HRISCANSKI OTPAD-Kad se pojavio i njegovi nosioci

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Jeres broj 6. 431. godine na Vaseljenskom saboru u Efesu doneta je odluka o obožavanju Marije

Koliko god se trudili pravoslavci i katolici da dokažu da n obožavaju Mariju džabe im. Samo ih treba pustiti da sami sve kažu.

Učenje SPC o Mariji je isto kao i katoličko.

Primi sveblagomoćna, Prečista Vladičice Bogoroditeljko, časne darove. I tebi jedinoj prikladne, od nas nedostojnih slugu Tvojih; od svih pokoljenja izabrana, koja si se od svih stvorenja nebeskih i zemaljskih uzvišenija javila, svetija od heruvima, i od serafima slavnija, od pamtivijeka skrivena tajna, i anđelima nepoznata, koja si od anđela radost primila!
Koju pohvalu da ti prinesemo, Prečista? Kako da te nazovemo, Bogorodice?
Jer Proročkih riječi saglasje slušali smo mi o Tebi, anđelsko stajanje pred Tobom [gledali] sa strahom i trepetom, čedno [rodivši (začelom)], jer nosiš tijelo čovječje [primivšega] i onog koji nosi sve i sva, i koji je propovijedi svih svetih o tebi ispunio. Vladičice, ne prezri malo moljenje moje, sagriješismo, da ne poginemo.
Ti si zastupnica rodu čovječijem, jer si rodom milostiva i koja si milostivoga rodila. Prečiste usne otvori i milostivom molitvom umoli Ga za nas.
Ti koja si čistija od sunca i koja si zasijala da nas ogriješ, nas koji sjedimo u tami, Tvoje najmilostivije zastupništvo pred Njega stavljamo, da nas prečistim Tvojim molitvama izbavi one grozne i strašne muke u Dan njegovog [drugog] Dolaska.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ovo je klasično obožavanje Marije i njeno izjednačavanje sa Isusom,

1. Marija je nazvana blagoMOĆNOM
2. Prečistom
3. Ona ima sluge
4. Uzvišenija od svih stvorenja
5. Uzvišenija od anđela
6. Odaje joj se hvala
7. Njoj se mole
8. Ona je zastupnica
9. Ona ima prečiste usne
10. Čistija je od Sunca
-------------------------------------------------------------------------
„Bogorodicom se ulazi u spasenje” (Justin, Dogmatika).

Naravno sve same laži. Isus je jedan i jedini put do Boga. Jovan 14,6

Isus je jedini zastupnik kod Boga Oca.

Isus je jedini uzvišeniji od anđela i od stvorenja.

Jedino se hvala odaje Bogu.
Jedino je Isus imao čiste usne od grijeha i laži.

Jedino se Bogu treba moliti.

U Psalmima jasno piše da niko nije dobar kao što je Bog dobar.

A sve ovo za Boga imamo u Bibliji.
---------------------------------------------------------
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

naveo bih samo neke obicaje koji danas postoje u crkvama tradicionalnog Hriscanstva a koji su u odredjenom istorijskom trenutku preneti iz mnogobostva u Hriscansku crkvu.

KRST, KULT DEVICE MARIJE I BOŽIĆ - imaju svoje poreklo u Vavilonskom obrednom sistemu Boga sunca Tamuza i bogova plodnosti i posvećeni su ovim božanstvima.

Krst je bio Vavilonski obredno ritualni predmet koji je kasnije prenesen iz Vavilona i kao obredni elemenat prihvacen u razlicitim kulturama i uvek imao magijsko kultno obredni karakter.
Hristos jeste razapet na krstu, ali na krst su ga kao sto je poznato razapeli Rimljani koji su obozavali Boga sunca Mitru, ciji je simbol upravo bio znak krsta poznat jos i kao TAU.
Inace krst ili TAU je mnogo stariji i potice iz Vavilona, a povezan je za biblijskog Nevroda Nojevog praunuka i osnivaca Vavilona koji je u bibliji poznat kao onaj koji je sagradio Vavilonsku kulu.
Kada je Nevrod propovedao izvesnom caru da treba da postuje sedam zvezda i znakove zodijaka ovaj car je naredio da ga ubiju strasnom smrcu.

