Australian Open 2015.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Sampras: Kladio bih se na Novaka
Jedan od najboljih tenisera u istoriji Pit Sampras smatra da je Novak Đoković najveći favorit za osvajanje titule na Australijan openu.


179253960554c78843994cf767069734_w640.jpg
Sampras je istakao da srpski teniser posebno dobro igra u Melburnu i da će pokušati da peti put u karijeri osvoji prvi Gren slem sezone.

Novak se u sredu ujutro sastaje sa Milošem Raonićem u četvrtfinalu.



„Meni se sviđa Đoković. On je jednostavno toliko snažan na tom terenu. Biće teško pobediti ga. Da sam kladioničar, stavio bih novac na Đokovića. Mislim da je osvojio titulu četiri puta, sada ide po petu. Igra predobro“, rekao je Sampras.

Osvajač 14 Gren slem titula istakao je da će uživati u završnici turnira.

„Trebalo bi da bude dobra završnica. Ja ću se zavaliti u fotelju i gledati kako se ti momci bore.“
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Mari: Kirjos će biti samo bolji
Britanski teniser Endi Mari poručio je ljubiteljima tenisa da će Nik Kirjos biti sve bolji i bolji kako bude sticao iskustvo.


200404755354c80531dc480428291912_w640.jpg

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Mari je eliminisao Kirjosa u četvrtfinalu Australijan Opena trijumfom sa 6:3, 7:6 (7:5), 6:3, i tako osigurao borbu za finale sa Tomašom Berdihom iz Češke.

19-godišnji Australijanac se našao u centru pažnje na prošlogodišnjem Vimbldonu kada je eliminisao Rafaela Nadala, a u prvoj nedelji prvog Gren slema sezone je bio sjajan.

Međutim, u duelu sa Marijem je bio previse nervozan, a utisak mnogih je i da je podlegao pritisku koji donosi igranje pred domaćom publikom.

Nik sjajno udara lopticu, a ja sam pokušao da ga izbacim iz njegove zone”, rekao je Mari, “Nemojte da vršite veliki pritisak na njega. Praviće greške, mlad je, a odrastanje, kada ste u centru pažnje nije lako. Ali, on će biti samo bolji i bolji”.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Bušarova: Želela sam titulu
Kanadska teniserka Judžini Bušar rekla je da nije zadovoljna posle eliminacije sa Australijan Opena u četvrtfinalu jer je želela titulu u Melburnu.


23062438254c7e5ce30502201174047_w640.jpg

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Bušarovu je u četvrtfinalu zaustavila Ruskinja Marija Šarapova, koja je slavila sa 6:3, 6:2, i tako osigurala susret sa sunarodnicom Jekaterinom Makarovom.

20-godišnja Bušarova je na poslednjih pet Gren slemova došla baredm do četvrte runde, prošle godine je igrala finale Vimbldona, a polufinale na Australijan Openu i Rolan Garosu.

Nikad nisam srećna zbog poraza. Očigledno je da sam želela pobedu na ovom meču, al ii na turniru. Smatram da sam se dobro izborila sa pritiskom i očekivanjima, ali nisam bila dobro fokurisana na odbranu. Samo sam pokušala to da blokiram u glavi. Mislim da mi je to pomoglo u prvoj nedelji, da pobedim na nekim mečevima koji su bili neizvesni. Ali, uvek želim bolje, posebno u odnosu na prošlu godine. I to mi je uvek cilj”, naglasila je Bušarova.

Bušarova je istakla da još nije odlučila da li će nastaviti saradnju sa trenerom Dijegom Ajalom, sa kojim je radila u Melburnu.

Fokusiraću se na sadašnjost. Srećna sam timom koji sam imala ovde. Mislim da smo dobro prošli, ali nešto mora i da se promeni. Pošto je ovaj turnir gotov za mene, razmisliću o tim odlukama, da li treba da ih donesem ili ne”, istakla je kanadska teniserka.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Mari: Ne igram protiv Berdihovog trenera
Endi Mari rekao je da ne želi da govori o svom bivšem treneru Daniju Valverdeu koji je sada u štabu Tomaša Berdiha.


65192455454c7860591567668961947_w640.jpg

Beta/AP
Upravo će Čeh biti rival Škotu u polufinalu Australijan opena, nakon što je Mari pobedio Nika Kirjosa sa 3-0 u setovima.

