Vremenska prognoza

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
NEVEROVATNE TEMPERATURE U SRBIJI: Za Novu godinu -20, za Srpsku novu sunčano i toplo!
Ako večeras čekate 2015. na otvorenom, dobro se utoplite i obucite, jer će u celoj zemlji biti jako hladno. Sa druge strane, za doček srpske Nove godine nema zime


Sneg-suncano-vreme.jpg


Ako se spremate da večeras Novu godinu proslavite na Trgu, onda je zimska oprema prava stvar za vas. Novogodišnja noć biće vedra, ali ledena, sa temperaturamaod minus 10 do čak minus 20 stepeni. Ledeni talas potrajaće do subote, 3. januara, nakon čega sledi pravi vremenski obrt….

- Novogodišnja noć će, kao i naredna tri dana, biti veoma hladna u svim mestima u Srbiji, uključujući i Beograd. Noć će biti vedra, bez vetra, ali ledena. Naročiti oprez se savetuje u konzumiranju alkohola jer usled pada i dužeg zadržavanja na snegumože doći do smrzavanja – priča meteorolog Časlav Stanojević.

Od 3. januara sledi otopljavanje, piše “Blic”.

Tan2014-1-14_05625262_6.jpg

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Gde je jutros bilo najhladnije:

Kopanik: minus 19 stepeni
Zrenjanin i Veliko Gradište: minus 17 stepeni
Sombor, Novi Sad: minus 16 stepeni
Kikinda, Crni Vrh, Zlatibor: minus 15 stepeni

- Prodor toplog vazduha doneće i vrlo slab sneg, ali će mraz oslabiti tako da za nas Božić očekuje toplije vreme sa temperaturama oko sedam-osam stepeni tokom dana. Do srpske Nove godine sneg će se u nižim predelima otapati, pa ćemo 14. januar dočekati u toplom i sunčanom danu – kaže Stanojević.

Ovakvo vreme, dodaje on, naročito će pogodovati usevima koje ovi ledeni dani sa kasnijim otopljavanjem čuvaju od izmrzavanja. Ledeni dani ubiće i viruse, pa toplije vreme možemo dočekati bez straha od gripa.

Sneg-3.jpg

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na više reka u Srbiji zbog hladnoće prognozirana je do 3. januara pojava prvog priobalnog leda dok se na banatskim vodotokovima očekuje povećanje debljine formiranog leda. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će do 3. januara naredne godine temperatura vode na Dunavu, Tisi i Savi imai tendenciju hladjenja, odnosno opadanja nivoa. Na Tisi se prognozira “prva pojava priobalnog leda, a na Dunavu u rukavcima i kanalima prognozira se prva pojava priobalnog leda sa kratkotrajnom pojavom delimičnog ledostaja”.

(Telegraf.rs)
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Danas oblačno i malo toplije
IZVOR: TANJUG
Beograd -- U Srbiji će danas biti oblačno i malo toplije vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od dva do osam stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


14443622925446344242a98497042354_orig.jpg

Foto: Tanjug, arhiva

Ujutro i pre podne očekuje se mestimicno kiša koja će se lediti pri tlu, a u planinama na jugu i jugoistoku sneg.

Padavine će biti slabog intenziteta, a od sredine dana biće uglavnom suvo vreme, uz delimično razvedravanje, prvo u severnim, zatim i u ostalim krajevima.
Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus osam na jugoistoku do minus jedan na severozapadu zemlje.
I u Beogradu će danas pre podne biti oblačno, u jutarnjim satima sa kišom koja će se lediti pri tlu, a posle podne očekuje se delimično razvedravanje.
Vetar će biti slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko minus dva, a najviša dnevna oko sedam stepeni. Tokom noći očekuje se novo naoblačenje sa kišom.
U upozorenju za područje Srbije do 10. januara navedeno je da se tokom noći između četvrtka 8. i petka 9. januara ujutro očekuje kiša koja će se mestimično lediti pri tlu.
U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. januara, za dane vikenda biti toplo vreme, a u subotu i nedelju posle podne očekuje se mestimično kiša, uz intenzivno topljenje snega, ne samo u nižim, već i u planinskim predelima.
Tokom noći između nedelje i ponedeljka kiša će, uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar, preći u sneg.
U ponedeljak će biti oblačno i hladnije vreme, uz postepeni prestanak padavina, a zatim se do kraja perioda očekuje suvo vreme sa slabim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom oko prosečnih vrednosti.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
U Leskovcu najhladnije -14 °C
IZVOR: TANJUG
Beograd -- U Srbiji je jutros najhladnije u Leskovcu, gde je u sedam časova izmereno minus 14 stepeni.