Ono što je dalje vezano za Božić je to, da je posle Nevrodove smrti njegova zena Semiramida rodila sina i dala mu ime Tamuz, objavivsi svima u carstvu da je to reinkarnirani Nevrod - Bog sunca, a da je ona majka Bozja, nazvavsi sebe jos i kraljicom neba, devicom majkom.
Od tog trenutka svuda su se mogle naci statue zene - Semiramide koja u narucju drzi malog decaka - Tamuza boga sunca, reinkarniranog Nevroda.
U cast njenog sina Tamuza, Semiramida je uspostavila ritual prinosenja zrtava u vidu malih beba, kojima se na grudima pravio rez u znaku krsta ili slova T, simbola boga sunca Tamuza.
Ova paganska filozofija je kasnije prenesena u sve kulture i civilizacije starog sveta pa time i sam ovaj simbol krsta, koji je preuzeo magijsko okultnu ulogu i u zavisnosti od podnevlja bio poznat pod razlicitim imenima, Egipatski ANK mocnu spravu pomocu koje Bogovi vracaju mrtve u zivot, Skandinavski cekic Boga Tora poznatiji i kao Svastika, itd..
Rimljani su preuzeli ovaj simbol kao znak njihovog boga Mitre, i koristili ga kao spravu za mucenje i prinosenje ljudskih zrtava njihovom Bogu, a znamo da su u to vreme na hiljade robova bili razapeti na krstovima sirom Rimskog carstva, i da je sam Isus razapet na jednom od tih mnogobozackih krstova.

Takođe, vezano za Božić je to, da je on povezan sa paganskom svetkovinom poznatijom kao "DIES SOLIS NATALIS INVICTI" ili rođendan boga sunca, koji su mnogobosci praznovali 25 decembra, a koji u sebi sadrzi mnoge mnogobozacke elemente, licnost deda mraza koji pretstavlja Hananskog Boga BELA ili VALA, kicenje jelke-paganskog svetog drveta, paljenje baklji, itd.

PRAZNOVANJE NEDELJE - praznik posvecen Bogu sunca, sto na razlicitim jezicima nedelja i znaci: Engleski SUNDAU-Dan sunca, Nemacki SONTAG- dan sunca.

IKONE I KULT SVETACA - vodi svoje poreklo iz paganskog kulta mrtvih i obicaja ritualnog oslikavanja hramova i slikovite predstave Bozanstava i duhovnog sveta, kao i elemenata vezanih za covekov zivot, njegovu smrt i prelazak iz vidljivog sveta u svet duhova pri čemu se verovalo da mrtvi nakon smrti prelaze u jednu drugu duhovnu sferu postojanja i da mogu uticati na zivot na zemlji.
Takodje, verovalo se da pokojnikove licne stvari, delovi odela ili njegovog tela, kose, itd, imaju magijsku moc, i cuvali su se kao svetinja. u cemu se posebno istice Vavilonska, Egipatska, Rimska, Grcka, Etrurska umetnost..

CRKVENA ARHITEKTURA - vodi svoje poreklo iz ritualnog gradjenja hramova sa tornjevima i kupolama posvecenim falusnom kultu plodnosti, a vezana je ponovo za Vavilon, Nevroda i njegovu tragicnu smrt.
Naprimer, u Egiptu je postojao mit opet povezan sa Nevrodom i Tamuzom, po kome je Ozirisa ( drugo ime Nevroda - Tamuza ), ubilo protivnicko Bozanstvo i iseklo ga na 14 delova.
Izis Ozirisova zena je pronasla sve ove delove sem jednog, njegovog genitalnog organa, od tog trenutka ona je stvorila kult obozavanja Ozirisovog genitalnog organa, poznatiji kao Falusni kult ili Bogova plodnosti.
Simboli ovog kulta su bili uspravni stubovi, kao i karakteristicni hramovi sa kupolama i tornjevima koji simbolizuju Ozirisov genitalni organ.
Ova kompletna arhitektura je kasnije prenesena u Hriscanstvo.

