KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
07.04.2014
Poruka
163
Zvezda dobila pojačanje: Dženkins se vratio u Beograd, uskoro sa ekipom na Zlatiboru

"Čuo sam se sa nekolicinom saigrača nedavno. Svi oni su zaista sjajni momci, ceo tim. Jedva čekam da ih vidim", rekao je popularni Đenka

1408718364353.JPG


Čarls Dženkins doputovao je u Beograd. U odličnom raspoloženju, sa prepoznatljivim osmehom na licu. Moglo bi se reći i u veoma dobroj formi što i ne čudi s obzirom da nam je Dženkins potvrdio da je sa treninzima počeo još 3. avgusta. Ova činjenica svakako neće biti zanemrljiva za stručni štab, s obzirom da ćeČarls u subotu otputovati na Zlatibor i priključiti se ekipi na pripremama.
"Dobro pamtim planinu Zlatibor. Jedinstven trenažni kamp. Drugačije je od svega sa čim sam imao prilike da se susrtenem u karijeri. Sve je isplanirano do najsitnijeg detalja", počeo je priču Dženkins koji je u Beograd došao sa tri ogromne putne torbe.
"U jednoj torbi su mi samo cipele", objasnio je Čarls razloge za tako glomazan prtljag uz nezaobilazni osmeh.
"Čuo sam se sa nekolicinom saigrača nedavno. Pričao sam sa Rebom, Lazom, kondicionim trenerom Gačevićem. Svi su dobro, rekli su mi da vredno rade. Razgovarao sam i sa Bobijem Marjanovićem, koji mi je po ko zna koji put ponovio koliko mu je žao što nisam mogao da dođem na njegovu svadbu. Svi oni su zaista sjajni momci, ceo tim. Jedva čekam da ih vidim".

Posle dva meseca odsustva Dženkins je priznao i da se uželeo Beograda:
"Odlično se osećam. Dobro sam se odmorio. Uživao sam u vremenu koje sam provodio sa porodicom i bliskim prijateljima. Dosta vremena bio sam na Long Ajlendu, gde imam kuću. To je veoma blizu univerziteta na kom sam studirao i sve to mi je jako prijalo".

Odmor u Americi Dženkins je uglavnom provodio putujući:
"Zaista sam mnogo putovao. Išao sam širom Amerike i obilazio rođake koje jako dugo nisam video. Posebno zabavno mi je bilo u Las Vageasu. Tamo sam posetio Demarkusa Nelsona. Kao što znate, Las Vegas je mesto na kome možete da potrošite mnogo novca , zato sam odlučio da sa Demarkusom provedem samo četiri dana. Sjajno smo se proveli, a pričali smo naravno i o Crvenoj zvezdi i svemu onom što nas očekuje naredne sezone".

Posle Demarkusa Nelsona Dženkins će na poziciji plejmejkera sarađivati sa još jednim sjajnim Amerikancem – Markusom Vilijamsom:
"Ne poznajem ga lično, ali sam prošle sezone dok je igrao za Lokomitivu Kuban mogao na delu da se uverim koliko je kvalitetan igrač. Ono čega se takođe sećam je podatak da je bio jedan od najboljih igrača u srednjoj školi i na Univerzitetu Jukon gde je imao sjajnu karijeru. Sećam se i jedne utakmice dok je još bio u srednjoj školi kada je igrao protiv Lebron Džejmsa. Taj meč izazvao je veliku pažnju javnosti, direktno je prenošen na televiziji. Ne mogu da se setim kako je tada odigrao Vilijams, jer je kompletan fokus bio na Džejmsu. Ipak, siguran sam da ćemo dobro sarađivati", zaključio je Dženkins.

Izvor:Mozzartsport
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Zvezda sa Galatom ipak u Areni
Izvor. B92, zvanični sajt | JT
Košarkaši Crvene zvezde Telekom dočekaće Galatasaraj u “Kombank areni” sledećeg četvrtka na otvaranju nove sezone u Evroligi.

