Vremenska prognoza

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Od srede zahlađenje

021.rs

Sutra pretežno sunčano i umereno toplo.

suncano_tri.jpg


Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

Minimalna temperatura 8°C, maksimalna dnevna 21°C.

U ponedeljak i utorak sunčano i toplo, a maksimalna temperatura početkom sledeće sedmice i do 23°C. U utorak tokom večeri i noći povećanje oblačnosti, a u sredu jače naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom, osetnijim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Očekuju se i obilnije padavine.

U četvrtak oblačno i veoma hladno sa obilnom kišom, povremeno uz jak severozapadni vetar.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Danas sunčano i toplo
Izvor: Tanjug
Beograd -- U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 20 do 25 stepeni.

15018858085444af59d4787852013752_368x246.jpg
Foto: Beta, arhiva
Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab do umeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10 C, najviša dnevna od 20 do 25 stepeni C.

I u Beogradu će ujutro u nižim delovima grada biti magle, a tokom dana biće pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab jugozapadni vetar, a jutarnja temperatura biće oko 10, najviša dnevna oko 24 stepena.

Prema izgledima vremena za naredne dane, u utorak će biti pretežno sunčano i toplo, u severnim i zapadnim predelima umereno oblačno.

U toku noći utorak na sredu u severnim, a u sredu i u ostalim krajevima doći će do jačeg naoblačenja mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

Krajem dana u brdsko-planinskim predelima biće susnežice i snega.

U četvrtak i petak preovlađivaće oblačno, hladno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

U subotu se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Od nedelje jutra hladna, tokom dana pretežno suncano i malo toplije.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Zahlađenje i naoblačenje sa kišom
Izvor: Beta
Beograd -- Danas naoblačenje i zahlađenje sa kišom, koje će ujutru zahvatiti severozapad, pre podne centralne krajeve, a do kraja dana će se proširiti na celu zemlju.

1349967762543f5bcda56a3401700182_640x467.jpg
foto: Tanjug
U planinama će uveče i tokom noći padati sneg. Meteorolozi upozoravaju da će u Vojvodini povremeno duvati olujni severozapadni vetar, i najavljuju da će u sredu i četvrtak lokalno pasti velika količina padavina.

Najniža temperatura biće od šest do 14, a najviša od 12 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

I u Beogradu će doći do naoblačenja i zahlađenja s kišom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Ujutro temperatura oko 15 stepeni, u toku dana u padu.

Očekuje se nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih, a narocito na osobe sa cerebrovaskularnim, psihičkim i respiratornim oboljenjima. Reumatski bolovi, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
I danas oblačno sa kišom i snegom
Izvor: Beta
Beograd -- U Srbiji će danas biti oblačno, osetno svežije vreme, mestimično s kišom, na planinama sa snegom.

67848541354322e7a41fae682769272_orig.jpg
Foto: Beta, arhiva
Minimalna temperatura biće od dva do sedam, a maksimalna od šest do 11. Duvaće slab i umeren vetar, krajem dana u skretanju na jugozapadni.

U Beogradu će biti oblačno i osetno svežije, povremeno sa kišom.

Minimalna temperatura biće oko pet, a maksimalna oko osam stepeni.

Zbog biometeoroloških prilika cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se i dalje savetuje oprez. Meteoropate mogu osetiti neraspoloženje, glavobolju i bolove u kostima i zglobovima.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Na Kopaoniku minus četiri, na Paliću plus osam
Izvor: rtv.rs
U Srbiji je jutros najhladnije na Kopaoniku, gde su u sedam časova izmerena minus četiri stepena, a u pojedinim mestima trenutno padaju sneg, susnežica i kiša.

U Sjenici je izmeren sneg visine 16 centimetara, na Kopaoniku je snežni pokrivač visok 13, a na Zlatiboru 12 centimetara, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slab sneg trenutno pada na Zlatiboru, u Sjenici i na Kopaoniku, a susnežica veje u Kuršumliji.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Vranju, a slaba kiša pada u Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Zaječaru i Dimitrovgradu.

kisa-nevreme_660x330.jpg

RTV (Snežana Lukić)
Najtoplije je na Paliću i u Negotinu, gde je izmereno osam stepeni, dok je u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, temperatura vazduha iznosila sedam stepeni.

