Milenijum

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Onaj veći deo teksta obrisah jer smo tu saglasno a odavde gde ide tvrdnja da sveti ostaju u mileniju na nebu i da je zemlja pusta to ćemo proveriti.
Ovo je tvoje verovanje:

Zemlja će za vreme od 1000 godina biti pusta i nenastanjena:

ZEMLJA PUSTA:

"Погледах на земљу, а гле, без обличја је и пуста; и на небо, а светлости његове нема.

Погледах на горе, а гле, тресу се и сви хумови дрмају се.
Погледах, а гле, нема човека, и све птице небеске одлетеле.
Погледах, а гле, Кармил је пустиња и сви градови његови оборени од Господа, од жестоког гнева Његовог.
Јер овако говори Господ: Сва ће земља опустети; али нећу сасвим затрти.

Зато ће тужити земља, и небо ће горе потамнети, јер рекох, намислих, и нећу се раскајати, нити ћу ударити натраг.
Од вике коњика и стрелаца побећи ће сви градови, отићи ће у густе шуме и на стене ће се попети; сви ће градови бити остављени и нико неће у њима живети.
А ти, опустошена, шта ћеш чинити? Ако се и облачиш у скерлет, ако се и китиш накитом златним, и мажеш лице своје, залуду се красиш, презиру те милосници, траже душу твоју"
( Jeremija 4. 23 - 30 )

"Gle, Gospod će isprazniti zemlju i opusteti je, prevrnuće je i rasejaće stanovnike njene.

I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao koji daje.
Sasvim će se isprazniti zemlja, i sasvim će se opleniti. Jer Gospod reče ovu reč"
( Isaija 24. 1 - 3 )

Nakon 1000 godina Hristos se sa spasenima vraća na ovu zemlju, nebeski grad Jerusalim se spušta na zemlju, i održava se poslednji sukob između Hrista i sotone, pri čemu sotona i neverni bivaju uklonjeni vatrom.

Bog nakon toga stvara novu zemlju ( 21 i 22 poglavlje otkrivenja ).

Čuli smo tvoje verovanje i dokaze a malo samo strpljenja i molim te posle svake od mojih tvrdnji koje će uslediti postaviću pitanje u vezi onog što ponudih a ti potom odgovori. Znači ja sad nudim 23 dokaza i posle svakog ti daješ odgovore na pitanja koja proističu iz mog argumenta a demantuju tvcoju tvrdnju.Ništa te ne košta da to pošteno obavimo i naravno nije pitanje spasenja već razumevanja proroštva.

PRVI dokaz o življenju na zemlji u milenijumu:

8:22 Od sada dokle bude zemlje, neće nestajati setve ni žetve, studeni ni vrućine, leta ni zime, dana ni noći.

Bogdaje svoju reč da od potopa dok god BUDE KUGLE ZEMLJANE neće nestajati setve ni žetve na zemlji piše li tako?
Reci mi da li će biti kugle zemljane u milenijumu, HOĆE!
Ko će da seje? Može vetar da duva i eto ga posejano i insekti i ptice....ALI, ko će da ŽANJE u vreme milenijuma kad neće nestajati žetve u milenijumu a zemlja je PUSTA?
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
8:22 Od sada dokle bude zemlje, neće nestajati setve ni žetve, studeni ni vrućine, leta ni zime, dana ni noći.

Odnosi se na vreme do Hristovog dolaska.
Kad Isus dođe, verni idu na nebo a grešnici umiru od slave Hristovog dolaska.
Zemlja je u toku milenijuma prazna i nenastanjena i tek nakon 1000 godina će bog stvoriti novu zemlju.
Dokazi su već priloženi.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
U redu ti smatraš da će zemlje biti samo dok Isus ne dođe a ja je vidim i posle jer će na istoj vladati ali biću korektan i nećču komentareisati tvoje odgovore.Ja čitam da će u milenijumu biti mora a posle milenijuma mora nema a uvek ima zemlje.

