Sinovi Božji

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
A on mu je rekao: ‘Ne, oče Avrame, nego ako neko iz mrtvih dođe k njima, pokajaće se.’ On mu je na to rekao: ‘Ako ne slušaju Mojsija i Proroke, neće poverovati ni ako neko ustane iz mrtvih’.” (Luka 16:30-31). U vidu dokaza koje trazis da vidis i koje mozes da vidis, a ipak ih ne vidis, uporno trazis dodatne. (kao ti bi poverovao kada bi video nesto vise od svega sto mozes...). A pored svih dokaza koje mozes da vidis - ne verujes. Tako da, nebi ti pomoglo vise od svih ovih dokaza koji su ti dostupni. Zadovolji se sa onim sto imas. Ne treba da se suprotstavljas; vec da dobro preispitas sebe i svoja verovanja. Ne treba da stajes na moju stranu; vec na Bozju stranu, i stranu Njegove pisane Reci - Biblijskih istina. Dobio si gomilu citata iz Knjige Postanja, kao i citate pre 6-tog poglavlja. Nego, nista ne povezujes, vec od Bozje Reci ocekujes: da ti sve nacrta.



Kontekst je sadrzaj jednog akta u celini, smisao. Dakle, kao sto ti rekoh i gore; ne povezujes i zato dolazis u problem. Zato ne mozes ni da vidis o cemu tekst govori. Ocekujes da ti Biblija sve crta. U 6-tom poglavlju si procitao tj. naisao na rec "divovi", i doslovno je shvatio, misleci da ta rec oznacava dzinovske ljude. A sta pise sve od prvog poglavlja, pa sve do tog 6-tog, izgleda da nisi bas dobro obratio paznju. Kada slusas naprimer neku pesmu; dali se uhvatis za samo jednu rec, ili sagledavas ceo tekst te pesme, da bi shvatio poruku iste? Ako Bog ne moze da dopre do tebe, i da te prosvetli, pa kako cu onda ja? <<- coveka mozes voditi ka znanju, ali ga ne mozes naterati da misli - >>



Pa nisi bas krenuo Pismom da ista potvrdjujes, nemoj sada da se izvlacis. Nego si krenuo sa jednim lose prevedenim stihom, iz Septuaginte, tradicijom i apokrifima. Zar nisi krenuo sa stihom koji glasi "Andjeli istinitog Boga"? Zar nisi pominjao demonske eksperimente? Znamo dobro da jesi, i izvini, to nije iz PISMA. I ne moze APOKRIF biti izvor informacija, tj. ne moze biti izvor TACNIH informacija. Sto se tice Septuaginte (bez apokrifa) nemam nista protiv, stim da se dobro obrati paznja na neke pogresno prevedene reci, kao sto je taj stih "Andjeli istinitog Boga". Znam da Septuaginta nije apokrif, vec da je u pitanju prepis tj. prevod sa jevrejskog kanona. Nisam je bas odbacio, vec sam radije prihvatio prevod kojem izvor nije Septuaginta, i to je sve. Kakve veze ima to sto je drugi autor, kad ja mislim bas isto to sto je napisao i taj autor? I sada, posto nemas sta drugo da kazes, ti to koristis, da bi imao sta da prigovoris. Nemam potrebe da se vracam na taj, kao ni bilo koji drugi post, jer znam odlicno sve sta si ti pisao.



Evo, 100 puta ponavljas jedno te isto :)... A Biblija itekako govori, i treba se dobro udubiti kada su neke stvari u pitanju, da bi skontao sta Biblija govori. I sta ti fali da citas i dela drugog autora? Ko da nikada u zivotu kao nisi citao i tudja dela... Zamisli da nisi... Znam da se jesi nacitao takvih, isto kao i mnogih drugih sto si, a koje si za razliku od ovih - prihvatio. Vidis, i sa time imas problem; zasto mislis da neko -OBAVEZNO- mora biti Adventista ukoliko zastupa istu ili slicnu nauku? A sa druge strane, ako vec nisi to primetio; ja tebe nisam pitao dali si Katolik, Pravoslavac ili sta vec. Primer jedan: Adventisti zastupaju da je Sedmi dan Subota, pa ako to zastupa i neko drugi, zar to znaci da je i on Adventista? Naravno da ne. Jednostavno, neka verska zajednica zastupa skoro sve Biblijske istine, onakve kakve jesu, dok neka druga pola, a neka maltene nijednu.



Jedino istina moze biti na korist; kako na moju sopstvenu, tako i na korist svih drugih. Vidi, ja nisam institucija, pa da imam korist, da recimo zelim da pridobijem ljude za sebe. Takodje, ja ovo ne radim za novac, slavu itd. Znas kako kaze neko; << istina moze biti korisna po onoga kome se ona govori, ali neprobitacna po one koji je govore - jer oni navlace mrznju na sebe. >> Nego, nemam nameru da ti 100 puta ponavljam jedno te isto sto se tice Septuaginte, pa tako ni Apokrifa i mnogih drugih stvari. Tako da, dobices poslednji put Biblijsko objasnjenje od mene. Dalje teraj - kako ti srce hoce.

Idemo ovako, po Bibliji dakle. (da ne kazes, kako nije po Bibliji i kako ti nisam dao nijedan Biblijski citat)

Prvu i drugu glavu o stvaranju i prvobitnim uslovima na nasoj planeti zemlji skroz preskacemo, jer tebi to ne vredi. A preporucujem, da to dobro izucis iz ekoloskog ugla gledanja. Trecu glavu cemo takodje da zaobidjemo. Krenucemo dakle od 4 glave tj. poglavlja, a pre toga za sam pocetak, nesto i o sinovima Bozjim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gde si bio kad sam zemlju utemeljio? Reci mi, ako to razumeš. Znaš li ko je odredio mere njene, i ko je nad njom merno uže rastegao? Na čemu su uglavljena postolja njena, i ko joj je kamen ugaoni položio, dok su zvezde jutarnje u veselju zajedno pevale, i SVI SINOVI Božji klicali od radosti? (Jov 38:4-7)

Zato savijam kolena pred Ocem našeg Gospoda Isusa Hrista, po kome se zove SVAKA PORODICA NA NEBU I NA ZEMLJI. (Efescima 3:14-15)

Dakle, Biblija sasvim jasno govori da postoje i druge civilizacije; tj. da su i pre stvaranja nase planete i coveka, takodje postojale druge. Biblija govori da ima mnogo sinova Bozjih.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Došao je dan kada su sinovi Božji stali pred Gospoda, a među njih je došao i Sotona. (Jov 1:6).

Ovaj citat je opis predstavnika drugih civilizacija koje sa Bogom razgovaraju o dogadjajima u drugim svetovima. A Sotona kao pobunjenik protiv Boga, dolazi kao predstavnik nase planete zemlje.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Izraelovih sinova biće kao peska morskog koji ne može ni da se izmeri ni da se izbroji. I na mestu gde im je nekad rečeno: ‘Vi niste moj narod’, reći će im se: ‘Vi ste sinovi živog Boga’. (Osija 1:10)

I na mestu gde im je bilo rečeno: „Vi niste moj narod”, tamo će se nazvati „sinovima živog Boga”. (Rimljanima 9:26).

Svi oni koji ce na novoj zemlji sluziti Bogu ponovo, bice nazvani Sinovi Bozji.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jer niste primili duh ropstva da se opet bojite, nego ste primili Duh posinjenja, koji nas podstiče da vičemo: „Ava,Oče!” (Rimljanima 8:14-15)

Hriscani su Bozji sinovi usvojenjem. Jer svi koje vodi Bozji Duh sinovi su Bozji. Oni koji sluze Bogu su automatski vec i sada na ovoj nasoj zemlji - sinovi Bozji.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enosov, Sitov, Adamov, Bozji. (Luka 3:38).