142590613754af82824b0c0619233546_orig.jpg

Ilustracija (Foto: Beta/AP, arhiva)

U Sjenici je izmereno minus 12, a u Kuršumliji, Dimitrovgradu i Vranju minus 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Zaječaru je izmereno minus devet, Požegi i Nišu minus osam, Kraljevu i Kruševcu minus sedam, Negotinu minus šest, a na Kopaoniku minus pet stepeni.

U Velikom Gradištu i Ćupriji izmerena su minus četiri, Kikindi i na Zlatiboru minus tri, a u Kragujevcu i Smederevskoj Palanci minus dva stepena.

Na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i na Crnom vrhu izmeren je minus jedan stepen.

U Novom Sadu i Beogradu izmereno je nula, a najtoplije je u Loznici gde je temperatura vazduha iznosila dva stepena.

Ledena kiša trenutno pada u Valjevu, a slaba kiša pada u Beogradu.

Sneg je na Kopaoniku visok 82 centimetra, na Zlatiboru 34, u Sjenici 32, na Crnom vrhu 31, u Leskovcu 14, Kuršumliji i Nišu 12, Kraljevu 11, a u Kruševcu i Ćupriji 10 centimetara.

U Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu sneg je visok osam centimetara, Kragujevcu i Vranju sedam, Kikindi četiri, Novom Sadu i Beogradu tri, Valjevu dva, a u Zrenjaninu jedan centimetar.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
PROLEĆE U JANUARU Pred nama sunčan dan, temperatura do 15 stepeni
Tanjug
U Srbiji će biti pretežno sunčano i relativno toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od šest na istoku do 15 stepeni na zapadu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

559246_lepo-vreme041214ras-foto-oliver-bunic66_f.jpg


Jutro će biti mestimično sa slabim mrazem, po kotlinama na jugozapadu i jugoistoku maglovito. Jutarnja temperatura vazduha će iznositi od minus pet na jugu i jugoistoku do šest stepeni u košavskom području. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo vreme, a vetar će biti umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko pet, a najviša dnevna oko 14 stepeni. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 24. januara,
u nedelju u severnim i zapadnim krajevima biti umereno do znatno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom. U ostalim krajevima biće malo i umereno oblačno i suvo vreme.

U noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak i utorak biće umereno i potpuno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, a na višim planinama i sa snegom. Očekuje se relativno toplo vreme, osim u Timočkoj Krajini.

Do kraja perioda preovladjivaće oblačno, postepeno svežije vreme, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom. Padavine će biti uglavnom slabog intenziteta.
Poslednjeg dana susnežica i sneg mogući su i u nižim predelima.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Sneg širom Srbije, na Kopu -7°C
IZVOR: TANJUG
Beograd -- U Smederevskoj Palanci i na Zlatiboru pada sneg umerenog intenziteta, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je temperatura iznosila minus sedam stepeni.


149070096554c883cd0ecab916951144_640x427.jpg

ilustracija: Tanjug

Slab sneg trenutno pada u Novom Sadu, Loznici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Sjenici, Požegi, Ćupriji i Vranju, a u Kruševcu pada susnežica, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sneg je na Kopaoniku visok 42, na Crnom Vrhu 18, Zlatiboru sedam, u Sjenici četiri, a u Beogradu i Dimitrovgradu jedan centimetar.

