Sygic Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Kod:
http://getandroidapp.org/tag/com-sygic-aura
Novosti u navigaciji Sygic, verzija 14.7.7 Poređenje sa verzijom 14.6.7

Novosti su najuočljivije u "Kontrolnoj tabli". Pored opcija, koje postoje u 14.6.7, Kuća, Crna kutija i HUD, u verziji 14.7.7 su tu dodate još 3 :
Knjiga putovanja (sa upamćenim detaljima na putu : vreme, trajanje, udaljenost, brzina, tempo, uzbrdo, nizbrdo...)
SOS (Udaljenost, sa adresom, do najbliže: Medicinske ustanove, Policijske stanice, Gas pumpe, Apoteke)
Navigacija prema fotografiji (Odredište na osnovu GPS lokacije fotografije iz galerije telefona)
U prilogu su skrinšotovi sa realne vožnje kao ilustracija nove "Kontrolne table" u verziji 14.7.7.

Sygic 14.7.7.jpg

Nadam se da se sve može razumeti iz priloženih skrinšotova. Ipak, mali komentar. Kada se pogledaju slike BlackBox snimanja u verzijama 14.6.7 i 14.7.7 jedina razlika je u položaju ikonice za vraćanje u režim "ekran sa putanjom", kao i ikonice za "čuvanje snimka". Samo je pozicija na ekranu zamenjena. Takođe, može se zapaziti promena na ekranu sa putanjom u verziji 14.7.7. U njoj NEMA malog prozora sa trenutnim pogledom kamere već samo ikona koja označava da je BlackBox uključen (slika BlackBox Autoput Traka). Moguće da su programeri zapazili da se previše angažuje procesor za vreme rada navigacije i istovremenim prikazivanje slike u malom prozoru, traka u drugom prozoru i istovremenog snimanja puta. Ja nisam primetio da to "koči" aplikaciju 14.6.7. Meni se dopala ta mala slika jer se uvek može, pomoću nje, locirati gde se vozač tog trenutka zaista nalazio. Međutim, to nije od značaja.
U Knjizi putovanja je sačuvano dosta podataka o završenom putu. U knjizi se pamte sva završena putovanja i kasnije se mogu analizirati.
SOS opcija je jasna. Jedino bi trebalo naglasiti da sa mapom TA nije dat spisak apoteka, a sa mapom NT postoje i one. Ova opcija je zaista korisna.
Opciju postavljanja destinacije na osnovu GPS parametara ranije snimljene fotografije nisam probao. Mislim da je sistem identičan kao sa aplikacijom "Maps to Sygic" u kojoj se, prema poziciji na mapi, prelazi u aplikaciju Sygic i tako definiše destinacija. Sigurno je isto i sa GPS parametrima koji su upamćeni na fotografiji.
Zaključak. Svaka nova verzija donosi neka poboljšanja. Tako je bilo i u ovom slučaju. Tri opcije koje su dodate mogu mnogima biti interesantne i korisne.
Na osnovu 4 vožnje, pošto su utisci bili sasvim pozitivni, ja bih preporučio prelazak sa verzije 14.6.7 na verziju Sygic 14.7.7.
 

Prilozi

  • Knjiga 1.jpg
    Knjiga 1.jpg
    28,5 KB · Pregleda: 23
  • Knjiga 2.jpg
    Knjiga 2.jpg
    24,1 KB · Pregleda: 27
  • Knjiga 3.jpg
    Knjiga 3.jpg
    25,2 KB · Pregleda: 27
  • Knjiga 4.jpg
    Knjiga 4.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 26
  • SOS Trenutni polozaj.jpg
    SOS Trenutni polozaj.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 28
  • BlackBox Autoput Traka.jpg
    BlackBox Autoput Traka.jpg
    54,6 KB · Pregleda: 26
  • Screen Sajam Video.jpg
    Screen Sajam Video.jpg
    36,8 KB · Pregleda: 25
  • BlackBox Sygic 14.6.7.jpg
    BlackBox Sygic 14.6.7.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Sta da ti kazem a da ne mislis da imam nesto protiv tebe.
SVE sto si pisao i slikao... NIJE TACNO ili dzaba si pisao. Sve to postojalo je i u verziji 14.7.6
Cekamo tvoje sledece SKRINSOTOVE.
Druže, zašto bih mislio da imaš nešto protiv mene. Nema razloga !
Inače, potpuno si u pravu. Znam da je sve to postojalo i u verziji 14.7.6. Postojalo je i verziji 14.7.5 u kojoj su se, koliko sam čitao, prvi put pojavile dodatne 3 opcije na "Kontrolnoj tabli".
Zaista ću samo drugarski da se našalim :). Onako, kako ti meni voliš da kažeš, "Nisi pratio temu...nisi čitao". Ja sam pravio poređenje sa verzijom 14.6.7 a ne sa 14.7.6, jer me jedan član pitao "šta mislim da li bi trebalo sa 14.6.7 preći na verziju 14.7.5"...Zahvaljujući tebi, ja sam instalirao 14.7.7 pošto i ta verzija ima sve to što je imala i verzija 14.7.5.
 