Mari je istakao da je zadovoljan igrom protiv Austtralijanca i da očekuje Berdiha punog samopouzdanja u polufinalu.

Ti voliš fudbal, a ovo je, fudbalskim rečnikom, bilo odlično izdanje u gostima?

„Da. Ja sam samo želeo da pobedim Nika. Uslovi su bili nezgodni. Srećan sam kako sam sve izdržao večeras.“

Igraš protiv Berdiha, a njega trenira Dani Valverdu, tvoj bivši trener. Kako će izgledati da ga gledaš u tuđoj loži?

„Ne znam. Kada sam okončao saradnju sa Majlsom Meklahanom, on je počeo da radi sa Bagdatisom. Igrao sam protiv njega nekoliko puta. Na Olimpijaskim igrama, u Tokijuj i Majls je bio tu. Nisam imao nikakav problem. Ali ponavljam, ne znam, možda će mi biti čudno. Ali kao igrač moram da se izborim sa tim stvarima. Moj cilj nije da pobedim Danija, već Berdiha.“

Tomaš je odao prizanje Daniju, rekao je da mu je napravio odličan plan protiv Rafe. Da li je to njegova jača strana?

Ne znam. Da budem iskren, ne želim ni da govorim o Daniju i njegovim vrlinama i manama. Mogu da govorim o Berdihu i njegovim vrinama i manama. Kao što sam i rekao, ne igram protiv Danija nego protiv Berdiha. Trene4ri bi trebalo da govore jedni o drugima.“

Koje su Tomašove vrline i mane?

„On je veliki momak. Veoma dobro udara lopticu. Servira dobro. Miran je na terenu. Kontroliše svoje emocije. I igra ekstremno dobro an ovom turniru. Pogledajte samo rezultate, imao je neke sjajne pobede, a i u Dohi je igrao dobro. U polufinalni meč ulazi prepun samopouzdanja.“
 
Poslednja izmena:
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Novak rutinski srušio Raonića
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem u tri seta.


6287748654c8bcc9f0783330191402_w640.jpg

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Đoković je do pobede nad Raonićem došao sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, posle dva sata igre.

Novakov rival u borbi za finale biće branilac titule Stanislas Vavrinka u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala. Švajcarac je u ovogodišnjem četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 6:4, 7:6.



Novak je protiv Raonića odigrao odličan meč, u prvom setu kanadski teniser je uspeo da mu parira, ali potom je prvi reket sveta pokazao svoju nadmoć. Raonić je posebno mučio Đokovića svojim servisom kada je srpski teniser imao prilike za brejk, ali je na kraju imao samo 15 as udarac, nasuprot osam prvog reketa sveta.

Đoković je posebno dobar na prvom servisu, osvojio je čak 89 odsto poena na njemu, dok je Raonić imao 72 odsto uspešnosti. U vinerima su bili približno isti, Raonić je imao čak jedan više od Novaka, ali je srpski teniser imao 19 neiznuđenih grešaka manje, a 23 poena više tokom dva sata igre.

Tok meča
117746930654c8bdf938969475783807_w640.jpg

Beta/AP Photo/Rob Griffith


Novak je odlično ušao u meč i na samom startu je osvojio servis gem bez izgubljenog poena. Srpski teniser je uspeo da izvrši odličan pritisak na Raonićevom servisu, brzo je došao do prilike za brejk, pre nego što je Kanađanin as udarcem uspeo da se spase. Posle velike borbe, prvi reket sveta je izborio novu šansu, da bi Raonić na isti način uzvratio, a potom zahvaljujući snažnom servisu izjednačio na 1:1.

To, međutim, nije omelo srpskog tenisera da nastavi sa sigurnim servisom za 2:1. Raonić je uzvratio sigurnije nego u drugom gemu, a Novak se i dalje uzdao u svoj prvi servis koji mu je i donosio sigurne servis gemove. Najveći pritisak kanadski teniser je na Novaka izvršio u sedmom gemu, kada je došao na 0:30, ali se Đoković tada probudio. Nanizao je tri poena zaredom, ali je na gem lopti poslao loptu u aut, a potom je imao sreću što se Raonić okliznuo tokom sledećeg poena, da bi sigurnim poenom stigao do 4:3.