50650804954369e4c8ac7a173904255_orig.jpg

Starsportphoto
‘Crveno-beli’ su još ranije potvrdili da će sve mečeve grupne faze igrati u najvećoj dvorani u zemlji, ali je postojala mogućnost da turski klub dočekaju u “Pioniru” zbog posete predsednika Rusije Beogradu.

Duel Zvezde i Galatasaraja biće od strane Evrolige, od četvrtak u 20.45, predstavljen kao derbi kola i utakmica koja bi trebalo da privuče najveću pažnju

Dueli ‘crveno-belih’ u Evroligi prošle sezone na domaćem parketu izazivali su veliku pažnju čitave evropske javnosti. Slika fantastične atmosfere iz Kombank arene i Pionira obišla je svet, ‘crveno-beli’ su pružali izvanredne partije u duelima sa evropskim velikanima i bili pravo osveženje u evroligaškom karavanu, a po svemu sudeći Zvezdini košarkaši i ove sezone biće u fokusu. U prilog tome svedoči podatak da je duel Crvene zvezde i Galatasaraja od strane Evrolige proglašen za utakmicu nedelje na startu najelitnijeg klupskog takmičenja”, stoji u saopštenju Zvezde.

Iz Zvezde su poručili da će sezonske karte biti u prodaji do petka, a potom će biti objavljeni detalji o kupovini pojedinačnih utakmica za Galatasaraj.

Zvezda će se ove sezone u Evroligi takmičiti u grupi D, a pored Galatasaraja rivali će joj biti Valensija, Olimpijakos, Neptunas i Laboral Kuča.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Zvezda pala u Istanbulu posle dva produžetka


Galatasaraj – Zvezda 110:103 (kraj). Crveno-beli ispustili pobedu u Istanbulu, na kraju poraženi posle dodatnih deset minuta. Marjanović odigrao maestralnu partiju, Erceg i Arojo doneli pobedu domaćinu. Naredni meč Zvezda igra u Areni protiv litvanskog Neptunasa. Markus Vilijams sa 17 asistencija oborio rekord Evrolige.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Istanbulu od ekipe domaćeg Galatasaraja posle dva produžetka sa 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19 - 28:21), u utakmici 6. kola D grupe Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića propustili su veliku priliku da četvrtom pobedom naprave krupan korak ka plasmanu u Top 16 fazu.

U izvanrednoj utakmici crveno-beli su bili na putu da reše susret već nakon 40 minuta igre, ali je slavlje sprečio srpski internacionalac u ekipi domaćina Zoran Erceg trojkom dve sekunde pre zvuka sirene, skoro sa pola terena.

Usledili su produžeci u kojima gosti nisu uspeli da zadržali prisebnost i nađu put do zasluženog trijumfa, pa je Galatasaraj uz pomoć sreće posle divovske borbe, mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, izborio treću pobedu, koliko ima i Crvena zvezda.

U ekipi domaćina Erceg je postigao 32 poena, dok je Karlos Arojo bio maestralan u dodatnih deset minuta, pa je meč završio sa 26 poena.

Markus Vilijams postao je rekorder Evrolige sa čak 17 uspešnih asistencija, ali je u ključnim momentima podbacio. Mitrović je bio najefikasniji sa 30 poena, Marjanović je ubacio 23, uz 17 skokova, dok je Kalinić dodao 21.

U 7. kolu Crvena zvezda dočekuje naredne nedelje litvanski Neptunas.

Izvor: RTS
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Markus Vilijams oborio rekord Evrolige po broju asistencija
Blic.RS
Organizator igre Crvene zvezde Telekom, Amerikanac Markus Vilijams, postao je rekorder Evrolige po broju asistencija na jednom meču, zahvaljujući sjajnoj partiju u 6. kolu protiv Galatasaraja, koji je savladao crveno-bele sa 110:103 posle dva produžetka.

540344_czval301014rasfoto-marko-metlas21_f.jpg


Zvezdin plej je u Istanbulu imao čak 17 uspešnih proigravanja saigrača, koji su odmah potom poentirali, što nikada nikome nije uspelo u evroligaškoj konkurenciji.