Na Zlatiboru je izmereno minus pet, na Crnom Vrhu i u Sjenici minus četiri, a na Paliću, u Novom Sadu i Požegi minus jedan stepen.

Najtoplije je u Negotinu, gde su izmerena dva i u Velikom Gradištu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Zaječaru, gde je temperatura vazduha iznosila jedan stepen.

U Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Dimitrovgradu i Vranju izmereno je nula stepeni.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Stiže hladnije vreme uz česte padavine i vetar 100 na sat
255x160_76623-vreme_beta_ap.jpg

Foto: Beta, AP
U Srbiji, prema najavi meteorologa, narednih dana malo toplije. Od vikenda, pa nadalje, vreme će biti nestabilno - malo sunca, malo kiše, susnežica

Završetak radne nedelje u Srbiji proći će uz još toplije vreme nego prethodnih dana, ali i uz veoma jak vetar. Duvaće olujni južni i jugoistočni vetar sa udarima od preko 100 kilometar na sat! Košava će najjače duvati u južnom Banatu.

Najhladnije će biti u Timočkoj Krajini, a najtoplije u zapadnim krajevima, gde će temperature ići do 14 stepeni. Od vikenda, pa nadalje, vreme će biti nestabilno - malo sunca, malo kiše, susnežica, pa sve ukrug.

Prema prognozama meteorologa, i u glavnom gradu u petak će duvati jak vetar. Uprkos toplijem vremenu, udari vetra biće orkanski, a očekuje se i naoblačenje i povremena kiša. Nešto slabiji vetar mogu da očekuju Nišlije, dok se u užičkom kraju očekuju oblaci i kiša. Na crnogorskom primorju duvaće olujni jugo, a na planinama, iznad 1.500 metara, padaće sneg.

"Za vikend u Srbiji sledi manji pad temperature i promenljivo vreme", kažu u "Meteosu".

"U subotu se očekuje delimično razvedravanje i sunčani intervali, a krajem dana ponovo kiša. U nedelju novo naoblačenje i kiša, a krajem dana na severu susnežica. U ponedeljak će biti hladnije sa susnežicom i snegom, a u utorak malo toplije tokom dana, sa sunčanim intervalima."

Već od srede ponovo se vraća jak jugoistočni vetar i novo naoblačenje sa kišom. U drugoj polovini sedmice očekuje se hladnije vreme sa čestim padavinama, snegom i u nižim predelima. Pahulje se očekuju idućeg petka i subote.

Izvor:novimagazin
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
LEDENI DAN Hladno i uz jak vetar, na Kopaoniku -14!
Beta |
U Srbiji će posle umerenog mraza tokom jutra, preovladavati oblačno, vetrovito i hladno vreme, ponegde sa kraktorajnim snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. U većini mesta u Srbiji očekuje se ledeni dan, kao i jak vetar, severni, po podne u slabljenju.

570250_sneg060215ras-foto-goran-srdanov-007_f.jpg




Duvaće jak, severni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. Lokalno se očekuje stvaranje snežnih nanosa.


Jutarnja temperatura biće od minus osam do minus četiri, a najviša dnevna od minus četiri do plus jedan stepen.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i hladno, povremeno sa kratkotrajnim snegom. Duvaće jak, severni vetar, posle podne u postepenom slabljenju. Jutarnja temperatura biće oko minus četiri, a najviša dnevna oko nula stepeni.

U Srbiji će u narednih nedelju dana jutra biti hladna, sa slabim i umerenim mrazom. U utorak se očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde sa provejavanjem slabog snega. Do kraja nedelje biće suvo, u nižim predelima maglovito.

U Beogradu se u narednih nedelju dana očekuju slične vremenske prilike.

Očekuje se relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez savetuje se cerebrovaskularnim i repsiratornim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi i neraspoloženja.


