srbija povela sa 23:15. Dominikanke su tada napravile seriju 6:0 i smanjile na 23:21, da bi Srbija zatim iskoristila svoju drugu meč loptu za konačnih 25:22 i trijumf od 3:0.

Bio je to peti trijumf u nizu posle početnog poraza od Kine, od čega četvrti maksimalnim rezultatom, pa će Srbija sa rezultatom 5-1 dočekati sa Rusijom.


Meč sedmog kola je na programu u ponedeljak od 8 časova, a Rusija je jedina ekipa koja još uvek nije poražena u Svetskoj ligi.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
Selektor Terzić nezadovoljan i pored pobede: Moramo bolje ako hoćemo u Rio
BlicOnline
Selektor naše ženske odbojkaške selekcije Zoran Terzić nije bio preterano zadovoljan posle meča sa Dominikanskom Republikom u Svetskoj ligi, iako je Srbija slavila sa maksimalnih 3:0 (25:18, 25:22 i 25:22) i tako došla do pete uzastopne pobede.

248854_srbvsrou014_f.jpg


„Očekivali smo da ćemo zadržati nivo igre i koncentracije kao na nekim prethodnim mečevima, međutim to danas nije bio slučaj. Nije nam se to obilo o glavu, dobili smo utakmicu sa 3:0 i to je sigurno dobro, ali definitivno nismo odigrali onako kako je trebalo. Imali smo mnogo uspona i padova tokom utakmice, poklanjali mnogo poena, tako da ne možemo baš da budemo u potpunosti zadovoljni. Ako je to ta jedna utakmica koja mora da se odigra slabije na ovom turniru, onda mi je drago što je to bilo sada”, rekao je Terzić posle meča.


Sledeći protivnik u Japanu je jedina neporažena ekipa, Rusija, a taj meč je na programu u ponedeljak, od 8 časova po srednjeevropskom vremenu.

„Ako želimo da napravimo dobar rezultat, moraćemo da se više potrudimo i neke stvari mnogo bolje uradimo nego protiv Dominikanske Republike. Protiv Rusije su uvek interesantne i teške, siguran sam da će tako biti i u ponedeljak. Obe ekipe su u vrhu i imaju šansu za prva dva mesta koje vode u Rio, i sigurno da ćemo i mi i oni pružiti maksimum”, kazao je Terzić.


Za najbolju igračicu susreta sa Dominikanskom Republikom proglašena je Brankica Mihajlović, koja priznaje da su Srpkinje delovale pomalo uspavano u meču šestog kola Svetske lige.

„Srećna sam što smo ostvarile još jednu pobedu u nizu, 3:0 je idealan rezultat za nas. Međutim, uvek postoji to ali... Mislim da mi možemo mnogo bolje da odigramo, danas smo delovale uspavano. Ne znam da li je to bilo zbog privikavanja na dvoranu ili nešto raniji termin (12 časova po lokalnom vremenu). Evropski prvak, biće jako teško, ali mislim da imamo šansu da budemo prva ekipa koja će prekinuti taj njihov niz. Verujem da ćemo pružiti dobru igru”, jasna je Mihajlovićeva.

Na Olimpijske igre sledeće godine u Riju plasiraće se dve najbolje plasirane ekipe iz Svetske lige, a Srbija trenutno zauzima drugu poziciju sa pet pobeda i jednim porazom.
 
Natrag
Top