II Dokaz da će na zemlji biti milenijum:

Amos glava 9

Videh Gospoda, a On stajaše na oltaru, i reče: Udari u gornji prag od vrata da se zatresu dovratnici, i rascepi ih sve od vrha njihova; a šta ostane iza njih pobiću mačem; neće uteći između njih nijedan, niti će se koji spasti.
9:2 Da se zakopaju u najdonji kraj zemlje, odande će ih uzeti ruka moja; i da izađu na nebo, odande ću ih skinuti;
9:3 I da se sakriju na vrh Karmila, naći ću ih i uzeću ih odande; i da se sakriju ispred mojih očiju na dno morsko, onde ću zapovedati zmiji da ih ujede;
9:4 Da odu u ropstvo pred neprijateljima svojim, i onde ću zapovedati maču da ih pobije, i obratiću oči svoje njima na zlo a ne na dobro.
9:5 Jer Gospod Gospod nad vojskama kad se dotakne zemlje, ona se rastapa i tuže svi koji žive na njoj, i razliva se sva kao reka i potapa se kao od reke misirske.
9:6 On je sagradio sebi kleti na nebu i svod svoj osnovao na zemlji; zove vode morske i izliva ih po zemlji; ime Mu je Gospod.
9:7 Niste li mi, sinovi Izrailjevi, kao sinovi etiopski? Govori Gospod; ne izvedoh li Izrailja iz zemlje misirske, a Filisteje iz Kaftora i Sirce iz Kira?
9:8 Gle, oči su Gospodnje upravljene na ovo grešno carstvo da ga zatresem sa zemlje; ali neću sasvim zatrti doma Jakovljevog, govori Gospod.
9:9 Jer, evo, ja ću zapovediti i razmetaću među svim narodima dom Izrailjev kao što se razmeće žito u rešetu da ni zrno ne padne na zemlju.
9:10 Od mača će poginuti svi grešnici između mog naroda, koji govore: Neće doći, niti će nas zadesiti zlo.
9:11 U to ću vreme podignuti opali šator Davidov, i zatvoriću mu pukotine, i opraviću mu šta je razvaljeno, i opet ću ga sagraditi kao što je bio pre,
9:12 Da bi nasledili ostatak edomski i sve narode na koje se priziva ime moje, govori Gospod, koji čini ovo.
9:13 Evo, idu dani, govori Gospod, kad će orač stizati žeteoca, i koji gazi grožđe sejača, i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati.
9:14 I povratiću roblje naroda svog Izrailja, i opet će sagraditi puste gradove i naseliće se, i nasadiće vinograde i piti vino iz njih, i načiniće vrtove i jesti rod iz njih.
9:15 I posadiću ih u zemlji njihovoj, i neće se više iščupati iz zemlje svoje, koju im dadoh, govori Gospod Bog tvoj.


Kad Isus dođe, verni idu na nebo a grešnici umiru od slave Hristovog dolaska.

4:3 Jer će Gospod izaći, i vojevaće na narode kao što vojuje na dan kad je boj.
14:4 I noge će Njegove stati u taj dan na gori maslinskoj koja je prema Jerusalimu s istoka, i gora će se maslinska raspasti po sredi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sever a polovina na jug.
14:5 I bežaćete u prodol gorsku, jer će prodol gorska dopirati do Asala, i bežaćete kao što bežaste od trusa u vreme Ozije, cara Judinog; i doći će Gospod Bog moj, i svi će sveti biti s tobom.
14:6 I u taj dan neće biti videlo svetlo i mračno;
14:7 Nego će biti jedan dan, koji je poznat Gospodu, neće biti dan i noć, jer će i uveče biti svetlost.
14:8 I u taj će dan proteći iz Jerusalima voda živa, pola k istočnom moru a pola k zapadnom moru, i biće i leti i zimi.
14:9 I Gospod će biti car nad svom zemljom, u onaj dan biće Gospod jedan i ime Njegovo jedno.
14:10 I sva će se zemlja pretvoriti u ravnicu od Gavaje do Rimona s juga Jerusalimu, koji će se podignuti i naseliti na svom mestu od vrata Venijaminovih do mesta gde su prva vrata, do vrata na uglu, i od kule Ananeilove do teska carevog.
14:11 I oni će nastavati u njemu, i neće više biti prokletstva, i Jerusalim će stajati bez straha.
14:12 A ovo će biti zlo kojim će Gospod udariti sve narode koji bi vojevali na Jerusalim: telo će svakom posahnuti dok još stoji na nogu, i oči će svakom posahnuti u rupama svojim, i jezik će svakom posahnuti u ustima.
14:13 I u to će vreme biti velika smetnja među njima od Gospoda, i hvataće jedan drugog za ruku, i ruka će se jednog podignuti na ruku drugog.
14:14 A i Juda će vojevati na Jerusalim, i blago svih naroda unaokolo sabraće se, zlato i srebro i odelo vrlo mnogo.
14:15 I zlo kao to zlo snaći će konje, mazge, kamile i magarce i svu stoku koja bude u tom logoru.
14:16 I ko god ostane od svih naroda koji dođu na Jerusalim, svak će dolaziti od godine do godine da se pokloni caru Gospodu nad vojskama i da praznuje praznik senica.
14:17 I ako koje od plemena zemaljskih ne bi došlo u Jerusalim da se pokloni caru Gospodu nad vojskama, na njih neće biti dažda;

