Wimbledon 2015

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Đoković i Anderson nastavljaju u utorak!
Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Kevina Andersona prekinut je zbog mraka na startu 5. seta i biće nastavljen u utorak u 14h.

1911364121559ab15a92250274553384_w640.jpg

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Srpski teniser izgubio je prva dva seta u taj-brejku, ali je naredna dva dobio sa 6:1, 6:4 i izjednačio je na 2-2.

Ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebalcili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon.

Novak je imao šanse i u prva dva seta, ali je bio previše letargičan, pa je Anderson stigao do kapitalne prednosti. Srpski teniser je međutim igrao sve bolje u nastavku i uspeo je da izjednači na 2-2 u setovima.

Tekstualni prenos meča:



Đoković je svojim servisom otvorio meč i bio veoma siguran na startu – viner, servis viner i dva asa bili su dovoljni za prvi gem. Već u drugom se izborio za brejk šansu, posle sjajnih riterna i jednog neverovatnog poena u kojem je nekoliko puta vraćao smečeve Andersona. Ipak, Južnoafrikanac je dobro odigrao na mreži, a potom i odservirao za 1:1.

Prvi problemi javili su se u trećem gemu, kada je Novak napravio nekoliko grešaka i posle jedne iz forhenda poklonio rivalu dve vezane šanse za brejk. Prvu je spasao agresivnom igrom i volejem na mreži, dok je kod druge imao mnogo sreće jer je loptica pala na samu liniju. Posle dva nova servisa bilo je 2:1 za Đokovića.

U narednih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja – obojica igrača sigurno su servirala, pa je Anderson izjednačio na 3:3.

Sledećih šest gemova nije donelo brejk, iako su oba igrača imali poluprilike, pa se posle nešto više od 40 minuta igre otišlo u taj brejk – 6:6.

Posle razmene mini brejkova na startu 13. gema igrači su bili sigurni sve do rezultata 6:6. Đoković je pre toga odservirao servis viner, ali je onda usledila dupla greška za set loptu Andersona. Kevin je iskoristio pogodivši as za 1-0.

I početkom drugog seta nastavili su se problemi za Đokovića koji nikako nije mogao da se izbori sa servisima Južnoafrikanca. Anderson je u četvrtom gemu posle nekoliko sjajnih poena stigao do dve vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u vođstvo od 3:1.

203718948559acfbe6b719537593081_w640.jpg

Beta/AP


U sledećem gemu Novak je vratio brejk, sačekao je svoju priliku i grešku Andersona i smanjio na 3:2. I pored vraćenog brejka, Novak je bio daleko od svoje najboplje igre. Delovao je nezadovoljno na terenu, a u 12. gemu Anderson je stigao do dve odvojene brejk i set lopte. Novak je obe spasao dobrim servisima i izborio se za taj-brejk.

Videlo se da je srpski teniser nezadovoljan i ponašanjem publike koja je slavila svaku njegovu grešku i poen Andersona. Od tog trenutka Đoković je zaigrao mnogo bolje, poveo je sa 4:0 u taj-brejku, ali se Andeerson vratio i izjednačio je na 5:5 sjajnim volejom. Đoković je dobio sledeći poen i stigao je do set lopte, ali usledila su dva servisa Andersona - 7:6. Srpski teniser u 14. poenu je popustio i Anderson je dobio i drugi set.

U trećem setu stvari su napokon došle na svoje mesto. Đoković je već u drugom gemu napravio brejk, a u nastavku seta je dominantnom igrom smanjio na 2:1. U šestom gemu napravio je novi brejk, a onda je lako odservirao za 6:1.

Početkom četvrtog seta viđena je velika borba, Novak je teško dobio uvodni servis gem, a u trećem gemu je napravio još jedan brejk. Anderson je prvu brejk šansu spasao, ali kod druge je Đoković odigrao sjajan ritern - 2:1.

