Wimbledon 2015

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Rodžer: Mogu do osme titule na Vimbldonu
Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da može da osvoji osmu titulu na ovogodišnjem Vimbldonu.


18817296105596650880ddb629123062_w640.jpg

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
Federer je do sada sedam puta bio najbolji na terenima Ol Ingland Klaba, a poslednji put to se desilo 2012. godine.

„Mislim da je moguće, ali opet, mnogi teniseri igraju dobro. Endi igra bolje nego prošle godine, dok mlađi igrači imaju više iskustva na travi. Neće biti lakše nego ranije, sigurno. Ipak, nivo moje igre je dobar – kako ove, tako i prošle godine. Osećam da imam dobre šanse“, rekao je Federer.

On je napravio pravu pripremu pred Vimbldon, pošto je prošle nedelje osvojio ATP turnir iz serije 500 u Haleu.

„Prošlonedeljna pobeda je pokazala da je nivo igre odgovarajući, ali znam da mogu još bolje, iako sam u dobroj formi. Na Vimbldonu se uvek igra malo drugačije – mečevi su u pet setova, trava je drugačija, pritisak je veći i sve to može izvući najbolje iz vas. Osvojio sam četiri titule iz šest finala ove godine. Imam dobru sezonu i to me uverava da mogu da osvojim Vimbldon“, kazao je drugi igrač planete.

Ipak, čovek koji je već skupio 17 trofeja sa Gren slemova ne želi sebi da nameće imperativ.

„Moguće je, ali morate kontrolisati očekivanja. Pobeđivao sam ovde ranije i tu sam da osvojim ponovo“, zaključio je Federer.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
29.000 funti za 0 gemova? Nemoguće
Kada bi vam neko rekao da ćete dobiti 29.000 funti, a da samo statirate na teniskom terenu, mislili biste da je to posao iz snova.


10155315495596509b4c7f1569876493_w640.jpg

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Međutim, za Medison Brengl, Karinu Viteft i Šelbi Rodžers je to veća sramota nego užitak.

Njih tri su ispale u prvom kolu Vimbldona u ponedeljak, a da pritom nisu osvojile nijedan gem, već su kući otišle "biciklom".

Sve tri devojke rangirane su među prvih 100 na svetu, pa su u glavni žreb turnira ušle bez kvalifikacija i novčana nagrada od 29.000 funti za prvo kolo će im biti jedina uteha.

Amerikanka Medison Brengl izgubila je sa nulom od sunarodnice Venus Vilijams, petostruke šampionke u Londonu, a taj meč trajao je nešto manje od 45 minuta.

Pet minuta kraće bilo je potrebno da Andrei Petković da počisti Šelbi Rodžers, dok je istim rezultatom nemački duel pripao Anđeliki Kerber, protiv Karine Viteft.

Svim devojkama koje se nađu u glavnom žrebu najvećeg turnira na svetu treba čestitati, ali pomalo smešno zvuči činjenica da su za "statiranje" dobile više od tri prosečne godišnje srpske plate.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Novak: Rafi na travi treba više vremena
Novak Đoković bez većih problema pobedio je Bernarda Tomića u trećem kolu Vimbldona i kaže da je zadovoljan formom u dosadašnjem toku turnira.


16806062375596cfcc63016177668873_w640.jpg

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Takođe, Novak je govorio o sledećem protivniku Kevinu Andersonu, kao i o eliminaciji Rafaela Nadala.

“Mislim da sam na dobrom putu – iz meča u meč postoji izvestan napredak u igri. Psihički sam sve samouverenije i ugodnije osećam na teren. Nije jednostavno odmah napraviti efikasan prelaz sa šljake na travu, pogotovo uzevši u obzir da sam jedini iz teniskog vrha koji nije igrao zvanični meč na travi pre Vimbldona. Za sada sve ide kako želim, preda mnom su dva dana odmora, treniraću i radiću na nekim segmentima u igri“, rekao je Novak posle trijumfa nad Tomićem.


Sledeći rival je Kevin Anderson, kojeg je Đoković dobio u četiri od pet međusobnih okršaja.

