Aleksandra Krunic

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
USO: Krunićeva prošla dalje
Izvor. B92 | JT
Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za US Open, pobedom nad Petrom Martić iz Hrvatske.

168182923753f4e592df87f206664425_640x413.JPG

Starsportphoto
Krunićeva je protiv Martićeve slavila sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i tri minuta igre.

U drugom kolu, Aleksandru očekuje susret sa boljom iz duela Japanke Miharu Imaniši i Denise Alertove iz Češke.

Krunićeva je tokom celog duela sa Martićevom kontrolisala rezultat i na kraju je zasluženo slavila.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Navratilova novi fan Krunićeve: Kakvo otkriće, Aleksandra razbija!


Aleksandra Krunić najveća je senzacija na US openu, a njenim sjajnim partijama oduševljena je i legendarna Martina Navratilova.

509513_20140902usa-today-sportsjerry-lainew-yorkdi006743599_ff.jpg



Osvajačica četiri titule na US openu pratila je meč osmine finala između Krunićeve Viktorije Azarenke, koja je tek posle preokreta pobedila srpsku teniserku sa 4:6, 6:4, 6:4.


"Sviđa mi se Krunićeva, kakvo otkriće, kakva sportistkinja", oduševljeno je prokomentarisala Navratilova njenu igru na Tviteru, uz osvrt na činjenicu da je baš ona eliminisala njenu sunarodnicu, Čehinju Petru Kvitovu.

"Bila sam razočarana zbog poraza Petre, ali sada vidim da to i nije tako veliko iznenađenje, Krunićeva razbija", poručila je Navratilova.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Krunićeva iznenadila Azarenku: Kako ovako sitna devojka udara lopticu žestoko?

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka odala je priznanje Aleksandri Krunić na agresivnoj igri, posle pobede od 4:6, 6:4, 6:4 u osmini finala US opena.

509510_20140902reutersadam-hungernew-yorkdi006743558_f.jpg



"Očigledno je bilo, nisam je dovoljno poznavala kao protivnicu. Bila sam malo iznenađena, kako je sitna, a udara tako žestoko lopticu pri forhendu", rekla je Beloruskinja posle meča.

Krunićeva je dobila prvi set, bila je na pragu novog iznenađenja posle pobede nad Petrom Kvitovom, ali nije uspela da ostvari podvig i pobedi finalistkinju poslednja dva US opena. Nagrada za dobre partije u Njujorku biće joj ulazak u prvih 100 teniserki sveta.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Krunićeva bila na pragu novog čuda, Azarenka je zaustavila u osmini finala! Foto

Naša teniserka Aleksandra Krunić bila je na korak do novog podviga i plasmana u četvrtfinale US opena, ali nije uspela da savlada Viktoriju Azarenku iako je najavila trijumf sjajnom igrom u prvom setu. Poražena je posle preokreta sa 6:4, 4:6, 4:6, nakon skoro dva i po sata borbe u kojoj je na krilima podrške njujorške publike parirala do 3:3 u odlučujućem setu, sve do kobnog brejka Beloruskinje.

Srpska reprezentativka igrala je najbolje u karijeri, sanjala na javi, pošto je najpre prošla kroz tri kola kvalifikacija, a onda savladala Poljakinju Piter, pa 27. na svetu Medison Kiz i šampionku Vimbldona Petru Kvitovu.

Svetski tenis je dobio novu zvezdu, a Krunićeva je protiv Azarenke nešto slabije ušla u meč. Stegla joj se ruka u uvodnim gemovima, ali je prebrodila tu krizu i zaigrala kako ume, pa je često dobijala ovacije sa tribina "Artur Eša" i publika je apsolutna bila na njenoj strani.

Vika je silovito krenula i napravila čak dva brejka u prva tri gema, a Krunićeva je uzela tek dva poena, oba na svoj servis. Iako se suočila sa 0:3 nije se uplašila, već su se uloge ekspresno zamenile.

Prvi gem je uzela na servis Azarenke, koja je bivala sve nervoznija i kao da nije verovala šta joj se događa. Grešila je Beloruskinja u nizu i bila daleko od one sigurne teniserke iz prvih 10 minuta, a Krunićeva je počela da blista.