Gore si pomenuo da će Gospod UBITI SVE GREŠNE a ovde čitamo da će oni koji bi došli u boj -rat na Jerusalim I OSTANU dolaziće da se poklone Bogu da li oni na nebo idud da se klanjaju i kojim prevozom ili su dole na zemlji? Molim pažljivi isčitaj Zaharija da je Isus STAO nogom a sad na oblacima čeka u vaskrsu zar ne?
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Opet zanemarivanje onoga što sam naveo.

Jasno je uočljiva razlika između onoga što biblija uči o milenijumu - od ljudskih teorija, jer da bi se dokazala teorija - uvek se mora prikriti jedan deo pisma koji tu teoriju ruši.

Dakle, jedino tumačenje u kontekstu je ispravno, a ono je već izneseno i glasi - da ja nisam rekao da zemlje neće biti, već da će ona biti nenastanjena za 1000 godina.
Svi verni će prilikom Hristovog drugog dolaska biti uzeti na nebo i tamo sa Hristom provesti 1000 godina gde će se održavati sud.
Tek nakon 1000 godina će Bog stvoriti novu zemlju kao večni dom spasenih.

Akcenat je na tome da će SVI verni biti na nebu, o tome govori biblija

VERNI ODLAZE SA HRISTOM NA NEBO:

"Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи онијех који су помрли.
Јер ће сам Господ са заповијешћу, са гласом арханђеловијем, и с трубом Божијом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најприје;
А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.

Тако утјешавајте један другога овијем ријечима" ( 1 Solunjanima 4. 15 - 18 )

VERNI 144000 NA NEBU PRED PRESTOLOM BOŽJIM NA NEBU:

"I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.
I čuh glas s neba kao glas voda mnogih, i kao glas groma velikog; i čuh glas gudača koji guđahu u gusle svoje.
I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje"
( otkrivenje 14. 1 - 3 )

VELIKO MNOŠTVO PRED PRESTOLOM NA NEBU:

"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu"
( otkrivenje 7. 9 - 10 )

"Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи онијех који су помрли.
Јер ће сам Господ са заповијешћу, са гласом арханђеловијем, и с трубом Божијом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најприје;

А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.
Тако утјешавајте један другога овијем ријечима" ( 1 Solunjanima 4. 15 - 18 )

"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin!
I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.
Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.

Više neće ogladneti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Jer Jagnje, koje je nasred prestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih"
( otkrivenje 7. 9 - 17 )

Biblija govori o dve grupe ljudi koji se nalaze na nebu.

1. 144 000 izabranih

2. VELIKO MNOŠTVO

U kontekstu biblije - 144 000 su verni ljudi koji će živeti neposredno pre Hristovog drugog dolaska i živi dočekati Hrista.
To znamo iz razloga što oni pevaju pesmu Mojsijevu - pesmu pobede koju su pevali Izrailjci nako izlaska iz Egipatskog ropstva.

Izlazak Izrailja iz Egipatskog ropstva - je TIPOS ili predslika izlaska Božjeg naroda iz novog svetskog poretka koji će biti uspostavljen neposredno pre Hristovog drugog dolaska i dovesti do progonstva svih onih koji mu se ne poklone.