I kao sto su Andjeli sinovi Bozji po stvaranju, i Adam se naziva sinom Bozjim po stvaranju. Kao i svi oni koji su sluzili Bogu a bili Adamovi sinovi, bili su nazvani - sinovi Bozji.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poglavlje 4:

Tada mu Gospod reče: „Zbog toga će ko god ubije Kaina pretrpeti sedmostruku osvetu.” Gospod je postavio znak za Kaina, da ga niko ne ubije kad ga nađe. Tada je Kain otišao od Gospodnjeg lica i nastanio se istočno od Edena u zemlji Nod. Posle toga, Kain je legao sa svojom ženom i ona je zatrudnela i rodila Enoha. Tada je sazidao grad koji je nazvao po imenu svog sina Enoha... (Postanje 4:15-17)

Dakle, nakon prvog ubistva na zemlji kada je Kain ubio brata Avelja, iz teksta se jasno vidi da je Kain otisao od svojih roditelja u zemlju Nod, i sa sobom poveo svoju zenu sa kojom je krenuo da stvara potomstvo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...Enohu se rodio Gaidad. Gaidadu se rodio Mahalalel, Mahalalelu se rodio Matusal, a Matusalu se rodio Lameh. Lameh je uzeo dve žene. Prva se zvala Ada, a druga Sela. Ada je rodila Jabala. Od njega potiču oni koji žive pod šatorima i drže stoku. Njegov brat se zvao Jubal. Od njega potiču svi koji sviraju harfu i frulu. Sela je rodila Tubalkaina, kovača raznovrsnog alata od bakra i gvožđa. Tubalkainova sestra bila je Nama. Lameh je sastavio ove reči za svoje žene Adu i Selu: „Čujte glas moj, žene Lamehove, poslušajte reč moju: Ubio sam čoveka koji me je ranio, mladića koji me je udario. Ako će Kain biti osvećen sedam puta, onda će Lameh sedamdeset i sedam puta.” (Postanje 4:18:24)

Ovo su dakle stihovi, koji nam pokazuju da su se oni namnozili (Kainovi potomci), kao i to, da su postajali sve vise i vise zli - DA BOGU NISU SLUZILI.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adam je opet legao sa svojom ženom i ona je rodila sina i dala mu ime Sit,* jer je rekla: „Bog mi je dao drugog potomka umesto Abela koga je Kain ubio.” A i Situ se rodio sin kome je dao ime Enos. U to vreme počelo se prizivati Gospodnje ime. (Postanje 4:25-26)

Sa druge strane; Adam i Eva su ziveli na drugom delu zemlje izvan okruzenja Kaina i njegovih potomaka. I oni su se takodje poceli mnoziti. Adam i Eva su kao sto u tekstu lepo i pise; dobili sina koji se zvao Sit, a zatim se Situ rodio Enos. Tako da su se i oni poceli mnoziti kao sto sam vec i reko, ali za razliku od Kainovog potomstva, Adamovo potomstvo je SLUZILO BOGU.

Dakle, ovde se moze uociti razlika izmedju dva potomstva (dva tabora). Od pocetka je covecanstvo podeljeno u dva tabora. Bog je uspostavio svoj savez sa ljudima odma po padu u greh. Intervenisao je u korist covecanstva preko saveza milosti, zasnovanom na Planu spasenja. Odma u pocetku Gospod je objavio da ce covecanstvo prakticno biti podeljeno u dva tabora: "seme zenino“ (Bozji sledbenici) i "seme zmijino“ (satanisti).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je knjiga o Adamovom životu. Onog dana kada je Bog stvorio Adama, načinio ga je sličnim sebi. Stvorio je muškarca i ženu. Zatim ih je blagoslovio i onog dana kada su bili stvoreni nazvao ih je čovek. Kada je Adam imao sto trideset godina, rodio mu se sin, njemu sličan, po njegovom obličju, i dao mu je ime Sit. Nakon što mu se rodio Sit, Adam je živeo osamsto godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Adam živeo ukupno devetsto trideset godina, a zatim je umro. Kada je Sit imao sto pet godina, rodio mu se Enos. Nakon što mu se rodio Enos, Sit je živeo još osamsto sedam godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Sit živeo ukupno devetsto dvanaest godina, a zatim je umro. Kada je Enos imao devedeset godina, rodio mu se Kajinan. Nakon što mu se rodio Kajinan, Enos je živeo još osamsto petnaest godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Enos živeo ukupno devetsto pet godina, a zatim je umro. Kada je Kajinan imao sedamdeset godina, rodio mu se Mahalalel. Nakon što mu se rodio Mahalalel, Kajinan je živeo još osamsto četrdeset godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Kajinan živeo ukupno devetsto deset godina, a zatim je umro. Kada je Mahalalel imao šezdeset pet godina, rodio mu se Jared. Nakon što mu se rodio Jared, Mahalalel je živeo još osamsto trideset godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Mahalalel živeo ukupno osamsto devedeset i pet godina, a zatim je umro. Kada je Jared imao sto šezdeset i dve godine, rodio mu se Enoh. Nakon što mu se rodio Enoh, Jared je živeo još osamsto godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Jared živeo ukupno devetsto šezdeset i dve godine, a zatim je umro. Kada je Enoh imao šezdeset i pet godina, rodio mu se Metuzalem. Nakon što mu se rodio Metuzalem, Enoh je hodio s Bogom još trista godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Enoh živeo ukupno trista šezdeset i pet godina. Enoh je sve vreme hodio sa Bogom. Zatim je nestao, jer ga je Bog uzeo. Kada je Metuzalem imao sto osamdeset i sedam godina, rodio mu se Lameh. Nakon što mu se rodio Lameh, Metuzalem je živeo još sedamsto osamdeset i dve godine. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Metuzalem živeo ukupno devetsto šezdeset i devet godina, a zatim je umro. Kada je Lameh imao sto osamdeset i dve godine, rodio mu se sin. Dao mu je ime Noje, rekavši: „On će nam doneti utehu u našem poslu i u mukama naših ruku koje nam zadaje zemlja koju je Gospod prokleo.” Nakon što mu se rodio Noje, Lameh je živeo još petsto devedeset i pet godina. Za to vreme rodilo mu se još sinova i kćeri. Tako je Lameh živeo ukupno sedamsto sedamdeset i sedam godina, a zatim je umro. Noje je imao petsto godina. I rodili su mu se Sim, Ham i Jafet. (Postanje 5:1-32)

Spisak imena Adamovih potomaka koji je jako znacajan da bi shvatili ko su zapravo sinovi Bozji. (koji se pominju u 6-tom poglavlju).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obrati dobro paznju na reci koje cu pisati velikim slovima.

Kad su se LJUDI namnožili na zemlji i kad su im se rodile kćeri, sinovi Božji videvši kako su ljudske kćeri lepe, uzimali su ih SEBI ZA žene, sve koje su izabrali. Tada je Gospod rekao: „Neće moj Duh doveka trpeti COVEKA, jer je ON SAMO TELO. Neka mu još sto dvadeset godina.” (Postanje 6:1-3)

Kad su se ljudi namnozili; logicno je da su se samim tim i zblizili, jer bilo ih je mnogo vise nego ranije. Adamovi i Kainovi potomci su bili odvojeni u pocetku ako se vratis na predhodne tekstove. Ali kako su se ljudi sve vise i vise mnozili, bili su sve blizi i blizi jedni drugima (sto je i logicno). Koga to nece trpeti Bozji Duh? COVEKA - TELO - TELESNOST. Bog je dao 120 godina vremena - da se pokaju.