Učlanjen(a)
02.09.2012
Poruka
19
ja sam kontakrirao podrsku Sygic i ukazao im na problem i dobio sledeci mail.

gde oni kazu nesto kao vi nama javite , mi javimo firmi tom tom i oni urade za nas. ja sve vas pozivam da im javljate sve ispravkejer tako cemo ih naterati da ispeglaju nasu kartu Srbije

mail sa sledece adrese poslat pa se tu njima javite support@sygic.zendesk.com /* */

Vladimir (Sygic Support) Jan 27, 14:32 Hello Digisat, Thank you for contacting Sygic. We are using maps from TomTom under a license. We do no not offer any tools to modify the maps. If you find a map error, you can report it to us and we will report it to our map provider for correction. It will then be available in the app later, with a map update. Please do let me know if you have any other questions. Thank you. Best regards, Vladimir Sygic Customer Support
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Uz duzno postovanje za sve sto radis moram reci da mislim da nisi u pravu po ovom pitanju. Navigasova poredjenja su vrlo korisna i smislena!
...jer se izmedju te dve verzije desilo dovoljno promena odnosno ima dovoljno dodatnih funkcija zbog kojih se ove dve verzije mogu smatrati razlicitim. Bas kao sto izmedju windows 10 build 9901 i windows 10 build 9926 ima bitnih razlika tako je i sa ove dve verzije Sygica i bas kao sto windows 10 build 9926 jos uvek nije gotov proizvod tako i Sygic 14.7.7 jos uvek nije gotov proizvod. Jos uvek zbog ozbiljnih propusta ne zasluzuje da bude kvalitativno poredjen sa drugim dobrim navi aplikacijama ali svakako da je korisno porediti nove verzije sa starim jer je to jedini nacin da primetimo trenutak u kome je Sygic ispravio ozbiljne nedostatke koji su jos uvek krivi za lose navodjenje.
Eto navigasova poredjenja su meni npr. od sustastvenog znacaja. Ocekujem da u njegovim poredjenjima procitam da Sygic, u situaciji kad ne zna gde se nalazi broj, nece da me navodi na neki random broj po svom nahodjenju, a takodje ocekujem da procitam da je Sygic ispravio gresku gde je cak i kad mapa ima tacan podatak o adresi on, po svom nahodjenju odnsono greskom programera, takodje vodio na pogresnu adresu. Tek tada cu smatrati da Sygic zasluzuje novi test i ravnopravan status u poredjenju sa ozbiljnim navi aplikacijama.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Sygic verzije 14.7.x - "Navigate to photo is back"

U opisu verzije 14.7.7 pomenuta je još jedna novost. "Navigate to photo is back" ili, postavljanje destinacije na osnovu GPS parametara sa fotografioje iz galerije (memorije) telefona, koja je snimljena sa GPS koordinatama. Ako neko želi da proba i ovu interesantnu opciju, može besplatno instalirati aplikaciju GPS Map Camera (Google Map) sa Play Store.
Pomenuta aplikacija memoriše 2 slike, u suštini identične, i obe su primenjive za pomenutu opciju Sygic navigacije. Jedna slika je sa dodatim podacima o vremenu i mestu gde je snimljena i delom mape gde se vidi pozicija mesta snimanja. Druga je "čista slika", iako i ona sadrži potrebne GPS koordinate.
Na "Kontrolnoj tabli" se dodirom ikone "Navigacija..." ode u galeriju telefona i izabere slika sa GPS koordinatama. Ja sam izabrao sliku restoran "Devetka". Adresa se automatski postavi kao destinacija, a izborom početne tačke se kreira ruta. Kao početnu tačku sam izabrao restoran, u neposrednoj blizini, "Filmski Grad". Sa razlogom, jer se pokazala neočekivana razlika u dužini putanje, u zavisnosti od mape koja je izabrana (NT ili TA). Ipak, to je već za temu "GPS Mape upoređivanje i analiza...", gde je dat kraći komentar ("Primer apsurdne putanje zbog greške u mapi") i odgovarajuća slika.
 