UPOTREBA SVETE VODE - je mnogobozacko verovanje u lekovita i magijska dejstva vode, kao i u izvor večne mladosti i verovanje da kupanje u određenim rekama, poput Indijske reke Ganges može očistiti, oprati i ubeliti vernika.

ZUTA SVECA I TAMJAN - kao mnogobozacki ritualni elementi kulta sunca i vatre, kao i Brigide - boginje vatre kojoj su u nekim kulturamabile posvećene žute sveće, baklje i plamen u svakom obliku.

PREKRSTAVANJE RUKOM SA TRI PRSTA - Spojena tri prsta pretstavljaju okultni Joga znak poznatiji kao MUDRA, gde svaki prst simbolizuje odredjeno astrolosko Bozanstvo, Sunce, Mesec, Mars, pri cemu dodirom odredjenih delova tela moze doneti magijski uticaj, celo - um, Ruka - delo ili akcija, Predeo srca - osecanja ili ljubav..


SVESTENICKO BLAGOSILJANJE RUKOM - Okultni cin proklinjanja kojim mag vrsi odredjeni uticaj na osobu.

RELIKVIJE I OBREDNI NAKIT- okultna magijsko verovanje u magicnu moc nakita, relikvija i obrednih predmeta, i njihovu okultnu primenu.

U bibliji postoje samo tri obicaja koje je uspostavio sam Gospod Isus Hristos, a koji ujedno pretstavljaju uslov za ulazak u carstvo nebesko, a to su: "OBRED KRSTENJA VODOM, OBRED VECERE GOSPODNJE ILI PRICESTI, i OBRED PONIZNOSTI ILI PRANJA NOGU"

Sam znacaj potsecanja na odredjene biblijske licnosti i dogadjaje u bibliji ima svoj znacaj, ali vernik to cini kroz prooucavanje Bozje reci i propovedanje, gde sam ritual gubi na znacaju a sam smisao ostvaruje kroz ove pomenute aktivnosti, proucavanje, razmisljanje, i sirenje biblijske istine, sto treba da bude prioritetni cilj kako crkve tako i svakog Hriscanina ponaosob..
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380


Baš tako. Laodikeji možeš dati sve argumente, ali on će iznova, tko zna po koji put, duplicirati svoje postove. Baš kako reče Adrian:"pokvarena ploča".

Otpadnici su oni koji su se odvojili od Kristove Crkve i znamo vrlo dobro koji su to...ali, zanimljivo je
koliko ti otpadnici imaju potrebu da napadaju Crkvu. Psihološki gledano, to se može razumjeti..Ali, kako ti ljudi mogu stati pred Boga i misliti da Mu služe? Klevetati braću? To zbilja ne mogu shvatiti
i ne mogu drugačije objasniti osim vjerskim fanatizmom. Kod fanatika je razum zamračen, vode ih samo osjećaji i vjeruju ono što žele vjerovati.

Slape, da li imaš dojam da je u Srbiji protestanski fundamentalizam i sektaštvo uzelo više maha nego u HR?
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
jeres broj 7 593. godine papa Grgur Veliki prvi put uvodi u hrišćansku doktrinu učenje o čistilištu

Ovo je pravi paganizam. Biblija govori suprotno.

Priča o Lazaru i bogatašu dokazuje da nema pokajanja i spasenja nakon smrti.

Takođe i drugi stihovi.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
jeres broj 8 oko 600. godine počinju da se upućuju molitve Mariji

Sada uzmite Bibliju pa pročitate da li se iko molio ikome osim Bogu, naravno bilo je onih koji su zastranili kao Saul i slični njemu pa su se molili nekome drugom.

Molitva se jedino upućuje Bogu.

Ovo je otpad tradicionalnih crkvi kao i većina jeretičkih učenja.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
Baš tako. Laodikeji možeš dati sve argumente, ali on će iznova, tko zna po koji put, duplicirati svoje postove. Baš kako reče Adrian:"pokvarena ploča".

Njih treniraju da ponavljaju istu priču. Čak i kad ih uhvatite u laži oni nastavljaju ponavljati laž, jer druga laž bi ih još više kompromitirala.