U TO VREME, A I KASNIJE, sinovi Božji imali su ODNOSE s ljudskim kćerima, i one su im rađale sinove na zemlji koji su bili divovi. Bili su to SILNI LJUDI, LJUDI NA GLASU, koji su živeli u staro doba. Gospod je video da COVEK čini veliko ZLO na zemlji i da je svaka misao njegovog srca uvek usmerena ka zlu. Tada je Gospod zažalio što je načinio čoveka na zemlji, i osetio je bol u srcu. Zato je Gospod rekao: „Zbrisaću s lica zemlje ljude koje sam stvorio, i ljude i stoku i sve životinje što se miču i stvorenja koja lete po nebesima, jer sam zažalio što sam ih načinio.” (Postanje 6:4-7)

Adamovi potomci su se nazivali Bozjim sinovima, jer su oni za razliku od Kainovih - sluzili Bogu. Adamovi potomci su trebali da ostanu cisti, da budu poseban narod, da budu odvojen narod. Jer je to loza kroz koju je trebao da se rodi Isus Hrist. A ko je ostao iz te Adamove loze na kraju? Ko je usao u kovceg tj. ko je preziveo potop - pa Adamovi potomci (sinovi Bozji), Noje i njegova tri sina; Sim, Ham i Jafet. A od Sima, valjda znas ko se posle sve rodio i kako je to islo dalje... Valjda znas kako je nastajao Bozji narod, Izrael koji je prvo bio jedna osoba - pobednik. A onda pobedonosni narod. U Bibliji ime Izrael je prvo upotrebljeno za jednog coveka - Jakova; zatim za jednu naciju - jevreje; i sada opet za jednu osobu - za Isusa Hrista, Pobednika. Postoje paralele izmedju istorije Jevreja i Isusa Hrista.

..(Sinovi Bozji u 6 poglavlju su dakle bili; pobozni muskarci koji su se zenili sa nepoboznim devojkama, sto je dovelo do raspada porodice i velike moralne dekadencije)..


Kad je Isus započeo sa svojom službom, imao je oko trideset godina. Bio je, kako se smatralo, sin Josifov, Ilijev, Matatov, Levijev, Melhijev, Janejev, Josifov, Matatijin, Amosov, Naumov, Eslijev, Nagajev, Matov, Matatijin, Semeinov, Josihov, Jodin, Joananov, Resin, Zorovavelov, Salatilov, Nirijev, Melhijev, Adijev, Kosamov,
Elmadamov, Irov, Jošuin, Elijezerov, Jorimov, Matatov, Levijev, Simeonov, Judin, Josifov, Jonamov, Elijakimov, Melejin, Menin, Matatin, Natanov, Davidov,
Jesejev, Ovidov, Bozov, Salmonov, Nasonov, Aminadavov, Arnijev, Esronov, Faresov, Judin, Jakovljev, Isakov, Avramov, Tarin, Nahorov, Seruhov, Ragavov,
Pelegov, Everov, Salin, Kainanov, Arfaksadov, Simov, Nojev, Lamehov, Metuzalemov, Enohov, Jaredov, Mahalalelov, Kainanov, Enosov, Sitov, Adamov,
Božji. (Luka 3:23:38).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I potpuno je nerazumno i nenaucno verovanje da se andjeli mogu mesati sa ljudima. Dakle, ponovicu: Adamovi/Sitovi potomci su izabrani ljudi koji su trebali da se sacuvaju cisti itd. Oni su ziveli na uzvisenijem mestu, neposredno uz granice Raja. Oni su nazivani "sinovima Bozjim", jer je od njih trebao da se rodi Isus Hrist.

Uzgred, sto se tice one Jaserove knjige koju si spomenuo; pitanje je koliko je ista verodostojna. Naravno da postoji Jaserova knjiga koju Biblija spominje, tj. postojala je, jer se smatra izgubljenom. Tako da, pravo pitanje za tebe je da se ti sam dobro zapitas, ko je ustvari autor te Jaserove knjige koju si ti spomenuo.......

Pozdrav i svako dobro!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pa odgovorio si mi opet nista, nudis mi kontekst koji ne govori nista o ''divovima'', pre 6. poglavlja.
Upravo si ti iskonstruisao svoje glediste na osnovu istrgnutih citata, a ne ja.
Ti skaces sa teksta na tekst, pokusavajuci da dokazes da ''Sinovi Bozji'' moraju biti ''ljudi''.
E pa ne moraju, taj izraz se koristi kako za ''andjele'' tako i ''za pravedne ljude''.
Buduci da je znacenje dvojako, mi na osnovu tog izraza, ne mozemo nista tvrditi.

Takodje da je ''potomstvo pravednih ljudi i paganskih zena'' proizvelo ljude ''divoskog rasta'', bilo bi ''suludo naglasavati u tekstu ako je to bilo nesto normalno''!
Ako su u to vreme ''svi ljudi bili divovi'' - postavlja se pitanje ''zasto bi se to onda naglasavalo''???
Dakle rec je o ''abnormalnosti'' u genetici.

Sta vise suludo je tvrditi da je ''potomstvo pravednih ljudi i paganskih zena'' proizvelo ''NEFILIME'' (rec koja ovde doslovno znaci: ''oni koji su sisli'' , ''oni koji su pali'' ).
Zasto se koristi ovakva rec?
Rec je neuobicajena.
A koristi se upravo za te ljude , za koje vi tvrdite da su bili ''obicni ljudi''.
Dakle prema ovom izrazu oni nisu bili ''obicni'' , vec su ''to oni koji su sisli'',
נְפִילִי (nephilim) - "[oni koji su] pali - oni koji su sišli".


1. А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише.
2. Видећи синови Божји кћери човечије како су лепе узимаше их (u originalu stoji 'uzimase' a ne kaze ''imali odnose'') за жене које хтеше.
3. А Господ рече: Неће се дух мој до века прети с људима, јер су тело; нека им још сто двадесет година.
4. А беше тада дивова(Nefilima) на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи, од старине на гласу.''


Prema jevrejskoj i drugim nekim legendama (Enohova knjiga i jos neki spisi), oni su bili vrsta divova i super-heroja koji su cinili veika zla. Njihova velicina i snaga poticu od mesavine demonske i ljudske genetike.

Apostol Juda govori o ovom dogadjaju, kada pise:

6. I anđele koji ne zadržaše svoje starešinstvo nego ostaviše svoj stan čuva u večnim okovima pod mrakom za sud velikoga dana. Juda 1:6-7

Koji su to ''andjeli koji ostavise svoj stan''???
To su pali andjeli koji su u vreme Nojevo sisli i uzimali zene, da bi preko njih podignuli potomstvo savrsenih ljudi, iduci Bogu nasuprot, hteli su coveka da ucine savsenim i vecnim, i time bi osujetili Bozji plan spasenja.

O tome pise i apostol Petar:

Zaista, Bog nije poštedio anđele koji su sagriješili, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih se čuva za sud.(2. Petrova 2:4)


Sta god ja ovde napisao nece vredeti, ima o tome mnogo da se pise a ja nemam vremena..
Nego sta je sa fosilizovanim ostacima ''divovskih biljaka i zivotinja''?
Molim te da ih ovde postavis da ih svi vidimo, stvarno sam nestrpljiv da vidim...
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ivanča,kopiraš njega mnogo ....
Mire bracika zaista nikad od tebe dobar Adventista neće biti.
Ivanča,reci koliki je bio dan u vreme prepotopno i koliko je sad...more bit da se i on smanjio?
Kužim ja tebe ba samo trebaš itinas ođe razumeti jado,nijesmo ti mi ovamo prosim lijepo zainteresovani za referate.
Ono za subotu ti je legendarno a izjava o EGV je šala kaj ne?
 