U nastavku seta nije bilo uzbuđenja. Đoković je igrao sve bolje, lako je zadržao svoje servise i izborio je peti set. Ipak, odlučujući set biće odigran u utorak zbog mraka u Londonu.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.684
Ples po tankoj žici, bruka novinara i iznenađenje
Čovek koji nikada nije igrao u Gren slem četvrfinalu protiv čoveka koji je poslednji put ispao pre četvrtfinala na Rolan Garosu 2009. godine.


1747804760559aff1670595907473612_w640.jpg

Beta/AP
Međutim, Kevin Anderson uspeo je da nađe način da se ravnopravno bori sa Novakom Đokovićem, čak i da povede sa 2:0 u setovima, a meč je prekinut zbog mraka pri rezultatu 2:2 i nastaviće se sutra (utorak) od 13.00 po lokalnom vremenu, tj. 14.00 u Srbiji.

Slično kao i sa Marijem na Rolan Garosu, Novak je dao sebi i nama noć da razmišljamo, da premotavamo film, da iščekujemo.

Od samog početka po govoru tela videlo se da je Đoković nervozan – čupanje majice, jak udarac po loptici posle osvojenog gema na svoj servis i sl. Jednostavno, za igrače poput Andersona potrebno je strpljenje i oštrina koju Novak obično poseduje, ali sa kojom sada nije izašao na teren.

Kao da mu se negde žurilo, tako je delovao Đoković, a u prva dva seta videli smo mnogo lopti po sredini, nije Novak često igrao pod uglom, što Anderson zbog svoje konstitucije posebno ne voli.

Uz to, ritern ga nije služio najbolje i igra mu nije bila povezana. Međutim, i u takvom odnosu snaga Novak je umeo povremeno da zablista i samo poeni su ga delili od osvajanja oba seta. Međutim, skupo je platio duple greške u taj brejkovima – u prvom na 6:6, u drugom pri vođstvu 4:1. Publika je na nogama, navijaju za autsajdera i protiv čoveka koji je domaćeg favorita tukao na oba prethodna Gren slema.

Đoković je rekao da nije siguran koliko će traga ostaviti poraz iz Pariza i da se nada da će što pre uspeti mozgom potpuno da se preda Vimbldonu. Očigledno mu je bilo potrebno ovako nešto, pošto je posle gubitka drugog seta naglo proigrao.

Andersonov nivo igre za nijansu je pao, ali Novak se digao – pogodio je nekoliko ’nemogućih’ pasinga, počeo bolje da čita servis i da više ulazi u teren. Napravio je brejkove u ranoj fazi oba seta, proradio je i servis, pa je Đoković uspeo da izbori peti set.

A onda mrak i odluka da se duel ne nastavi. Ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da Anderson ne bi imao mnogo šansi u petom setu, pošto je Novak bio u naletu. Ovako, Đoković jeste favorit, ali ko zna šta može da donese novi dan?

1737428440559aff1691430251227472_w640.jpg

Beta/AP
Novak je trebalo da bude melem na ranu posle lošeg dana za srpski tenis. Viktor Troicki propustio je verovatno šansu karijere za prvo Gren slem četvrtfinale – baš kao i protiv Endija Marija 2011. na Rolan Garosu, vodio je sa 2:0 u setovima, ali ovoga puta protiv protivnika znatno manjeg renomea, Vašeka Pospišila.

Činilo se da sve ide kako treba, ali što je Kanađanin više smanjivao prednost, to je Viktor bio stegnutiji. Lopte su bile suviše kratke, napadi retki, a Troicki je jedine brejk lopte stvorio u trećem gemu prvog seta.

Na kraju je sve kulminiralo ružnim rečima upućenim sudiji (iako je Troicki bio u pravu), a Viktor je posle meča bio vidno utučen, svestan ogromne šanse koja je otišla i koja ko zna kad će se ponovo ukazati.