Neumorno je vraćala sve udarce, kao da su se loptice odbijale od zid, a često je i menjala ritam kako bi skraćivala poene da ne ulazi u duge razmene sa osnovne linije što joj ne odgovara. Nije imala ni sreće, jer su njene skraćene loptice u dva navrata pale tik uz mrežu sa njene strane, ali je sredinom seta počela da dovodi protivnicu do ludila.



Najpre je sjajnom defanzivom sve vraćala, a onda fantastičnom bekhend paralelom naterela Viku da pogodi mrežu, pa je vratila i drugi brejk za 4:4. Zatim je Aleksandra spasila i brejk loptu i od 2:4 preokrenula na 5:4. Servirala je Azarenka za ostanak u setu, ali je bila nemoćna pred majstorijama naše junakinje - imala je Krunićeva tri vezane brejk i set prilike, rivalka je poništila sve tri pošto joj je na kratko proradio servis, ali ne i četvrtu koju je Srpkinja pretvorila u neverovatnih 6:4.



509526_fff08253_ff.jpg

I Hajdi Klum pratila spektakularni meč

I u nastavku naša teniserka nije posustajala, već se trudila da bude agresivnija, što joj je polazilo za rukom do sredine drugog seta. Već u prvom gemu je spasila dve brejk lopta i onda opet počela da igra kao da je ona finalistkinja poslednja dva US opena, a ne Azarenka.

Pri vođstvu od 2:1 stigla je dva neverovatna udarca protivnice, a zatim i istrčala na mrežu odakle je pogodila u polje za 30:30, što je znala burno da proslavi iako je do tada bila izuzetno mirna, uz nevericu na Vikinom licu. Taj gem je ipak pripao Azarenki koja je izjednačila u gemovima, ali je Aleksandra nastavila da se igra.

Potpuno je opustila ruku i prvo skraćenom lopticom izvukla Beloruskinju na mrežu da bi je onda lobovala za 30:30, a naredni poen uzela je tako što je izuzetno teškim volejom naterala rivalku da pogdi mrežu, te je povela sa 3:2. Tu je i prekinula kontinuitet, Azarenka je uz brejk napravila seriju od tri gema, što joj je omogućilo da servira za ulazak u treći set, do kog je došla drugom set loptom - 4:6.

Ovakav epilog uzdrmao je Krunićevu, odmah je izgubila svoj gem, Vika je imala 0:2 i 0:30 kada je publika na "Ešu" potpuno pokrenula našu teniserku. Nanizala je tri gema i vratila brejk za preokret (3:2), ali nije imala snage da izdrži do kraja.

Poklekla je u sedmom gemu kada joj je Azarenka oduzela servis za 3:4, a već u narednom gemu Krunićeva je propustila dve šanse za ribrejk zahvaljujući sopstvenim greškama, pa je dvostruka šampionka Australijan opena to iskoristila da privede meč kraju, ali Aleksandra nema za čim da žali - igrala je maestralno na US opena i na novoj svetskoj rang listi biće u prvih 100.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Krunićeva ponosna na sebe

Beta
aleksandra-krunichbb.jpg
NJUJORK, 2. septembra 2014. (Beta) - Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je u utorak da je ponosna na sebe i ostvarene rezultate na Ju Es openu, gde je u osmini finala izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke.

Krunić, 145. teniserka sveta, u utorak ujutro je u osmini finala poslednjeg grend slem turnira u sezoni izgubila od 17. teniserke na WTA listi Azarenke sa 6:4, 4:6, 4:6.

"Bila sam prilično nervozna u prva tri gema, pre nego što sam osvojila prvi. Uživala sam, ali je bilo teško jer sam igrala na velikom terenu pred mnogo ljudi. Znate, vika protiv mene. Trebalo bi da budem ponosna na sebe. Još je rano za sabiranje utisaka, ali sutra, kada budem razgovarala sa svojim timom, biću veoma ponosna na sebe", rekla je Krunić posle meča.

"Ovo je bio odličan turnir. Stvorila sam priliku da igram protiv velikih šampiona i da se sa njima takmičim na istom nivou. To je velika stvar i veliki motiv da nastavim naporno da radim. Ako tako nastavim mislim da ću moći da udjem u glavni žreb u Australiji, što mi je bio cilj na početku godine", dodala je ona.