U Valjevu i Ćupriji je izmereno šest, Kruševcu pet, Kragujevcu, Kraljevu i Zaječaru četiri, Požegi, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgrad dva, Kuršumliji i Vranju jedan, a na Crnom Vrhu, Zlatiboru i u Sjenici nula stepeni.

U Novoj Varoši 20 centimetara snega, sela bez struje

U Novoj Varoš visina snežnog pokrivača iznosi 20 centimetara, a kompletno seosko područje od noćas je bez struje.

Kako je rečeno agenciji Beta, ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjanju kvara, a mnogi meštani nemaju ni vodu jer ne rade pumpe.

U planinskom delu opštine visina snežnog pokrivača je 30 centimetara.

Sneg je i u limskoj dolini doneo dosta nevolja. Brojna sela u opštini Prijepolje su bez struje jer je vlažan sneg doprineo kidanju niskonaponske mreže.

Saobraćaj se na magistralnim i regionalnim pravcima odvija uz dodatni oprez zbog klizavog kolovoza i magle, dok su lokalni putevi gotovo neprohodni.


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
RHMZ: U naredna tri dana mrazevi
Izvor: Beta
Beograd -- U naredna tri dana očekuju se mrazevi od -3 do -5 stepeni Celzijusa, pa bi poljoprivrednici što pre trebalo da oberu prvenstveno zakasnelo povrće,savetuje RHMZ.


1318000993544a343a59698551459442_orig.jpg

Foto: Tanjug, arhiva

RHMZ je izdao upozorenje o mrazevima od subote do petka,

"Od sutra ujutru na većem delu teritorije Srbije očekuju se slabi mrazevi na dva metra visine do -2 stepena Celzijusa, dok se u prizemnom sloju na pet centimetara iznad tla, očekuju se i jači mrazevi do minus pet stepeni", rekla je agrometeorološkinja Zorica Radičević agenciji Beta.

Dodala je da je RHMZ izdao upozorenje s obzirom na zakasnelo povrće, a ima i neobranih jabuka i grožđa, odnosno voćarsko-vinogradarskih kultura.

"Izdali smo upozorenje da bi ljudi mogli da stignu da oberu, a prvenstveno se misli na povrće, paprike ili ako još neko ima da obere paradajz. Letos su agrometeorološki uslovi bili jako loši za povrće, a bilo je malo lepog vremena u oktobru i ostalo je još neobranog povrća, pa smo dali upozorenje da bi se to završilo", rekla je Zorica Radičević.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Oblačno i u većem delu suvo vreme
Tanjug |
U Srbiji će danas biti umereno do znatno oblačno, u većem delu suvo vreme, posle podne sa sunčanim intervalima, na jugu i istoku ponegde sa kišom, a na visokim planinama i sa snegom.

397219_jesen-tuzla-ap_f.jpg


Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, ujutru u jugozapadnim i južnim krajevima očekuje se mestimično kratkotrajna magla, a vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od dva do šest, a maksimalna od pet do 12 stepeni.

I u Beogradu će ujutru i pre podne biti umereno oblačno vreme, posle podne sa sunčanim intervalima, a vetar će biti slab i umeren, istočni.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće oko šest, a maksimalna oko 10 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 1. novembra, jutra biti hladna, mestimično sa slabim mrazem, po kotlinama i dolinama sa maglom.
Tokom dana preovlađivaće sunčano sa temperaturama ispod i oko prosečnih vrednosti.

Od nedelje do utorka u Podunavlju biće umeren, povremeno i jak jugoistocni vetar.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Sutra hladno, najviša dnevna do 13 stepeni
U Srbiji će sutra ujutru biti hladno, a posle podne sunčano sa najvišom dnevnom temperaturom do 13 stepeni Celzijusovih.

vreme.jpg

Prema podacima Republičkoh hidrometeorološkog zavoda jutro će biti hladno, a ponegde i slab mraz i magla.

"Pre podne će biti umereno oblačno, posle podne u vecem delu

pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren, istočni. Najniža temperatura od -1 do tri setepena Celzijusovih, a najviša od sedam do 13 stepeni Celzijusovih", navodi RHMZ.

