Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vrlo je neumesno da covek koji ne poznaje Adventizam i kontekst onoga sto je pisalaEllen White - pise o tome.

Velika je neistina koju si izrekao da Adventisti veruju da Milerovo delo bilo od sotone.

Adventisti upravo veruju suprotno - da je Milera pokrenuo sam Bog da proucava prorocanstva knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje i to upravo u vreme kada odpocinje vreme poslednje - Laodikejske crkve i Ellen White govori o tome.

Dakle, ponovo iznosis neistine.

Prorocanstvo iz Danila 8 i 9 poglavlja govori o ociscenju nebeske Svetinje nad Svetinjama, a Bog je namerno zaklonio pravo znacenje ovog prorocanstva da bi iskusao one koji su bili okupljeni oko Milera i da bi se pokazalo da li su tu zato sto zele istinu po svaku cenu, ili su tu iz sebicnih pobuda.

Posle razocarenja - Bog je grupi iskrenih otkrio pravo znacenje prorocanstva i od njih stvorio crkvu poslednjeg vremena sa zadatkom da objavi pocetak Bozjeg istraznog suda koji prethodi Hristovom dolasku u slavi.

Da bi se o necemu pisalo treba biti objektivan, a ne iz neznanja i protivnickog duha bacati na druge drvlje i kamenje.

Pozdrav!

Ovo je tema o zveri a ne Miler i 1844 godina.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
I ne samo to. Previše je tu ljudskog. Ljudima se sviđa ako mogu biti protagonisti i lideri. A ono o kalkulatorima, baš me je nasmijalo.

I to ne bilo kakav lider, lider vlastite crkve. I ne samo lider crkve, nego i utemeljitelj svoje vlastite crkve. Zamisli, Ellen White je utemeljiteljica crkve ASD. JS imaju utemeljitelja svoje crkve. Mormoni imaju utemeljitelja svoje crkve, da ne idem dalje. Prema tome, sasvim je razumljivo da, na primjer, Lavić, brzi, tripo i kainos kada uskoro napusti ASD imaju aspiracije utemeljiti svoju vlastitu crkvu. Zamisli, - utemeljitelj crkve! Tada si Bog, ravan Bogu, jer sam Isus je utemeljitelj Crkve.

Ovakve aspiracije imaju oni ljudi koji najprije kupe Bibliju (poželjno je onu u kompletu s kalkulatorom), na prvoj praznoj stranici Biblije napišu svoje ime i prezime i potpišu se, pročitaju Danijela i Otkrivenje i krenu u lov na ljude za crkvu koju bi oni utemeljili. Tako ti je i nastalo pedesetak tisuća denominacija koje kažu da im je Biblija Sveto Pismo. Glavni njihov problem, a to "jadnici" ne znaju, je taj što neovlašteno koriste tuđe Sveto Pismo, nešto što njima ne pripada. Naravno, nije nikome ni na kraj pameti da im brani kupiti, čitati i tumačiti Sveto Pismo kako ih god volja, ali sam se Bog pobrinuo da ga ne razumiju. Bog je isključivo Crkvi svojoj ostavio i da Pismo napiše i da Pismo tumači. Sveto Pismo nije udžbenik iz matematike, ono je Sveto samo kada su ispunjena dva uvjeta. Kada ga sastavi Crkva, koja je stup i uporište istine, i kada njegov tekst tumači njegov suator, dakle Crkva. U rukama onih koji niječu Crkvu koja je iznjedrila Sveto Pismo, Biblija je najobičnija knjiga kao i svaka druga. Nažalost po takve ljude, kroz povijest se pokazalo da je takve Božja Providnost uvijek odvela u zablude, kao kazna za neovlašteno korištenje onoga što nisu napisali i što im naslijeđem ne pripada.

A njihove priče o tome kako Duh Sveti puše kuda hoće, pa eto zapuhnuo baš njih je smiješan i žalosan. Prema njima zapuhnuo ih isti Duh, a svima im suprotstavljena razumijevanja i tumačenja. Naslućujem kakav je to duh koji ih je zapuhnuo, i točno znam koji kanal u posljednje vrijeme taj "njihov duh zapuhnitelj" koristi. "Youtube" je kanal koji je taj njihov duh uzeo na koncesiju čitavo ovo treće tisućljeće.

Vrlo je neumesno da covek koji ne poznaje Adventizam i kontekst onoga sto je pisalaEllen White - pise o tome.

Velika je neistina koju si izrekao da Adventisti veruju da Milerovo delo bilo od sotone.

Adventisti upravo veruju suprotno - da je Milera pokrenuo sam Bog da proucava prorocanstva knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje i to upravo u vreme kada odpocinje vreme poslednje - Laodikejske crkve i Ellen White govori o tome.

Jesu li Adventisti deklarirali (citirao sam ti) da je sotona taj koji nas nuka da računamo datum Isusova dolaska na Zemlju? Jesu! Je li Miller računao datum Isusova dolaska na Zemlju? Je! Potraži sada nekoga iz prvog razreda da ti izvede zaključak iz ove dvije činjenice.


Prorocanstvo iz Danila 8 i 9 poglavlja govori o ociscenju nebeske Svetinje nad Svetinjama,

Citiraj Danijela gdje spominje i kaže, "nebeska Svetinja".

a Bog je namerno zaklonio pravo znacenje ovog prorocanstva da bi iskusao one koji su bili okupljeni oko Milera i da bi se pokazalo da li su tu zato sto zele istinu po svaku cenu, ili su tu iz sebicnih pobuda.

