HDD nece da se formatira - HITNO

Član
Učlanjen(a)
09.04.2012
Poruka
185
Ovaj prvi nije iz mog racunara , ovaj drugi je moj Western Digital 500GB GB Sata III , dobio sam ga polovnog i kod mene je vec vise od 2 godine i radi savrseno , samo zelim ovadva ostecena sektora srediti da se nepocnu siriti. Ali ako nenadjem rijesenje prebacicu sve na drugi HDD i uraditi LowLevel format.
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.131
Ma onaj HDD je u smecu , ali ovo je licno moj HDD kojeg koristim na kojem imam hrpu podataka. I on radi znaci radu super ali zelim popraviti ova dva ostecena sektora da se ne bi sirili dalje i da mi HDD ne crkne skroz. Znaci treba mi program koji nece unistiti podatke na njemu a da ce popraviti to. Znam da ako uradim LowLevel Format da ce se to popraviti ali onda gubim sve podatke. Bazilik zelim to da popravim to, jer od zaobilazenja nema koristi a i nemam potrebe jer hdd radi.


Uopšte nije tačno da će se popraviti bad sektori ako uradiš "LowLevel Format" nego će samo biti maskirani....Takođe nije tačno ukoliko popraviš te bad sektore da se neće širiti dalje....Moj ti je savjet druže da te podatke spasiš čim prije na neki drugi HDD....

Pokreni neki program koji može da ti pročita istoriju tog diska kao i njegove trenutne slabosti...
Znači S.M.A.R.T

picture1.png


picture2.png


Sve ti ovo govorim iz iskustva. Samo sam sebe zavaravaš sa kojekakvim programima za popravljanje bad sektora. Nešto ćeš i popraviti ali vjeruj to nije dugog vijeka....

Ako je sve OK kao na ovim slikama onda možeš da ga koristiš ali ako postoji bilo kakvo upozorenje onda ga mijenjaj što prije.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top