Krunić je rekla da joj je cilj u Njujorku bio da prodje kvalifikacije. Ona je do osmine finala pobedila Poljakinju Katarinu Piter, Amerikanku Medison Kiz i trećeg nosioca Čehinju Petu Kvitovu.

"Došla sam nadajući se da mogu da igram sa teniserkama koje su oko mog ranga. Ali, protiv Medison sam videla da mogu da igram dobro sa igračicom iz prvih 30. Neverovatno sam se osećala kada sam dobila taj duel, a meč protiv Kvitove me je iznenadio. Govorila sam sebi da je ona imala loš dan, da je promašivala, ali kada sam odgledala snimak, videla sam da sam radila stvari koje su me iznenadile", rekla je ona.

"Slala sam joj loptice koje ona ne voli. Zadržala sam koncentraciju i ostala mirna. To je neuobičajeno za mene. Nadam se da ću tako nastaviti, pošto je to jedini način da se takmičim protiv vrhunskih teniserki, da ostanem mirna i koncentrisana", dodala je reprezentativka Srbije.

Krunić bi od sledećeg ponedeljka trebalo da bude medju prvih 100 teniserki na WTA listi, verovatno na 91. mestu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Krunićeva pobedila 36. na svetu
Izvor. B92
Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Moskvi.

Tweet
418885250543d402331f41184820577_orig.jpg


Krunićeva, koja je za takmičenje u rodnom gradu dobila ’specijalnu pozivnicu’, savladala je 36. teniserku sveta Karolin Garsiju sa 6:4, 6:2 za 54 minuta igre.

Za plasman u četvrtfinale Krunićeva će se boriti sa Cvetanom Pironkovom iz Bugarske, koja je savladala Crnogorku Danku Kovinić sa 6:2, 6:2.

U prvom setu Krunićeva je ključni brejk napravila u devetom gemu, kada je došla do 30:40 i iskoristila šansu, da bi u sledećem gemu rutinski odservirala za vođstvo u setovima.

Garsija je uzela gem na startu drugog seta, ali je srpska teniserka vezala pet osvojenih gemova i ubrzo došla do pobede.

Sa Pironkovom, protivnicom u drugom kolu, Krunićeva se nikada nije sastajala. Bugarka je trenutno 43. na WTA listi, ove sezone osvojila je jedinu titulu u karijeri u Sidneju, a tokom karijere je najbolje rezultate beležila na Vimbldonu – polufinale 2010. i četvrtfinale godinu dana kasnije.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 710.000 dolara.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Poraz Krunićeve u 2. kolu Moskve
Izvor. B92
Srpska teniserka Aleksandra Krunić izgubila je od Cvetane Pironkove sa 6:2, 6:3 u drugom kolu Kupa Kremlja u Moskvi.

675756873543f935782747062141815_orig.jpg

Beta/AP
U oba seta Krunićeva je na startu pravila brejk, ali nije uspevala da ga sačuva, pa je Bugarka zasluženo prošla dalje.

Pironkovu sada čeka okršaj sa Irinom Kamelijom Begu, koja je iznenadila Jekaterinu Makarovu.

Aleksandra je odlično počela meč i lepim drop šotom napravila je brejk već na startu. Međutim, u sledećem gemu je pri rezultatu 30:30 odservirala dve duple greške u nizu, a u narednom ’svom’ gemu dozvolila je brejk iako je vodila sa 40:0.

To je unervozilo Krunićevu, koja je često pravila greške forhendom, pa je Pironkova do kraja seta napravila još jedan brejk – 6:2.

I u drugom setu Aleksandra je na samom startu napravila brejk - ovoga puta prednost je čuvala do 3:1, ali je Bugarka bila smirena, dok je Krunićeva ponovo počela da greši. Do kraja je Bugarka uzela pet gemova u nizu i došla do trijumfa.

Krunićeva je meč završila sa 11 vinera i čak 28 neiznuđenih grešaka, dok je Pironkova imala 13 direktnih poena i 11 grešaka.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Ankara: Krunićeva u finalu
Izvor. B92 | AK
Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u finale ITF turnira u prestonici Turske Ankari.

