Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Gdje si pročitao dasam ja papina kuharica , išta pisala i kuhala tvog poglavicu , kad smo kod poglavice kako tise zove ako nije tajna.

Kod mene nema tajni moj poglavar je Jehošua.
Žao mi je što time povredih tvog lidera ali svako sme da bira za kim će.
Mislim da mog poglavara neće moći ,skuhati,tako poglavica osta bez obroka i žrtvovanja.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Avraham B. Yehoshua
(Izrael, 1936)

Toje taj .


Zgodan tip , ali nije za kuhanje.

Moguće,razapet i vaskrsao ja ga nisam video u tom liku ali kad se vrati znaću i voleo bi da i ti budeš tad tu i kažeš koji je pravi onaj u Vatikanu ili onaj sa neba koji će tog iz Vatikana prekomandovari u banju.

Šta je vama problem vi Isusa napravite jednim potezom sveštenika. Ovaj sa slike je više za roštilj ili za neku od onih fizijatrijskih naprava za rehabilitaciju.
Kukala vam majka kako će pred Boga sa tim?
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ante nijadz reci mi da li si ti sebi dvojnik?
To mi se sviđa tako mlada a već uči o kuhanju.
Ja bih pre prihvatio da me ti vodiš na sprave za rehabilitaciju nego ona gospa ona bi me baš gustirala do kraja.
Ideš li nekad u ZG?
U Karlovce?
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ante nijadz reci mi da li si ti sebi dvojnik?
To mi se sviđa tako mlada a već uči o kuhanju.
Ja bih pre prihvatio da me ti vodiš na sprave za rehabilitaciju nego ona gospa ona bi me baš gustirala do kraja.
Ideš li nekad u ZG?
U Karlovce?
Razgovor lične prirode, obavljajte preko PP. Teme na ovom forumu, nisu za tu vrstu razgovora.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325
Ovi postovi IZNAD nisu u vezi sa temom i stoje a zadnji post koji mi je obrisan je u vezi teme...i sad nisam siguran da urednik želi da se u ovoj temi piše o istoj?

Nije on obrisao samo tvoje obriso je on i hrpu moji , samo večeras par njih . Jase slažem , daje drugačije nebi valjalo , mibi pisali svakojake gluposti ,i gdebi to završilo
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Radi boljeg upoznavanja sa ljubavlju:

10 srednjovjekovnih sprava za mučenje
Srednji vijek spada u jedno od najnasilnijih razdoblja ljudske povijesti. Ova epoha, koja je trajala skoro 1000 godina bila je vrijeme velike nejednakosti i brutalnosti
zeljezna_djevica_mucenje_shutterstock.jpg

,
srednji vijek
Ono što posebno izdvaja ovaj period jest morbidna inventivnost pomoću koje su smišljene najrazličitije metode za mučenje. Za to su postojali mnogi razlozi poput hereze ili kriminala, a u ovom članku pogledajte o kakvim spravama i metodama se radilo.

10. Bakreni bik - radilo se o metalnoj statui koja je izgledom podsjećala na bika. Žrtvu bi se zatvorilo unutar konstrukcije, a zatim bi se oko bika zapalila vatra. Kako bi temperatura rasla, žrtva bi se trzala i vrištala u agoniji. Pokreti i zvukovi obično bi podsjećali na pravog bika, što je bila i odlična zabava za priprostu svjetinu, nesvjesnu brutalnosti koju trpi žrtva zatvorena unutar bika.

9. Prstolomac - ovo ne treba previše objašnjavati. Radilo se o obliku mučenja od kojeg se nije moglo umrijeti, no žrtva bi zato prolazila popriličnu agoniju. Sprava se sastojala od tri uspravne metalne šipke unutar koje bi se stavili palčevi, nakon čega bi ih drvena poluga odozgo pritisnula. Vjerojatno vuče porijeklo iz ruske vojske, a njome se kažnjavalo neposlušne vojnike.

8. Sprava za rastezanje udova - radi se o omiljenoj metodi mučenja inkvizicije. Udovi žrtve privezali bi se užetom za dva drvena rotirajuća stupa, i na taj način rastezali. Posljedica su bili iščašeni zglobovi, a u ekstremnim slučajevima i otkinuti udovi.

