Najbolji SF film

Učlanjen(a)
16.08.2014
Poruka
2
Od starijih Matrix 1,2,3, alien 1, 2 ali od novijih definitivno Prometheus 2012 i po kvalitetu i po dubini i skrivrnim porukama.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
U principu vrlo je tesko povuci crtu i reci ovo je najbojli SF film i tacka iz prostog razloga sto svaki od tih filmova nosi svoju ideju i pricu,ali se zato mogu podeliti u kategorije kao recimo cisto akcioni,duhovni,predvidjanje katastrofa ili pak ljubav u dubokom svemiru.
Naravno da najvise fanova ima ova grupa gde sevaju torpeda i laseri od kojih je najubedljiviji predstavnik Star Trek serijal.Poslednji koji je snimljen je
Star Trek Into Darkness,ali se evo na netu pojavio i jedan deo pod imenom Star Trek: Axanar koji su finansirali cisto zaljubljenici.
Za uspeh jednog filma nije naravno dovoljno snimiti film ,vec i kombinacija pravih glumaca ,recimo Svarceneger posnat po triologiji Terminator,zatim Trkac,Totalni opoziv i td,mislim da sam neke filmove gledao samo zbog njega.
Pa zatim Kijanu Rivs film Constantine,Matrix,ali se isto moze reci i za grupu glumaca koji su kao sliveni za dati film.Recimo komplet koji glumi u serijalu StarGate SG1,StarGate Atlantis,StarGate Universe,zatim Dosije X ,koji u sebi nosi dozu horora i fantastike,a ko zna mozda i istine.
Medjutim najvece iznenadjenje za mene je ovaj novopeceni Riddick lik iz filma Pitch Black,The Chronicles of Riddick[klanica sa nekrosima],Riddick (2013),koji svakoj situaciji pristupa sa izvesnom dozom crnog humora i za koga se nesrece prosto lepa, a koje on resava brutalnom silom,zaista interesantan lik.
Sad da ne idemo u krajnost pa da kazemo kako je svaki sf film dobar,ali bi lista od dvesta filma bila mala,mozda 300.Secam se slucaja nekog americkog bogatasa koji je odgledavsi film Blade Runner sa Harisonom Fordom[poz.Indijana DZons] otkupio celu bioskopsku salu da bi kasnije sam u tisini mogao da gleda,opet i opet.
Stari sf filmovi takodje imaju svoju dusu,evo da ne duzim ja cu spomenuti dva, Sojlent Green - koji gle cuda i danas nosi ideju koju spominju teoreticari zavera,a u vezi je sa hranom i prenaseljenosti planete.I recimo Capricorn 1,koji opisuje lazno sletanje na Mars ,ondosno aludiranje na to da nije ni bilo sletanja na Mesec.Film opisuje muke astronauta u pustinji i njihov beg od progonitelja gde je najupecatljivija scena na kraju kad se onaj treci astronaut pojavljuje na groblju ,a svi se okrecu da vide sta se desava.Ovde moze da se desi i da zaplacete.He,he.
 

Prilozi

  • 1.JPG
    1.JPG
    54,9 KB · Pregleda: 11
  • 2.JPG
    2.JPG
    55,6 KB · Pregleda: 11
Natrag
Top