Naravno, mnogo je pozitivnih stvari, povratak u Top 20 i odlična sezona na travi, ali četvrfinale je trebalo da bude šlag na tortu.

Posle Viktora izgubila je i Jelena Janković – Radvanjska nije u formi ove sezone, ali sada je odigrala briljantno. Jelena nije imala dovoljno snage da probija u kontinuitetu brzu i kreativnu Poljakinju (“ne mogu da dišem“, rekla je JJ u jednom trenutku), koja je čekala da se rivalka izmori i da uzvrati kontrom. To je bio šablon velikog broja poena i tako je Agnješka došla do pobede.

Jelena nema za čime da žali, pogotovo što fizički još nije maksimalno spremna posle povreda, a na pitanje da li joj sledi odmor, odgovorila je:

“Od čega sam se ja umorila? Možda neki kraći, aktivni odmor. Ne smem sebi da priuštim da se odmaram, da opet omlitavim i da ne mogu da potrčim. Moram da radim na svom telu, da ojačam i da budem brža. Sada sam mnogo sporija, kasnim za jedan ceo korak, moram radom da vratim eksplozivnost“.

Crtice iz Londona
1741454809559aff16bfe91268172962_w640.jpg

Beta/AP
- Apsolutno je neshvatljivo šta pojedini novinari sebi dozvoljavaju. Posle Nikolasa Maija, i Tomaš Berdih doživeo je da novinar koji postavlja pitanje misli da je on pobedio, a zapravo je izgubio, i to glatko u tri seta od Žila Simona. Evo kako je izgledao razgovor:

Novinar: Da li osećaš da si u dobroj formi pred četvrtfinale?

Berdih: Izvinite?

Novinar: Da li osećaš da si u dobroj formi pred četvrtfinale? (ponovio je)

Moderator: Izgubio je.

Berdih: Da li on zna, samo pokušava da mi se podsmeva?

Novinar: Ne. Izvinite, izvinite.

Šta te nagoni da postaviš takvo pitanje o meču u kojem očigledno nisi pogledao niti jedan poen? Ne mogu da odgonetnem.

- Tokom konferencije za medije Endi Mari zastao je u pola odgovora, čvrsto stisnuo pesnicu dva puta i rekao: “Izvinite, moj brat je upravo pobedio“.

- “Sanjaću tvoj glas večeras“, to je Boris Beker rekao Kelsi, ženi Kevina Andersona, a ona objavila na Tviteru. Pošto su se pojavila razna tumačenja, Kelsi je brzo pojasnila: “Ljudi, nije ništa jezivo. Govorio mi je da sam glasna i iritantna“.

1078041519559aff16ddbe6267991116_w640.jpg

Foto: B92/Saša Ozmo
- Karolina Voznijacki žalila se posle poraza zašto ima malo mečeva žena na dva glavna terena. “Devojke nisu dobile priliku da igraju na velikim terenima – samo po jedan meč dnevno na Centralnom stadionu i terenu broj jedan. Prošle nedelje u najvećem broju dana bio je i samo jedan ženski meč na terenu broj dva“, rekla je Karolina. I u pravu je, na ostala tri Gren slem turnira uglavnom nije tako.

- Upadljiva je razlika između pripreme za meč Serene Vilijams i Marije Šarapove. O Ruskinji sam već pisao, a sada je ona i Serena trebalo da počnu trening u isto vreme. Međutim, Vilijamsovoj je dobrih pet minuta trebalo da se spremi za izlazak na teren (Maša je izletela odmah), a ranije ga je i napustila. Na terenu lagana priprema za meč, tek poneki udarac svom snagom i ono Serenino zamišljeno lice, kao da u svakom trenutku vizualizuje to kako izgleda drugima sa strane.