7. Kotač - rana verzija ove sprave podrzumijevala je vezanje žrtve za veliki drveni kotač i zatim kortljanje niz brijeg, poželjno sa što više kamenja i stijena. Kasnije su došle sofisticirane verzije sa osloncem za kotač, ispod kojeg bi se obično potpalila vatra ili postavili metalni šiljci. Postojala je i metoda nalik raspeću, kada bi se žrtvi slomili udovi, zatim bi je privezali za kotač i ostavili danima na suncu.

6. Lomača - još jedna od poznatih metoda inkvizicije. Proces je vrlo jednostavan. Nasred hrpe drvenih cjepanica, nasadio bi se stup za koji bi se vezala žrtva, a vatra bi zatim obavila posao do kraja. Obično je trebalo oko pola sata da žrtva izgubi svijet od jakog dima, no ako je bilo vjetrovito cijeli proces bi se mogao odužiti na 2 sata laganog prženja.

5. Stup srama - ova metoda nije bila smrtonosna, ali je služila za diskreditiranje osoba koje su počinile neki zločin. Sprava se sastojala od tri utora u koje bi došle ruke i glava, nakon čega bi se žrtva zaključala te ne bi mogla pobijeći. Cijeli proces odvijao bi se naravno na javnom mjestu, a obično bi trajao sat ili dva, tijekom čega bi svjetina žrtvu gađala trulim povrćem, mrtvim životinjama ili kamenjem što je također moglo izazvati ozljede.

4. Željezna djevica - ova sprava djeluje toliko zlokobno, da se prije pretpostavljalo kako je izmišljotina. Radi se o metalnom sarkofagu s vratima koja su obložena šiljcima iznutra. Nakon što bi žrtva ušla, vrata bi se zatvorila. Šiljci su bili strateški raspoređeni da pogode vitalne organe, ali nisu bili jako veliki tako da bi žrtva patila u agoniji dok ne bi iskrvarila.

3. Lešinarova kćer (Scavenger's daughter) - sprava je zapravo bila željezni obruč u obliku slova A, s prostorom za vrat na vrhu, rukama na sredini i nogama na dnu obruča. Za razliku od sprave za rastezanje, ovdje je cilj bila kompresija tijela, a posljedice su bile lomljenje rebara i kičme, dok bi uslijed strašnog pritiska krv tekla kroz nos i oči.

2. Sprava za čupanje grudi - čini se kako su mučitelji ženama namijenili posebne užase. Zanimljivo je to da se malo njih suzdržavalo od mučenja žena, već naprotiv, imali su razvijene posebno okrutne metode kojima bi uništavali određene aspekte ženstvenosti. Među te metode spada i ova sprava.

1. Kruška za mučenje - ako ste mislili da ne postoji nešto gore od čupanja grudi, prevarili ste se. Ova sprava u obliku kruške, sastojala se od 4 metalna "lista" koja su se mogla razdvajati i skupljati. Kruška bi se stavila u vaginu, anus ili grlo, ovisno o prirodi zločina: usta za heretike, anus i vagina za homoseksualce, vještice i preljubnice. Nakon što bi se umetnula, pokrenuo bi se mehanizam i listovi bi se počeli razdvajati, uzrokujući unutarnja oštećenja. Ova sprava nije bila smrtonosna, ali je išla u kombinaciji s drugim metodama mučenja.

(Metro portal HR...)

Slide428.jpg


Hodite dečica nećemo više, dajemo reč da sad nećemo isto raditi vaš PAPE.
Dećki su malo preterali i do pre koju god, su se igrali toga ali više im neću dozvoliti baš su bili nestašni,DEČICE AKO JOŠ NEKOLIKO PUTA TO URADITE BIĆETE...BIĆETE...KRITIKOVANI.

Zamisli crkvu koju je osnovao apostol Petar da ovo radi, a u pravo su apostole mučili i ubijali. Kako bi izgledalo da Petar i apostoli sa svim učenicima koriste ove sprave za mučenje ljudi.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Zamisli crkvu koju je osnovao apostol Petar da ovo radi, a u pravo su apostole mučili i ubijali. Kako bi izgledalo da Petar i apostoli sa svim učenicima koriste ove sprave za mučenje ljudi.

Nisu katolici nikad koristili ove sprave.
Vec su osudjeni pred inkvizicijom predavani drzavnim organima koji su imali ovakve sprave za mucenje u upotrebi...
Dakako to ih ne opravdava, ali ne volim izvrtanja bilo cega, jer katolici nisu imali sprave za mucenje..
 
Natrag
Top