Slape, da li imaš dojam da je u Srbiji protestanski fundamentalizam i sektaštvo uzelo više maha nego u HR?

Je, a postoji i sasvim logično objašnjenje.
 
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Njih treniraju da ponavljaju istu priču. Čak i kad ih uhvatite u laži oni nastavljaju ponavljati laž, jer druga laž bi ih još više kompromitirala.
Je, a postoji i sasvim logično objašnjenje.

Na jednom sajtu čitam o obraćenjima protestanata i njihovom povratku u Katoličku Crkvu. Pročitala sam desetak životnih priča od nekih 150 slučajeva i primjetila jednu stvar. Svi ti obraćenici govore slično: učili su nas.. govorili nam.. čuli smo da je Katolička Crkva ovo i ono....:beee: ali, otkrili smo nešto drugo. Jedan prezbiterijanac je bio iskren, pa je napisao: sve što su mi govorili o Katoličkoj Crkvi, bila je laž...

U jednom protestanskom priručniku za evangelizaciju, pročitala sam upute za djelovanjem među pravoslavnima i iznenadilo me je kako loše mišljenje imaju o pravoslavcima.

Što se tiče teme, ne samo da je neutemeljeno već je i glupo tvrditi da je Crkva kroz jedno čitavo tisućljeće bila u otpadu od prave vjere, jer to bi značilo da kroz čitavo razdoblje Crkvu nije vodio Duh Sveti, pa samim tim i da su je paklene sile nadvladale (Mt 16,18). Drugim riječima, to bi značilo da je Isus lagao.

Kako sam već rekla, može se razumjeti sa psihološkog aspekta zašto protestanti/protestanski fundamentalisti napadaju Crkvu. Ne pripadaju joj! Oni nemaju nikakve veze s apostolima, ni ranokršćanskim razdobljem, pa im ništa drugo ne preostaje. Ta nespojiva teza o tisućljetnom otpadu Crkve od vjere priznali su brojni eminentni obraćenici na katoličanstvo, poput bl. kardinala Johna Henrija Newmana, F. Fabera, te recentno S. Hahna, D. Armstronga, A. Jonesa, T. Staplesa, J. Akina i brojnih drugih protestantskih pastora i vjernika. Oni su eksplicitno priznali onu svijest koja je prisutna u svakom kršćaninu, da Crkva o kojoj čitamo u sv. Pismu mora biti supstancijalno identična Crkvi svakog drugog razdoblja – kako drugog i trećeg, tako i četvrtog, i sedmog, i jedanaestog, i dvadeset i prvog i svakog drugog vijeka. Ta Crkva i ta apostolska vjera, što se jednostavnom povijesnom metodom spoznaje, supstancijalno je bila, jest i bit će opstojna u Katoličkoj crkvi, dok će sve ostale zajednice ostati samo ljudske inovacije, različite od identiteta one Crkve koju je Krist ustanovio.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Slape, da li imaš dojam da je u Srbiji protestanski fundamentalizam i sektaštvo uzelo više maha nego u HR?

Iako ne znam kakve su prilike u HR, ja nemam takav utisak uopste, a zivim u SR, mislim da je situacija podjednaka, ali naravno sekte ''ako ih tako mozemo nazvati'' - nisu u Srbiji imale toliku slobodu delovanja zbog politicke situacije, pa mozda i njihova danasnja ekspanzija je posledica tolerancije vlasti prema njima, vremenom se ocekuje da to ''odusevljenje'' splasne a njihov uticaj se smanji.. Hrvatska je verovatno vec prosla taj proces.. A ne trebamo zaboraviti ni to, da su Katolici uvek bili jaci u veroispovedanju i naucavanju svojih vernika od Paravoslavnih narocito po tom pitanju...
Na kraju u mojim kretanjima medju ljudima, ja jako retko srecem ljude koji su u tim zajednicama, sem Jehovinih Svedoka jer ih i poznajem pa stalno zvone :) ..
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Тешко онима који зло зову добро, а добро зло, који праве од мрака светлост, а од светлости мрак, који праве од горког слатко а од слатког горко.
Тешко онима који мисле да су мудри, и сами су себи разумни.
Тешко онима који су јаки пити вино и јунаци у мешању силовитог пића.
Који правдају безбожника за поклон, а праведнима узимају правду.
Зато као што огањ прождире стрњику и слама нестаје у пламену, тако ће корен њихов бити као трулеж и цвет њихов отићи ће као прах, јер одбацише закон Господа над војскама и презреше реч Свеца Израиљевог"
( Isaija 5. 20 - 24 )


Amin!

