Novosti i zanimljivosti iz sveta filma

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
STIGAO TERMINATOR 5 Švarceneger - Američki san austrijskog seljačeta
BlicOnline
Kažu da je mladi Arnold imao tri želje: da se preseli u Ameriku, postane glumac i oženi se Kenedijevom. Ispunio je sve tri.

634890_arnold-and-heather-milliganapmichael-sohnberlindi007885852_f.jpg

Švarceneger i njegova sadašnja devojka Heder
Arnold Švarceneger (67) vratio se liku Terminatora posle 12 godina pauze i tumačiće ga četvrti put. Kaže da je povratak liku koji ga je proslavio bio kao vožnja bicikla.

- Odmah se prisetiš kako ide. Čim sam dobio scenario, počeo sam da pričam kao mašina. To se ne zaboravlja. To je divan, zanimljiv lik i imam osećaj kao da igram čitav život - priznao je glumac koji je već potpisao ugovor i za šesti nastavak.

Bivši bodibilder se šest meseci pripremao za ulogu vežbajući tri sata dnevno ne bi li dobio istu telesnu težinu i mišićnu masu kao i pre 12 godina kada je glumio u trećem delu „Uspon mašina“.



634893_mister-profimedia0048738354_f.jpg

Bio je Mister univerzum
Lik kiborga Terminatora osmislio je pre tridesetak godina tada malo poznati reditelj Džejms Kameron i on je bio autor prva dva nastavka („Ideja o svetu kojim upravljaju mašine u to vreme je bila nečuvena“, kaže Arnold).



Arnoldovi saveti
634892_guverner-03-foto-ap_f.jpg


- Najvažnija stvar je da sanjate na veliko i da shvatite svoje snove ozbiljno.
Ne obraćajte pažnju na negativce, večite kritičare, neverne tome.
Previše je ljudi koji će vas ubeđivati kako ste ludi, nerealni, nedostojni...
da treba da idete na posao od devet do pet i budete kao i svako drugi.
Ne slušajte ih. Samo sledite svoju jasno zacrtanu viziju i ne osvrćite se - kaže Arnold



Originalni „Terminator“ snimljen je 1984. sa skromnim budžetom i ambicijama, ali je postao pravi akcioni klasik. Drugi deo „Sudnji dan“ bio je najgledaniji film 1991. sa zaradom od 500 miliona dolara. I kada je Kameron odbio da učestvuje u trećem nastavku 2003, Arnold je ostao veran liku („Džejms mi je rekao da je Terminator moj koliko i njegov i da pristanem pod uslovom da maznem veliku lovu“), ali je posle mlakih kritika okačio naočare i kožnu jaknu o klin i okrenuo se politici.




U petom nastavku, koji se dešava 2029, vođa pokreta otpora Džon Konor (Džejson Klark) šalje svog poverenika Kajla Risa (Džej Kortni) u 1984. godinu da zaštiti Saru Konor (Emilija Klark). Neplanirani sled događaja napraviće pukotinu u vremenskom toku i Ris će se susresti sa neočekivanim saveznicima uključujući i Čuvara u liku Arnolda Švarcenegera.


634891_arnold-and-maria-shriver-20070105apmarcio-jose-sanchezsacramentodi002947058_f.jpg


Bivša supruga Marija Šriver (iz porodice Kenedi)



Scenaristkinja Leta Kalogridis, koja je često sarađivala sa Kameronom, tražila je od njega „blagoslov” da pristupi projektu. Kameron joj je čak dao i neke savete.
- Ja sam Arnoldov lik posmatrala kao Limenka. Kako on to postaje okosnica i srce priče, a nema srce? Bilo je nečeg privlačnog u tome da Arnold igra ostarelog Terminatora. Ljudsko tkivo koje okružuje ovog kiborga stari, ali on je ostario i iznutra jer je toliko mnogo vremena proveo s ljudima. Bilo nam je zabavno da istražimo taj aspekt - kaže Leta i dodaje da je napredak na polju veštačke inteligencije omogućio da osveže franišizu.

Ljubavna priča
634895_terminator3_f.jpg



Tvorci „Genesisa“ smatraju da je u srcu svega „nefunkcionalna porodica“ i
ljubavna priča koju je Kameron do sada provlačio između redova.
Producent Dejvid Elison kaže da „Terminator Genesis“ nije rimejk, ni nastavak,
već „reinterpretacija zasnovana na Kameronovom izvornom materijalu“.