Novak je novu priliku za brejk imao u osmom gemu, dva puta je imao brejk lopte, ali je Raonić sjajnim servisom uspeo da se odbrani, a potom natera Đokovića na grešku za 4:4. Usledio je novi poprilično siguran servis gem srpskog tenisera, pa je Kanađanin u desetom gemu servirao za ostanak u setu. Đoković je odlično izvršio pritisak na kanadskom teniseru, terao ga je da trči i uvodio ga u duge razmene udaraca, ali je poslao lopticu u aut, pa u mrežu kada je bilo najvažnije za 5:5.
Obojica su bili sigurni na svojim servisima u naredna dva gema, pa je set ušao u taj-brejk. Raonić je tada Novaku parirao samo servisom, dok je srpski teniser istrčavao i na mrežu i brzo je stigao do tri set lopte. Iako se činilo da je već prvu iskoristio, ispostavilo se da je Raonićeva loptica bila na liniji, da bi drugu sam Novak poslao u aut, da bi Kanađanin to uradio kod treće i prvi set je pripao srpskom teniseru.

61263095354c8bdfac25b2392040656_w640.jpg

Beta/AP Photo/Vincent Thian


Posle osvojenog prvog seta, Đoković je odlično odigrao na Raonićevom servisu i došao do prvog brejka na meču. Srpski teniser je brzo došao do tri brejk lopte, Kanađanin je samo prvu uspeo da odbrani, da bi bez izgubljenog poena poveo 2:0. Od tada, i Raonić i Đoković su bili poprilično sigurni na svojim servisima, pa je najbolji teniser sveta čuvao brejk prednosti.

U narednim gemovima nijedan od njih dvojice nije imao brejk priliku, pa je Novak u desetom gemu servirao za osvajanje drugog seta. Srpski teniser je to rutinski i izveo i praktično bez većih problema došao na korak od plasmana u polufinale.

Novak je odlično ušao i u treći set, odmah je izvršio pritisak na Raonića, imao je nekoliko prilika da mu oduzme servis, ali je Kanađanin uspeo da se odbrani za 1:0, da bi prvi reket sveta brzo uzvratio za izjednačenje. Sve ono što je propustio u prvom gemu seta, Novak je nadoknadio u trećem - došao je do 0:40, Raonić je as udarcem uspeo da spase prvu brejk loptu, ali ne i drugu, pa je srpski teniser poveo sa 2:1. Bez izgubljenog poena, prvi reket sveta je odmah i obezbedio taj brejk.

Đoković tu nije stao, do nove šanse za brejk je došao već u narednom gemu, Raonić se tada odbranio, ali je Novak nastavio u istom ritmu. Posle izjednačenja, srpski teniser je izborio novu brejk priliku, koju je iskoristio za 4:1, da bi Kanađanin sigurnim servis gemom prekinuo seriju svog rivala. Raonić je, međutim, tako samo produžio meč za jedan gem, pošto je srpski teniser potom odservirao za meč.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Novak: Moj najbolji meč u Melburnu
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da veruje da je u četvrtfinalu sa Milošem Raonićem odigrao svoj najbolji meč u dosadašnjem delu Australijan Opena.


28099062654c8c27b34640106564988_w640.jpg

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Đoković je do pobede nad Kanađaninom došao sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, posle dva sata igre.

“Osećaj je sjajan ponovo biti u polufinalu. Ovo je bio moj najbolji meč na turniru. Pokušavao sam da nadograđujem igru kako je turnir odmicao”, rekao je Đoković.

Naterao sam Miloša da igra sa osnovne linije, tu sam tražio svoju priliku. U prvom setu je bio mentalno jak, bilo mi je bitno da ga osvojim u taj-brejku, to je bilo ključno,isto kao i brejk u prvom gemu drugog seta”, dodao je Đoković.

Novak je naglasio da nije bilo lako igrati protiv Raonića, koji je poznat kao igrač sa odličnim sersivom.

Treniram sve udarce, postoje detalji na kojima možete da radite. Pokušavam da zadržim ritam, ne gledam toliko brzinu, ne mogu ja da serviram kao on, ali gledam da mešam udarce i budem precizan da bih sebi dao lakše poene”, naglasio je Novak.