Dosadašnji rekorder bio je Džono Linehan, sa 15. u dresu Nansija, pre tri godine - takođe u porazu, i to protiv Fenerbahče Ulkera.


1. Markus Vilijams (Crvena zvezda Telekom) - 17 (21. novembar 2014.)
2. Džon Linehan (Nansi) - 15 (3. novembar 2011.)
3. Teo Papalukas (Olimpijakos) - 14 (2. decembar 2009.)
4. Vule Avdalović (Šole) - 13 (15. decembar 2010.)
4. Marselinjo Uertas (Kaha Laboral) - 13 (15. decembar 2010)
4. Teo Papalukas (Olimpijakos) - 13 (24. marta 2009.)
4. Marko-Antoan Pelin (Roan) - 13 (5. decembar 2007.)
4. Nikos Zizis (AEK) - 13 (2. decembar 2004.)
4. Elmer Benet (Tau) - 13 (4. april 2001.)
10. Miloš Teodosić (Olimpijakos) - 12 (7. januar 2010.)
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Ne pomaže ni šou Vilijamsa, Erceg čudesnim košem sprečio Zvezdino slavlje! Video
Izvor: Blic
Košarkaši Crvene zvezde Telekom propustili su da naprave ogroman korak ka plasmanu u Top 16 fazu Evrolige jer su u Istanbulu izgubili od Galatasaraja sa 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 14:14, 14:7) posle dva produžetka u dramatičnom meču 6. kola. Za takav ishod najveće zasluge ima naš internacionalac Zoran Erceg, koji je sa 12 metara pogodio trojku kojom je izborio prvi produžetak, u kome su crveno-beli propustili poslednji napad, pa su kažnjeni u narednom u kome im je presudio nekadašnji NBA as Karlos Arojo.

525368_kosarka-zvezda-galatasaraj161014ras-foto-aleksandar-dimitrijevic-16_f.jpg


Toliko je bilo majstorija Markusa Vilijamsa, koji je postao i novi rekorder Evrolige po broju asistencija na jednom meču, toliko odličnih odbrana crveno-belih, da se činilo da bi sve sem njihove pobede bilo nezasluženo. Ali, ni to što su za igru bili raspolaženi i kapiten Luka Mitrović, i Boban Marjanović - naročito kada je trebalo pogoditi slobodna bacanja u napetom delu utakmice, te Nikola Kalinić, nije bilo dovoljno za uspeh. Čak ni serija 14:0 kojom su gosti "otvorili" drugo poluvreme nije bila dovoljna, jer ih je domaćin nadmašio u ludoj završnici, ne uspevši ipak da nadoknadi poraz od osam poena razlike iz Beograda, u prvom delu prve faze Evrolige.

Evo kako je tekao ovaj sjajan košarkaški duel odigran pred 8.143 vrlo bučna navijača u dvorani Abdi Ipekči:



Prva četvrtina: Košgeterski okršaj Ercega i Mitrovića

Dejan Radonjić je odlučio da meč započnu Vilijams, Blažič, Lazić, Mitrović, Marjanović, a naspram njih su se našli Arojo, Guler, Aradori, Erceg i Aldemir, a upravo su oni izdržali uvodni nalet gostiju koji su prva tri napada probali da reše dalekometnim šutevima. Pogodio je samo Lazić, a na drugoj strani terena "pik-en-rol" igra turskog kluba, kao i pogocima iz "tranzicije", Galatasaraj je stigao do 12:3 uz osam poena i dve uzastopne trojke Zorana Ercega.



Na to je odgovila Zvezda mini-serijom od 6:0, koju je organizovao i u delo sproveo Markus Vilijams, među čijim je asistencijama ponovo bilo i onih bez da gleda odabranog saigrača, poput one za Mitrovića kojim je Radonjićev tim prišao na 12:9 u 6. minutu. Na tome se nije zaustavio, jer je američki plej nastavio sa svojim ofanzivnim bravurama u vidu proigravanja, a Mitrović svojim devetim poenom poravnao na 14:14, pogodivši sa distance upravo posle (čak pete!) asistencije Vilijamsa.