Arnold se nada da će mu ovaj film doneti uspeh koji je izostao u poslednjih nekoliko filmova otkad se vratio iz penzije pred kamere.Rođen u austrijskom selu Talu 1947, Švarceneger je postao jedno od najpoznatijih lica na planeti. Sa 20 godina postao je najmlađi mister univerzuma,a osvojio je još četiri titule i sedam mister Olimpija (U Ginisovoj knjizi rekorda proglašen je „najsavršenije građenim čovekom u istoriji sveta“).

Pošto je postao najuspešniji bodibilder svih vremena, prešao je u svet filma. Posle nekoliko manjih uloga, od kojih mu je jedna (u filmu „Ostani gladan“) donela Zlatni globus 1977. za najboljeg debitanta, snimio je „Konana varvarina“ (1982) koji ga je vinuo među zvezde i doneo mu status najvećeg akcionog heroja na svetu. Okušao se i kao komičar, a onda je poželeo da bude političar.



634894_obamaapgerald-herbertwashingtondi001784332_f.jpg

Sa Barakom Obamom

U novembru 2003. izabran je za guvernera Kalifornije. Na tom položaju zadržao se više od dva mandata (odbivši da prima platu), do januara 2011, kada se vratio glumi. I dalje promoviše bodibilding i fitnes, a postao je i odličan motivacioni govornik.

Njegovi prijatelji iz detinjstva kažu da je mladi Arnold imao tri želje: da se preseli u Ameriku, postane glumac i oženi se Kenedijevom. Ispunio je sve tri.
- Uvek sam imao visoke ciljeve. A kada sam ih ostvario, dobio sam priliku da iskoristim popularnost da bih učio i inspirisao druge - poručuje Švarceneger.




Odbio 4. nastavak
U četvrtom delu nije hteo da se pojavi (njegov lik je prikazan pomoću CGI tehnologije) i, uprkos odličnoj ekipi koja je 2009. stala iza projekta „Terminator - Spasenje“ (Kristijan Bejl, Mekdži, nezvanično i Kristofer Nolan), film je doživeo fijasko. Švarceneger se sada vratio jer veruje u novu autorsku ekipu.
- Uživao sam u čitanju nove priče. Scenaristi su pronašli savršen način da u izvesnom smislu održe kontinuitet sa originalnom idejom istovremeno ignorišući poslednji film - objašnjava Arni.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
"Creed": Roki se vraća, ali ne u glavnoj ulozi (VIDEO)
Film “Creed” predstavlja novo poglavlje dugačke sage o Rokiju, pa je na neki način nastavak, a na neki način sasvim novi film.

B92
10189613245593b3ef46983868170899_v4_big.jpg

Foto: YouTube Screenshot
Roki je i dalje “u igri”, a tumači ga Silvester Stalone, ali je ovog puta on samo trener mladog borca, sina njegovog starog neprijatelja Apola Krida.

Majkl B. Džordan igra Adonisa Krida, novu zvezdu, a film režira Rajan Kugler.

Pogledajte kako izgleda prvi trejler za ovaj film:

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Džilijan Anderson nosi periku u nastavku "Dosijea Iks"
Fanovi "Dosijea Iks" koji su prisustvovali snimanju nove sezone popularne SF serije ne malo su se iznenadili kada su primetili da glumica Džilijan Anderson nosi periku.

IZVOR: TANJUG


Foto: Beta / AP
Godinama je Dejna Skali, lik koji Andersonova tumači u seriji, bila najpopularnija riđokosa malog ekrana. Na prvim fotografijama nove sezone "Dosije Iks", koja će početi da se emituje od januara iduće godine, Skali, međutim, ima više plavu nego riđu kosu, i što je još gore, to nije njena prava kosa, već perika.

Drugi dan snimanja u centru Vankuvera pratilo je oko 9.500 obožavalaca serije, od kojih je nekoliko njih primetilo da Anderson nosi periku, vest koja je ubrzo osvanu na internetu.

U intervjuu koji je dala listu Entertainment Weekly, glumica je potvrdila da nosi periku i objasnila zašto.

Naime, kada je nekoliko dana pre početka snimanja htela da se ofarba u riđe, njen frizer joj je to zabranio. "Pre toga sam nekoliko puta morala da se farbam zbog uloga (Kriza, Hanibal, Pad) i kosa je počela naglo da mi opada", objasnila je Anderson.

"Usred snimanja serije 'Pad' morali su da prestanu da mi stavljaju viklere jer je kosa počela da mi opada u pramenovima", navela je ona.

Plavuša u "Pad"-u, Anderson nije mogla da ponovo postane riđa bez opasnosti da potpuno oćelavi.

