Evo zašto je važno da masturbirate BAŠ svaki dan!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Evo zašto je važno da masturbirate BAŠ svaki dan!

Svako se sigurno oseća prijatno kada se samozadovoljava, a masturbacija je na tako lošem glasu samo zbog krutih ubeđenja koja su nasleđe davne prošlosti. No, malo ko zna koliko je ova praksa zdrava

Hs37id3.jpg


Postoje mnoge zdravstvene prednosti masturbacije, a ona je, nažalost i nepravedno, vremenom stekla prilično lošu reputaciju, zbog čega mnogi imaju osećanje stida kada žele da masturbiraju.

Jedno američko istraživanje pokazalo je da je većina žena starijih od 18 godina masturbiralo bar jednom u životu, dok neke to rade redovno. Sudeći prema istraživanju sa Indijana univerziteta, samo 7,9 odsto žena između 25 i 29 godina masturbira dva-tri puta nedeljno, dok taj procenat za muškarce iznosi 23,4 odsto.

Masturbacija je, za razliku od srednjovekovnih shvatanja, sasvim prirodna i zdrava akivnost, a došlo je vreme kada bi trebalo i da prestane da bude tabu. “Huffington Post” je razgovarao sa dr Loren Strajher, profesorkom ginekologije i autorkom knjige “Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever” o zdravim uticajima masturbacije.

Strajher govori o prednostima masturbacije, a ovo su neke od njih:

Srećniji ste
Nakon orgazma, telo oslobađa hormone sreće – endorfin, dopamin i oksitocin, koji popravljaju raspoloženje i čine da se osećate srećnim.

Osećate se prijatnije u svom telu
Vaše telo bi trebalo da vam bude najbolji prijatelj – ono će s vama biti čitavog života i zbog toga bi trebalo da ga istražujete i upoznate svoju anatomiju.

Pozitivno utiče na vaš seksualni život

Masturbacija vam pomaže da istražite svoje telo i saznate šta vam najviše odgovara u seksu. To je način da u krevetu budete samopouzdaniji i sigurniji u sebe i svom partneru sugerišete šta želite.

Nakon masturbacije bolje spavate

Orgazmi dovode do popuštanja pritiska, kako fizičkog, tako i emocionalnog, jer iscrpljuju telo i tako vas opušta, pa ćete lakše i zaspati.

Odličan je način da se rešite seksualne napetosti
Ukoliko ste odabrali apstinenciju ili jednostavno niste u mogućnosti da imate seks, masturbacija je idealan način da zadovoljite svoju seksualnu želju.

Rešava vas stresa

Sve što vam pomaže da se opustite – joga, masaža ili masturbacija, dobro je za vas. Gledajmo to ovako – masturbacija je besplatna, ove druge stvari koštaju.

Postoji mnoštvo igračaka za masturbaciju

I imate priliku da izaberete koju god želite.

Ne postoje loše strane masturbacije

– Masturbacija nema negativnih efekata. Ništa vam se loše ne može desiti ukoliko masturbirate, ne možete da zatrudnite, ne možete da dobijete nikakvu bolest, ne ugrožavate nikoga i masturbacija sasvim nepravedno ima lošu reputaciju – poručuje Strajher.

Osećaj je fenomenalan
Ovo ne treba dodatno komentarisati.

Izvor: Telegraf.rs
 
Natrag
Top