Kakav enterijer odgovara kom horoskopskom znaku

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kakav enterijer odgovara kom horoskopskom znaku

Blic žena

Soba, uredna, kutak, stvari razbacane po celom stanu... Svaki horoskopski znak ima neke svoje momente. Saznajte kakav enterijer odgovara vašem horoskopskom znaku.

15129_enterijer-horoskop_shutterstock_64607689_hf.jpg

OVAN (21. mart-20. april)
Više od stana, Ovan voli kuću sa masivnim drvenim vratima tamnije boje kroz koja ulazite u dugačak i svetao hodnik. Na španskom zidu u jednom delu dnevne sobe okačene su police sa knjigama i ukrasnim predmetima, zavese na protorima su od lana, a na plafonu visi masivni luster modernog dizajna. Spavaća soba je dovoljno velika da se u njoj može smestiti jedan ležaj i plakari ugradjeni u zidu, a u kupatilu se nalazi tuš kada oblepljena pločicama u svetloplavoj i beloj boji.

BIK (21. april-20. maj)

Bik se ponosi svojom kućom, a posebno sređenim dvorištem punim cveća i uredno podšišanom travom. Garnitura za sedenje od pliša u prostranoj dnevnoj sobi ispunjena je jastučićima ukrašenim kićankama, a kamin je oblepljen pločicama zelene boje. Veliki kuhinjski sto prekriven je mušemom u boji lešnika, a na policama je uredno poslagano posudje od rostfraja. Preko bračnog kreveta od punog drveta prebačen je prekrivač ručne izrade, u kupatilu su pločice bledozelene boje, a iznad kade visi zavesa cvetnog dezena.

BLIZANCI (21. maj-20. jun)

Ispred vrata stana Blizanaca nalazi se otirač za noge neobičnog oblika, a ni zvuk zvonceta nije običan. Zavesa na prozorima u dnevnoj sobi je asimetričnog oblika, a u jednom uglu su muzički stub, TV, DVD plejer, faks i laptop. Nameštaj je izrađen u kombinaciji drveta i metala, a na počasnom mestu u kuhinji nalaze se aparat za espreso i mikrotalasna rerna. Spavaća soba je bledožute boje, a na plafonu su izlepljene zvezdice koje svetle u mraku.

RAK (21. jun-22. jul)

U dnevnoj sobi Raka na prozorima vise heklane zavese bež boje, a u jednom uglu smešten je veliki ćup sa suvim cvećem. Šank odvaja kuhinju od trpezarije u kojoj je okrugli sto od punog drveta sa visokim stolicama na kojima su jastučići opšiveni karnerima. U uglu kod prozora nalazi se akvarijum. Na podu je vuneni tepih svetle boje, a na plafonu luster sa obodom u obliku šešira. Kupatilo je oblepljeno pločicama svetlozelene boje, prostirke imaju oblik stopala.

LAV (23. jul-22. avgust)

Lav će, pre svega, obezbediti svoj dom sa više brava na masivnim sigurnosnim vratima u boji metala. Duž celog zida u dnevnoj sobi su veliki prozori, parket je besprekorno uglancan, a luster obavezno viseći. Kamin ispred koga je leopardovo krzno savršeno mu odgovara. Iznad kamina su slike sa borbom tigrova a na vidnom mestu figura egipatske mačke. Nameštaj je napravljen od eko kože u bledožutoj boji u kombinaciji sa crnim detaljima, a na kuhinjskim prozorima su zavese sa karnerima koje su sa strane pričvršćene mašnicama.

DEVICA (23. avgust-22. septembar)

Devica više voli stan, nego kuću, a najvažniji su joj sigurnost i bezbednost njenog doma. Duž celog zida u dnevnoj sobi su police sa knjigama od orahovog drveta, a ugaona garnitura od tamnosmeđeg pliša ima drvene rukohvate. Prostrana terasa popločana je neobično dizajniranim pločicama, a kuhinjski luster plave boje ima oblik velikog tanjira sa sijalicom koja štedi energiju. Na krevetu u spavaćoj sobi je satenski prekrivač zlataste boje sa fronclama, a oko kade u kupatilu je plastična zavesa.

VAGA (23. septembar-22. oktobar)

Dnevna soba u stanu Vage je boje lavande, a zavesa na prozorima duga i prozračna. Tepih je ljubičaste boje, okruglog oblika, a sto izrađen od bambusa i stakla. Ukrasi na policama i vaze su od fino brušenog stakla, a luster i lampe od mat plavog stakla. Slike su pastelnim tonovima i moguće sa kineskim motivima na svili.Velika spavaća soba okrečena je bledožutom bojom, kupatilo je u ružičastim tonovima, a velika kada ima dodatak za hidromasažu.

ŠKORPIJA (23. oktobar-22. novembar)

Škorpijin stan opremljen je najmodernijim uređajima, počev od sigurnosnog sistema u obliku video nadzora već na prilazu kući. U dnevnom boravku nalaze se kožna garnitura i kamin, a parket je izrađen od bambusovog drveta. Na stočićima od punog drveta poređani su orijentalni ukrasi od ebonovine i slonovače, stočić za igranje šaha, a na prozorima su zavese sa tamnocrvenom plišanom draperijom. Bar sa skupocenim pićima zauzima vidno mesto. Veliki krevet u spavaćoj sobi presvučen je svilenom posteljinom tamne boje, a kupatilo obloženo petrolejzelenim pločicama.