"I videh kao stakleno more smešano s ognjem, i one što pobediše zver i ikonu njenu, i žig njen, i broj imena njenog, gde stoje na moru staklenom i imaju gusle Božije;
I pevahu pesmu Mojsija, sluge Božijeg, i pesmu Jagnjetovu, govoreći: Velika su i divna dela Tvoja, Gospode Bože Svedržitelju, pravedni su i istiniti putevi Tvoji, Care svetih.
Ko se neće pobojati Tebe, Gospode, i proslaviti ime Tvoje? Jer si Ti jedan svet; jer će svi neznabošci doći i pokloniti se pred Tobom; jer se sudovi Tvoji javiše" ( otkrivenje 15. 2 - 4 )

Dakle, i 144 000 i veliko mnoštvo su u trenutku Hristovog drugog dolaska uzeti na nebo a bezbožni uklonjeni slavom Hristovog dolaska, i u periodu od 1000 godina zemlja će biti nenastanjen, i tek posle ovog perioda Isus će se sa spasenima u nebeskom Jerusalimu vratiti na zemlju, održaće se poslednji sukob između Hrista i sotone prilikom koga će on i bezbožni biti uklonjeni, i Bog stvoriti novu zemlju kao većni dom spasenih.

ZEMLJA PUSTA I LJUDI POHOĐENI TEK NAKON DUGO VREMENA:

"I u to će vreme pohoditi Gospod na visini vojsku visoku i na zemlji sve careve zemaljske.
I skupiće se kao što se skupljaju sužnji u jamu, i biće zatvoreni u tamnicu,
i posle mnogo vremena biće pohođeni" ( Isaija 24. 21 - 22 )

"Погледах на земљу, а гле, без обличја је и пуста; и на небо, а светлости његове нема.
Погледах на горе, а гле, тресу се и сви хумови дрмају се.
Погледах, а гле, нема човека, и све птице небеске одлетеле.
Погледах, а гле, Кармил је пустиња и сви градови његови оборени од Господа, од жестоког гнева Његовог.
Јер овако говори Господ: Сва ће земља опустети; али нећу сасвим затрти.

Зато ће тужити земља, и небо ће горе потамнети, јер рекох, намислих, и нећу се раскајати, нити ћу ударити натраг.
Од вике коњика и стрелаца побећи ће сви градови, отићи ће у густе шуме и на стене ће се попети; сви ће градови бити остављени и нико неће у њима живети.
А ти, опустошена, шта ћеш чинити? Ако се и облачиш у скерлет, ако се и китиш накитом златним, и мажеш лице своје, залуду се красиш, презиру те милосници, траже душу твоју"
( Jeremija 4. 23 - 30 )

"Gle, Gospod će isprazniti zemlju i opusteti je, prevrnuće je i rasejaće stanovnike njene.
I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao koji daje.
Sasvim će se isprazniti zemlja, i sasvim će se opleniti. Jer Gospod reče ovu reč"
( Isaija 24. 1 - 3 )
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja,ove citate istrgnute ću vratiti u kontekst i to ponuditi kasnije kao jedan od dokaza da je carstvo na zemlji a dotle idemo redom.
To gore što ti nudiš da obe grupe idu na nebo niko nije sporio samo ti njih gore zadržavaš ceo milenijum a ja ih po Bibliji vraćam dole odmah po završetku proslave i primanja kruna i zvanja sveštenika i o tome ćemo samo polako a sad:

III Dokaz da je carstvo na zemlji u milenijumu.

12:5 I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom.

Evo ovako, ti tvrdiš da će Isus na oblacima sačekati vaskrsle i tu smo saglasnbi jer tako piše ALI onda oni ostaju na nebu ceo milenijum i potom silaze dole i caruje Isus dole a ja te pitam onaj citat iznad u kom vremenu Isus vlada PALICOM GVOZDENOM NAD NARODIMA da li sad na nebu kad ih vaskrsne gvozdenom palicom vlada ili posle milenijuma kad siđu sveti onda gvozdena palica nad njihovim glavama?

