Sygic Navigacija

Član
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poruka
801
@digisat
Javio si se na pogresnu adresu. HERE mape imaju svoj sajt i prijavljujes greske. TomTom mape imaju svoj sajt (http://www.tomtom.com/mapshare/tools/) i prijavljujes greske.
Sygic je samo kupac karti i posredno slati informacije o greskama sporo ide. Sporo ide i ovako, ali da znas. Ovo je prica o kartama a ne o aplikacijama.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
Druže, tebi zaista puno hvala ! Svaka čast !
Nažalost, TomTom nas nije iznenadio. Pupinov Most još nije označen. Ako ovo 2014.09 označava III kvartal (ili mesec septembar), a most je kasnije otvoren, realno je očekivati da to bude u narednom apdejtu. Takođe, jednosmernost Pionirske ulice (do Kneza Višeslava), kao i zabrana skretanja levo iz Bulevara Kralja Aleksandra (u Kneza Miloša) nisu ispravljeni. Doduše, malo se razlikuje veličina foldera tako da je sigurno urađena neka izmena. Očigledno TomTom ne žuri sa poboljšanjem mape Srbije. Još manje ima nameru da nas tretira kao normalnu državu Evrope. Analiza je napravljena u temi "GPS Mape upoređivanje i ..."
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
02.09.2012
Poruka
19
ja se registrovao I probao da upisem ispravku kad ono system mi izbacuje poruku :

Sorry, we cannot accept reports in this country.
OK

pa se pitam ko je njima I kako radio mapu Srbije
 
Učlanjen(a)
31.01.2010
Poruka
28
Da li moze neko postaviti novi link za Map changer, posto onaj sa prve strane je istekao.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.10.2014
Poruka
13
ko ima kontent info za NQ mape, a da radi rutiranje do zemalja van bivse juge. hvala.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
ko ima kontent info za NQ mape, a da radi rutiranje do zemalja van bivse juge. hvala.
Evo content.info za nt.2014.09 mape sa kojim Sygic 14.7.7 korektno rutira. Modifikovao sam ga u skladu sa content.info za TA, jer sa njim aplikacija nije "pucala" kao kada je korišćena NT mapa, sa starim i lošim content.info fajlom. Sigurno neće biti problema ni sa verzijama ispod 14.7.7. Parametre rutiranja i rutiranje možeš videti i na priloženim slikama. Ruta je iz Grčke (Zakintos) do Austrije (Beč). Mislim da ne bi trebalo da bude problema ni sa destinacijama u drugim evropskim zemljama. Naravno fajlu content_NT.txt promeni ime i ekstenziju. Ubaci ga kao content.info.
Poređenja radi, istu rutu sam odradio i sa ta.2014.09 mapom. Značajna razlika je u dužini puta. NT je dao mnogo kraći put. Nisam analizirao. Moguće da TA ide preko Atine ukoliko je taj put do Soluna kvalitetniji. Ovo, ipak, nema veze sa tvojim pitanjem, pa te, verovatno, manje interesuje. Dat je i content_TA.txt.

EDIT
Malo me zaintrigirala činjenica da je Sygic napravio dve onoliko različite putanje. Pogledao sam. Kraća ruta ide preko mosta Rio Antirrio sa poluostrva Peloponez, kraćim putem do Soluna. Drugi put ide poluostrvom i dalje, preko Atine, Larise i Soluna. Zaista je čudno da jedino kombinacija Sygic i mapa TA nude ovu putanju. Napomenuo bih da je most Rio Antirrio ucrtan i na mapi TA. Inače, sve ostale navigacije (iGO, HERE, Google Maps) predlažu kraću putanju, preko pomenutog mosta. Dakle, Sygic ne prestaje da "iznenađuje". Ne vidim nijedan razlog da se nudi preko 200km duži put. Što je još čudnije, ne nudi se nijedna alternativa. Pošto sve navigacije nude kraću verziju, pretpostavljam da je i taj put kvalitetan. Ovo je, ipak, za temu "GPS mape upoređivanje i...". Ali, da ne bi smo nepotrebno duplirali, neka ostane ovde kao uzgredni komentar. Ipak, suština je bila da se definiše ispravan content.info za NT mape, pomoću koga će Sygic rutirati po Evropi...
 

Prilozi

  • content_NT.txt
    314 bajta · Pregleda: 38
  • NT Zakynthos-Wien 1.png
    NT Zakynthos-Wien 1.png
    63,7 KB · Pregleda: 32
  • NT Zakynthos-Wien 2.png
    NT Zakynthos-Wien 2.png
    313,9 KB · Pregleda: 30
  • NT Zakynthos-Wien 3.png
    NT Zakynthos-Wien 3.png
    254,3 KB · Pregleda: 32
  • content_TA.txt
    314 bajta · Pregleda: 18
  • TA Zakynthos-Wien 1.png
    TA Zakynthos-Wien 1.png
    65,8 KB · Pregleda: 28
  • TA Zakynthos-Wien 2.png
    TA Zakynthos-Wien 2.png
    317,7 KB · Pregleda: 29
  • TA Zakynthos-Wien 3.png
    TA Zakynthos-Wien 3.png
    259,7 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Natrag
Top