"Zato moram da nosim periku, iako mi to jako smeta. To je kao da držite glavu u kalupu. Stalno me boli glava, imam užasne migrene. Želim da svi moji fanovi znaju da patim da bih bila riđokosa", kazala je glumica.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Sprema se “Džejms Bond: Mjuzikl”
“Džejms Bond: Mjuzikl” imaće premijeru krajem 2017. ili početkom 2018. godine. Još uvek se ne zna da li će se izvoditi na Brodveju ili u Las Vegasu.

IZVOR: B92


Foto: Beta / AP
Producent ovog mjuzikla biće Meri Salcmen, čiji je otac Hari Salcmen producirao devet filmova o Džejmsu Bondu, a neki od njih su “Goldfinger” i “Dijamanti su večni”. Scinario za mjuzikl biće originalan, neće se oslanjati ni na jedan Bondov film. Muziku će napisati kantri muzičar Džej Henri Vajs.

Meri Salcman je rekla da će se u mjuziklu naći nekoliko klasičnih Bond negativaca, nekoliko putpuno novih, kao i Bond devojka.

“Trenutno radimo na predstavi. Najverovatnije ćemo je završiti krajem 2017. ili početkom 2018. Još uvek nismo sigurni gde će biti premijera. U opciji su Brodvej i Las Vegas. Takođe, glavne uloge ćemo objaviti naknadno” rekla je Meri.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Novi snimci trejlera „Ratova zvezda“
Novi trejler za film “Ratovi zvezda: Buđenje sile” pojavio se na kanalu korejskog Jutjub kanala sa nekoliko sekundi novih snimaka.

Izvor: B92
74550387955c8c1f9e27be531379272_v4_big.png

YouTubeScreenshot
Ljubitelji Ratova zvezda su bili zabrinuti da će novi filmovi izgubiti prepoznatljivu estetiku koja je originalnu trilogiju učinila najuspešnijom.

Međutim, novi režiser J. J. Abrams je veoma posvećen da ostane veran staroj formuli uz dodatke najboljih specijalnih efekata.

Radnja filma se odvija 30 godina nakon Povratka Džedaja, a većina uloga je pripala prvobitnim glumcima koji sada repriziraju svoje popularne uloge.



 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
"Uvod u 6. sezonu 'Igre prestola' biće spektakularan"
Ljubitelji serije “Igra prestola” (Game of Thrones) koji željno iščekuju šestu sezonu, treba da se pripreme za spektakularnu premijeru.

Izvor: B92
60483382055e18fe66b787278138425_v4_big.jpg


Džeremi Podesva režirao je kontroverznu epizodu u petoj sezoni u kojoj je Sansu Stark silovao Remzi Bolton, a zadužen je i za prve dve epizode u nastavku.

Hit serija trenutno se snima u Belfastu i na raznim lokacijama širom Španije. Podesva kaže da je pred njim veliki izazov koji je “uzbudljiv, ali i pomalo strašan”.

“Očekivanja su uvek visoka kad je reč o početku sezone, a zahtevno je i ispratiti sve likove”, rekao je on za Yahoo! TV. “Ono što je dobro je to što u ovoj sezoni ima vrlo malo praznog hoda. Ona počinje ‘šokom’ i odmah vam uliva uzbuđenje”.

Podesva zna da mnogo toga zavisi od njega, budući da će sezona u mnogome odstupati od knjiga “Pesme leda i vatre” Džordža R.R. Martina, po kojima je serija snimana.

“Ljubitelji su izuzetno zainteresovani za to gde nas serija vodi, a to me čini i nervoznim i uzbuđenim”, kaže on. “Bilo je mnogo odstupanja od originalne priče u poslednjih nekoliko sezona i mislim da je publika spremna da ide potpuno van knjiga. Mislim da će svi biti zadovoljni”.

Nažalost, Podesva nije otkrio sudbinu Džona Snoua, ali je naglasio da se priča kreće “ubrzano napred” i to na “velikim i skupim setovima”.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Sutra počinje festival turističkog filma Silafest
Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest počinje sutra na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu i trajaće do 5. septembra, a predsednik žirija biće oskarovac - poljski režisr Zbignjev Žmudski.

IZVOR: TANJUG
75040507255e1aa7a790c5738181248_v4_big.jpg
Festival je deo lanca filmskih festivala CIFFT, koji pod patronatom Svetske turističke organizacije okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu.