--------------------------------------------------

Što se tiče protestanata u Hrvatskoj, iz pouzdanih izvora znam - da se tamo prave različiti kompromisi sa Katoličkom crkvom, sklapaju se poslovi, vrše se zajednička Bogosluženja ili razmenjuju službenici, protestantski zidari ili drvoodelje grade crkve i samostane, rezbare i obavljaju druge poslove za Katoličku crkvu, čak se ide do te mere da se protestanti odriču od misije objave jevanđeoske istine, jer je stvorena takva atmosfera da je to postalo opasno i ljudi više ne obavljaju ovu vrstu misionskog rada.
Hrvatska je jedna od prvih zemalja koja je uvela Nedeljni zakon i vrlo je opasno da Nedeljom van kuće obavljate neki posao, jer možete doživeti određene neprijatnosti, a ovu informaciju sam dobio iz prve ruke od jednog prijatelja Adventističke crkve - Srbina rodom iz Hrvatske koji povremeno posećuje mesto u kome kome je rođen, a koji je ove neprijatnosti doživeo lično na svojoj koži.

Biblijski princip treba uvek da bude jedna čvrsta nepokolebljiva vera koja nije uslovljena spoljnim faktorima, ljudskim uslovljavanjima, zabranama ili pretnjama, čak i po cenu sopstvenog života.
Jer šta u životu može biti vrednije od vere i zajednice sa Isusom koji posredstvom vere prebiva u ljudskom srcu.
To je nešto radi čega je vredno dati i sam život.

"Не љубите свет ни што је на свету. Ако ко љуби свет, нема љубави Очеве у њему.

Јер све што је на свету, телесна жеља, и жеља очију, и понос живота, није од Оца, него је од овог света.
И свет пролази и жеља његова; а који твори вољу Божију остаје довек" ( 1 Jovanova 2. 15 - 17 )


------------------------------------

ер који хоће свету пријатељ да буде, непријатељ Божји постаје" ( Jakovu poslanica 4. 4 )

-----------------------------------

"Зар ја сад људе наговарам или Бога? Или тражим људима да угађам? Јер кад бих ја још људима угађао, онда не бих био слуга Христов.
Али вам дајем на знање, браћо, да оно јеванђеље које сам ја јавио, није по човеку.
Јер га ја не примих од човека, нити научих, него откривењем Исуса Христа" ( Galatima 1. 10 - 12 )

---------------------------------

"Јер утеха наша није од преваре, ни од нечистоте, ни у лукавству;

Него како нас окуша Бог да смо верни да примимо јеванђеље, тако говоримо, не као људима угађајући него Богу који куша срца наша" ( 1 Solunjanima 2. 3 - 4 )

--------------------------------

"Hvali, dušo moja, Gospoda.
Hvaliću Gospoda za života svog, pevaću Bogu svom dok me je god.
Ne uzdajte se u knezove, u sina čovečijeg, u kog nema pomoći.
Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Blago onome, kome je pomoćnik Bog Jakovljev, kome je nadanje u Gospodu,
Bogu njegovom,
Koji je stvorio nebo i zemlju, more i sve što je u njima; koji drži veru uvek
Čini sud onima kojima se čini krivo; daje hranu gladnima. Gospod dreši svezane.
Gospod otvara oči slepcima, podiže oborene, Gospod ljubi pravednike.
Gospod čuva došljake, pomaže siroti i udovici; a put bezbožnički prevraća
Gospod je car doveka, Bog tvoj, Sione, od kolena do kolena. Aliluja" ( psalm 146 )
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top