“Igrali smo u četvrtom kolu baš ovde na Vimbldonu, na terenu jedan, a mislim da ćemo tu igrati i sada u ponedeljak. Taj duel sam odigrao izuzetno kvalitetno, uspeo sam da neutrališem njegov servis i to će biti ključno i sada. Moram da vratim što više servisa, da menjam ritam i da uđem u razmenu jer znam da tu imam više šansi. Očekujem od njega da bude agresivan, verovatno će napadati moj drugi servis i zato ću gledati da serviram raznovrsno, da mu ne dajem iste lopte. Znam šta treba da radim“, rekao je Novak i dodao:

“Njegov servis je jedan od najboljih na Turu – nije u rangu Karlovića, Iznera ili Raonića, ali jeste u najboljih šest-sedam. Ipak, on može više od Karlovića i Iznera da se osloni na igru sa osnovne linije, svako ima vrline i mane“.

Đokovića su novinari zamolili i da prokomentariše poraz Rafaela Nadala.

“Kao što je Rafa rekao, to je sport, a Dastin je igrao verovatno meč svog života. Nadal ima već dve titule odavde iz pet finala, a pod dodatnim je pritiskom gde god da ode jer je postavio visoke standarde. Mislim da mu nije lako da stekne samopouzdanje na podlozi koju mislim da najmanje voli. Čini se da mu je potrebno malo više mečeva da počne da se oseća komforno na terenu i da igra sa više samopouzdanja. Ipak, svi rivali od kojih je gubio poslednjih godina nisu imali šta da izgube i igrali u meč života“.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Venus zaustavila Aleksandru u 3. kolu
Srpska teniserka Aleksandra Krunić izgubila je od Venus Vilijams sa 6:3, 6:2, u trećem kolu Vimbldona.


8588453745596b204c84fe324934084_w640.jpg

Beta/AP
Krunićeva nije mogla da se ozbiljnije suprotstavi petostrukoj šampionki Vimbldona u njihovom prvom međusobnom okršaju.

Do rezultata 3:3 u prvom setu Aleksandra se odlično držala, ali je od tog trenutka iskusna 35-godišnja Amerikanka napravila veliku seriju od sedam uzastopnih gemova kojom je i rešila meč.

Ipak, Krunićeva će svakako biti zadovoljna urađenim na Vimbldonu, pošto će od ponedeljka biti 67. igračica sveta.

Tok meča:

Venus je počela meč sigurnim servisima i već u drugom gemu je probala da napravi brejk. Aleksandra je ostala smirena, dobila je uvodni gem i malo se opustila.

Ipak, srpska teniserka nije uspevala da ugrozi servis Amerikanke, a u osmom gemu se prvi put suočila sa brejk loptama. Prve dve je uspela da neutrališe, ali kod treće je pogrešila - 5:3.

Imala je Aleksandra priliku da se vrati u sledećem gemu, izborila se za dve vezane brejk šanse, ali je Venus uspela da se izvuče iz teške situacije i dobije prvi set sa 6:3.

Već na startu drugog seta Venus je napravila novi brejk i u potpunosti preuzela kontrolu. Do kraja meča Amerikanka nije imala problema, uz dva brejhka je mirno privela meč kraju - 6:2.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Gvardiola: Ana je ispala? Vau...
Ljubitelji tenisa u Srbiju bili su razočarani eliminacijom Ane Ivanović već u drugom kolu Vimbldona, ali ne i trener minhenskog Bajerna Đozep Gvardiola.


11756278455596c53b305b8576697629_w640.jpg

Getty Images
Poslednjih nekoliko turnira, najbolju srpsku teniserku na turnirima širom Evrope prati i njen verenik Bastijan Švajnštajger, jedan od najboljih igrača Bavaraca.

"Ana je ispala? Vau... Sada možda mogu da očekujem da će Bastijan ranije da se priključi treninzima", kratko je prokomentarisao Gvardiola uz osmeh.

Španski stručnjak je u četvratak izjavio da Bastijan mora da se izjasni uskoro da li ostaje ili napušta šampiona Nemačke, pošto su spekulacije o njegovom odlasku, najviše u Mančester Junajted, sve češće.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Đoković: Biće teško protiv Kevina
Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan svojim nastupima tokom prve nedelje na ovogodišnjem Vimbldonu i dodaje da je blizu željene igre na travnatoj podlozi.


