Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema govora o nikakvoj ljutnji, a posebno o mom sakrivanju istine, vec upravo suprotno - ti imas mrznju prema Adventistima i izvrces sve sto se moze izvrnuti i uz to iznosis neistine.

Ti naravno verujem da znas da citas, a verujem i da neke stvari poznajes, odnosnio - da nisi potpuno bez ikakvog teoloskog znanja, ali u tvojim izlaganjima ima dosta pomesanih stvari koje ne prolaze test konteksta biblije.

Sto se tice Ellen White - iznosis kompletne istine.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio sam, ja na sve odgovaram, i možda je upravo slučaj da si ti propustio da pročitaš moje odgovore.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
“Hristova Krv je jedino delotvorna. Jedino ona moze da cisti nase grehe. Jedino krv Jednorodnoga Sinsa Bozjega koja cini da se mozemo pribliuziti Bogu, Jedino Njegova krvu ‘cisti grehe celoga sveta’.” MS 15, 1897.

“Bozja ljubav obznanila se ljudima poreko Isusa; ali milost nije uikinula pravdu. Zakon otkribva osobine Bozjeg karaktera i nijedna josta ili titla iz njega ne moze da se promeni. Da bi se prilagodila coveku u njegovom palom stanju. Bog nije promenio svoj Zakon, VEC JE RADI COVEKOVOGT OTKUPLJENJA SEBE ZRTVOVAO U HRISTU. ‘BOG BESE U HRISTU, I SVET POMIRI SA SOBOM’.
(2. Koricanima 5.19.” Ceznja vekova, str. 656.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Taramana i Slape,

Koliko se ja razumem u teme, ova tema nije o adventistimsa, a jos manje o Eleni Vajt, nego o Jevrejima poslanici 4. oglavlje.

Zar se vi adventisti sami ne hvalite time kako je Jelena napisala 100-tinjak tisuća stranica? Zar se Jelena sama ne hvali da je svaku napisanu riječ dobila direktno od Boga? Kad je tako, a tako je, smije li se uopće govoriti o bilo čemu, a da se ne spomene Jelenu i njezin "veličanstveni doprinos"?


"O cemu baba, nego u ustipcima." tako kaze poslovica. Vas dvojica u svakoj tem zelite da blamirate adventisdte.

U blamiranju adventista nitko ne može nadmašiti njih same, a pogotovo nitko ne može nadmašiti Jelenu i pionire koji su u bogohulnim naučavanjima nenadmašni.


Ako je to vasa "istina" koju objavljujete, samo nastavite, ali nije na odmet da citaoci foroma znaju ko ste i koje vam je misija.

Možda sam ja najveći lopov i najveći gad na ovom svijetu, ali sve ono što sam citirao o naučavanju Ellen White i ostalih pionira je istina. Mene kao gada slobodno odbacite, ali ne odbacujte istinu, samo vas istina može spasiti.


Sta mislite zasto je Isus svojim ucenicima rekao i ovo:
"Eto ja vas saljem kao ovce medju vukove, budiute dakle, mudri kao zmija i bezazleni kao golubovi. Cuvajte se od ljude, jer ce vas oni predati sudovima, i po zbornicam svojim bice vas.
" Matej 10,16.17.

Točno se zna zašto je Isus svojim apostolima ovo rekao. Međutim, kada je riječ o slanju i poslanju, ovdje je važno nešto drugo. Isus svoje učenike šalje da objave ljudima kako je on svojom žrtvom i smrću otvorio vrata Božjeg kraljevstva svim grešnim ljudima, a onaj tko šalje Jelenu, po njoj je poslao poruku da su "vrata zatvorena" i da je vrijeme spasenja za grešnike završilo 22.10.1844. Prvi, koji šalje apostole da šire Radosnu vijest, je sam Bog, a tko je ovaj drugi koji je poslao Jelenu da širi najstrašniju i najgrozniju vijest koja do čovjeka može doći?
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Stvarnoslap, opet si citatima Ellen White pripisao svoja lična mišljenja kao da je ona nešto mislila kada je napisala i ako nije.

Ne može se citatima "pripisati mišljenje". Znaš li ti što su citati? Mi možemo jedino znati što je netko napisao (rekao), a vidjeli smo da su i Jelena i James i Joseph pisali i naučavali da je Bog 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet.

Osim toga u tvojim izjavama se vidi jasna kontradiktornost.

Naime, ti prvo kažeš da su oni verovali da je Bog odbacio SAV svet, a potom kažeš da su se Adventisti angažovali oko prikupljanja malog stada.

Nema kontradiktornosti, dapače, sve se savršeno uklapa. "Malo stado" su svi oni koji su nastavili vjerovati da je 22.10.1844. "završilo Isusovo posredovanje za grešnike". Samo su takve "prikupljali", a svi drugi su grešnici koje je Bog odbacio 22.10.1844. Za grešnike više ne treba ni moliti, jer njima više ni to ne pomaže.

Pitanje za tebe je sledeće: kako neko može prikupljati malo stado a po tebi unapred verovati da je ceo svet odbačen.
Odakle prikupljati kada nema više nikoga ko bi prihvatio Božju poruku i ako je po tebi milost prestala?