- Nik Kirjos pravi sve više neprijatelja u svetu tenisa – posle opomene koju je dobio zbog psovanja, namerno je izgubio gem i posle na pauzi trabunjao nešto o tome kako menja čarape i pitao je sudiju da li je to u redu. Logično, izviždan je. Dečko je ozbiljan talenat, ima srce i donosi nešto novo, ali mora da pripazi na ponašanje, sve ima svoju granicu.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Rodžer rutinski: Dobar meč
Rodžer Federer pobedio je Roberta Bautistu Aguta sa 6:2, 6:2, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.


269251871559ae57bb208b533672343_w640.jpg

Beta/AP
Švajcarac je nastavio sa sjajnim izdanjima, a protiv Španca praktično nije imao nikakvih problema.

On će se u borbi za polufinale sastati sa Žilom Simonom koji je neočekivano lako deklasirao Tomaša Berdiha sa 3-0.

„Dobro je što sam igrao protiv nekog ko igra sa osnovne linije, posle dva meča protiv velikih servera. Napravio sam dobru tranziciju u igri. Igrao sam agresivno, odigrao sam dobar meč“, rekao je Rodžer.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Odlučujući set Đokovića i Andersona od 14.00
Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Južnoafrikanac Kevin Anderson od 14 časova će nastaviti svoj meč osmine finala Vimbldona.


1138712603559b7105efdea705592423_w640.jpg

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Taj meč je prekinut u ponedeljak uveče zbog mraka pri rezultatu 2-2 u setovima, i to pošto je Anderson dobio prva dva sa po 7:6, a Đoković uzvratio sa 6:1, 6:4.

Pobednik tog duela u borbi za polufinale igraće sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je pobedio Denisa Kudlu sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Duel Đokovića i Andersona prekinut je oko 21 čas po lokalnom vremenu, pošto Teren 1, na kojem su igrali, nema reflektore. Iako je Centralni teren u tim trenucima bio slobodan, organizatori su odlučili da ispoštuju pravila po kojima se meč posle prekida zbog mraka nastavlja sledećeg dana na istom tom terenu.

Samo dva dana ranije, Gael Monfis i Žil Simon su svoj meč završili na najvećem terenu. Takvu odluku, međutim, opravdava činjenica da se nedeljom ne igra na Vimbldonu, što znači da bi Francuzi morali da čekaju ponedeljak da završe meč, a zna se da se tog dana igraju mečevi četvrte runde na trećem Gren slemu sezone.

Prva četiri seta susreta između Đokovića i Andersona pokazala su dva lica srpskog tenisera. U prva dva seta, prvi reket sveta je bio previše letargičan, imao je svoje šanse, ali ih nije iskoristio, a Anderson je u dva taj-brejka stigao do 2:0. Novak se potom probudio, odigrao znatno bolje i tako stigao do 2-2 u setovima pre prekida zbog mraka.

Pored Đokovića, na terenu će se u toku dana naći i Nenad Zimonjić i Miomir Kecmanović.

Zimonjić igra treći meč na Terenu 3 i u paru sa Poljakom Marćinom Matkovskim čeka ga četvrtfinale dublova sa Holanđaninom Žan-Žilijenom Rožeom i Horijom Tekauom iz Rumunije.

Kecmanović će se na terenu naći već oko 12.45, pošto igra prvi meč na Terenu 16 sa Partikom Niklas-Salminenom iz Finske u drugom kolu takmičenja juniora.

Za utorak su zakazani i mečevi četvrtfinala ženskog singla. Na Centralnom terenu program u 14 časova otvaraju Ruskinja Marija Šarapova i Koko Vandeveg iz Sjedinjenih Država, a potom na njega izlaze najbolja teniserka sveta Serena Vilijams i Beloruskinja Viktorija Azarenka. Posle Đokovića i Andersona, na Terenu 1 igraju Špankinja Garbine Mugurusa i Timea Bačšinski iz Švajcarske, pre Amerikanke Medison Kiz i Agnješke Radvanjske iz Poljske.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.684
Novak u dva čina do četvrtine finala!
Meč osmine finala između Novaka Đokovića i Kevina Andersona, koji je prekinut pri rezultatu 2:2 u setovima, nastavljen je. Rez: NĐ – KA 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 6:5

210992991559bbf4a1133b312346267_w640.jpg

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Srpski teniser izgubio je prva dva seta u taj-brejku, ali je naredna dva dobio sa 6:1, 6:4 i uspeo da se vrati u egal.

Ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebacili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon.

Novak je imao šanse i u prva dva seta, ali je bio previše letargičan, pa je Anderson stigao do kapitalne prednosti. Srpski teniser je međutim igrao sve bolje u nastavku i uspeo je da izjednači na 2-2 u setovima.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu:

Ni novi dan na trećem Gren slemu sezone nije počeo kako je planirano, Novak i Anderson izašli su na zagrevanje, ali su ubrzo morali nazad u svlačionicu jer je počela da pada kiša. Ipak, kako je javio naš izveštač iz Londona, u roku od desetak minuta skinut je zaštitni pokrivač sa trave, pa je meč na terenu broj jedan mogao da počne.

Anderson je nastavio tamo gde je stao u ponedeljak, u uvodnom gemu je odservirao tri asa, stigao do svog ukupno 35, i poveo u odlučujućem setu. Usledio je ekspresan odgovor Novaka, takođe je asom otvorio svoj servis gem, a zatim lagano stigao do izjednačenja – 1:1.

Servis Južnoafrikanca nije jenjavao, ali je naš teniser popravio ritern u trećem gemu i uspeo da stigne do izjednačenja. Međutim, za brejk loptu nedostajalo mu je i malo sreće, jer je posle čelendža Andersona loptica ipak bila na liniji, pa je zatim rutinski priveo gem kraju – 2:1.

Prvu dramu u petom setu videli smo već u četvrtom gemu, kada se Novak suočio sa dve vezane brejk lopte, pošto je dozvolio rivalu da preuzme inicijativu u poenima. Ipak, zadržao je smirenost, prvu priliku za rivala neutralisao je sjajnim serisom, dok je drugu Anderson poslao u aut – 2:2.

Nije Anderson previše žalio za propuštenim šansama, ostao je koncentirsan i nastavio odličnim servisima da muči Novaka. Doduše, Južnoafrikanac je pogodio neverovatan broj linija za kratko vreme, ali je Đoković uspeo i ovoga puta da se izvuče i stigne do novog izjednačenja – 3:3.

Ništa se značajno nije promenilo ni u naredna dva gema. Najpre je Anderson u svom prepoznatljivom stilu stigao do prednost, da bi mu Đoković odgovorio na isti način, bez izgubljenog poena, za novi egal, a situacija je ostala nepromenjena i u sledeća dva servis gema obojice tenisera – 5:5.

Čekao je Novak svoju šansu, iako je u nekim trenucima bilo vidljivo da je frustiran rivalovim servisima. Prvi poen uzeo je zahvaljujući odličnom riternu, usledila je dupla servis greška Andersona, a zatim novi fenomenalan ritern za brejk i ključno vođstvo – 6:5.

NIje dobro počeo Srbin gem u kom je servirao za četvrtinu finala, izgubio je prva dva poena, a pri tom nije uspevao tokom celog njegovog toka da ubaci prvi servis.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Novak: Napeto, frustrirajuće, ali verovao sam
Novak Đoković kaže da je meč sa Kevinom Andersonom bio jedan od njegovih najtežih na Vimbldonu (6:7, 6.7, 6:1, 6:4, 7:5).


1448201294559bf0ffa4598572509844_w640.jpg

Beta/AP
“Osim pada u trećem setu, sve vreme je igrao izuzetno. Efektno je servirao, snažno i u visokom procentu i bilo mi je teško da ga čitam jer mu je isti izbačaj za sve pravce seevisa“, kaže Novak.

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma.

