Zemlja ostaje bez Sunčeve svetlosti u decembru!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
BIĆEMO U MRAKU 3 DANA: Zemlja ostaje bez Sunčeve svetlosti u decembru!

Izvor: kurir-info

Visoko pozicionirani čelnik Nase, Čarls Bolden najavio je ovu neobičnu pojavu solarne oluje, po njegovim rečima najveće u poslednjih 50 godina koja će trajati 72 sata


Nasa je potvrdila tri dana potpunog mraka koji će uslediti 21, 22, i 23. decembra ove godine!

Planeta Zemlja će u tom razdoblju ostati bez Sunčeve svetlosti, a potpuni mrak će nastupiti propraćen velikim nevremenom i olujama.

Visoko pozicionirani čelnik Nase, Čarls Bolden najavio je ovu neobičnu pojavu solarne oluje, po njegovim rečima najveće u poslednjih 50 godina koja će trajati 72 sata, čitava tri dana. Uz ovu najavu je ujedno poslao i upozorenje u kome kaže da nema razloga za strah ili paniku i poziva stanovništvo da ostanu mirni.

Francuska naučnica Monik Metju, svojim članovima društva "S neba na zemlju" pak poručuje: "Ta tri dana mraka biće veoma teško vreme za čovečanstvo".

Da li je to još jedno u nizu upozorenja naučnika o hitnoj potrebi zaokreta velikih zagađivača u zaštiti okoline ili još jedno u nizu senzacionaističkih predskazanja?

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Ne, Zemlja neće biti tri dana u potpunom mraku
| Tanjug
Već nekoliko dana internetom kruži upozorenje kako je NASA navodno potvrdila da će 21, 22 i 23 decembra ove godine Zemlja biti u potpunom mraku zbog najveće solarne erupcije u poslednjih pola veka.

1051974948544cdbd07280e427097385_orig.jpg

NASA/SDO/Goddard Space Flight Center
Ova "informacija", koja se širi društvenim mrežama i ozbiljno razmatra na brojnim blogovima, zapravo je u potpunosti izvađena iz konteksta izjave koju je još pre dve godine dala Američka svemirska agencija.

Zaparvo, nema ni traga o ovom pretećem događaju na sajtu NASA koja bi, da Zemlji takav scenario predstoji, to svakako glasno obznanila.

Pristalice ove apokaliptične kataklizme najavljuju "jaku solarnu oluju" zbog koje će naša planeta za dva meseca ostati bez sunčeve svetlosti, a da će potpuni mrak biti praćen velikim nevremenom i olujama.

Prema pisanju renomiranog naučnog časopisa "Nature" solarne oluje se mogu predvideti najviše 24 sata unapred.

Tahar Amari, naučnik francuskog Nacionalnog centra za naučna istraživanja (CNRS), tvrdi da je nemoguće predvideti solarnu oluju tako dugo unapred.

"To je jednostavno naučni non-sens, budalaština", zaključio je on u izjavi za časopis "Science et avenir".

Uznemiravajuću vest je nedavno demantovao i sajt hoaxbuster.com koji se specijalizovao u otkrivanju glasina na internetu.
 
Natrag
Top