Krunićeva je bila sigurna protiv Ruskinje Ivaknenkove u dva seta, sa 6:4, 6:4, a meč je trajao oko 90 minuta.

Naša teniserka, trenutno 98. na WTA listi, u finalu turnira u Ankari igratće protiv Ubekistanke Akul Amanmuradove, 224. igračice sveta.

Biće to njihov prvi međusobni duel. Krunićeva je prvi nosilac turnira u Ankari čiji je nagradni fond 50.000 dolara.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
subota 20.12.2014. | 17:28
Krunićeva osvojila Ankaru
Izvor. B92
Srpska teniserka Aleksandra Krunić osvojila je titulu na turniru u Ankari, trijumfom nad Uzbekistankom Akgul Amanmuradovom.



Krunićeva je do pobede nad 30-godišnjom teniserkom i trofeja u prestonici Turske došla sa 3:6, 6:2, 7:6 (10:8).

Aleksandra je na turniru bila postavljena za prvog nosioca, a u finalu je do trijumfa došla posle preokreta, velike borbe i prave drame.

Uzbekistanka je kod 5:5 u trećem setu napravila brejk i servirala za meč, ali je briljantna Krunićeva uspela da vrati brejk. Zatim je taj-breku spasla tri meč lopte Amanmuradove kod 3:6 i trijumfuje rezultatom 8:6.

Krunićeva će po izlasku nove WTA rang liste zabeležiti najbolji rang u karijeri i biće oko 83. mesta.

Turnir u Ankari igran je za nagradni fond od 50.000 dolara.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Spektakularan preokret Krunićeve!
IZVOR. B92
Srpska teniserka Aleksandra Krunić u neverovatnom meču savladala je Anu Šmijedlovu sa 3:6, 7:6 (7-1), 6:1 u drugom kolu WTA turnira u Šenženu.


69056296154acf2a6805a6666433692_orig.jpg


Krunićeva je bila na ivici poraza – gubila je sa 5:2 u drugom setu, ukupno je spasla šest meč lopti, da bi na kraju slavila posle dva sata i 19 minuta igre.

Aleksandra ima najteži mogući žreb u četvrtfinalu, pošto će joj rivalka biti treća teniserka sveta Simona Halep. U jedinom međusobnom okršaju, prošle godine u Bukureštu, Rumunka je slavila sa 6:2, 6:4.

Plasmanom u četvrtfinale srpska teniserka već je zaradila 8.934 dolara, a osvojila je i 60 WTA poena. U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Zarina Dijas – Suai Ženg, Vera Zvonarjova – Timea Baščinski i Petra Kvitova – Sinijakova/Smitkova.

Šmijedlova, trenutno 73. teniserka sveta, bolje je počela meč i bez većih problema je osvojila prvi set. Slovakinja je u drugom setu povela sa 4:1, Aleksandra je vratila brejk, a zatim je propustila dve vezane gem lopte da se potpuno vrati u meč.

Vodila je Šmijedlova sa 5:2 i bila je nadomak pobede, ali se srpska teniserka prvi put vratila ’iz mrtvih’ – vratila je jedan brejk, a pri rezultatu 4:5 spasla je tri meč lopte i izjednačila na 5:5.

Činilo se da je ’momentum’ na strani Krunićeve, ali Šmijedlova pravi brejk, a zatim dolazi do tri vezane meč lopte na svoj servis. Tada se dogodio ključni trenutak meča – Aleksandra vezuje pet poena i uspeva da izbori taj brejk

Krunićeva nije mnogo napadala, već je često menjala ritam i čekala greške rivalke, a u taj brejku je ključnu prednost stekla sa dva uzastopna drop šota za 4:1.

Do kraja taj brejka Aleksandra nije izgubila ni poen, a potom joj je samopouzdanje poraslo, što se i videlo po furioznom početku odlučujućeg seta. Povela je Krunićeva sa 4:0 i svoju priliku nije ispustila, već je privela meč kraju za plasman u četvrtfinale.

Od sledeće sedmice 21-godišnja Srpkinja biće među 80 najboljih na WTA listu i bliži se cilju koji je zacrtala u intervjuu za B92, a to je Top 50 na svetu.
 
Natrag
Top