Beograđani su tada zastali, zapravo počeli da promašuju ne samo i iz igre, nego i oba slobodna bacanja (Dangubić) pa je sa razigranim Arojom, i jedno njegovo dodavanje iza leđa, Galata uz 12 poena Ercega izgradila 22:16 na kraju prve deonice.



Druga četvrtina: Rana prednost Galate i odgovor Zvezdinog kapitena



Sa Dženkinsom, Blažičem, Dangubićem, Tejićem i Cirbesom na parketu pošli su crveno-beli da odgovore na turski izazov, u čemu je počeo da im smeta i gorostasni Nejtan Džavai u reketu. Odande su se i "izvukli" gosti, pa je mladi Tejić iznenadio raspevanu publiku trojkom za prilazak na 22:19.



Mogao je prilazak da bude i bolji po crveno-bele, da su tehničku grešku treneru Erginu Atamanu zbog prigovora iskoristili za izjednačenje, no umesto toga stigla je kazna u vidu Arslanove trojke za 27:22 u 14. minutu, posle čega su se nastavili promašaji Radonjićeve ekipe. To je i dovelo da, neretko bezidejna igra na "rogove", jednu od najstandardnijih postavki akcije u košarkaškom napadu, omogući Turcima da se razmahnu, te i da stignu do 31:24 kada je Erceg sa linije penala došao do svog 14 poena. Da nije bilo Marka Tejića, koji je u prvih pet minuta druge deonice jedini pogađao za goste iz igre, narasla bi prednost Galatasaraja i do dvofifrene, no malo pomenuti mladić, a malo kontrolom reketa od strane Marjanovića, omogućili su da Zvezda "ostane u životu", pa i posle prednosti domaćih od 35:26, koju je na "-7" smanjio visoki centar pogotkom i dodatnim slobodnim bacanjem.



Nedugo zatim je na scenu ponovo stupio kapiten Crvene zvezde Telekom: Luka Mitrović je novom trojkom primakao Zvezdu na 38:34, a u sledećem, 19. minutu, iskoristio maestralnu asistenciju Vilijamsa (iza leđa rivala koji ga je čuvao) za smanjenje zaostatka na 40:38. Ipak, na poluvreme se otišlo sa većom prednošću Galate i to zbog bravura bivšeg NBA asa, Karlosa Aroja, koji je postigao pet poena za 20-ak sekundi, donevši domaćinu 45:38 a nervoz2u na lice Dejana Radonjića.



Poluvreme je privedeno kraju asistencijom Bobana Marjanovića za Vilijamsa koji je utrčao pod koš rivala, te zakasnelim pogotkom Aradorija jer se sirena oglasila, pa je semafor pokazao 45:40 posle 18 poena Zorana Ercega za domaće, a 16 Luke Mitrovića za goste.



Treća četvrtina: Serija 14:0 i (nove) majstorije Vilijamsa

531986_kosarka-zvezda-buducnost021114ras-foto-aleksandar-dimitrijevic-05_f.jpg


Drugo poluvreme je počelo brzom akciju gostiju za Marjanovića, koji je bio precizan i primakao svoj tim na 45:42, a onda i dodatno smanjio zaostatak kada je prigrabio loptu posle Vilijamsove promašene trojke i zakucavanjem doneo "-1". Bilo je već tada jasno da se nešto dobro "desilo" u timu Crvene zvezde Telekom, jer su gosti defanzivno zaigrali kao u transu, što im je omogućilo da se razmahnu na drugom delu terena.


Prva dva minuta treće deonice okonačana su trećim uzastopnim promašajem domaćih sa poludistance, a onda Kalinićevim pogotkom, pa novom fenomenalnom asistencijom Zvezdinom američkog plejmejkera, slanjem lopte o parket ka Nikoli Kaliniću za 45:48.