STRELAC (23. novembar-21. decembar)

Ulazna vrata u stan Strelca su masivna, bela i ukrašena raskošnim mesinganim zvekirom, a hodnik je u obliku slova "G": u njemu ima mesta za plakar ugrađen u zidu, komodu od trešnjevog drveta i ogledalo. Između velike dnevne sobe i trpezarije je otvor u obliku luka, a trpezarijski sto je od bambusa u kombinaciji sa staklom. U dnevnoj sobi su dvosed i trosed bordo i grimizno zelene boje na kojima su razbacani jastučići. Mnogo knjiga ukrašava jedan zid. Na zidu iznad kreveta u spavaćoj sobi visi ikona, a kupatilo sa kadom i tuš kabinom oblepljeno je pločicama svetloplave boje.

JARAC (22. decembar-19. januar)

Ulazna vrata Jarčeve kuće su od punog tamnijeg drveta, a na zidovima dnevne sobe vise vredna platna u teškim drvenim ramovima. Luster je kupljen u antikvarnici, a na prozorima su tamnoplave zavese od prirodnog materijala. Na kaminu su poređani ukrasi od kristala i neobično kamenje doneto sa putovanja, garnitura za sedenje je tamnozelene boje sa drvenim izrezbarenim ornamentima, a u radnoj sobi je veliki radni sto od hrastovine. Kvalitetan persijski tepih i lamperija na zidovima savršeno odgovara ukusu Jarca.

VODOLIJA (20. januar-18. februar)

Vodolija voli potkrovlje i veliku terasu, a ulazna vrata moraju biti su blindirana. Kuhinja i trpezarija spojene su šankom, a okrugao trpezarijski sto i stolice napravljeni su od metala i drveta. U dnevnoj sobi nalaze se fotelja, dvosed i trosed od eko kože u tamnocrvenoj i braon boji. Pod je kombinovan od parketa od bambusovog drveta, pločica i intarzije, a halogene lampe zamenjuju luster. Počasno mestro pripada televizoru, DVD plejeru i muzičkom stubu. Vodolija voli bonasai i kaktuse.

RIBE (19. februar-20. mart)

Zidovi hodnika su zagasitoplave, a staza u svetlijoj nijansi plave boje. U velikoj dnevnoj sobi sa svetloljubičastim zavesama do poda je ugaona garnitura boje dima puna raznobojnih jastučića, a pored velikog akvarijuma pored vrata koja vode na terasu nalazi se na polici mnogo cveća u saksijama i makrame iz kojih visi ukrasna loza. Iznad kreveta sa baldahinom u spavaćoj sobi je ikona, a zavesa je od čipke. Pločice u kupatilu su boje lavande, a plafon su oslikani ribicama i školjkama.


Ne znam za Vas, ali ja sam blizančica, i prijatno sam iznenađena. Nikada još nisam pročitala horoskop koji me tako dobro opisuje, 98% je tačno. :yea:
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Dom prema horoskopskom znaku

Da li volite rustiku ili jednostavne i stroge linije, i tu astrologija može da pomogne i da kroz enterijer izrazite svoj karakter

tD5ZhOz.jpg


Ovan - funkcionalnost

U vašem životnom prostoru sve mora da bude složeno i pristupačno. Ne želite da se zamarate sa detaljima. Radi usklađivanja sa vašom energijom, preporuka je da prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svetle boje.

Bik - udobnost

Kauč i krevet su najvažniji delovi nameštaja u kući Bika. Kvalitet je na prvom mestu. Zato birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju prijatnu i opuštenu atmosferu. Za Bikove su idealne zemljane boje.

Blizanci - komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvom mestu pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan nameštaj. Prijatan dom za Blizance znači i superbrzi internet, pod stavkom "obavezno"!

Rak - porodični eneterijer

Ukrasite čitav zid ili kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje porodice kao i nekim uspomenama iz prošlosti. Budući da ste sentimentalna duša, ti komadi će vam više značiti nego neki najluksuzniji nameštaj.

Lav - luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi sebi uvek priuštite ono što najbolje možete. Uvek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju zvučne etikete obogatiti nekim novim, atraktivnim komadićem nameštaja.

Devica - red i funkcija

Device su najpoznatije po redu i disciplini, što se vidi na njihovim policama u kući. Uz dobru organizaciju i istančan osećaj za estetiku, one su majstori u korišćenju formule da s malo odabranih stvari naprave savršenstvo bez mane.

Vaga - dekor

Estetika vam je jako važna, pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Upotrebljavajte svetle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine.

Škorpija - privatnost

Vaš dom je za vas najdraže utočište pa pri uređenju koristite mirne i tamnije boje. Dosta se vezujete za stvari i pomalo patite od skupljanja pa bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i rešite se viška predmeta.

Strelac - prilagođenost

U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti, vaš je dom lako prenosiv pa su selidbe za vas lak zadatak. Ipak, pokušajte sve da složite tako da vam bude što lakše za održavanje kuće.

Jarac - tradicija

Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima, uključujući i porodično nasleđe. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o nameni nekog komada nameštaja pre nego što ćete odlučite da ga bacite...

Vodolija - spajanje stilova

Poznati ste po tome da volite da spajate stilove i zato ne obraćajte pažnju na pravila i smernice dizajnera već svoj životni prostor uređujete onako kako odgovara vašem eklektričnom ukusu.

Ribe - jednostavnost

Ribama kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući je kupatilo i toalet. Zato taj deo treba da izgleda što raskošnije i prijatnije. Birajte stambene prostore koji odišu udobnošću. Imajte na umu da vam odgovaraju jednostavnije linije.

Izvor: Vesti online
 
Natrag
Top