Osvetnički seks - da ili ne?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
Osvetnički seks - da ili ne?

Nakon raskida veze, neko se oporavlja tako što izlazi s društvom i izbegava bilo kakve kombinacije sa suprotnim polom dok neki, sasvim suprotno, uskaču u krevet sa seksi neznancem/neznankom radi "osvetničkog" ili seksa oporavka.

NQ8vf1s.jpg

Ako će vam pomoći da se bolje osećate, zašto da ne?


Osvetnički seks očigledno nije retkost niti tabu tema, a da li je zdravo? Jedna studija sprovedena u Njujorku 2014. godine kaže da - jeste.

Od 77 ispitanih osoba (starosti od 18 do 39 godina, mahom žene), koje su započele novu vezu ubrzo nakon raskida, većina njih se zbog toga osećala bolje i brže je prebolela raskid, nastavila dalje.

Ipak, Trejsi Koks naglašava da su starije osobe manje sklone tome da uživaju u osvetničkom seksu, što verovatno nije iznenađujuć podatak. Ona kaže i da u tome da li će se osoba odlučiti na ovakav korak nakon raskida, važnu ulogu igra i to da li je raskid bio očekivan ili ne, ali i kakav smo tip ličnosti.

Nekim ljudima je potrebno da prođe vreme da bi mogli da se upuste u bilo kakvu, fizičku ili emotivnu vezu, sa novim partnerom.

Stručnjaci za seks složni su u jednom - osvetnički seks može da vam pomogne da brže prebolite raskid, ali to ne važi za seks sa osobom sa kojom ste upravo raskinuli.

- To će vam otežati da prihvatite činjenicu da više niste zajedno. Da biste to shvatili i prihvatili, morate da promenite okolnosti, odnosno da ne uskačete u krevet sa osobom sa kojom ste tek prekinuli vezu - kaže terapeut Džeremi Šerman.

(Vestionline)
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
25.11.2011
Poruka
2.099
Ja kad sam vidio sliku tekst u mojim očima je nestao kako da ga vratim? ili ovo nije pravo mjesto za to pitanje? :D
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
Tekst je tu, ali ti kad vidiš sliku više ne umeš da čitaš.
Čak ni Supermen nema dovoljno krvi za dve glave. :D
 
Natrag
Top