Nije bilo tada rešenja za razigrane crveno-bele, kako za njihovu požrtvovanu odbranu, tako i za konačno maštovitu igru u napadu, pa su seriju na 14:0 produžili najpre Vilijams i Mitrović akcijom za Marjanovićevo zakucavanje, pa onda Kalinić i Lazić dobro okončanim kontranapadima.



Posle 14 uzastopno primljenih poena i četiri i po minuta bez datog koša, očajnu igru Galate "razmrdao" je Vujukas svojim individualnim kvalitetom, no publika u Istanbulu bivala je sve nervoznija, jer je rival bio i sa više samopouzdanja i pritom daleko manje grešio od povratka iz svlačionica. Uz razigranog Vilijamsa, koji je za polovinu treće četvrtine zabeležio četiri asistencije i već tada stigao do čak 10 na ovom meču, crveno-beli su održavali prednost, pa je semafor pokazivao 52:61 tokom 29. minuta, a na kraju 30. 54:63.



Četvrta četvrtina: Drama, drama, drama!




Poslednjih deset minuta počelo je atraktivnom blokadom Jake Blažiča kod pokušaja turskog reprezentativca i osvajača srebra na Mundobasketu 2010. Sinana Gulera, no Galatasaraj je za minut i po prišao na 57:63, što je Markusu Vilijamsu bilo dovoljno da podseti domaće kakve sve čarolije zna - pa je između trojice rivala dodao (iznova o parket) Cirbesu, koji je uvećao vođstvo gostiju na "+8".



Ipak, problem za crveno-bele počeo je da predstavlja čudan kriterijum suđenja, pa su tako doživeli četiri lične greške od 31. do 34. minuta, uključujući i četvrtu dosuđenu Luki Mitroviću, koji je sa 20 poena bio bez premca najraspoloženiji košgeter u ekipi. On se preselio na klupu pri vođstvu Zvezde od 62:65, i to 6:46 minuta pre kraja četvrte deonice, a turska publika je tada upala u svoj prepoznatljiv navijački trans, osetivši da njihovi ljubimci mogu da preokreta.



Da to baš neće biti lako pokazao je Vilijams svojim sedmim poenom, trojkom odmah posle tajmauta koji je zatražio Dejan Radonjić, što je vratilo šest poena prednosti crveno-belima, 62:68.



U sledećem, 36. minutu, Marjanović jednim košarkaškim "laktanjem" a Gonlum sličnom realizacijom, doveli su timove do 65:70, da bi potom usledile nova Vilijamsova bravura (dodavanje za Kalinića) i atraktivan, pogodak "iza glave" Ercega, pa se i dalje igralo a da je prednost Zvezde bila od pet do sedam poena.



Na "-3" je, međutim, svojom trećom trojkom i 25. poenom, primakao Zoran Erceg domaći tim, a potom je srpski košarkaš 12. uzastopnim slobodnim bacanjem iz isto toliko pokušaja promenio rezultat na 72:73, što je nateralo Radonjića da zatraži tajmaut na 2:45 do kraja.


Usledili su potom promašaj Vilijamsa, koji je greškom prokockao i prethodni napad, a zatim "krađa" Blažiča i Markusova 13. asistencija - za Kalinićevu trojku, koja je donela 72:76 na ulasku u 39. minut. Odgovorio je, odmah zatim, istom merom Arslan, pa se prednost istopila na 75:76, posle čega su se crveno-beli spetljali u napadu i lopta je pripala Galatasaraju.


Akciju koja je usledila, Karlos Arojo je uz zvuk sirene za kraj napada završio pogotkom iz teške pozicije i skok-šuta unazad, doveo je tako turski klub u vođstvo od 77:76, pa je Zvezdi ostalo 40-ak sekundi da nađe način da uzvrati. Prošlo je samo 11 kada je Kalinić novom, drugom uzastopnom ptrojkom, doneo 77:79, na 20 sekundi do kraja, pa je nervoza ušla u redove domaćih.



Arojo je probao da pogodi trojku na samom početku napada, to je okončano promašajem, posle čega je, na 12 sekundi do kraja, fauliran Markus Vilijams. On je pogodio samo drugo slobodno bacanje, donevši tako 77:80 Zvezdi, a nateravši Atamana da zatraži tajmaut kako bi organizovao sledeći napad.