Sve što budeš kao odgovore davao na kraju ćemo praktično proveriti a sad samo neka stoje, dakle kad gvozdena palica nad narodom vlada.Kasnije ću ti to pokazati da čuješ a ti sad reci svoje. Šteta nema onih nestašnih Js da i oni nešto kažu....
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Pasti s palicom gvozdenom" nema dodirne tačke sa milenijumom, kao da će Isus pasti ili udarati za vreme milenijuma ljude, već se tu jednostavno govori o Isusovoj vlasti da sudi i da pase ljudski rod tokom istorije, odnosnoi da spasava i sudi.

"Ја сам помазао цара свог на Сиону, на светој гори својој."
Казаћу наредбу Господњу; Он рече мени: "Ти си син мој, ја те сад родих.
Ишти у мене, и даћу ти народе у наследство, и крајеве земаљске теби у државу.
Ударићеш их гвозденом палицом; разбићеш их као лончарски суд."
Сад, цареви, оразумите се; научите се судије земаљске!
Служите Господу са страхом, и радујте се с трепетом.
Поштујте сина, да се не разгневи, и ви не изгинете на путу свом; јер ће се гнев Његов брзо разгорети. Благо свима који се у Њ уздају"
( psalam 2 )
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
"Pasti s palicom gvozdenom" nema dodirne tačke sa milenijumom, kao da će Isus pasti ili udarati za vreme milenijuma ljude, već se tu jednostavno govori o Isusovoj vlasti da sudi i da pase ljudski rod tokom istorije, odnosnoi da spasava i sudi.

"Ја сам помазао цара свог на Сиону, на светој гори својој."
Казаћу наредбу Господњу; Он рече мени: "Ти си син мој, ја те сад родих.
Ишти у мене, и даћу ти народе у наследство, и крајеве земаљске теби у државу.
Ударићеш их гвозденом палицом; разбићеш их као лончарски суд."

Сад, цареви, оразумите се; научите се судије земаљске!
Служите Господу са страхом, и радујте се с трепетом.
Поштујте сина, да се не разгневи, и ви не изгинете на путу свом; јер ће се гнев Његов брзо разгорети. Благо свима који се у Њ уздају"
( psalam 2 )

Laodikeja ne čujem u kom vremenu je ta radnja da Isus kako piše će doći i vladati gvozdenom palicom?
Ako to ne smatraš VLADATI kao što piše već SUDITI ti napiši kad tačno SUDI gvozdenom palicom i gde na zemlji ili na nebu?
Ako veruješ pisamo da će VLADATI napiši KAD i GDE i OD KAD počinje vladavina gvozdenom palicom a ja ću ti Božjom pomoći na kraju sve to prezentovati svaki tvoj odgovor upoređujući sa istinom datom u Bibliji.

