"Beogradski manifest" od danas do nedelje na Kalemegdanu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
"Beogradski manifest" od danas do nedelje na Kalemegdanu
Tanjug
Prvi Festival manifestacija, destinacija i degustacija "Beogradski manifest" svečano će danas otvoriti potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, na platou kod spomenika Pobednik na Kalemegdanu.

454245_sahat-kula300314ras-foto-vesna-lalic08_f.jpg

Danas prvi festival manifestacija "Beogradski manifest"
Na festivalu koji se održava od danas do nedelje Gornji i Donji grad Beogradske tvrđave ugostiće više od 50 gradova i opština Srbije preko 15 festivalskih celina, najavila je Turistička organizacija Srbije.
Preko 15 festivalskih celina tokom trajanja "Beogradskog manifesta" biće predstavljeno najlepše iz srpske kuhinje, turizma, filmske umetnosti, muzike, plesa, prirode i kreativnih ideja.
Sva tri dana trajanja festivala biće održavana i takmičenja u preciznom letenju balona, a u "Night glow" kako se nazivaju večernje atrakcije, biće pružena i slika balona koji svetle u noći.
Posetiocima će hranu pripremati kuvari-šampioni koji su na takmičenjima poneli prve nagrade za kulinarsko umeće, dok će domaćini muzičkog programa biti festivali: Beer fest, Zaječarska Gitarijada, Nišvil, Dragačevski sabor trubača, Love fest i mnogi drugi, pa posetioce svako veče očekuju koncerti.
Filmski program organizuju Fest, Palić Film Festival, Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Cinema city, Kids fest, a pored druženja sa glumcima i rediteljima, posetioci će moći da pogledaju nagrađivana filmska ostvarenja u bioskopu na otvorenom u formi "Silent movies".
Cena ulaznica je 250 dinara, od čega je 200 dinara vaučer za konzumaciju.
Za manifestaciju će biti podeljeno 6.000 ulaznica, počev od danas u beogradskim trgovinskim objektima Maksi, za kupovinu robe u vrednosti preko 1.500 dinara.
Kako su najavili organizatori, posetiocima koji žele da prisustvuju svečanom otvaranju omogućen je besplatan ulazak danas od 11 do 12 časova.
Na Beogradskom manifestu u sklopu Turističke organizacije Crne Gore, "Lake
festival" će imati svoju promociju na štandovima.
Ove godine, "Lake" festival" će ponuditi pregršt dobre muzike, koja će zadovoljiti sve ukuse dosadašnje mnogobrojne publike, za koju će biti zaslužni mnogobrojni umetnici.
 
Natrag
Top