I u Beogradu će biti ujutru hladno, a u okolini slab prizemni mraz.

Pre podne će biti umereno oblačno, posle podne pretežno

sunčano. Vetar će biti slab, istočni, najniža temperatura oko tri, a najviša oko 11 stepeni Celzijusovih.

U narednih sedam dana, jutra će biti hladna, uz mestimicnu maglu i slab (prizemni) mraz. Tokom dana će biti malo i umereno oblačno, suvo i sveže. Krajem sedmice temperatura u manjem porastu.


Izvor: pressonline
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Razduvala se košava
Autor: MONDO/Tanjug



22.jpg


Foto: Mondo/Goran Sivački
Danas će u većem delu Srbije biti pretežno sunčano i toplije, sa jutarnjom temperaturom od nula do sedam stepeni Celzijusa i najvišom dnevnom od 13 do 18 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Ujutro po kotlinama južne, zapadne i istočne Srbije biće mestimično magla. U Timočkoj Krajini magla ili niska oblačnost sa najvišom dnevnom temperaturom do 10 stepeni Celzijusa. Vetar slab i umeren, u košavskom podrucju povremeno i jak, južni i jugoistocni.

U Beogradu će danas biti sunčano i toplije, sa jutarnjom temperaturom oko šest, a najvišom oko 15 stepeni. Vetar umeren, povremeno i jak, jugoistočni.

U narednih sedam dana u Srbiji će biti toplije, u košavskom području veći deo perioda vetrovito, umeren i jak jugoistočni vetar.

Do srede, 5. novembra, pretežno sunčano, od četvrtka malo do umereno oblačno i uglavnom suvo.

U Timočkoj Krajini veći deo perioda pretežno oblačno i uglavnom suvo.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
ČEKAJUĆI RUSKI BIČ Evo objašnjenja zašto je jesen ovako topla
Blic
Novembar je ove godine začuđujuće topao i okupan suncem. Nema snega i mraza, temperature su blage, a ako je verovati nemačkom meteorologu Dominiku Jungu, vreme se neće menjati još izvesno vreme.

535351_rusija-vreme_ff.jpg

Hladan vazduh iznad Rusije
“Hladan vazduh iznad Rusije neće stići do nas”, tvrdi on, a razlog je u tome što se iznad Rusije trenutno nalaze tri polja visokog pritiska, koja zadržavaju hladan vazduh, dok sa zapada otpor pruža polje niskog pritiska “Rozvita” s blagim temperaturama.

535555_vreme-01_f.jpg

Rusija okovana ledom: Satelitski snimak NASA

“Ruski bič (naglo zahlađenje), koga smo se bojali, neće nas pogoditi. Barem ne još”, objasnio je Jung za nemački “Bild”.

Temperature će i u narednih nekoliko dana biti iznad prosečnih za ovo doba godine i kretaće se između 10 i 15 stepeni Celzijusa. Danas bi na obroncima Alpa, uz podršku fena, temperatura mogla da dostigne čak 20 stepeni Celzijusa.


U Srbiji sutra oblačno, toplo, vetrovito i većinom suvo
283189_20121014reutersluke-macgregorlondondi004101012_f.jpg


U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, toplo, vetrovito i u većini mesta suvo, osim na zapadu i jugozapadu gde će mestimično padati kiša, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj krajini biće tmurno, ponegde sa rosuljom.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na jugu Banata, jak, povremeno sa udarima olujne jačine.

Jutarnja temperatura od šest do 14, a najviša dnevna od 12 do 18 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, toplo, vetrovito i uglavnom suvo. Duvaće jak, južni i jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

U Srbiji će u četvrtak i petak biti pretežno oblačno i malo svežije, ponegde sa slabom kisom. Od subote do kraja perioda promenljivo i relativno toplo, i u većini dana suvo. Samo se u nedelju ponegde očekuje slaba kiša. Veći deo perioda u košavskom području povremeno jak jugostočni vetar, s najjačim udarima u
četvrtak pre podne i početkom naredne sedmice.

I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme
 
Natrag
Top