A sad dokaz IV da je carstvo na zemlji:
Jeremija 31

U to vreme, govori Gospod, ja ću biti Bog svim porodicama Izrailjevim, i oni će mi biti narod.
31:2 Ovako veli Gospod: Narod što osta od mača nađe milost u pustinji, kad iđah da dam odmor Izrailju.
31:3 Odavna mi se javljaše Gospod. Ljubim te ljubavlju večnom, zato ti jednako činim milost.
31:4 Opet ću te sazidati, i bićeš sazidana, devojko Izrailjeva, opet ćeš se veseliti bubnjevima svojim, i izlazićeš sa zborom igračkim.
31:5 Opet ćeš saditi vinograde na brdima samarijskim, sadiće vinogradari i ješće rod.
31:6 Jer će doći dan kad će vikati čuvari na gori Jefremovoj: Ustanite, da idemo na Sion, ka Gospodu Bogu svom.
31:7 Jer ovako veli Gospod: Pevajte veselo radi Jakova, i podvikujte radi glave narodima; javljajte, hvalite i govorite: Spasi, Gospode, narod svoj, ostatak Izrailjev.
31:8 Evo, ja ću ih dovesti iz zemlje severne, i sabraću ih s krajeva zemaljskih, i slepog i hromog, i trudnu i porodilju, sve zajedno, zbor veliki vratiće se ovamo.
31:9 Ići će plačući, i s molitvama ću ih dovesti natrag; vodiću ih pokraj potoka pravim putem, na kome se neće spoticati; jer sam Otac Izrailju, i Jefrem je prvenac moj.
31:10 Čujte, narodi, reč Gospodnju, i javljajte po dalekim ostrvima i recite: Koji raseja Izrailja, skupiće ga, i čuvaće ga kao pastir stado svoje.
31:11 Jer iskupi Gospod Jakova, i izbavi ga iz ruku jačeg od njega.
31:12 I doći će i pevaće na visini sionskoj, i steći će se k dobru Gospodnjem, k žitu, k vinu i k ulju, k jaganjcima i teocima; i duša će im biti kao vrt zaliven, i neće više tužiti.
31:13 Tada će se veseliti devojka u kolu, i momci i starci zajedno, i promeniću žalost njihovu na radost, i utešiću ih, i razveseliću ih po žalosti njihovoj.
31:14 I napitaću sveštenicima dušu pretilinom, i narod će se moj nasititi dobra mog, govori Gospod.
31:15 Ovako veli Gospod: Glas u Rami ču se, naricanje i plač veliki; Rahilja plače za decom svojom, neće da se uteši za decom svojom, jer ih nema.
31:16 Ovako veli Gospod: Ustavi glas svoj od plača i oči svoje od suza, jer ima plata delu tvom, govori Gospod, i oni će se vratiti iz zemlje neprijateljske.
31:17 I imaš nada za posledak, govori Gospod, da će se vratiti sinovi tvoji na međe svoje.
31:18 Čujem doista Jefrema gde tuži: Pokarao si me, te sam pokaran kao june neuko; obrati me da se obratim, jer si Ti Gospod Bog moj.
31:19 Jer pošto se obratih, pokajah se; i pošto se naučih, udarih se po bedru; jer se posramih i stidim se što nosim sramotu mladosti svoje.
31:20 Nije li mi Jefrem mio sin? Nije li dete predrago? Od kad govorih protiv njega, jednako ga se opominjem; zato je srce moje ustreptalo njega radi, doista ću se smilovati na nj, govori Gospod.
31:21 Podigni znake, nanesi gomile kamenja, zapamti put kojim si išla; vrati se, devojko Izrailjeva, vrati se u gradove svoje.
31:22 Dokle ćeš lutati, kćeri odmetnice! Jer je Gospod učinio nešto novo na zemlji: žena će opkoliti čoveka.
31:23 Ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izrailjev: Još ću ovu reč govoriti u zemlji Judinoj i u gradovima njegovim kad natrag dovedem roblje njihovo: Gospod da te blagoslovi, stane pravde, sveta goro!
31:24 Jer će se naseliti u njoj Juda, i svi gradovi njegovi, i ratari i koji idu za stadom.
31:25 Jer ću napojiti umornu dušu, i nasititi svaku klonulu dušu.
31:26 U tom se probudih i pogledah, i san mi beše sladak.
31:27 Evo idu dani, govori Gospod, kad ću zasejati dom Izrailjev i dom Judin semenom čovečijim i semenom od stoke.
31:28 I kao što sam pazio na njih da ih istrebljujem i razvaljujem, i kvarim i zatirem i mučim, tako ću paziti na njih da ih sazidam i posadim, govori Gospod.
31:29 U te dane neće se više govoriti: Oci jedoše kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi.
31:30 Nego će svaki za svoje grehe poginuti; ko god jede kiselo grožđe, tome će zubi trnuti.
31:31 Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet,
31:32 Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod.
31:33 Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod.
31:34 I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i greha njihovih neću više pominjati.
31:35 Ovako veli Gospod, koji daje sunce da svetli danju, i uredbe mesecu i zvezdama da svetle noću, koji raskida more i buče vali njegovi, kome je ime Gospod nad vojskama:
31:36 Ako tih uredaba nestane ispred mene, govori Gospod, i seme će Izrailjevo prestati biti narod preda mnom na vek.
31:37 Ovako veli Gospod: Ako se može izmeriti nebo gore i izvideti temelji zemaljski dole, tada ću i ja odbaciti sve seme Izrailjevo za sve što su učinili, veli Gospod.
31:38 Evo idu dani, govori Gospod, u koje će se sazidati Gospodu ovaj grad od kule Ananeilove do vrata na uglu.
31:39 I još će dalje otići uže meračko do huma Gariva i obrnuće se na Goat.
31:40 I sva dolina od mrtvih telesa i pepela, i sva polja sve do potoka Kedrona, do ugla konjskih vrata k istoku, biće svetinja Gospodu; neće se razvaliti ni potrti doveka.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je u bibliji dao određena proročanstva koja su uslovnog karaktera i koja su se odnosila isključivo na Izrailjski narod i njegovu slavnu zemaljsku budućnost koju je mogao imati da je ostao veran Bogu.