Dangubić je zatim sprečio Arslana da šutira trojku, faulom ga je poslao na liniju penala, odakle je on, devet sekundi pre kraja, pogodio oba posle čega je i Dejan Radonjić zatražio tajmaut. Iako je, protivno košarkaškim očekivanjima, lopta stigla do Bobana Marjanovića, domaćinu se nije najpre isplatio faul nad njim, jer je on pogodio oba slobodna bacanja, a onda se desilo pravo malo čudo - Erceg je sa više od 11, 12 metara pogodio trojku i odveo timove u produžetak.



Prvi produžetak: Vilijams prokockao poslednji napad


Dodatnih pet minuta igre doneli su isprva prilično razigrani nastup domaćih, jer su pogodili i Arojo i Gonlum, no vrlo brzo se došlo do preokreta, je Kalinić pogodio trojku, a u sledećoj akciji proigrao kapitena Mitrovića za 86:87 na semaforu. Nije se dugo čekalo ni na sledeću promenu, jer je iskusni Arojo trojkom vratio prednost turskom klubu (89:87), a njemu uzvratio Luka Mitrović za 89:90 na 1:51 do kraja.



Ni jedni ni drugi nisu hteli da se predaju, a igralo se gotovo bez prekida i bez predaha - Gonlum je poentirao iz Zvezdinog reketa za vraćanje prednosti Galatasaraju (91:90), posle čega je, konačno, došao red i na neki prekršaj - Marjanović je bio fauliran, a on sa dva nova pogotka stigao do 21 poena, dovevši crveno-bele u minimalnu prednost (91:92).


Tada su se, na radost crveno-belih, konačno "vezala" tri njihova uspešna poteza, pomenuto poentiranje, pa odbrana, a onda i Kalinićevo polaganje lopte u koš (91:94), te se ušlo u poslednji minut. U njemu je najpre Guler poravnao rezultat poentiranjem i dodatnim bacanjem, pa je Zvezdi ostao poslednji napad za pobedu, nakon što su Marjanović i Arojo pogodili penale. A taj napad išao je preko Vilijamsa, koji se zatrčao u zgusnutu odbranu, u poslednjoj sekundi probao da poentira, a kako nije uspeo, niti je dosuđen faul, na red je došlo još pet minuta igre.



Drugi produžetak: Arojo presudio gostima iz Beograda

Umorni, psihički iscrpljeni od drame koja nije prestajala, igrači oba tima počeli su da ređaju greške, promašivši sve šuteve u prvih minut i po. Baš tada je petu ličnu grešku dobio startni centar domaćih, Furkan Aldemir, a Blažič je posle promašenog prvog slobodnog bacanja - pogodio drugo za 96:97 na 3:38 do kraja drugog produžetka, posle čega je Ercegovu asistenciju Karlos Arojo iskoristio za trojku iz levog ugla za 99:97.



Probao je tada Blažič da svojim prodorom razmrda crveno-bele, sudije su tada nasele na Arojovu glumu da je fauliran, pa je lopta opet pripala Turcima, koji su u sledećoj akciji "izbacili" sa meča Kalinića, koji je takođe dobio petu ličnu grešku. Porasla je tada prednost Galatasaraja na 102:97 uz dva Ercegova i jednim Gonlumovim slobodnim bacanjima, no dva minuta pre kraja, Mitrovićeva trojka primakla je Zvezdu na 102:100.



I, tada je gost stao. Mitrović je izgubio loptu u narednom napadu, želeći da što pre kazni promašaj Aroja sa distance, a sve što se u završnom minutu desilo bili su samo razlozi za radost domaćih navijača: pogodak za dva, pa onda i za tri Karlosa Aroja, izmenili su rezultat na semaforu na nedostižnih 107:100, 27 sekundi pre kraja, posle čega je Jaka Blažič pogodio samo jedno slobodno bacanje, a Ataman zatražio tajmaut, kako se stečeno ne bi proćerdalo. I nije, meč je okončan sa "+7" za Galatasaraj, što je za poen manje od trijumfa crveno-belih u Beogradu, a to bi moglo da bude važno u konačnom plasmanu, ako obe ekipe budu imale isti broj poena na kraju prve faze Evrolige.