Učlanjen(a)
12.03.2015
Poruka
25
Ti skaces sa teksta na tekst, pokusavajuci da dokazes da ''Sinovi Bozji'' moraju biti ''ljudi''. E pa ne moraju, taj izraz se koristi kako za ''andjele'' tako i ''za pravedne ljude''. Buduci da je znacenje dvojako, mi na osnovu tog izraza, ne mozemo nista tvrditi.

Sasvim je sigurno da se u 6-tom poglavlju govori o ljudima. Znam da se izraz "sinovi Bozji" koristi i za andjele, nego izgleda nisi dobro citao sta sam sve pisao, pa zato nisi ni video da znam. A kada je rec o andjelima; ima andjela koji NISU PALI, ONI SU sinovi Bozji - ima andjela koji JESU PALI, ONI NISU sinovi Bozji.

Ukoliko ne mozemo tvrditi; zasto ti onda tvrdis?

Takodje da je ''potomstvo pravednih ljudi i paganskih zena'' proizvelo ljude ''divoskog rasta'', bilo bi ''suludo naglasavati u tekstu ako je to bilo nesto normalno''! Ako su u to vreme ''svi ljudi bili divovi'' - postavlja se pitanje ''zasto bi se to onda naglasavalo''??? Dakle rec je o ''abnormalnosti'' u genetici.

Nisam rekao da je potomstvo pravednih ljudi i paganskih zena - proizvelo ljude divovskog rasta. Rekao sam da je covek stvoren divovskog rasta. Naglasak se stavlja na nesto drugo.

Sta vise suludo je tvrditi da je ''potomstvo pravednih ljudi i paganskih zena'' proizvelo ''NEFILIME'' (rec koja ovde doslovno znaci: ''oni koji su sisli'' , ''oni koji su pali'' ).
Zasto se koristi ovakva rec? Rec je neuobicajena. A koristi se upravo za te ljude , za koje vi tvrdite da su bili ''obicni ljudi''.
Dakle prema ovom izrazu oni nisu bili ''obicni'' , vec su ''to oni koji su sisli'',
נְפִילִ (nephilim) - "[oni koji su] pali - oni koji su sišli".

"nefilime" je imenica koja dolazi od glagola "nafal", koji znaci "pasti". Dakle, "oni koji su pali".


1. А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише.
2. Видећи синови Божји кћери човечије како су лепе узимаше их (u originalu stoji 'uzimase' a ne kaze ''imali odnose'') за жене које хтеше.
3. А Господ рече: Неће се дух мој до века прети с људима, јер су тело; нека им још сто двадесет година. 4. А беше тада дивова(Nefilima) на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи, од старине на гласу.''

Ne znam o kom orginalu pricas. Cak i kada bi primenili taj prevod, opet se ne uklapa; pali andjeli nisu "sinovi Bozji".

A bese -TADA- "onih koji su pali" na zemlji. Dakle, i pre nego sto su se sinovi Bozji sastajali sa kcerima covecijim, tekst kaze da je vec bilo "onih koji su pali". Pa zatim nastavlja; A I POSLE, kad se sinovi Bozji sastajahu sa kcerima covecijim, pa im one radjahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Svi ljudi su tada bili divovi tj. visi nego sto smo mi danas. Tako da ta rec "divovi" ne oznacava dzinovske ljude, nego "one koji su pali". Znamo da su prepotopni ljudi bili visi nego mi danas, a znamo i da je bilo "onih koji su pali" tj. otpali od Boga; tekst kaze da bese TADA tih koji su pali, A I POSLE, kad se sinovi Bozji sastajhu sa kcerima covecijim. Pa iz takvih odnosa, ili brakova, nije ni moglo nastati nesto dobro, vec samo nesto jos i gore od postojeceg. Sve misli ljudi bile su uvek samo zle. Zemlja se napunila bezakonja tj. nasilja, nasilnika, ratnika. Svako telo pokvari svoj put na zemlji.

I nigde se u celom tekstu ne spominju andjeli, vec samo ljudi.


Prema jevrejskoj i drugim nekim legendama (Enohova knjiga i jos neki spisi), oni su bili vrsta divova i super-heroja koji su cinili veika zla. Njihova velicina i snaga poticu od mesavine demonske i ljudske genetike.

Mozes li bez apokrifa legendi itd?

Apostol Juda govori o ovom dogadjaju, kada pise:

6. I anđele koji ne zadržaše svoje starešinstvo nego ostaviše svoj stan čuva u večnim okovima pod mrakom za sud velikoga dana. Juda 1:6-7

Koji su to ''andjeli koji ostavise svoj stan''???
To su pali andjeli koji su u vreme Nojevo sisli i uzimali zene, da bi preko njih podignuli potomstvo savrsenih ljudi, iduci Bogu nasuprot, hteli su coveka da ucine savsenim i vecnim, i time bi osujetili Bozji plan spasenja.

O tome pise i apostol Petar:

Zaista, Bog nije poštedio anđele koji su sagriješili, nego ih je bacio u tartar i predao u mračne jame da ih se čuva za sud.(2. Petrova 2:4)

Da, samo sto nisu sisli tada, i nisu sisli da uzimaju zene. Pali andjeli prisutni su na zemlji od pocetka, i bice sve do kraja. Ali ne da uzimaju zene; vec da varaju sav svet. Naravno da ih nije postedeo; a jesi li ti zaboravio da su andjeli sagresili pre stvaranja ovog naseg sveta? naravno da ih ceka sud.

Sta god ja ovde napisao nece vredeti, ima o tome mnogo da se pise a ja nemam vremena.. Nego sta je sa fosilizovanim ostacima ''divovskih biljaka i zivotinja''?
Molim te da ih ovde postavis da ih svi vidimo, stvarno sam nestrpljiv da vidim...

Imas fosila koliko hoces. Trazi sam, zaposli se, guglaj malo tu po netu. A ja sam nestrpljiv da svi mi vidimo tvoje dokaze o demonskim eksperimentima, itd. A necu da ih trazim sam na netu, jer to se ne moze naci ni na netu.....
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
mire000 је написао(ла):
Sta god ja ovde napisao nece vredeti, ima o tome mnogo da se pise a ja nemam vremena.. Nego sta je sa fosilizovanim ostacima ''divovskih biljaka i zivotinja''?
Molim te da ih ovde postavis da ih svi vidimo, stvarno sam nestrpljiv da vidim...

Imas fosila koliko hoces. Trazi sam, zaposli se, guglaj malo tu po netu. A ja sam nestrpljiv da svi mi vidimo tvoje dokaze o demonskim eksperimentima, itd. A necu da ih trazim sam na netu, jer to se ne moze naci ni na netu.....

Dragi Ivane, kada jedan sagovornik u diskusiji iznese neku tvrdnju mora da bude spreman i da je dokaže.
To je osnovno pravilo, a tvoja ideja da za tvoje tvrdnje neko traži protivdokaze je neozbiljna.
Zato te molim da zapamtiš da ako nešto tvrdiš moraš uvek da imaš i dokaze za to.
Nadam se da ćeš shvatiti koliko je to važno za ozbiljnu diskusiju.
 
Učlanjen(a)
12.03.2015
Poruka
25
Dragi Ivane, kada jedan sagovornik u diskusiji iznese neku tvrdnju mora da bude spreman i da je dokaže. To je osnovno pravilo, a tvoja ideja da za tvoje tvrdnje neko traži protivdokaze je neozbiljna. Zato te molim da zapamtiš da ako nešto tvrdiš moraš uvek da imaš i dokaze za to.
Nadam se da ćeš shvatiti koliko je to važno za ozbiljnu diskusiju.