Iz toga proizilaze proročanstva o večnom postojanju zemaljskog hrama u kome će vladati zemaljski kralj, i u koji će dolaziti svi narodi i carevi i prinositi žrtve paljenice, o zemlji na kojoj će se Izrailj umnožiti i živeti svoj bezbrižan bogoslužbeni život sa Bogom ..itd..

Ovo su uslovna proročanstva, koja se nažalost nisu ispunila, jer je Izrailj pokazao neverstvo prema Bogu, i što je najgore - na kraju odbacio I samog Mesiju koga je očekivao.

Iz tog razloga - Bog je ova proročanstva preinačio i ona se u novom zavetu odnose na duhovni Izrailj.

Tako Bog u novom zavetu govori ne o telesnom - već o duhovnom Izrailju u koji su uključeni pripadnici svih naroda, ne o zemaljskom Jerusalimu - već o nebeskom, ne o zemlji Izrailj i Jerusalimu kao centru gde će dolaziti svi ljudi i carevi da prinose žrtve paljenice, već o nebeskom carstvu u koje će biti odneseni svvi spaseni u period milenijuma, i novoj zemlji kao planeti na kojoj će centar biti novi Jerusalim, car sam Bog nebeski, a žrtva hvala i pesma u slavu Bogu i Jagnjetu.

Dakle, ovo uz prethodni komentar - predstavlja odgovor na pitanje o sinovljevom vladanju palicom gvozdenom.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bog je u bibliji dao određena proročanstva koja su uslovnog karaktera i koja su se odnosila isključivo na Izrailjski narod i njegovu slavnu zemaljsku budućnost koju je mogao imati da je ostao veran Bogu.

Iz toga proizilaze proročanstva o večnom postojanju zemaljskog hrama u kome će vladati zemaljski kralj, i u koji će dolaziti svi narodi i carevi i prinositi žrtve paljenice, o zemlji na kojoj će se Izrailj umnožiti i živeti svoj bezbrižan bogoslužbeni život sa Bogom ..itd..


Ne postoji uslovno proroštvo to je ono što se prvo treba znati.
Drugo, postoji pozitivno i negativno proroštvo i u zavisnosti od poslušnosti ispunjava se svakako samo je pitanje koje ali se ISPUNJAVA.
Molim te gde načazoš tu tvrdnju da je Bog rekao da će ,VEČNO, postojati Hram na zemlji?

Ovo su uslovna proročanstva, koja se nažalost nisu ispunila, jer je Izrailj pokazao neverstvo prema Bogu, i što je najgore - na kraju odbacio I samog Mesiju koga je očekivao.

Bog ne daje proroštvo da se ne ispuni jer reče da REČ svoju pošalje i ona se ne vraća prazna da ne izvrši našta je poslao a proroštvo je reč obećanja a Bog drži do reči.
To što neko ne razume kad Bog kaže: Ako uzaslušaš glas biće ti ovako a ako ne uzaslušaš biće ti onako i oni onda kažu:ETO BILO JE USLOVLJENO I NIJE SE ISPUNILO. To nije tačno jer Bog nije rekao neće se ispuniti već biće ti OVCO ILI ONO ali će BITI.


Iz tog razloga - Bog je ova proročanstva preinačio i ona se u novom zavetu odnose na duhovni Izrailj.