Rival najboljeg tenisera sveta u polufinalu biće Švajcarac Stanislas Vavrinka, sa kojim se sastajao u poslednje dve sezone u Melburnu. Pre dve godine Novak je bio bolji, a prošle sezone Vavrinka, koji je potom osvojio Australijan Open.

U poslednje dve godine smo igrali po pet setova, publika to očekuje i sada. Očekujem veliku borbu. On je šampion, samouveren je, odigrao je dobar meč u četvrtfinalu. Videćemo, dobro igram, pokušaću da zadržim ritam, nema tajni između nas, i nadam se da ću odigrati kao večeras”, istakao je srpski teniser.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Vavrinka: Novak? Samo još jedan meč
Švajcarski teniser Stan Vavrinka rekao je da nije došao u Melburn da brani titulu osvojenu prošle godine, već da ponovo trijumfuje na Autralijan open.


16499548654c8a06964b03237608887_w640.jpg
Vavrinka se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je jutros u četvrtfinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

"I dalje sam nervozan. Pre dva dana sam gubio taj-brejk sa 6:0 i dobio sam ga, sada sam vodio 6:1 i bilo je tesno. Bio sam defanzivan na kraju, ali sam srećan što sam pobedio", rekao je Švajcarac.

Vavrinka će u polufinalu igrati protiv pobednika duela najboljeg tenisera sveta Novaka Djokovića i Miloša Raonića iz Kanade.

"To je samo još jedan meč. Svakako će biti težak. Za sada igram dobro, srećan sam što sam opet u polufinalu... Nisam došao da branim titulu, vratio sam se da igram novi Gren slem. Moraš da počneš od početka, da ideš meč po meč. Za sada ide dobro. U polufinalu je sve moguće, ali ako želim da trijumfujem imam do kraja još dva teška meča", kazao je Vavrinka.

Nišikori je posle meča istakao da je imao težak dan.

"Borio sam se sa servisom, nisam mogao da uhvatim ritam u prvom i drugom setu. On je igrao zaista agresivan, odličan tenis. Bio sam spreman da idem dalje, ali on je danas bio bolji", rekao je Nišikori.

U drugom polufinalu u muškoj konkurenciji sastaće se Britanac Endi Mari i Tomaš Berdih iz Češke.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Serena: Htela sam i nisam Venus
Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da je zadovoljna plasmanom u polufinale Australijan Opena, pobedom nad Dominikom Cibulkovom.


183450336054c89e2316a51539769967_w640.jpg

Beta/AP Photo/Bernat Armangue
Vilijamsova je protiv Cibulkove slavila sa 6:2, 6:2, i tako osigurala duel sa sunarodnicom Medison Kiz, koja je bila bolja od starije od sestara Vilijams Venus sa 6:3, 4:6, 6:4.

“Osećam da sam igrala dobro. Znama sam da moram, zato što je ona toliko samouverena na terenu, imala je nekoliko dobrih mečeva”, rekla je Vilijamsova.

Na pitanje da li oseća olakšanje što se neće za finale boriti sa starijom sestrom, Serena je rekla:

Ne znam. Uvek navijam za Venus. U isto vreme, teško je igrati protiv nje. Pobedila me je kada smo poslednji put igrale i bio je to veoma dug meč. Ne mogu da kažem da osećam olakšanje, pošto Medison igra odlično i ima sjajan fohend. Mnogo je napredovala i sigurno me čeka težak meč”.

Serena je takođe istakla da joj je drago što će jedna američka teniserka sigurno igrati u finalu.

Medison igra odlično. Rekla sam joj da sam srećna zbog nje. Lepo je videti još jednu Amerikanku, Afroamerikanku da igra toliko dobro i da je prošla u polufinale. U svakom slučaju, jedna Amerikanka će biti u finalu, što je sjajno. To je odlična vest i za mene i Venus jer znamo da konačno postoje druge američke teniserke koje igraju dobro i sve bolje, a usput pokazuju da žele da budu najbolje na svetu”, naglasila je američka teniserka.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
'Najkijevo' žutilo preraslo u ludilo
Andre Agasi bio je čovek koji je uveo revoluciju u svetski tenis svojim nesvakidašnjim izgledom, oblačenjem i ponašanjem.