Jos ranije mu je dato. Sa druge strane, on nije dao dokaze o demonskim eksperimentima.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Sasvim je sigurno da se u 6-tom poglavlju govori o ljudima.

Nista ovde nije sigurno , upravo zbog nedostatka informacija koje nam Biblija o tome pruza.
Ti samo zelis da bude tako..

Ukoliko ne mozemo tvrditi; zasto ti onda tvrdis?

Nisam ja taj koji je tvrdio, ti si poceo, a ja osporavam.
A zasto ti tvrdis?

Nisam rekao da je potomstvo pravednih ljudi i paganskih zena - proizvelo ljude divovskog rasta. Rekao sam da je covek stvoren divovskog rasta. Naglasak se stavlja na nesto drugo.

Ako je covek ''stvoren divovskog rasta'' , zasto se ''divovski rast istice kao nesto neobicno''?
Zasto se to naglasava , ako je to bilo ''normalno''?
Opet si u corsokaku, ma sta ti ovde tvrdio...

"nefilime" je imenica koja dolazi od glagola "nafal", koji znaci "pasti". Dakle, "oni koji su pali".

Da, po tebi su ''ljudska bica rodjena iz obicnog braka'' -''oni koji su pali''?
Covek je ''pao'' odavno , jos u raju, i opet nema razloga ovo naglasavati.

Ovde se istice nesto drugo, evo sta kazu biblicari: Riječ nefili dolazi od hebrejske riječi נְפִילִים (nephilim) koja je nastala od korijena npl (נָפַל) u značenju "[oni koji su] pali", odnosno "oni koji su sišli".

Ovde se ne radi o ''potomcima ljudskim''. ''Nefilimi'' su ''utelovljeni pali andjeli direktno'', a ne ''potomstvo ljudi''.
Zato se kaze da su ''pali'' i da su ''sisli'', jer ljudi ne mogu ''pasti'' i ne mogu ''sici'', ovde se radi o ''andjelima''.

Ne znam o kom orginalu pricas. Cak i kada bi primenili taj prevod, opet se ne uklapa; pali andjeli nisu "sinovi Bozji".

Govorim o hebrejskom tekstu. Nigde ne pise ''imali odnose'' , apsolutno nigde!

A bese -TADA- "onih koji su pali" na zemlji. Dakle, i pre nego sto su se sinovi Bozji sastajali sa kcerima covecijim, tekst kaze da je vec bilo "onih koji su pali". Pa zatim nastavlja; A I POSLE, kad se sinovi Bozji sastajahu sa kcerima covecijim, pa im one radjahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Bas tako:
''BESE TADA'' ''onih koji su pali'' (demona, utelovljenih andjela) , ''A I POSLE'' (bese demona utelovljenih andjela) , kada se Sinovi Bozji sastajahu sa kcerima ljudskim i one im radjahu decu, bejahu to silni ljudi na glasu (hibridno potomstvo koje su proizveli).


I malo dete bi ovo razumelo, da je od pocetka civilizacije sotona imao svoje andjele, da su oni mogli da se utelovljavaju, i da oponasaju ljude, da su pokusavali ljude da okrenu na svoju stranu i da su ih ucili nedozvoljenim radnjama protivnim Bogu. Kada nije bilo ljudi u vrtu, sotona se prvobitno posluzio zmijom, a kasnije se sluzio i ljudskim likom.
To su ''oni koji su sisli'' tj. ''oni koji su pali'' (nefilimi).
Deca(hibridno potomstvo) su drugo, to su ''silni ljudi'' koji su na glasu bili , zbog svoje surovosti..


Imas fosila koliko hoces. Trazi sam, zaposli se, guglaj malo tu po netu. A ja sam nestrpljiv da svi mi vidimo tvoje dokaze o demonskim eksperimentima, itd. A necu da ih trazim sam na netu, jer to se ne moze naci ni na netu.....

Ja ne videh ni jedan fosil ''divovske biljke'' ili ''divovske zivotinje''.
A vidis kakav si ti, kada nemas naucnih dokaza, onda okreces temu na mene da ti ja postavljam dokaze...
Ja znam da ti nemas dokaze, i zato ih i trazim, a ti pokazi da nisi u prazno pricao, i prosvetli nas naucnim dokazima..
 
Učlanjen(a)
12.03.2015
Poruka
25
Nista ovde nije sigurno , upravo zbog nedostatka informacija koje nam Biblija o tome pruza. Ti samo zelis da bude tako..

Biblija nam pruza sasvim dovoljno informacija u vezi mnogih stvari, pa tako i u vezi sinova Bozjih koji se pominju u sestom poglavlju.

Nisam ja taj koji je tvrdio, ti si poceo, a ja osporavam.
A zasto ti tvrdis?

Kako nisi? Tvrdio si da su sinovi Bozji "andjeli", da su oni vrsili eksperimente, a ja sam osporavao. Nego, necemo valjda sada ko Adam i Eva sto su, da svaljujemo krivicu? Da govorimo; ko je sta i prvi poceo, ko je kriv a ko nije.

Ako je covek ''stvoren divovskog rasta'' , zasto se ''divovski rast istice kao nesto neobicno''? Zasto se to naglasava , ako je to bilo ''normalno''? Opet si u corsokaku, ma sta ti ovde tvrdio...

Ma gde se to po tebi istice? kazi mi gde i kako se istice?

Da, po tebi su ''ljudska bica rodjena iz obicnog braka'' -''oni koji su pali''? Covek je ''pao'' odavno , jos u raju, i opet nema razloga ovo naglasavati.

Pad koji se desio u raju prouzrokovao je da covek postane gresan i smrtan. I covek se od pada u greh, radja sa palom prirodom, sklonoscu ka grehu. Tako da; pod "oni koji su pali" nikako ne moze da se misli na taj pad koji se desio jos u raju.

Ovde se istice nesto drugo, evo sta kazu biblicari: Riječ nefili dolazi od hebrejske riječi נְפִילִים (nephilim) koja je nastala od korijena npl (נָפַל) u značenju "[oni koji su] pali", odnosno "oni koji su sišli". Ovde se ne radi o ''potomcima ljudskim''. ''Nefilimi'' su ''utelovljeni pali andjeli direktno'', a ne ''potomstvo ljudi''.
Zato se kaze da su ''pali'' i da su ''sisli'', jer ljudi ne mogu ''pasti'' i ne mogu ''sici'', ovde se radi o ''andjelima''.Govorim o hebrejskom tekstu. Nigde ne pise ''imali odnose'' , apsolutno nigde!

Oni koji su pali je pravo znacenje teksta. A i kada bi uzeli ovo "oni koji su sisli", opet nebi se uklapalo. Price o utelovljenim palim andjelima su ciste gluposti. Nemaju oni zasta da se utelovljavaju. Ko kaze da ljudi ne mogu pasti? Jasno je da covek ima palu prirodu, ali ako se obrati tj. krene da zivi zivot u pobedi, jasno je da i tada moze pasti (ili otpasti od Boga). Zato Bog i trazi od coveka da do samog kraja bude oprezan, dokle god je na ovoj zemlji i u telu.


Bas tako:
''BESE TADA'' ''onih koji su pali'' (demona, utelovljenih andjela) , ''A I POSLE'' (bese demona utelovljenih andjela) , kada se Sinovi Bozji sastajahu sa kcerima ljudskim i one im radjahu decu, bejahu to silni ljudi na glasu (hibridno potomstvo koje su proizveli).