Ova jedinstvena kulturno-turistička manifestacija na našim prostorima, okupiće desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Selekciona komisija je odlučila da od oko 180 pristiglih filmova žiriju i festivalskoj publici prikaže 55 najboljih ostvarenja, saopšteno je na internet stranici Turističke organizacije Srbije.

Poseban značaj ovogodišnjeg festivalu imaće gostovanje poljskog producenta i režisera Zbignjeva Žmudskog, koji je dobitni Oskara za animaciju filma "Petar i vuci" 2008. godine.

Pokrovitelji festivala "Silafest" su opština Veliko Gradište, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Veliko Gradište, Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Novi tizer "Ratova zvezda" golica maštu (VIDEO)
Ljubitelji “Ratovi zvezda” dobili su novi uvid u nastavak popularne franšize.

Izvor: B92
130585995555e00d8ce5685812661369_v4_big.jpg

Foto: Instagram/Star Wars
Na Instagramu na profilu "Star Wars" objavljen je novi tizer.

Ovog puta očigledno je da se Fin (Džon Bojega) bori sa Kajlom Renom (Adam Drajver) u sceni koja već neko vreme kruži internetom.



Inače, o nastavku “Sila se budi” do sada smo uspeli da saznamo veoma malo.

1. Nikada u “Ratovima zvezda” nije prikazan lik kakav je Kajlo Ren, tvrdi scenarista Lorens Kazdan. On je u intervjuu za EW otkrio da su “emocije” ono što ga razlikuje.

“Pisao sam za četiri filma ‘Ratovi zvezda’ i do sada se nisam susreo sa likom kakav je Kajlo Ren”, rekao je Kazdan.

2. Igra ga Adam Drajver koji se proslavio ulogom Adama Seklera u HBO seriji “Girls”. Upitan o tome koga će igrati u filmu ranije se našalio: “Igram brata Džabe d Hata – Tima d Hata”.

3. Kajlo Ren nije pravo ime zlikovca. “Ren” je titula misteriozne grupe “Vitezova Rena”. Još nije poznato o kakvom je timu reč.

4. On nije Revan. Neki ljubitelji “Ratova zvezda” spekulisali su da je Kajlo Ren zapravo lik iz istoimene video-igre. Revan je ime glavnog lika u igri “Knights of the Old Republic”.

5. Nije ni izbliza misteriozan kao Vrhovni vođa Snouk. Ovaj lik poveren je Endiju Serkisu, koji stoji iza replike “There has been an awakening. Have you felt it? The Dark Side, and the Light”, koju smo mogli da čujemo u prvom tizeru.

Spekuliše se da će igrati ulogu manipulatora iz senke.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
"Mućke" slave 34. rođendan: Sećate li se prve epizode?
Popularna serija "Mućke" danas slavi rođendan, i to 34.

Izvor: B92
10620841255eeeca6e1ac2029039003_v4_big.png

Foto: Screenshot
Kultni sitkom koji su obožavale generacije od osamdesetih godina, ni danas ne gubi ništa od svoje duhovitosti.

Prva epizoda emitovana je upravo 8. septembra 1981. godine, i to pod nazivom koji bi se danas sasvim drugačije protumačio: "Big Brother". U samom startu nisu naišle na oduševljenje publike, ali s vremenom su stekle kultni status i uvrstile se na listu najboljih sitkoma.

Među mnogim drugim nagradama, 2004. godine BBC-jevo istraživanje donelo im je titulu najboljeg britanskog sitkoma.

Novi nastavci Mućki snimali su se sedam sezona do 1991. godine, a do 2003. godine objavljivani su posebni božićni specijali.


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Novi film Kristofera Nolana stiže 2017. godine
Fanovi Kristofera Nolana moraće da sačekaju još dve godine da bi dočekali novo ostvarenje ovog reditelja, objavio je danas ’’Vorner Bros’’.

Izvor: b92

Kadar iz poslednjeg Nolanovog filma "Interstellar"
Film će biti objavljen 21. Jula 2017. godine, što je i jedina informacija o novom Nolanovom filmu koja je objavljena od ’’Vorner Brosa’’, piše britanski ’’Indipendent’’.

Poslednji film koji je Nolan režirao ’’Intrestellar’’ sa Metju Mekonahijem u glavnoj ulozi, zaradio je oko 675 miliona dolara u bioskopima širom sveta, i dobio Oskara za najbolje dostignuće u vizuelnim efektima.

Studio ’’Varner Bros’’ je do sada producirao tri Nolanova filma iz serijala ’’Dark knight’’, kao i njegovo SF ostvarenje ’’Inception’’.
 
Natrag
Top