“Uz agresivne udarce sa osnovne linije, težak je rival na svakoj podlozi, naročito na travi. Dva taj brejka, bio sam blizu da dobijem oba, pogotovo drugi u kojem sam vodio 4:0. Napravio sam duple greške, a on je iskoristio šanse. Dobro je servirao, išao na mrežu i koristio kratke lopte. Ja sam se povukao jer je on bio mnogo agresivan i prirodno je da sam onda je nešto pasivniji. Ali držao sam se, pokušavao da na 0-2 u setovima ostanem miran i mentalno jak. Verovao sam u povratak“, dodao je Đoković.

Meč je nastavljen oko 13.30 po lokalnom vremenu, a Đoković je u petom setu slavio sa 7:5

“Bilo je napeto i frustrirajuće – do tog 11. gema nisam imao nikakvu šansu na njegov servis, tada je odservirao dve duple, a ja sam ubacio dva dobra riterna sa forhend strane i to je bilo dovoljno. Ipak, bio sam na 0:30 i kada sam servirao za meč, tako da do poslednjeg poena nisam znao hoću li pobediti ili ne“, završio je analizu meča Đoković.

U šestom gemu petog seta Novak je ’eksplodirao’ posle osvojenog poena, a novinare je zanimalo kome je vikanje bilo upućeno.

“To je bilo na 30:30 u jednom od gemova koji je možda bio i ključan. Izbacio sam sve iz sebe, ni na koga, na sebe. Gledao sam ka loži, ali sam govorio sebi. Emocije su prisutne, ima uspona i padova, a frustracija je naročito prisutna kada je rival neko ko ne daje nikakve šanse za brejk. Pokušao sam da se motivišem, juče nisam pokazivao mnogo emocija. Nekada je dobro vrištati i izbaciti sve iz sebe, tako ja funkcionišem. Svako je drugačiji“.

Sledeći Novakov rival je Marin Čilić, kojeg je prošle godine takođe u četvrtfinalu pobedio sa 3:2 u setovima. Ukupno, Đoković vodi sa 12-0 u pobedama.

“Odigrali smo tri gusta seta, on se umorio u poslednja dva i nije toliko dobro servirao, a ja sam tada igrao odlično. Prošla sezona je bila najbolja u njegovoj karijeri, osvojio je US open. Ranije ove godine govorio je da želi da se fokusira na travu i na Vimbldon jer misli da tu ima najviše šansi, uz US open. Probaću nešto da promenim u odnosu na ovaj meč, pre svega u pozicioniranju na riternu. Nadam se da ću vratiti dosta lopti u teren jer i Čilić odlično servira“.

Novak je i u Parizu igrao tri dana uzastopno, a na pitanje kako će mu to iskustvo pomoći, odgovorio je:

“Mislim da to nije pitanje iskustva, već toga kako će telo reagovati i oporaviti se. U parizu sam igrao dva seta sa Endijem i finale dan posle. Sada sam igrao jedan set i mislim da ću biti u redu za četvrtfinale, pošto nisam potrošio mnogo energije tokom turnira. Videćemo, ali verujem da ću se osećati dobro“, zaključio je Đoković.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Šarapova uz dosta muke do polufinala
Marija Šarapova se mučila, ali je obezbedila plasman u prvo polufinale Vimbldona od 2011. godine.

943367934559bf37e2f139712089083_w640.jpg

Beta/AP
Ruskinja je u četvrtfinalu posle velike borbe nadigrala Amerikanku Koko Vandevej sa 6:3, 6:7, 6:2.

Šarapova je odigrala daleko ispod svog nivoa. Imala je dosta problema pre svega sa svojom igrom, ali je, kao što to često čini, pronašla put do pobede.

Amerikanka Vandevej je dala sve od sebe, izborila je zasluženo treći set, ali je veliko iskustvo Ruskinje na kraju prevagnulo. Šarapova je odmah na startu trećeg seta napravila brejk i povela sa 3:0, Vandevej se vratila na 3:2, ali više od toga nije mogla.