Prilozi

  • Destinacija GPS Foto 1.jpg
    Destinacija GPS Foto 1.jpg
    295,1 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
02.09.2012
Poruka
19
Ljudi ja nemogu da verujem :

kao jedan od regularnih kupaca ovog programa napisem ja nekolko e-mail poruka ovima iz sygica sa sadrzajem kao ja sam pogresio sto sam kupio vas program I kajem se zbog toga a glavni razlog kajanja su ne tacnne mape Srbije I tako dalje I tako dalje gde sam dobio povratnu poruku od njih koju sam pre nekolko dana kopirao ovde u potpunisti I dao e-mail coveka koji mi je otprilike ovako rekao samo ti nama javi nedostatke u mapi a mi cemo te primedbe da javimo proizvodjac mapa pa ce on na nas zahtev da koriguje mape, jer mi nemamo autorska pravada radimo korecije tudjih mala ali proizvodjac ima ugovornu obavesu da uradi to za nas a proizvodjacmapa je u ovoj prici firma Tom Tom e sad on sto je meni ne verovatno je da su oni u kratkom roku izbacili dva updatepreko google play.

Prvi se odnosio na verziju programa 14.7.7 a sad naj noviji na mape. E naravno sta je moglo njih da natera da se maloportude pa to je pisanje na njihovom FACEBOOK profile kako im mapa nista ne valjaju, da im program ne vredi ni 10% od reglarne cene , kako svi ko koji su kupili program ne voze se kolima nego ima nas koji idemo javnim prevazom, da u beogradu postoji ulica pri periferijalnom delu grada u duzini do 10 km koje se zove Partizanski Put da u toj ulici vozi jedan jedini autobus 108 koji vozi na svakih 20-25 minuta . Kako nije lepo da ja koji sam regularno platio program zbog njihove ne preciznosti mapa se nemogu snaci u tako dugackoj ulici po voj hlasnci da sam ja kao kupac u ovom slucaju izigran I na neki nacin prevaren I da ne priznaem nista od izgovora tipa pa mi ne radimo mape nego drugi rade za nas. Pa sam im pomeno drugu firmu koja se bavi izradom mapa HERE I njigovu veb aplikaciju mapcreator.here.com gde oni suy dali mogucnost da im gradjani javljaju nedostatke I promene u mapi I jos svasta nesto sam im rekao da bi njihova poruka bila sazeta u nekolko reci .

Uvek se vi nama javite I prijavite nam problem a mi cemo to proslediti dalje to jest Tom Tom kompaniji koja je proizvela mape.

E sad kako vi koji nemate regularnu verziju softvera da pomognete celoj ovoj stvari mozete po mom misljenju da uradite na dole navedenoj mail adresi koju cu ja dai na krajuporuke da bude uocljiva svima srocite sledece pisamce nesto kao u fazou:

Zdravo ja sam skoro skio vasu probnu verziju programa koja traje 7 dana I za ovo kratko vremena sam uocio nepravilost u vasoj mapi : pa navedete koja je to nepravilnost I kazete da ste potencijalno zainteresovani za kupovinu programa ali kao niste zadovoljni sto ste otkrili tu ne pravilnost pa im ovim putem trazite da to otklone.

E sad moja poruka za kraj svima vama koji ste zainteresovani da barem u ovom jednom program bude sto preciznija mapa Srbije. poruka je sledece :

Sto vise nas javljamo greske u mapama I oni to budu korigovali mapa Srbije ce biti preciznija, zato izvolite email pa im javljajte.

support@sygic.zendesk.com

Pozdrav svima I srecno.
 
Natrag
Top