Učlanjen(a)
25.01.2015
Poruka
25
Pozdrav!
Interesuje me da li neko trenira po programu P90X?
Skidam program sa Torenta (preko 17 GB), pa ne znam da li skidam pravi, tj. osnovni program (ne treba mi sada ništa "šire"), koje vežbe idu po redu, itd., nikako da pohvatam sve: šta, kako, koliko...
Takođe, potreban mi je plan ishrane na srpskom, ako neko ima?
Svaka pomoć dobrodošla!
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nemam pojma sta je ovo,ali original staje na 12 DVD-a,reko bih da su neke stvari previse naduvane,licno mislim da ako ne moze da uradis jedno 50 skleka i nema potrebe sta da trazis sa ovim programima ili da ulazis u teretanu.Pretpostavljam da te ponela pomisao sto dolazi leto ,pa da lepo izgleda kad se skines i da te vide komsike kako si razvijen.Bilo koji program koji propagira ikakvu upotrebu nekih stimulirajucih sretstava u vidu proteina je stetan.Moj brat je prosto jeo one konzerve sa proteinima,znaci gutao ih je i eno ga nasta lici,na guzicu,u bukvalnom smislu.Sta li mu je ono trebalo ,pojma nemam.Ti u stvari nisi ovo zeleo da cujes,hteo si savet,ali se prasence ne goji za Bozic.Znaci kreni sa obicnim vezbama,van ovog programa...sad sve zavisi sta ti hoces ,jer nisi naveo da li si suv,pa hoces da nabacis misice ili si punacak,pa hoces da smrsas ,plus misici.Znaci mora da definises cilj.Al evo kratak savet za pocetak se skoncentrisi na par vezbi za svaku misicnu grupu i posle mesec dana dodaj nove vezbe.Primeceno je da kada se pocetnici preopterete u pocetku,izgube volju za radom,a moze doci i do povrede.Znaci ako ne razvijes disciplinu rada sa svega nekoliko vezbi,onda ti ni ovi DVD-ovi ne trebaju.
Sto se tice same ishrane preferira se hrana na bazi belancevina,znaci belanca od jaja-mahom i sto manje masna hrana u svakom slucaju.Dosta povrca zbog minerala i voca zbog vitamina.Ishrana sportista je sama po sebi vrlo obimno stivo i ne verujem da moze da se opise kratkim postom.Inace ne bih da ti drzim predavanje o hrani ,jer ona moze da bude i hrana i lek,a narociti moze biti stetna ,ako se pogresno iskombinuje(jede se 5-6 puta dnevno zavisno od sistema ,jer organizam moze da izvoji najvise 15-20g-belancevina).Mladom coveku ovo nista ne znaci,ali kako se stari onda dobija na znacaju.
Za sportistu je takodje od velikog znacaja unosenje odredjene kolicine tecnosti,e sad,ako ti kazem koliko treba da je dnevno uneses ,mogu i na dusu da te ponesem,jer voda sa cesme nije vise sto je nekad bila.Adekvatna zamena za vodu ti je cisto iscedjen sok...
Malo sam napustio temu,ali znaci kreni sa nekoliko vezbi ,osluskuj ritam tela i polako dodaj set vezbi...nadji i neku knjigu,mozda na forumu u sekciji Magazin ima nesto,mada po mom misljenju cela ova rublika je vise nego bogata raznim savetima koje vredi procitati,pocev od savete sto deli Crvendac,do onog tipa gore sa cigarom u lepljivim temama.

((Svi ti programi kod ovih sto zaradjuju na njima su uspesni zbog upotrebe suplemanata,koji su uzgred stetni,tako da tradicionalne vezbe i dalje drze prevagu nad drogom i steroidima,na duze staze)).
 
Učlanjen(a)
25.01.2015
Poruka
25
Upravo sam to, gospodine Bazlik i hteo, odnosno, samo kućne vežbe van teretane i bez proteina i ostalih "praškova".
Dugo sam imao svoj program "običnih" vežbi (za sklekove, trbušnjake...), pa sam pauzirao skoro dva meseca, sada se vraćam, pa želim nešto drugačije i jače.
Uglavnom, važno mi je da budem u formi, a da ne mučim telo i ne pupam ga, već sasvim normalno, rekreativno ili malko više od toga.
Nije bitno kako nas i kako će nas drugi videti, već kako ja sebe vidim. Važno mi je da budem zdrav i aktivan.
Lakše i lepše se osećam kada se ujutru probudim i odradim taj jutarnji trening.
Što se hrane tiče, svakako, pokušavam da se hranim zdravo, ali sviđa mi se u ovom programu to što sam pokupio neke nove ideje za doručak, ručak, večeru... Naravno, po njihovom mi treba minimum 7.000 rsd-a za nedelju dana, ali ako želimo da budemo zdravi, sve ima svoju cenu. U svakom slučaju, za neke namirnice pronalazim jeftinije i adekvatne (i naravno, zdrave) zamene.
Što se vode tiče, to je tačno. Mi iz Beograda pijemo vodu iz Save, naravno, ona se čisti itd., ali nije najzdravija.
Izbaciću pitanje na forum za predlog dobrog sokovnika, ali i kod voća ima loša strana što ni ono nije skroz zdravo, jer je tretirano pesticidima itd., ali šta da se radi, takvo je vreme došlo.
Hvala puno na utrošenom vremenu i savetima.
Srdačan pozdrav.
 
Natrag
Top