I malo dete bi ovo razumelo, da je od pocetka civilizacije sotona imao svoje andjele, da su oni mogli da se utelovljavaju, i da oponasaju ljude, da su pokusavali ljude da okrenu na svoju stranu i da su ih ucili nedozvoljenim radnjama protivnim Bogu. Kada nije bilo ljudi u vrtu, sotona se prvobitno posluzio zmijom, a kasnije se sluzio i ljudskim likom.
To su ''oni koji su sisli'' tj. ''oni koji su pali'' (nefilimi).
Deca(hibridno potomstvo) su drugo, to su ''silni ljudi'' koji su na glasu bili , zbog svoje surovosti..


To ti zelis da vidis tako.

Inace, za tako nesto nije bilo potrebe, jer su svakako mogli da navedu ljude na greh i zlo, a uz to i covekova pala priroda, zakon greha u udima njegovim. A sada dobro razmisli nesto; da li je potrebno da se neki demon utelovi da bi ti gresio? ili svakako gresis i bez toga. Odgovor znas i sam. Uopste, da bi neki ljudi cinili zlo, nije potrebno da se demoni utelovljavaju.

Ja ne videh ni jedan fosil ''divovske biljke'' ili ''divovske zivotinje''. A vidis kakav si ti, kada nemas naucnih dokaza, onda okreces temu na mene da ti ja postavljam dokaze...Ja znam da ti nemas dokaze, i zato ih i trazim, a ti pokazi da nisi u prazno pricao, i prosvetli nas naucnim dokazima..

Dao sam ti onaj link da citas, a ti nisi ni njega procitao a vec trazis drugo. Uostalom, zar ti nista ne mozes da prihvatis verom? seti se ljudi do pre 500 i vise god, kada nauka nije bila ovoliko razvijena, i kada nije bilo ovoliko otkrivenih dokaza koji potvrdjuju Bibliju; zamisli da se neko od njih vadio na dokaze? gde ti je vera po samoj Bozjoj Reci? Ja ti pre svega dokazujem Biblijom. Ja ne okrecem na tebe temu zato sto ja KAO nemam dokaze, jer imam i Biblijske i van-biblijske. Vec, zato sto si ti tvrdio nesto, sto ne da ne mozes da dokazes, vec nesto ZASTA NEMAS NIKAKVIH DOKAZA! NITI CES IKADA IMATI! I to je cinjenica. (mozes samo da fantaziras sa tim apokrifnim fantazijama).
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Odgovaram zadnji put jer nemam nameru gubiti vreme na nekonstruktivan razgovor, gde sagovornik cvrsto drzi do svojih ''ideja'' i nema nameru da odstupi od njih ni pred mnostvom dokaza...
Samo da naglasim da ja nisam takav, vec stvari sagledavam objektivno..


Ma gde se to po tebi istice? kazi mi gde i kako se istice?

Kao sto rekoh , ti neces priznati ni pred mnostvom dokaza, sta vredi da ja pricam ovde...
Da je pisac smatrao ''divovski rast'' ''normalnim'' , on to ne bi spomenuo, ili bi pak spomenuo da su svi ljudi bili takvi.
Ali cinjenica je da u to vreme postoje ''ljudi normalnog rasta'' i ''ljudi abnormalnog rasta'' , pokazuje da ''divovski rast'' odudara od ''normalnog standarda za visinu''.
Sta vise ''niski'' i ''visoki'' ljudi postoje ''i pre nestanka vodenog omotaca'' , sto tvoju teoriju o ''uticaju radijacije'' na ''smanjivanje ljudi'' cini smesnom..

Pad koji se desio u raju prouzrokovao je da covek postane gresan i smrtan. I covek se od pada u greh, radja sa palom prirodom, sklonoscu ka grehu. Tako da; pod "oni koji su pali" nikako ne moze da se misli na taj pad koji se desio jos u raju.

Ja nisam rekao da se pod ''onima koji su pali'' ''misli na pad koji se desio u raju''.
Rekao sam da ''oni koji su pali''(Nefilimi) NISU LJUDI!
Ti stvarno ne znas ni sta sam ja pisao, cini mi se da i ne citas uopste, nego teras svoje vec nauceno..

Oni koji su pali je pravo znacenje teksta. A i kada bi uzeli ovo "oni koji su sisli", opet nebi se uklapalo. Price o utelovljenim palim andjelima su ciste gluposti. Nemaju oni zasta da se utelovljavaju.

Itekako imaju razloga da se utelovljavaju, lepo se to vidi i na ''primeru zmije'' gde se stona ''utelovljava u zmiju''.
To je nacin komunikacije demona, a zmija je upotrebljena jer jos nije bilo ljudi na zemlji, da ne bi bilo sumnjivo upotrebljena je zivotinja..
Kasnije se to jos otvorenije radi, pa se na kraju cak i neskriva.
U vreme potopa , sotona je doslovno hodao zemljom i to u obliku ovih ''Nefilima'' , NEFILIMI NISU LJUDI UOPSTE, VEC PALI ANDJELI PRERUSENI U LJUDSKI OBLIK..

Ko kaze da ljudi ne mogu pasti? Jasno je da covek ima palu prirodu, ali ako se obrati tj. krene da zivi zivot u pobedi, jasno je da i tada moze pasti (ili otpasti od Boga). Zato Bog i trazi od coveka da do samog kraja bude oprezan, dokle god je na ovoj zemlji i u telu.

Ko je rekao da covek ne moze pasti?

Inace, za tako nesto nije bilo potrebe, jer su svakako mogli da navedu ljude na greh i zlo, a uz to i covekova pala priroda, zakon greha u udima njegovim.

Netacno, da je sotona mogao coveka tako lako da navede na greh, ''ne bi upotrebio zmiju''.
Zasto bi upotrebljavao zmiju, ako je mogao da deluje na njegove misli?
Ne razumes uopste o cemu se ovde radi, sotona ako je u mogucnosti on ce koristiti direktan kontakt, ali ako ne moze, koristice pomocna sredstava, medijume i sl.. Buduci da je nakon potopa ogranicen sto se tice ''utelovljenja'' i direktnog kontakta, on moze da se pojavljuje samo kao ''duh'' i da opseda ljudska tela..

A sada dobro razmisli nesto; da li je potrebno da se neki demon utelovi da bi ti gresio? ili svakako gresis i bez toga. Odgovor znas i sam. Uopste, da bi neki ljudi cinili zlo, nije potrebno da se demoni utelovljavaju.

Veci je uticaj ako se on utelovi, ili razgovara sa tobom , pa te ubedi da je Bog zao.
Ili te prevari da je on Bog, i da je dobar. Tu taktiku su koristili u ono vreme.
A koristice se opet , u buducnosti, kada se pojavi ''antihrist''.
Posto su demoni danas ograniceni, oni mogu samo posredno da deluju, jer su kako tekst kaze vezani lancima.
Demon ne moze danas da stupi u kontakt sa covekom, ako nema dozvolu od samog coveka, ili ako mu nije omogucen put ulaska kroz neki magijski predmet koji njemu pripada, sto mu pruza izgovor , da opseda kucu, um coveka ili oderdjeno podrucje, gde po zakonu duhovnom, onda ima pravo da deluje..
Mnogo je toga za pisati ,a ja vidim da ne vredi, pa samo ukratko..

Dao sam ti onaj link da citas, a ti nisi ni njega procitao a vec trazis drugo. Uostalom, zar ti nista ne mozes da prihvatis verom?

Ti meni trazis da ja prihvatim tvoju pricu verom?
Ti prijatelju nemas materijalne dokaze, na tom linku nema ni jedan primer ''divovskih biljaka i zivotinja'' , sem spomenute dve zivotinje, i to bez ikakvih arheoloskih dokaza, zato trazis da prihvatim verom.
Ja sam ocekivao ozbiljnu diskusiju, dokaze i objektivno sagledavanje ove teme.
Ti mi nista od toga nisi dao, i stoga cu ja da prekinem ovaj razgovor.