11648616065596c7b3265b8147968738_w640.jpg

Beta/AP
Đoković se plasirao u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 6:3, 6:3, 6:3.

"Sjajna prva nedelja na Vimbldonu je iza mene. Nadao sam se da ću igrati sve bolje kako turnir bude odmicao, a to se upravo i dešava. Zaista, kako se bliži završnica takmičenja, tako je moje samopouzdanje sve veće, a i danas sam mnogo bolje kontrolisao osnovne udarce, odlično sam servirao što je donelo rasterećenje na njegove gemove", rekao je Đoković posle meča.

"Tomić je odigrao veoma dobro u sva tri seta... Pokazao je talenat", dodao je on.

Srpski teniser tokom dosadašneg toka Vimbldona nije izgubio nijedan set, ali Đoković ne misli da su protivnici bili laki.

"Možda vama izgleda sa tribina da nisam bio testiran na pravi način, ali na terenu je drugačije. Možda mislite da nije bilo pravih protivnika, ali bilo ih je.. Pogotovo danas. U svakom slučaju sam zadovoljan svojom igrom i mislim da sam veoma blizu željenog nivoa. Verujem da će sledeće nedelje biti još bolje", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta će se u osmini finala igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.

"Kevin je veoma dobro odigrao Kvins... Pokazao je da je izuzetno dobar na travi, a i visoko je rangiran. Moraću da budem na visokom nivou ukoliko želim da pobedim", zaključio je on.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Novak nam je teži, ali rivalstvo sa RF je veće
Toni Nadal trener je sa najviše osvojenih Gren slem titula u istoriji – to se desilo u junu 2013. godine, kada je Rafael Nadal osvojio svoj 12. GS trofej.


6385213655970676bee08661058590_w640.JPG


Od tada su dodali još dve titule, a iza Tonija nalazi se Lenart Bergelin, trener Bjerna Borga, sa 11 GS titula.

Svojim inovativnim metodama, disciplinom i vrednim radom presudno je uticao da Rafael postane veliki šampion, a Toni je rado prihvatio naš poziv za razgovor.

Počeli smo priču od dva Rafina najveća rivalstva – sa Federerom i sa Đokovićem.

“Veoma ih je teško pobediti jer su neverovatni igrači, divno ih je gledati. Nama je Novak teži protivnik od Rodžera, ali mislim da je možda najveće rivalstvo Federer-Nadal pošto su u jednom trenutku bili samo njih dvojica na vrhu. Sa druge strane, kada se rasplamsalo rivalstvo sa Novakom, imali smo i Marija i Federera takođe, što je drugačije u odnosu na to kada imaš samo jednog velikog suparnika – to je bio slučaj od 2005. do 2008. godine, samo Rafael i Rodžer“.

Đoković i Nadal do sada su odigrali 44 meča, a Rafael vodi sa 23:21 u pobedama. Dešavalo se da oni trijumfuju u serijama – Novak je 2011. i početkom 2012. godine imao niz od sedam pobeda, a odmah zatim Rafa je uzvratio pobedama u šest od narednih sedam duela.

“To je sve u glavi – kada si u seriji pobeda, onda dobijaš dodatno na samopouzdanju za sledeći okršaj i lakše ti je da i tu pobediš. Onda se desi poraz, pa samopouzdanje padne. Kada izgubiš, onda pokušavaš da nađeš nova rešenja, to smo radili i mi posle poraza, to je radio i Novak. To je normalno“.

Pitali smo Tonija kako izgleda Rafina priprema na dan Gren slem finala, a on naglašava da ne odudara od uobičajene.

“Nervozan je naravno, uvek je to slučaj pred Gren slem finale. Nema nikakve posebne pripreme niti neke specijalne hrane koju uvek jede, mi se trudimo da život uvek učinimo običnim, normalnim“.

514176008559706771e8ab640207672_w640.jpg

Beta/AP


Kao jedan od najboljih trenera na svetu, Toni ima njuh da prepozna pravi talenat. Dešavalo mu se to mnogo puta, a sada je ponovio priču o svom prvom susretu sa Đokovićem.

