Pas beži od vas? Nipošto ga nemojte hvatati...

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Pas beži od vas? Nipošto ga nemojte hvatati...
| Index.hr
Šta ćete prvo uraditi kad pas krene da beži od vas?

446723509544ba3179a4cb652525856_orig.jpg

Krenuti za njim i to je odgovor koji bi ponudila većina vlasnika. Međutim, to funkcioniše po sledećem principu - što više vi trčite, to će više i on trčati. Upravo zato, odlučili smo da sa vama podelimo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da pravilno reagujete u takvim situacijama.

1. Stanite i lezite

Možda će vam zvučati jako glupo, ali dopustite da vam objasnimo zašto ovaj savet ima logike. Ne morate nužno leći, ali se barem sklupčajte i stavite ruke tako da ih pas ne vidi. U njemu će se tada probuditi znatiželja, jer je to za njega neobično ponašanje. Vrlo verovatno će doći do vas kako bi proverio šta se događa i da li je s vama sve u redu, što je idealna prilika da ga zgrabite za ogrlicu.

2. Trčite u suprotnom smeru

Psi vole potere, ali neka ovaj put on juri vas, a ne vi njega. Čak i ako inače nije za takvu vrstu igre, kad vi počnete da trčite, takođe će proraditi njegova znatiželja i počeće da vas prati. Naterajte ga u zgradu, automobil ili neko drugo mesto, gde ćete moći da ga lakše uhvatite.

3. Otvorite vrata od auta

U slučaju da vam je auto u blizini, otvorite vrata i pitajte svog ljubimca da li je raspoložen za vožnju. Radi se o tome da psi često povezuju vožnju s dobrim stvarima, kao što je npr. vožnja do parka, gde će se istrčati i igrati sa ostalim psima.

4. Sedite

I to tako da mu okrenete leđa ili jednu stranu. Ponovo, vaš ljubimac će to ponašanje smatrati čudnim i prićiće vam iz čiste znatiželje. Takođe, tako ćete delovati manje opasno po njega i samim tim je veća verovatnoća da će vam prići. Ako imate poslastice uz sebe, stavite nekoliko oko vas, kako bi ga još brže privukli.
 
Član
Učlanjen(a)
15.12.2012
Poruka
11
Ja sam radila upravo ovo pod brojem 2. + kad bi se previše udaljio od mene sakrila bih se iz grmlja. Rezultat toga je da se sad svakih 10 metara okrene i pogleda gdje sam.
 
Natrag
Top