Dell Latitude e6400 wifi problem

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Potreban ti je alat koji ces skinuti sa neta. Neki bios editor (PHOENIX-ov je sjajan) i bilo koji HEX editor (cesto moze i bez njega). Naravno potreban ti je i fabricki bios koji skines sa sajta proizvodjaca laptopa. Ucitas BIOS u editoru, nadjes security proveru i uklonis je. Gotovo nikada ne uspeva iz prve. Kada god to radim potrebno mi je 3-4 pa i vise pokusaja (pokusaj podrazumeva flashovanje modovanog biosa i proveru da li je lozinka zaobidjena) do uspesne verzije. Kada to uradis udjes u bios i iz njega ukonis lozinku. Onda sa uklonjenom lozinkom flashujes natrag fabricki bios i zavrsio si posao.

Problem je pre svega u tome sto greskom mozes vrlo lako ubiti bios i pretvoriti laptop u drzac za saksije. Da bi obavio posao moras imati laptop ciji bios modujes pri ruci zbog neizbeznih visestrukih pokusaja.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ej, DoMoga, evo imam nesto za tebe, posto si serviser, pa moze da rizikujes sa tim plocama koje su za bacanje. Neki program koji cita te passworde. Znaci ovo ne sme svako da upotrebljava, nego samo ko je ocajnik, jer moze nesto da se podrnda, a narocito laptop. Program je bio vise-manje uspesan i ko sto reko nije za svakog, zbog incidenta koji je realan.
Kod:
[URL="http://boginjr.com/it/sw/dev/de-cmos3/"]CMOS De-Animator v3...nova verzija[/URL]

[URL="http://boginjr.com/it/sw/dev/st-ware-softworks/"]Stara verzija[/URL]
A ovde ima neka verzija za starije kompove, neki drugi program, al se placa i staje na 30 i kusur MB, ovo cisto informativno, ako neko nadje punu verziju da nabaci.
Kod:
[URL="http://www.biospasswordrecovery.com/"]BIOS/CMOS Password Recovery Tool[/URL]
Znaci ko sto rekoh, kod onog prvog programa ne pipati, nego je ovo samo za procitati.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
To samo govori u prilog tome da ja jos zivim u srednjem veku, al je onda nesto drugo zanimljivo. Ako se proizvodjacev password nalazi u epromu, a njegova zena upise svoj pasword, koji se verovatno zapise u biosu. Onda sta, resetuje se Bios i podaci kljoknu iz eproma u njega. Jel to znaci da je svaki put potrebno ucitati proizvodjacev pass il sta.
He,he, a default password ranije je bio "phoenix", trebali to da ostave, da se naraduju ljudi...sad se on verovatno posebno izrcunava za svaki hash.
----------


Auuu, tek sam sad video da je procedura do u detalje opisana u postu broj 29....pa kako do vraga obrisati password sa pomocnog cipa?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.01.2015
Poruka
1.461
puno hvala, e sad sta mi treba da pregledam sadrzaj? :gl_sigh: :beee:

inace hvala za pomoc, dosta stvari sam radio i znam ali ovo jos nikada
 
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Skini ga odavde:
Kod:
http://support.ts.fujitsu.com/Download/
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top