540388_galata-stat-foto-blicsport_ff.jpg


540389_zvezda-stat-foto-blicsport_ff.jpg












 
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Svaka čast Kalina, Mitrović duo koji je dobio meč.

Moram ali moram reći da je sramota ova konferencija Vujosevica posle meča. Takođe moram, ali moram da kažem da je Pavlović pukao totalno. Preko tt sam pa nmg da se zezam sa linkovima ali već imaju kompilacije šta je čovek uradio :

-udario Blažića,
-Pokušaj udarca pesnicom Dzenkinsa
-Udario Kalinica
-Ismevao Kalinica za vilicu
....

Bruka
 
Učlanjen(a)
18.11.2013
Poruka
295
Svim zvezdasima cestitam potpuno zasluzenu pobedu, sjajna igra danas i juce... Mi nismo ni zasluzili vise zbog pojedinih igraca.. Kapitenima svaka cast, posebno Gagiju jer je pokazao kakvo ponasanje treba da ima jedan sportista, gospodin kao i Luka koji je na kraju onog meca prisao Milutinovu..
Pozdrav
 
Član
Učlanjen(a)
21.09.2010
Poruka
141
Драго ми је да је тим из Србије узео титулу, није важна боја наравно. После онога сценарија од прошле године када су током првог полуфинала једни ликовали и навијали за Цибону, а онда следећег дана пак ови други навијали за Цедевиту да би ваљда вратили мило за драго стигла нас је казна каву су и једни и други заслужили.
Надам се само да ако буде ове АБА лиге у будућности, наши тимови вратити примат који су имали од 2003. до 2012.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Radonjić na klupi Zvezde još dve godine
Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić predvodiće Crvenu zvezdu i u naredne dve sezone.

IZVOR: B92
49165649559288673d2ab409382570_w640.jpg

StarSport

Radonjić iza sebe ima spektakularnu sezonu, najbolju u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, u kojoj su osvojena tri trofeja – ABA liga, Kup Srbije i nacionalni šampionat naše zemlje.

’Crveno-beli’ su osvojili prvu titulu državnog prvaka posle 17 godina, dok su u Evroligi postali prvi srpski klub koji je sa pozitivnim skorom prošao u TOP 16 fazu.

Navijači crveno-belih su često osporavali rad Dejana Radonjića, pogoto posle ispadanja u polufinalu ABA lige prošle sezone od Cibone, kao i poraza od Partizana u finalu Košarkaške lige Srbije.

Međutim, popularni Dejo ih je sve razuverio u nedavno okončanoj sezoni, pošto je Zvezda bila daleko najsuperiorniji tim u regionu, pri tom ostvarivši 61 trijumf, najviše u istoriji kluba, i 19 poraza.


Od dolaska u Crvenu zvezdu Radonjić je ukupno ostvario 123 pobede, što ga svrstava na četvrto mesto večne liste Zvezdinih trenera sa najviše trijumfa. Ispred njega su još samo Ranko Žeravica (167 pobeda), Nebojša Popović (146 pobeda), Milan Bjegojević (142 pobede).

Za dve i po godine koliko obavlja funkciju trenera u Zvezdi, Radonjić je osvojio dva Kupa Radivoja Koraća, šampionski prsten ABA lige i titulu prvaka Srbije, a uz plasman u Top 16 fazu Evrolige ima i učešće u polufinalu Evrokupa.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću nastaviti da radim u Crvenoj zvezdi. Želje rukovodstva kluba i moje ambcijie su se poklopile tako da smo dogovorili saradnju na još dve godine. Prošle sezone smo ostvarili vrhunske rezultate i sada će biti veliki izazov za sve nas da pokušamo da to ponovimo", kratko je prokomentarisao Radonjić.
 
Natrag
Top