Ti imas pravo da verujes u neproverene i nepotkrpeljene izvore.

vec nesto ZASTA NEMAS NIKAKVIH DOKAZA! NITI CES IKADA IMATI! I to je cinjenica. (mozes samo da fantaziras sa tim apokrifnim fantazijama).

Prijatelju brate, zasto prebacujes na sagovornika?
Posto sam ja ovde rekao da ti - ''nemas nikakvih dokaza za svoje tvrdnje'' , ti sada svaljujes teret dokazivanja na mene, jer se tvoja prica pokazuje neodrziva.
Da si ti ponudio i jedan ''arheoloski nalaz'' o kojem bi mi mogli ovde raspravljati, ili da si koristio Biblijski tekst kao realnu podlogu u ovom razgovoru, stvari bi bile drugacije.
Ali ti nisi objektivno i ozbiljno pristupio ovoj temi, niti si dopustio mogucnost da nisi u pravu.
Tako se ne diskutuje.
Ja sam za razliku od tebe, ostavio mogucnost da ja mozda gresim, i ostavio sam i tebi mogucnost da dokazes.
Ti tu priliku nisi iskoristio..
Niti te ja provociram ovakvim izjavama, niti mi je do toga stalo, pa da mi tako odgovaras..
Ti svoje nisi dokazao..

Ako ti smatras da imas naucne dokaze, postavi ih, ja te opet pozivam..
Nije sramota priznati da dokaza nemas, ako nemas ili da ne znas ako ne znas, ja sam takodje mnogo puta ovde priznao da ne znam, i nikada necu lagati da imam dokaze koje nemam..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
12.03.2015
Poruka
25
Odgovaram zadnji put jer nemam nameru gubiti vreme na nekonstruktivan razgovor, gde sagovornik cvrsto drzi do svojih ''ideja'' i nema nameru da odstupi od njih ni pred mnostvom dokaza... Samo da naglasim da ja nisam takav, vec stvari sagledavam objektivno..

Upravo se sam drzis razno raznih ideja. A ne mozes da ih dokazes Biblijom.
Kazes mnostvom "dokaza"? Lepo, a o kojem mnostvu dokaza govoris? I gde su?

U isto vreme, neces da odstupis od svojih zabluda isto kao i veliko mnostvo koje zastupa iste, ili bar neke slicne zablude. Zasto? Moguce da je jedan od razloga, sto se u mnostvu osecas sigurnije kao i mnogi drugi. Ipak, sto si vise u manjini, vise si u istini. Uzak je put koji vodi u zivot, jesi li to zaboravio?

I znas li da je Katolik - Katolik, samo zato sto su i "svi ostali" Katolici?
Pravoslavac jer su "svi ostali" pravoslavci. Itd.

Kao sto rekoh , ti neces priznati ni pred mnostvom dokaza, sta vredi da ja pricam ovde... Da je pisac smatrao ''divovski rast'' ''normalnim'' , on to ne bi spomenuo, ili bi pak spomenuo da su svi ljudi bili takvi. Ali cinjenica je da u to vreme postoje ''ljudi normalnog rasta'' i ''ljudi abnormalnog rasta'' , pokazuje da ''divovski rast'' odudara od ''normalnog standarda za visinu''. Sta vise ''niski'' i ''visoki'' ljudi postoje ''i pre nestanka vodenog omotaca'' , sto tvoju teoriju o ''uticaju radijacije'' na ''smanjivanje ljudi'' cini smesnom..

Ta rec ima zacenje "oni koji su pali". I kakva teorija o radijaciji? Sasvim je ocigledno da ne citas sta ja pisem.

Nigde nisam rekao da je uticaj radijacije uticao na smanjenje ljudi. Vec da se nakon potopa i gubitka vodenog omotaca desila velika promena u uslovima na zemlji, sto ne obuhvata samo radijaciju. Zaboravio sam da kazem; da su ljudi pre svega GENETSKI degenerisani. Ljudi su degenerisani iz razlicitih razloga. Ovo sto radis govoreci o radijaciji; to je klasicno izvrtanje mojih reci. Isto ko i u Bibliji sto se uhvatis za jedno, tako isto cinis i sa mojim recima; predstavljas ih na pogresan nacin.

Ja nisam rekao da se pod ''onima koji su pali'' ''misli na pad koji se desio u raju''. Rekao sam da ''oni koji su pali''(Nefilimi) NISU LJUDI! Ti stvarno ne znas ni sta sam ja pisao, cini mi se da i ne citas uopste, nego teras svoje vec nauceno..

Ja itekako citam, dobro znam da si rekao da nisu u pitanju ljudi, nego andjeli. Ali to je skroz pogresno! Nego sta su nego ljudi!

Ja teram samo ono sto uci i sama Bozja Rec, za tebe se to nebi moglo reci.

Itekako imaju razloga da se utelovljavaju, lepo se to vidi i na ''primeru zmije'' gde se stona ''utelovljava u zmiju''. To je nacin komunikacije demona, a zmija je upotrebljena jer jos nije bilo ljudi na zemlji, da ne bi bilo sumnjivo upotrebljena je zivotinja.. Kasnije se to jos otvorenije radi, pa se na kraju cak i neskriva. U vreme potopa , sotona je doslovno hodao zemljom i to u obliku ovih ''Nefilima'' , NEFILIMI NISU LJUDI UOPSTE, VEC PALI ANDJELI PRERUSENI U LJUDSKI OBLIK..

Nije se on utelovio u zmiju, nego je zmiju iskoristio kao medijum (kanal). I to nije utelovljenje. I sta, Sotona je bio na zemlji i zatim pravio eksperimente zajedno sa svim svojim sledbenicima (demonima)? A to si inace pokupio iz apokrifa kao i svojih zamisli, zar ne?

Sotona i demoni; vise nikad i nikako ne mogu biti sinovi Bozji.

Netacno, da je sotona mogao coveka tako lako da navede na greh, ''ne bi upotrebio zmiju''. Zasto bi upotrebljavao zmiju, ako je mogao da deluje na njegove misli?
Ne razumes uopste o cemu se ovde radi, sotona ako je u mogucnosti on ce koristiti direktan kontakt, ali ako ne moze, koristice pomocna sredstava, medijume i sl.. Buduci da je nakon potopa ogranicen sto se tice ''utelovljenja'' i direktnog kontakta, on moze da se pojavljuje samo kao ''duh'' i da opseda ljudska tela..

Sotona PRE PADA U GREH, nije mogao da deluje na covekove misli. ALI NAKON PADA U GREH - VEC JESTE. U rajskom vrtu je morao da deluje preko zmije. Ali NAKON PADA; on vec moze da deluje na covekove misli. I to je nesto sto je sasvim jasno, kristalno jasno.

Veci je uticaj ako se on utelovi, ili razgovara sa tobom , pa te ubedi da je Bog zao. Ili te prevari da je on Bog, i da je dobar. Tu taktiku su koristili u ono vreme. A koristice se opet , u buducnosti, kada se pojavi ''antihrist''. Posto su demoni danas ograniceni, oni mogu samo posredno da deluju, jer su kako tekst kaze vezani lancima. Demon ne moze danas da stupi u kontakt sa covekom, ako nema dozvolu od samog coveka, ili ako mu nije omogucen put ulaska kroz neki magijski predmet koji njemu pripada, sto mu pruza izgovor , da opseda kucu, um coveka ili oderdjeno podrucje, gde po zakonu duhovnom, onda ima pravo da deluje..
Mnogo je toga za pisati ,a ja vidim da ne vredi, pa samo ukratko..