Beta/AP
Agasi je pokrenuo lavinu koja nema nameru da se zaustavi – lavinu koja je ka podnožju planine povukla igrače, trenere, sponzore, prouzvođače sportske opreme i mnoge druge...



Deset dana prvog Gren slema godine je iza nas – Rodžer Federer ispao je u trećem kolu, Srbija je ostala samo na jednom predstavniku, vrućine su ponovo bile teško podnošljive, dok je druga otvorena ubedljivom pobedom Tomaša Berdiha nad Rafaelom Nadalom.

Australijan open mesto je na kom smo već navikli na iznenađenja, čudne i pomalo bizarne pojave na i oko terena.

Međutim, ono što nismo ni sanjali jeste da će nam mnogi igrači više pažnje privlačiti svojim odevnim kombinacijama nego tenisom koji prikazuju.

Pa, da vidimo ko je najlepše obučen u Melburnu…

Najki (Nike)


Beta/AP


Američka kompanija sportske opreme poznata je kao veliki inovator u svetu sporta, ali se stiče utisak da je ovoga puta preterala. Manekeni Najkija možda nisu bili najbrojniji na turniru, ali su definitivno najupečatljiviji zahvaljujući odeći koju su nose.

Na plavim terenima dominira žuta, u skladu sa osnovnom bojom države u kojoj se igra – od fluorescentne koja “bode oči”, do one malo prihvatljivije nijanse.

Serena Vilijams, Nik Kirjos, Tanasi Kokinakis i Bernard Tomić odskakali su od ostalih upečatljivim izgledom, ali ih je očigledno nepoznavanje osnovnih modnih postulata koštalo nešto lepšeg utiska. Barem neke od njih, među kojima se izdvaja Kokinakisov izbor šortsa za fluorescentnu majicu sa roze tačkicama – potpuni promašaj. Međutim, mora se priznati da je bilo i pogodaka, poput Kirjosove i Azarenkine kombinacije svetložute i bele boje.



Beta/AP


Rodžer Federer i Rafael Nadal posebna su priča, pa kao i pred svaki Gren slem njihova oprema se razlikuje od ostalih. Federer je igrao u majici bez kragne prihvatljivije nijanse, ispod koje je bio sivi šorts. S druge strane, Nadal je na sebi imao pravo šarenilo – roze majica za ljubičastim primesama, beli šorts, znojnice i traku fluorescentne boje, kao i crne patike uz pertle koje se slažu sa detaljima na zglobovima i glavi. Ipak, dvojici velikana ni unikatna oprema nije pomogla, pošto su obojica takmičenje završila pre polufinala.

Serena je u izboru koleginica proglašena za najlepše odevenu učesnicu Australijan opena, a Najki je ostalim manekenkama spremio nešto drugačije haljine. Bilo je tu onih sa dugim i kratkim rukavima, na bretele, a u većini slučajeva preovladava roze boja u više nijansi. Osim kod Marije Šarapove koja nosi crvenu haljinicu.

Judžini Bušar, Petra Kvitova, Sara Erani, Petra Martić, Medison Kiz, pa čak i Tejlor Taunzend na sebi su imale opremu u omiljenoj boji devojčica, ali je ona uspeh donela samo 19-godišnjoj učenici Lindzi Devenport.

Adidas


Beta/AP


Najveći konkurent američkoj kompaniji imao je veoma neuspešan Gren slem, kada se pogledaju rezultati tenisera koje sponzorišu. Najveće zvezde Ana Ivanović i Karolina Voznijacki ispale su već u uvodnim fazama turnira, pa je najveći “teret” ostao na Simoni Halep i Garbinje Mugurusi. Rumunka je poražena u četvrtfinalu, a Mugurusa jedno kolo ranije.

Ana je igrala u plavoj haljini, Simona u suknjici i majici iste boje. Karolina je odabrala tirkiznu nijansu, a najblažu je nosila mlada teniserka iz Španije

Kod muškaraca Fabio Fonjini i Ernests Gulbis su razočarali, dok su na iznenađenje svih najviše pokazali Fernando Verdasko i rekonvalescent Markos Bagdatis. Verdasko je imao lepu aplikaciju plave boje na sivoj majici, dok se Bagdatis odlučio za klasičnu jednobojnu majicu sa linijama u drugoj.

