BG-vozovi stali, autobusi iz Batajnice puni kao devedesetih

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
BG voz od jutros ne saobraća
Izvor: RTS
Beograd -- Vozovi iz sistema beogradske gradske železnice "BG voz" jutros ne saobraćaju, zbog blokade pruge radnika preduzeća "Nega kola", javlja RTS.

747647791542bad3b15784802243178_640x417.jpg

Foto: beograd.rs
Radnici tog preduzeća su tokom noći blokirali pojedine pruge i objekte u železničkom čvoru Beograda, a železnička stanica odblokirana je oko pola devet.

"Železnice Srbije" saopštavaju da su radnici preduzeća "Nega kola" blokirali depo za elektromotorne garniture u Zemunu i tako onemogućili da garniture "BG voza" i "Beovoza" krenu iz garaže i uključe se u saobraćaj.

Radnici "Nege kola" tokom noći su blokirali i tzv. "Južnu ploču" na železničkoj stanici Beograd, zbog čega je bio onemogućen polazak i dolazak vozova u stanicu. Međutim, stanica je odlblokirana oko 8.20.

Stručne službe srpskih železnica saobraćaj vozova u Beogradu organizuju operativnim putem, u skladu sa mogućnostima, navodi se u saopštenju.

Preduzeće "Nega kola" je državno preduzeće čiji je osnivač Vlada Srbije. Do 2005. godine "Nega kola" je bila zavisno preduzeće srpskih železnica, kada su osnivačka prava preneta na Vladu Republike Srbije.

"Železnice Srbije" imaju poslovne odnose sa "Negom kola" koja uglavnom obavlja pranje i čišćenje vagona, navodi se u saopštenju.


Uskoro opširnije...
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
BG-vozovi stali, autobusi iz Batajnice puni kao devedesetih
Blic
BG-vozovi jutros nisu ni izašli iz zemunskog depoa i u ovom trenutku nijedna garnitura nije u saobraćaju.

Kako saznajemo, prugu su blokirali radnici „Nege kola" pri „Železnicama" koji su u štajku.

GSP je jutros obavešten o ovom problemu i očekuje se pojačanje autobuskih linija.

Zbog ovoga su velike gužve u gradskim autobusima za Batajnicu, a alternativne linije BG-vozu su 7, 65, 73, 95, 704, 706, 706E, 707, 708 i 709
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
BG voz i dalje blokiran, radnici sklonjeni sa glavnih pruga

Blic

Štrajk radnika Železnica nastavljen je i danas, pa BG vozovi ni od jutros nisu krenuli. Kako saznajemo, policija je interveniasala pa su oni sklonjeni sa glavnih pruga, ali ne i sa ulaza u zemunski depo.



519613_guzve-73-foto-mateja-beljan_f.jpg

Početna stanica autobusa na liniji 73, jutros oko 7 sati

Štrajk radnika "Nege kola" juče je paralisao vozni saobraćaj, a njihov protest na šinama nastavlja se i danas.

Velika gužva stvara se na autobuskim stanicama koje predstavljaju alternativne puteve sugrađanima koji su računali na prevoz vozom.

- Ne znamo kako poslodavcima da objasnimo zbog čega kasnimo na posao, putujemo duže zbog radova u Zemunu i oslanjali smo se na voz, a sada ne možemo da uđemo u autobuse koji se čekaju i po dvadeset minuta. Nije tačno da su pojačali liniju 73 - priča B. M. (40) iz Batajnice.

U ostalim delovima grada saobraćaj je blago pojačan na prilazima gradu.

Manje su gužve na Zrenjaninskom i Smederevskom putu, Pančevačkom mostu, Savskoj i Ibarskoj magistrali i Obrenovačkom drumu na ulasku u Beogradu.

Na beogradskim ulicama jutros saobraća 1.243 vozila javnog gradskog prevoza, od kojih 130 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.019 autobusa, kažu u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top