Na Kopaoniku minus 14 stepeni, pada sneg


U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde je u osam časova izmereno minus 14 stepeni, a sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Negotinu, Sjenici, Kuršumliji i Zaječaru.

Sneg je na Kopaoniku visok 108 centimetara, na Crnom Vrhu 60, Zlatiboru 44, u Sjenici 25, Somboru 14, Negotinu 12, Loznici i Kuršumliji 10, a na Paliću i u Valjevu šest centimetara.

Slab sneg trenutno pada na Crnom Vrhu, Zlatiboru, Kopaoniku, u Kruševcu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Vranju.

U Sjenici je izmereno minus 10, na Crnom Vrhu i Zlatiboru minus devet, u Novom Sadu minus šest, a na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Kuršumliji minus pet stepeni.

U Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Požegi izmerena su minus četiri stepena.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Jutro sa slabim mrazom, pa sunčano
IZVOR: BETA
Beograd -- U Srbiji će ujutro biti hladno sa slabim mrazom, a potom sunčano i toplije, saopštio je RHMZ.


43578150754dd2a3ae2381520195567_orig.jpg

foto: Tanjug

Tokom noći se očekuje naoblačenje sa slabom kišom. Najniža temperatura biće od minus pet do nula stepeni, najviša od osam do 14.

Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar, noću u košavskom području povremeno jak.

U Beogradu će jutro biti hladno, uz slab mraz. U toku dana se očekuje sunčano i toplije vreme, u toku noći naoblačenje. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni, noću povremeno jak. Najniža temperatura od minus dva do nula, najviša 13 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti oblačno vreme, mestimično s kišom, u višim planinama sa snegom, i jakim jugoistočnim vetrom u košavskom području.

U ponedeljak oblačno, ujutro i pre podne mestimično s kišom, a u utorak pretežno sunčano vreme, tokom noći naoblačenje s kišom.

Meteorolozi za sredu predviđaju oblačno s kišom, na planinama sneg, od četvrtka pretežno oblačno.

U četvrtak i petak biće uglavnom suvo, a u subotu mestimično kiša, na planinama sneg. Temperatura će se kretati oko prosečnih vrednosti.

Očekuje se da meteorološka situacija pogoduje većini hroničnih bolesnika, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama i varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolje i poremećaja sna.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Ujutro kiša, do 15 stepeni
Izvor: Beta
Beograd -- U Srbiji će ujutro mestimično još padati kiša, a na planinama sneg, ali će se tokom dana delimično razvedriti.



110309161654ea68ea8797e885313713_orig.jpg

Foto: Tanjug

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar koji će u južnom Banatu povremeno biti jak. Jutarnja temperatura biće od dva do sedam, a najviša dnevna od osam do 15 stepeni.

U Beogradu će jutro takođe biti oblačno i povremeno će padati slaba kiša. Tokom dana očekuje se delimično razvedravanje.

Duvaće umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 13 stepeni.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Danas uglavnom sunčano i toplo
Izvor: Beta
Beograd -- U Srbiji će danas preovladavati suncano i toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 23 stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

343619248552ac661eee59335903878_640x427.jpg

Uvece i tokom noći moguće je naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće od šest do 12, na jugoistoku od tri do šest, a najvisa dnevna od 18 do 23 stepena.

U Beogradu će takođe biti sunčano i toplo. Uveče se očekuje naoblačenje, koje će tokom noći usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće oko 11, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U Srbiji će u utorak biti promenljivo oblačno, vetrovito i svežije.

Ponegde su mogući kratkotrajna kiša ili pljusak, na višim planinama i sneg. Duvaće umeren, u planinskim predelima i Negotinskoj Krajini povremeno jak, zapadni i severozapadni vetar.

Od srede do petka biće pretežno sunčano, uz postepeni porast temperature.

Za vikend će biti umereno do potpuno oblacno i hladnije, mestimicno sa kišom i pljuskovima.

U ponedeljak će biti malo do umereno oblacno, malo toplije i u većini krajeva suvo.
 
Natrag
Top