Gore sam ti objasnio. Malo stado su svi oni koji su nastavili vjerovati da je 22.10.1844. "završilo Isusovo posredovanje za grešnike", a bili su raspršeni po raznim mjestima Amerike. Zato su ih "čobani" Jelena, James i Joseph trebali skupljati.

U ovome se razotkriva tvoja mudro smišljena prevara i izvrtanje celog konteksta događaja onako kako su se oni stvarno odigrali.

Sve jasno piše i sve je jasno. Zaista je ironija da su tragove ovog bogohulnog naučavanja ostavili sami njegovi autori, Jelena, James i Joseph. A tako je i najpravednije.

Kao prvo - oni okupljeni oko Milera jesu do 22. 10. 1844 godine verovali da Isus dolazi na zemlju u to vreme i da tada prestaje konačno vreme milosti za svet, i Ellen White opisuje tu veru ovih ljudi.

A Jelena i još neki nastavili so ovo i dalje vjerovati, iako Isus nije došao na Zemlju. To ti i sama Jelena priznaje, citirao sam ti.

Posle velikog razočarenja i nakon što je Bog otkrio grešku i istinu o očišćenju nebeske Svetinje grupi koja nije napustila svoju veru, mnogi su ovu svetlost odbacili, i Ellen White govori o tim ljudima koji su odbacili ovu svetlost da su odbačeni.
Dakle, ne govori o onima koji još nisu čuli za tu istinu, već isključivo za one na Američkom kontinentu koji su je čuli pa je odbacili i počeli da isključuju iz crkava one koji bi je prihvatili.

:roll::roll::roll: Ovo ti je 15. verzija obrane Jelene. Znaš što je tvoja najveća nevolja? Da bi "obranio" Jelenu, moraš opovrgnuti ono što je ona sama napisala i priznala. Kužiš, "da bi je oživio, moraš je ubiti". Zaista si sam sam sebe upleo u nemoguću misiju.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laki evo proveramo tvoju izjavu kako si odgovorio na sva pitanja,nudim ti moj post u celosti a ti zalepi tvoj odgovor na ta pitanja kako bi svi videli govoriš li istinu u kom postu si odgovorio:

1-Kakvo se to RAZOČARANJE desilo u19 veku nekoj zajednici pogađača?
2-Koji prorok je odredio datum 1843 da će se zemlja očistiti i od čega treba da se čisti?
3-Da li je Isus očistio grehe svojom krvlju u prvom veku?
4-Šta zapravo znači da će se Svetinja očistiti?
5-Šta kažu Jevrejski (Jerusalimski i Karaitski u rasejanju kalendar) kog datuma njima pada praznik očišćenja 1844?
6-Ko bolje poznaje Božje praznike Jevreji ili neznabožci?
7-O kojoj Svetinji Danilo govori da će se očistiti?

Ko god od Adv. želi može odgovoriti ali pod uslovom da na svako naredno pitanje odgovori,izvolite:





Da li su to verovanje pisali Adv. ili Jelena Bela u toj knjizi i imaju li pravo Adv. koristiti razum za slobodno mišljenje ili samo papagajsko ponavljanje mišljenja Jelene Bele plagijatora....ako imaju zašto ne koriste to pravo.
Zašto se pozivaju i citiraju plagijatora kad nude svojuveru...kakve veze ona ima sa vama.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape je ponovo lansirao jos jednu LAZ:

Možda sam ja najveći lopov i najveći gad na ovom svijetu, ali sve ono što sam citirao o naučavanju Ellen White i ostalih pionira je istina.

I onda Slape navodi primer koja je to "ISTINA":

Zar se vi adventisti sami ne hvalite time kako je Jelena napisala 100-tinjak tisuća stranica? Zar se Jelena sama ne hvali da je svaku napisanu riječ dobila direktno od Boga?

Slape zao mi je, ali mora da ti otvoreno kazem to je obicna tvoja LAZ.

MOLIM TE DA NAVEDES TACAN TEKST GDE SE ONA HVALILA ,
"da je svaku napisanu riječ dobila direktno od Boga?"
Ako se usudis da navedej njenu izjavu moras navesti tacan izvor odakle si je uzeo.

Ja ponovo izjavljujem da je to samo Slapova laz, ako nije, neka Slape dokaze da nije.

Pa onda prema tome, sami zakljuvcite da li ovde Slape iznosi istinu o adventistima ili LAZI?
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
DA LI JE ELEN WAJT U OPISU VIZIJE, SVAKU REC DOBILA OD BOGA?

Odgovor: Nije!
Evo sta ona izjavljuje:

Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.


Posle ove izjave, procitajte ponovo izjavu Slapovu, koji je izjavio
Zar se Jelena sama ne hvali da je SVAKU napisanu rijec dobila direktno od Boga?”


Sada sami zakljucite da li Slape ovde na forumu iznosi istinu ili lazi.