“Mogu da vam kažem šta se desilo kada sam prvi put video Novaka 2006. godine. Bio sam baš ovde u Aorangi parku i išao sam do svlačionice. Video sam Huana Monaka, Rafinog prijatelja, pa sam zastao da gledam njegov trening, igrao je sa mladim igračem. Posle tog meča pitao sam Huana ’ko je ovaj momak, koliko ima godina’. Pogledao sam trening pet-deset minuta i odmah sam rekao Rafi ’imamo problem’. Nisam tada znao ko je Novak, ali za deset minuta videlo se da može da postane mnogo dobar“.

U poslednje vreme mnogo se govori o tzv. ’koučingu’ i sve je više onih koji smatraju da je to pravilo zastarelo.

“Po mom mišljenju, normalno je da igrač može da komunicira sa trenerom. Platiš treneru da ode s tobom npr. do Australije, a onda ne možeš da razgovaraš sa njim u trenutku kada ti je najpotrebniji. Tu nešto nije kako treba“.

Za kraj, Toni kaže da će sledeća generacija dostojno zamentiti sadašnje vladare tenisa.

“Sve zavisi od njihovog stava i mentaliteta. Mnogo mi se dopada Aleksander Zverev, ali tu su i Ćorić, Kirjos, Kokinakis, kao i Rubljov... Svi oni imaju mogućnost da budu broj jedan na svetu. Kada Novak, Rafa, Rodžer i Endi završe karijeru, doći će njihov red. Mislim da će njihova generacija biti veoma dobra“, zaključio je Toni za B92.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Maša mašina, Berni bez reči i ekstaza 2011.
Nosila je torbu na leđima i samouverenim, brzim hodom i uzdignute glave došetala je do terena broj pet.


19944153265596fcf7e47d4802928013_w640.jpg

Beta/AP
Sparing partner već je pripremio sve što je potrebno za njen dolazak, a za izlazak na teren bilo joj je potrebno desetak sekundi.

Odmah je stala na osnovnu liniju, lica ozbiljnog kao da je primila neku tešku vest. Prvi udarac – bum, forhend iz sve snage. Do kraja treninga nije promenila izraz lica ni intenzitet udaraca, a koji sat kasnije Marija Šarapova lako je savladala Rumunku Begu i plasirala se u osminu finala turnira koji je osvojila još kao 17-godišnjakinja.

Ima nešto u ponašanju Šarapove na terenu što izaziva strahopoštovanje, ne samo rivalke, nego i svih prisutnih. Nije to arogancija, već nestvaran stepen fokusiranosti – kao da je u paralelnoj dimenziji u kojoj postoje samo ona, reket, loptica i protivnica.

Takmičarski duh, borbenost do krajnjih granica i šampionski stav, to su Marijine osobine na koje svaka teniserka treba da se ugleda. I ne samo teniserka.

14246709255596fcf80483d250038650_w640.jpg

Beta/AP


A pre Maše na terenu broj pet zagrevao se Novak Đoković (“bilo bi ostvarenje sna ako bih se slikala s njim“, bila je uzbuđena jedna devojka) – dobro je osećao lopticu, a to se pokazalo posle i na meču sa Bernardom Tomićem. Ako bi morao grafički da se predstavi njihov susret, to bi bila ravna linija u kojoj Berni od početka nije verovao da ima šanse, a Novak je od početka znao da će pobediti.

U dva navrata, posle izvrsnih Đokovićevih udaraca, Tomić se samo podbočio i lice uperio ka zemlji, kao da pita “kako da nađem odgovor za ovo“. Ni na konferenciji za medije nije uspeo da verbalizuje taj osećaj.

“U nekim trenucima je bilo gusto, ali nekako u tim ključnim poenima on dobije to... Ne mogu ni da opišem rečima. Previše je dobar, previše. Niko nema anticipaciju, brzinu i balans kao on. Mnogo naučim svaki puta kada igram sa njim“.

Jedan od Tomićevih specijaliteta jeste i bekhend slajs, ali nekoliko razmena tim udarcem dobio je srpski teniser. Upravo je slajs segment igre koji je Đoković najviše unapredio u poslednje dve godine – čak je i protiv Marija, igrača sa jednim od najboljih slajsova na svetu, ove godine dobijao te mini bitke.