Tako Bog u novom zavetu govori ne o telesnom - već o duhovnom Izrailju u koji su uključeni pripadnici svih naroda, ne o zemaljskom Jerusalimu - već o nebeskom, ne o zemlji Izrailj i Jerusalimu kao centru gde će dolaziti svi ljudi i carevi da prinose žrtve paljenice, već o nebeskom carstvu u koje će biti odneseni svvi spaseni u period milenijuma, i novoj zemlji kao planeti na kojoj će centar biti novi Jerusalim, car sam Bog nebeski, a žrtva hvala i pesma u slavu Bogu i Jagnjetu.

Dakle, ovo uz prethodni komentar - predstavlja odgovor na pitanje o sinovljevom vladanju palicom gvozdenom.

Bog nikad ne ,preinačuje proroštvo, jer On kad kaže tako je jer ne može drugačije.

Dokaz broj V da će carstvo biti na zemlj:

Osija
Recite braći svojoj: Narode moj; i sestrama svojim: Pomilovana.
2:2 Prite se s materom svojom, prite se, jer mi nije žena, niti sam joj ja muž; neka odbaci kurvarstva svoja od lica svog, i preljube svoje od dojaka svojih,
2:3 Da je ne bih svukao golu i učinio je kakva je bila onaj dan kad se rodila, i da je ne bih postavio da bude kao pustinja i obratio je da bude kao zemlja sasušena, i umorio je žeđu.
2:4 I neću se smilovati na decu njenu, jer su kopilad.
2:5 Jer se mati njihova kurva, sramoti se roditeljka njihova; jer govori: Ići ću za milosnicima svojim koji mi daju hleb moj i vodu moju, vunu moju i lan moj, ulje moje i piće moje.
2:6 Zato evo ja ću joj zagraditi put trnjem i zazidaću zidom da ne nađe staza svojih.
2:7 I trčaće za svojim milosnicima, ali ih neće stignuti; i tražiće ih, ali ih neće naći; pa će reći: Idem da se vratim k prvom mužu svom, jer mi beše bolje onda nego sada.
2:8 Jer ona ne zna da sam joj ja davao žito i vino i ulje, i umnožavao joj srebro i zlato, od kog načiniše Vala.
2:9 Zato ću uzeti natrag žito svoje, kad bude vreme, i vino svoje, kad bude vreme, i uzeću vunu svoju i lan svoj, kojim bi pokrivala golotinju svoju.
2:10 I otkriću rugobu njenu pred milosnicima njenim, i niko je neće izbaviti iz moje ruke.
2:11 I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.
2:12 I potrću čokote njene i smokve, za koje govori: Plata su mi, što mi dadoše milosnici moji; i obratiću ih u šumu da ih jede zverje poljsko.
2:13 I pohodiću na njoj dane valimske, u koje im je kadila i kitila se obocima i grivnama, i išla za svojim milosnicima, i mene zaboravila, govori Gospod.
2:14 Ali evo, ja ću je primamiti i odvešću je u pustinju, i govoriću s njom lepo.
2:15 I daću joj vinograde njene od tog mesta, i dolinu Ahor za vrata nadanju, i onde će pevati kao za mladosti svoje i kao kad je išla iz Misira.
2:16 I tada ćeš me, govori Gospod, zvati: Mužu moj; a nećeš me više zvati: Vale moj.
2:17 Jer ću ukloniti iz usta njenih imena Valova; i neće im se više pominjati imena.
2:18 I tada ću im učiniti zavet sa zverjem poljskim i sa pticama nebeskim i s bubinama zemaljskim; i polomiću luk i mač i rat da ih nestane u zemlji, i učiniću da leže bez straha.
2:19 I zaručiću te sebi doveka, zaručiću te sebi pravdom i sudom i milošću i milosrđem.
2:20 I zaručiću te sebi verom, i poznaćeš Gospoda.
2:21 I tada ću se odazvati, govori Gospod, odazvaću se nebesima, a ona će se odazvati zemlji.
2:22 A zemlja će se odazvati žitu i vinu i ulju, a to će se odazvati Jezraelu.
2:23 I posejaću je sebi na zemlji, i smilovaću se na Loruhamu, i reći ću Loamiji: Ti si moj narod, i on će reći: Bože moj!
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Postoje uslovna proročanstva, a preinačavanje istih je njihovo ispunjenje, što sam već objasnio u prethhodnom komentaru.
 
Natrag
Top