Evo kako Elena Vajt objasnjava kako su Biblijski proroci primali i opisivali svoje vizije:

“Biblija otkriva Boga kao svoga Autora; pa ipak, ona je pisana ljudskim rukama, razlicitim stilom, koji predstavljau karakter pojedinih pisaca. Otkrivene istine date su Bozjim otkrivenjem (2. Timotiju 3,16); pa ipak, one su iznete ljudkim recnikom.


Beskonacni Bog svojim Duhom osvetljava razum i srce svojih sluga. On im daje snove i vidjenja, simbole i figure, i oni kojima je istina na taj nacin otkrivena, MORAJIU SAMI DA IH UGRADE U LJUDSKI JEZIK.


Deset zapovesti izgovorio je licno Bog, i On ih je svojom rukom napisao. One su Bozansko, a ne ljudsko delo. Medjutim, Biblija, koja otkriva istinu koju je Bog dao, IZRAZENA LJUDSKIM JEZIKOM, predstavlja jedinstvo Bozanskoga sa ljudskim. Takvo isto jedinstvo postoji u Hristu, On je bio Bozji Sin i Sin vcoveciji. To je istina i sa Biblijom, slicno kao sto je i sa Hristom, da “Rec postade telo i useli se u nas puno blagodati.” (Jovan 1,14)


Pisane u raslicitim vremenima, od ljudi koji su bili razlicitog polazaja u drustvu i zanimanja, umnih i duhovnih darova, Knjige Biblije prerdstavljau veliki kotrast u STILU kao i razlike u prirodi i objasnjenjima. Razlicite forme izrazavanja upotrebljavale su razliciti pisci, obicno ISTA ISTINA jasnije je predstavljena jednom od drugog pisca.


Kao sto razliciti pisci predstavljau predmete na razlicite nacine, povrsnom i nemarnom citaocu koji ima sopstvene
predrasude, moze da isgleda da tu postoje razlike i suprotnosti, a gde razuman i ozbiljan istrazivac istine, unotrasnjeg prosvetljenja, vidi razum i harmoniju.

Kao sto je predstavljena preko razlicitih osoba, istina je izneta u svojim razlicitim aspektima. Jedan pisac je vise inpresioniran sa jednim delom predmeta; on se osvrne na onu tacku istine koja se uklapa u njegovo iskustvo i moc njegovog shvatnja i stepena primanja otkrivene istine; dok drugi u istoj pokazanoj istini vide i naglasava drugi deo i svaki od njih pod uticajem Svetoga Duha iznosi onaj aspekt istine koji je najvise uticao na njegov um. Dakle, razliciti su aspekti u svakom od njih, a ipak su u savrsenoj harmoniji. I tako istina predstvaljena je u savrsenoj formi, prilagodjena ljudskim potrebama u svim prilikama zivotnog iskustva.


Bog je svoju istinu saopstio “zemljanim sudovima”, pa ipak, ona je sa Neba. Svedocanstva su izneda NESAVRSENIM IZRAZIMA LJUDSKOG JEZIKA, pa ipak, to je svedocanstvo od Boga, a verna i poslusna Bozja deca, uz pomoc Njegove sile, u njima vide ‘Bozju blagodat punu istine’.” 1. MS. P. 25-26.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
IZ STATISTIKE HRISCANSKE ADVENTISTICKE CRKVE

ZDRAVSTVENA SLUZBA ........godine 2009. ............2014.
Ima bolnica i sanatorijuma ............ 167 ..............173
Starackih domova ........................... 132 ............. 126
Klinika i dispanzera ........................ 351 ..............294
Domova za nezbrinutu decu ............. 42 .............. 34
Leceno pacijenata u bolnicama ... 1,437,026 .....1,437,226
Pacijenti lecini ambulantno .........16,072,715 ...18,052,715
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laki evo proveramo tvoju izjavu kako si odgovorio na sva pitanja,nudim ti moj post u celosti a ti zalepi tvoj odgovor na ta pitanja kako bi svi videli govoriš li istinu u kom postu si odgovorio:
Taramana je napisao(la):
1-Kakvo se to RAZOČARANJE desilo u19 veku nekoj zajednici pogađača?
2-Koji prorok je odredio datum 1843 da će se zemlja očistiti i od čega treba da se čisti?
3-Da li je Isus očistio grehe svojom krvlju u prvom veku?
4-Šta zapravo znači da će se Svetinja očistiti?
5-Šta kažu Jevrejski (Jerusalimski i Karaitski u rasejanju kalendar) kog datuma njima pada praznik očišćenja 1844?
6-Ko bolje poznaje Božje praznike Jevreji ili neznabožci?
7-O kojoj Svetinji Danilo govori da će se očistiti?

Ko god od Adv. želi može odgovoriti ali pod uslovom da na svako naredno pitanje odgovori,izvolite:





Da li su to verovanje pisali Adv. ili Jelena Bela u toj knjizi i imaju li pravo Adv. koristiti razum za slobodno mišljenje ili samo papagajsko ponavljanje mišljenja Jelene Bele plagijatora....ako imaju zašto ne koriste to pravo.
Zašto se pozivaju i citiraju plagijatora kad nude svojuveru...kakve veze ona ima sa vama.
 
Natrag
Top