“To je jedan od udaraca na kojem sam radio u poslednje vreme, pogotovo od dolaska Bekera u tim. On je imao izuzetno dobar slajs i to je efektno koristio na ovoj podlozi – trava dobro prima taj udarac jer je odskok nizak. Takođe, blok servis sa forhend i bekhend strane nešto je što je poželjno da imate u repertoaru. Isplatio se rad na tome, sada imam više samopouzdanja da izvedem slajs u nekim važnim trenucima u meču, da promenim time ritam i da možda izbacim rivala iz takta“, objasnio je Novak.

Sutra (subota) će biti tačno četiri godine kako je Đoković prvi put zvanično postao prvi teniser sveta. Do sada je već 153 sedmice proveo na mestu najboljeg, ali taj prvi dan ne zaboravlja se lako.

“To je verovatno najlepši trenutak u mojoj karijeri i mom životu, doveka ću ga pamtiti. S jedne strane se sećam dosta toga, a sa druge strane baš i ne jer sam bio u nekoj vrsti delirijuma, ekstaze. Oduševljenje, bile su to najlepše moguće emocije koje čovek može da doživi. Posle i doček u rodnom gradu sa narodom, i to ću pamtiti do kraja života“.

7410233425596fcf8113c2409760409_w640.jpg

Beta/AP


A prvi meč na terenu broj dva bio je okršaj dve suprotnosti koje teško mogu biti upadljivije – Nika Kirjosa, koji non-stop nešto komentariše, i Miloša Raonića, koji jedva progovori dvadesetak reči tokom celog meča. I ponašanje dveju loža bilo je suprotno – tihi Ljubičić i tek poneko “hajmo, Miloše“, naspram ustajanja posle svakog osvojenog poena iz Kirjosovog tabora, uz neouobičajeni aplauz posle Raonićeve duple greške.

Kirjos je tip koji je potreban tenisu. Jeste malo nadmen, ali na njegovim mečevima retko kada je dosadno. Sada je počeo tako što je sudiji ’popravio’ odelo pre početka meča, zatim je udario volej kroz noge na zagrevanju, a već u prvom setu stigao je da odgovori nekome iz publike na sugestiju, kao i da se unese u lice gledaocu u prvom redu.

Atmosferu je dodatno dizala grupa australijskih navijača ’Fanatics’ – nekoga nerviraju, ali meni su simpatični. Skandirali su, navijali i pevali razne pesmice: “It’s all about that ACE (umesto BASS, ta je melodija)“ i “Aussie fans in the stands, if you can hear us, clap your hands“, posle čega bi usledili aplauzi.

Aleksandra Krunić izgubila je od Venus Vilijams, ali već je prevazišla svoja očekivanja i uopšte nije bila snuždena posle meča – naprotiv, zrela igra na travi daće joj podstrek za dalje. Kaže da joj je cilj Top 50 do kraja godine, a da su joj Olimpijske igre san.

Umalo da se dogodi senzacija na Centralnom stadionu, Britanka Heder Votson je servirala za meč protiv Serene Vilijams, ceo kompleks bio je spreman da ’eksplodira’ – novinar koji prati Vimbldon 42 godine kaže da nikada nije čuo glasniju publiku.

Ipak, kompleks nije eksplodirao, već je na kraju implodirao jer je Serena po ko zna koji put pronašla način da se izvuče. Bio je to tip meča posle kojeg šampionke poput Serene obično osvajaju titulu. Videćemo...

Crtice iz Londona




- Pred meč sa Tomićem i dan ranije Novak je sparingovao sa Tejlorom Fricom (17), prvim juniorom sveta i vicešampionom Rolan Garosa. “Takvi treninzi pokazuju mi koliko su kvalitetni momci iz vrha i ukazuju na stvari na kojima moram da radim. Trenirajući sa Novakom shvatio sam da moram da popravim gomilu segmenata igre, a njegov mentalitet je neverovatan. Uz to, ekstremno je fin momak, mnogo mi se dopao“,kaže Fric.