Evo, sada se nije kako ti to kazes -utelovio- pa je opet mnoge ljude zestoko prevario. Sta cemo dakle sa tim?

Jesu vezani lancima, ali ne pravim lancima, vec lancima okolnosti.

Ulazak mu moze biti omogucen kroz nemoralan nacin zivota. Sotoni i demonima nije cilj da se za njih zna, vec upravo suprotno.

Covek zivi u zabludi misleci da sluzi Bogu, i da se Bogu moli, dok je zapravo idolopoklonik.

Ti meni trazis da ja prihvatim tvoju pricu verom? Ti prijatelju nemas materijalne dokaze, na tom linku nema ni jedan primer ''divovskih biljaka i zivotinja'' , sem spomenute dve zivotinje, i to bez ikakvih arheoloskih dokaza, zato trazis da prihvatim verom.
Ja sam ocekivao ozbiljnu diskusiju, dokaze i objektivno sagledavanje ove teme.
Ti mi nista od toga nisi dao, i stoga cu ja da prekinem ovaj razgovor.Ti imas pravo da verujes u neproverene i nepotkrpeljene izvore.

Ne trazim ja od tebe nista. Zar si zaboravio da sam jos na pocetku rekao; da verujes sta i kako hoces.

Ako vec nesto treba da prihvatis, to je iskljucivo ono sto uci Biblija. Ako hoces materijalne dokaze, onda ces vec morati da ides svuda po svetu, da obilazis sva mesta na kojim se isti nalaze.

Nego daj ti meni materijalne, mada, materijalne vec i ne moras. Daj Biblijske dokaze da su sinovi Bozji andjeli, i da su Sotona i demoni vrsili tzv. eksperimente i tome slicno. To je ono sto nemas niti ces imati.

Prijatelju brate, zasto prebacujes na sagovornika? Posto sam ja ovde rekao da ti - ''nemas nikakvih dokaza za svoje tvrdnje'' , ti sada svaljujes teret dokazivanja na mene, jer se tvoja prica pokazuje neodrziva. Da si ti ponudio i jedan ''arheoloski nalaz'' o kojem bi mi mogli ovde raspravljati, ili da si koristio Biblijski tekst kao realnu podlogu u ovom razgovoru, stvari bi bile drugacije. Ali ti nisi objektivno i ozbiljno pristupio ovoj temi, niti si dopustio mogucnost da nisi u pravu.

Tako se ne diskutuje. Ja sam za razliku od tebe, ostavio mogucnost da ja mozda gresim, i ostavio sam i tebi mogucnost da dokazes. Ti tu priliku nisi iskoristio..
Niti te ja provociram ovakvim izjavama, niti mi je do toga stalo, pa da mi tako odgovaras.. Ti svoje nisi dokazao..

Ako ti smatras da imas naucne dokaze, postavi ih, ja te opet pozivam..
Nije sramota priznati da dokaza nemas, ako nemas ili da ne znas ako ne znas, ja sam takodje mnogo puta ovde priznao da ne znam, i nikada necu lagati da imam dokaze koje nemam..

Da neces mozda da ti i one zaledjene mamute donesem ovde na forum?

Naravno da moras i ti da dokazes svoje tvrdnje, jer i ti sam iznosis neke tvrdnje, i to tvrdnje koje ne mozes dokazati ni na koji nacin, a pogotovo ne mozes Biblijom. A Biblija je merilo pre svega!

Upravo sam najvise i koristio Biblijske tekstove, i to brdo tekstova, dok ti jako malo. Jos si pokusao da ih pretvaras da govore o necemu o cemu zapravo ne govore. Ja zaista ne znam na sta bi to licio tekst iz Postanja 6-te glave, kada bi primenili sve ono sto tvrdis.

Nemam sta da budem u pravu, vec je u pravu Biblija. Inace, izgleda da upravo ti zelis da budes u pravu i neces nikako da priznas da ipak nisi. Ne sumnjam u ono u sta sam se dobro uverio. Jer ako u nesto nebi bio siguran, ako bi sumnjao, onda nebi bilo u redu da o tome i govorim. Na taj nacin bi odveo mnoge u zabludu, ukljucujuci i samog sebe.

Nemam ja dokaze kod sebe, tako da, kao sto sam ti vec i rekao; ako hoces da vidis dokaze, ti ako imas novca lepo za putovanja, idi i obilazi nalazista, muzeje itd, pa ih vidi uzivo. Pre svega treba verovati iskljucivo u onako kako Bozja Rec govori, bez toga da se traze bilo kakvi dokazi spolja. A ako ces samo po dokazima u nesto verovati, to je onda jako labavo.

I ajde pokusaj samo da citas Bibliju, bez apokrifnih ucenja. Onda ces videti o cemu zapravo Biblija govori kada su u pitanju sinovi Bozji, itd. A ovako, ti citas Bibliju, tacno, ali na tekstove iz nje, primenjujes apokrifna ucenja i dolazis u problem. Dakle, otarasi se apokrifnih ucenja.

Evo i nesto jako dobro, pa da odgledas kada budes imao vremena.


 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nigde u bibliji ne postoji dokaz da su pali andjeli - demoni, ulazili u bracne odnose sa zenama na zemlji i da su se iz tih bracnih odnosa radjala deca.

Kontekst biblije govori o tome da su to bili ljudi.

"А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише.
Видећи синови Божји кћери човечије како су лепе узимаше их за жене које хтеше.
А Господ рече: Неће се дух мој до века прети с људима, јер су тело; нека им још сто
двадесет година.
А беше тада дивова на земљи; а и после, кад се синови Божји састајаху са кћерима човечијим, па им оне рађаху синове; то беху силни људи, од старине на гласу.

И Господ видећи да је неваљалство људско велико на земљи, и да су све мисли срца њиховог свагда само зле,
Покаја се Господ што је створио човека на земљи, и би му жао у срцу.
И рече Господ: Хоћу да истребим са земље људе, које сам створио, од човека до стоке и до ситне животиње и до птица небеских; јер се кајем што сам их створио" ( 1 Mojsijeva 6. 1 - 7 )

Bitna pojedinost o kojoj govori tekst je taj - da su ovi sinovi Bozji ulazili u bracne odnose sa zenama, sto bi znacilo da su oni ziveli na zemlji i ziveli porodican zivot u pravom smislu te reci.
Bilo bi i suludo pomisliti da su to bila demonska bica, jer biblija govori o ljudima cija su srca bila svagda zla, sto je dovelo do troga da Bog unisti zemlju i ljude potopom.

Ideja koju danas propagira zajednica Jehovinih svedoka da su navodno demoni silazili i imali odnose sa ljudima - ima svoje poreklo u mnogobozackoj filozofiji, jer upravo mnogobostvo propagira da bozanska bica mogu imati odnose sa ljudima i dasu se iz tih odnosa radjali poluljudi - polubogovi.
Poznata je prica o Herkulesu ili Heraklu, koja je pandan biblijskoj prici o Samsonu, a kao sto znamo - Samson je bio samo covek, dok je Herkules po paganskoj mitologiji bio si boga zevsa i alkmene - cerke kralja Amfitriona.
Ova ideja ima korene i u okultizmu, ge se veruje da demon prilikom prizivanja moze imati intimni odnos sa devojkom vesticom.

Andjeli kao i pali andjeli demoni - su duhovna bica i ne mogu imati intimne odnose, niti je u bibliji zabelezen slucaj materijalizacije demona u ljudska bica.

Sto se tice zmije koja je prevarila Jevu da okusi plod za zabranjenog drveta, to nije bio demon koji je uzeo oblicje zmije, vec je se demon posluzio zmijom kao medijumom da kroz nju progovori Jevi.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top