Međutim, nemački proizvođač ne mora toliko da brine za ugled i profit, pošto je poznato da su Adidasove patike, a one su posle reketa najbitniji deo teniske opreme, veoma rasprostranjene među igračima kojima ova kompanija nije sponzor.

Uniklo (Uniqlo)


Beta/AP


Dvojica najpoznatijih manekena Unikloa su srpski teniser Novak Đoković i Japanac Kei Nišikori. Japanska firma ne eksperimentiše mnogo kod dizajna sportske opreme, pa obojica nose jednobojne polo majice i šorts u drugoj boji.

Đoković ima čak tri kombinacije za ovogodišnji Australijan open – belu majicu nosi tokom dnevnih termina, dok u večernjem najčešće izlazi na teren u plavoj ili crnoj.

Nišikoriju je prva garnitura u zelenoj boji, ali je protiv Stiva Džonsona bio u kompletno sivoj opremi.

Obojica tenisera nose Adidasove patike.

Ostalo


Beta/AP


Endi Mari pre nekoliko nedelja raskinuo je saradnju sa Adidasom i potpisao ugovor sa brendom Ander Armor (Under armour) – američkom kompanijom koja posle košarke, američkog fudbala, atletike i fudbala pokušava da se probije i na tenisko tržište. Za Marija je spremna jednostavna oprema u crno-zelenoj boji. Osim njega 'oklop' na sebi nosi i Amerikanka Sloun Stivens koju smo videli samo u prvom meču protiv Azarenke – tada je nosila kratku roze haljinicu za fluorescentnim detaljima.

Tomaš Berdih jedini je teniski predstavnik švedskog H&M, koji je poznatiji po modnim kolekcijama nego sportskim. Čeh u nebesko plavoj majici igra fantastičan turnir – prošao je u polufinale bez izgubljenog seta, a u četvrfinalu razbio je Rafaela Nadala.



Beta/AP


Italijanski Loto (Lotto) ima mnogo predstavnika i predstavnica u tenisu, a svakako su najpoznatiji David Ferer, Agnješka Radvanjska, Jekatarina Makarova, Karla Suares Navaro, Leonardo Majer, Viktor Troicki, Donald Jang...Loto proizvodi jednostavne i svedene komade odeće, obično u jednoj ili kombinaciji dve boje.

Aktuelni šampion Stan Vavrinka jedan je od vodećih sportista koje sponzoriša Joneks(Yonex) – specijalizovan za 'beli sport'. I Švajcarac je dobio kombinaciju u plavoj boji, koja se slaže sa celokupnim ambijentom u Melburnu, dok ljudi iz Asiksa (Asics) Gaela Monfisa oblače u boje odgovarajuće njegovom karakteru.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Kiz: Od nagrade – Luj Viton torba
Amerikanka Medison Kiz rekla je posle plasmana u polufinale Australijan Opena da će od novčane nagrade na prvom Gren slem turniru u sezoni kupiti novu torbu.


211166591754c8cdbebde6e723045562_w640.jpg

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Kizova je u četvrtfinalu slavila protiv Venus Vilijams sa 6:3, 4:6, 6:4, a sada je očekuje susret sa Serenom Vilijams u borbi za polufinale:

19-godišnja Amerikanka će u Melburnu sigurno osvojiti 500.000 dolara, pošto joj nešto veći ček sleduje zbog plasmana u polufinale. Pitanje šta će sa tim novcem iskrslo je prvi put kada se Kizova plasirala u četvrtfinale Autralijan Opena.

Mislim da ću kupiti novu torbu. Obećala sam sebi da ću, ako stignem do druge nedelje, kupiti sebi torbu Luj Viton”, rekla je Kizova, koja ranije nikada nije prošla dalje od trećeg kola na najvećim turnirima.

Amerikanka je potom otkrila da će ostatak novca staviti u banku.

Dobra sam sa novcem”, naglasila je Kizova, “Mislim da za sada ostajem na torbi... Možda dok kupujem torbu kupim još nešto”.

Voditelj na terenu je potom upitao da li razmišlja o kupovini kuće, na šta je Kizova odgovorila:

Hajde da ne idemo tako daleko. Mislim da ne treba da odmah kupim kuću”.
 
Natrag
Top