- “Baš je bilo lepo gledati onog momka koji je igrao s Nadalom juče, konačno ponovo neko da izlazi na mrežu“, glasila je rečenica u razgovoru dvojice starijih ljudi. Imaju oko osamdeset godina, a posle su još pet-šest minuta nostalgično pričali o vremenima kada je servis-volej bio dominantan stil igre na travi.

- Centralni stadion stvarno je nešto posebno – napravljen je tako da se stvara osećaj intime, gledaoci kao da su mnogo bliže terenu nego što zapravo jesu. Iako je sličnog kapaciteta kao pariski “Filip Šatrije“, čak prima i skoro 200 gledalaca više, deluje kao da je manji – zbog oblika, ali i činjenice da je poslednjih deset-petnaest redova pod krovom.

- Dastin Braun već se malo pokondirio, tako da posle treninga nije hteo da se zaustavi i porazgovara sa novinarima, već je samo rekao dve-tri rečenice hodajući od terena do ulaza u salon za igrače. Osim toga, atmosfera na Aorangiju već je znatno tiša pošto je manje igrača na turniru. Jana Novotna, šampionka iz 1995. godine, nervirala se što joj ne ide forhend, Simon se šetkao sa namrštenim izrazom lica, a Britanci su se ponovo sjatili da gledaju trening Endija Marija.

- Ko još nije, neka pročita intervju sa Patrikom Muratogluom – razgovarali smo o Sereni, Novaku, odnosu između trenera i igrača, Bagdatisu, grčkom ’genu' za tenis. Sutra (subota) ujutru ne propustite intervju sa Tonijem Nadalom, trenerom sa najviše Gren slem titula u istoriji.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Na Vimbldonu zabranjena i zvanična traka
Pravila oblačenja veoma su stroga na Vimbldonu, a to je na svojoj koži u petak osetio australijski teniser Nik Kirjos.


144705844455978ffe62486718750125_w640.jpg

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Kirjos se pred meč sa Kanađaninom Milošem Raonićem na terenu pojavio sa zvaničnom trakom Vimbldona na glavi, ali mu je saopšteno da mora da je okrene naopačke.

Mnogi su bili zbunjeni, ali pravila jasno kažu da svi modni dodaci koje teniseri i teniserke nose moraju da budu u beli, a ta traka je belo-ljubičasto-zelena, a bele ima najmanje.

Zbog toga je traka proglašena previše šarenom i uprkos negodovanju publike, Kirjos je morao da postupi po pravilima.

Kirjosu taj incident nije mnogo zasmetao, pošto je uspeo da pobedi Raonića sa 5:7, 7:5, 7:6 (7:3), 6:3, i plasira se u četvrto kolo, gde ga čeka duel sa Rišarom Gaskeom iz Francuske. Međutim, sudija ga je opomenuo jer je toliko jako udario reketom o tlo, da je on odskočio do publike.

Incident sa trakom nije prvi vezan za pravila oblačenja na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je prethodno Kanađanka Judžini Bušar opomenuta jer je nosila crni brushalter ispod bele haljine.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Izner – Čilić: Momci, dođite sutra
Meč trećeg kola na Vimbldonu između Džona Iznera i Marina Čilića prekinut je u petom setu pri rezultatu (7:6, 6:7, 6:4, 6:7)10:10 zbog mraka.


12204410605596f1716d632311442179_w640.jpg

Beta/AP
Američki i hrvatski teniser bili su na terenu četiri sata i 16 minuta, ali će u subotu morati da nastave duel.

Za Iznera ovo ne predstavlja nikakvu novost, s obzirom da je on bio učesnik i pobednik najdužeg meča u istoriji tenisa, 2010. protiv Maua takođe na Vimbldonu.

Taj meč je trajao tri dana i završen je pobedom Amerikanca 70:68 u petom setu.

Čilić je veliku priliku da meč reši u petak propustio početkom petog seta. Napravio je odmah na startu brejk i poveo sa 3:0, ali je u petom gemu ispustio servis. U 10. gemu hrvatski teniser je imao i jednu meč loptu na servis Amerikanca, ali se Izner izvukao i tek u subotu će biti odlučeno ko će na megdan Denisu Kudli.

(vest je od petka........)
 
Natrag
Top