Protivnica Šarapovoj u polufinalu biće Azarenka ili Serena Vilijams.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Prvo GS polufinale za Mugurusu
Špankinja Garbinje Mugurusa ostvarila je plasman u svoje prvo Gren slem polufinale.


678049589559beece4396e489396987_w640.jpg

Beta/AP
Ona je u četvrtfinalu Vimbldona savladala Timeu Bačinski u dva seta – 7:5, 6:3.

Najveći deo posla Mugurusa je završila u neizvesnom prvom setu kada je u poslednjem 12. gemu napravila jedini brejk u tom delu i tako došla do 1-0.

U nastavku se opustila, iako je Timea Bačinski brejkom počela drugi set. Do kraja meča Mugurusa je napravila dva brejka i tako je ostvarila najbolji rezultat karijere.

Ona će u polufinalu igrati sa boljom iz duela Radvanjska – Kiz.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Kraj za Zimonjića u dublu
Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marcin Matkovski eliminisani su sa Vimbldona.


1065938905595930f45784248802521_w330.jpg
Oni su u četvrtfinalu poraženi od holandsko-rumunske kombinacije Žan-Žulijen Rožera i Horija Tekaua sa 0:3, u setovima 4:6, 3:6, 6:7.

Rožer i Tekau su do trijumfa nad sedmim nosiocima došli posle sat i 51 minuta igre.

Srpsko-poljska kombinacija tokom meča nije stigla ni do jedne brejk lopte, a njihovi rivali su im triput oduzeli servis - jednom u prvom i dvaput u drugom setu. Rožer i Tekau su treći period dobili posle taj-brejka u kom su slavili sa 7:2.

Holanđanin i Rumun će se u polufinalu Vimbldona sastati sa boljima iz duela između američkog para Bob/Majk Brajan i indijsko-rumunske kombinacije Rohana Bopana/Florijan Mergea.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Novak: I Kevin je zaslužio pobedu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne bi bilo nezasluženo i da je Kevin Anderson slavio u njihovom duelu u četvrtoj rundi Vimbldona.


2102667963559bd57ab6b3b923343306_w640.jpg

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Đoković je slavio protiv Andersona posle velikog preokreta i meča koji je odigran u dva dana, sa 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 6:5 po setovima, a taj meč je trajao tri sata i 46 minuta.

Novak je u prva dva seta bio letargičan, a Anderson ga je mučio sjajnim servisom, ali se posle 0:2 u setovima srpski teniser probudio, zaigrao bolje i izjednačio. Baš tada je meč prekinut zbog mraka i nastavljen dan kasnije, a Novak je u pravom trenutku iskoristio svoje šanse i pobedio.

Kevin je servirao zaista neverovatno. Bio je ovo jedan od mojih najtežih mečeva na Vimbldona, možda i u karijeru. Bio sam bespomoćan na riternu, bilo je teško čitati njegov servis. Trudio sam se da koristim svoje šanse i mislim da smo odigrali odličan peti set. Ne dešava mi se ovo često, ali čestitam Kevinu na neverovatnoj igri, zaslužio bi pobedu da je na kraju došao do nje“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da će mu način na koji je došao do trijumfa pomoći po pitanju samopouzdanja u narednim mečevima.

Gubio sam 2:0 u setovima, uspeo sam da se vratim i to mi daje zadovoljstvo i samopouzdanje pred naredne izazove. Bilo je frustrirajuće u pojedinim trenucima, posebno u petom setu, ali sam prošao dalje i to je najvažnije. Na kraju je i dobro što sam morao da budem još sat vremena na terenu, ali je bilo teško. Srećom, sve se dobro završilo“, naglasio je Đoković.

Đokovića naredni meč čeka već u sredu, kada se u okviru četvrtfinala sastaje sa Hrvatom Marinom Čilićem.
 
Natrag
Top