Bog išao varati ljude da ih iskuša. Jesi li ti svjestan koliko je ova tvoja teza o "Bogu podvaljivaču" bogohulna. A zašto ovako tumačite objasnio sam gore. Uzeli ste Sveto Pismo koje nije vaše i koje niste ovlašteni tumačiti. Još gore, Kristovu Crkvu koja je napisala, sastavila i jedina ovlaštena tumačiti Sveto Pismo nazvali ste Kurvom, i onda išli tumačiti ga, dakle obečastiti ga. Dogodilo vam se ono što vam se jedino i moglo dogoditi. Otišli ste u nepovratnu zabludu. Slikovito, vaša krađa Svetog Pisma i njegovo neovlašten tumačenje isto je kao da ste, na primjer, Rusima oteli avion s atomskom bobmbom, i onda išli prčkati po svim onim silnim tipkama na upravljačkoj ploči.

Posle razocarenja - Bog je grupi iskrenih otkrio pravo znacenje prorocanstva

Iskreni!? Jesu li to oni što su rastrubili da je Bog, osim njih jedanaest, 22.10.1844. odbacio sav pokvareni svijet? Ako im je to Bog priopćio, zašto su onda to Božje nakon sedam godina odbacili?

Ovo je tema o zveri a ne Miler i 1844 godina.

Nitko još, osim Lavića i nekolicine, ne zna tko je zvijer. Prema tome, ništa nas ne smije iznenaditi.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I to ne bilo kakav lider, lider vlastite crkve. I ne samo lider crkve, nego i utemeljitelj svoje vlastite crkve. Zamisli, Ellen White je utemeljiteljica crkve ASD..

Velika greska.

Ellen White nije osnivac Adventne crkve kao niti jedan covek - vec sam Bog koji se objavio vernoj grupi tog prvobitnog Milerovskog pokreta u kome su bili pripadnici svih verskih organizacija - cak i Katolici i podigao svoju crkvu poslednjeg vremena kao narod posletka.

Jesu li Adventisti deklarirali (citirao sam ti) da je sotona taj koji nas nuka da računamo datum Isusova dolaska na Zemlju? Jesu! Je li Miller računao datum Isusova dolaska na Zemlju? Je! Potraži sada nekoga iz prvog razreda da ti izvede zaključak iz ove dvije činjenice...

Na ovo sam vec odgovorio, da si te citate Ellen White izvadio iz konteksta i prikazao ih tako da izgleda da ona govori o Mileru.
U kontekstu njenih reci - ona govori o ljudima koji bi samoinicijativno odredjivali vreme Hristovog dolaska bez da ih je Bog ovlastio da bilo sta rade u njegovo ime.
Ona upravo o Mileru govori da je njega sam Bog pokrenuo da proucava 8 i 9 poglavlje knjige proroka Danila.

Citiraj Danijela gdje spominje i kaže, "nebeska Svetinja".
.

Kao poznavalac pisma trebao bi da poznajes tipologiju Svetinje, da je zemaljska Svetinja koja je postojala u starom zavetu bila kopija Svetinje koja postoji na nebu i u koju je Isus vojim vaznesenjem usao da obavi zavrsno delo posredovanja za coveka pred kovcegom zaveta u kome se cuvaju originalne ploce sa deset Bozjih zapovesti.

Takodje, da je ciscenje zmaljske Svetinje TIPOS ili predslika onoga sto ce Hristos uciniti, a to je - da ce ocistiti nebesku Svetinju, a to ociscenje je upravo odpocelo 1844 godine.

ZEMALJSKA SVETINJA I NJENO OCISCENJE - TIPOS ILI PREDSLIKA NEBESKE SVETINJE I NJENOG OCISCENJA:

"I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam;
Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svih stvari njegovih, tako da načinite"
( 2 Mojsijeva 25. 8 - 9 )

"A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima.
Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek.

Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,
Koji služe obličju i senu ( TIPOSU - PREDSLICI - SIMBOLU ) nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori"
( Jevrejima poslanica 8. 1 - 5 )

KOVCEG ZAVETA SA ORIGINALNIM PLOCAMA NA KOJIMA SU ISPISANE DEST ZAPOVESTI:

"I otvori se hram Božji na nebu i pokaza se kovčeg saveza njegova u hramu njegovom, i nastaše sevanja munje i glasovi i gromovi i tresenje zemlje i grad veliki" ( otkrivenje 11. 19 )

PRVA SVETINJA JE ZEMALJSKA STAROZAVETNA - DRUGA JE NEBESKA NOVOZAVETNA U KOJOJ SE VRSI OCISCENJE:

Tako i prvi zavet imaše pravdu bogomoljstva i svetinju zemaljsku.
9:2 Jer skinija beše načinjena prva, u kojoj beše svećnjak i trpeza i postavljeni hlebovi, što se zove svetinja.

9:3 A za drugim zavesom beše skinija, koja se zove svetinja nad svetinjama,
9:4 Koja imaše zlatnu kadionicu, i kovčeg zaveta okovan svuda zlatom, u kome beše zlatan sud s manom, i palica Aronova, koja se beše omladila, i ploče zaveta.
9:5 A više njega behu heruvimi slave, koji osenjavahu oltar; o čemu se ne može sad govoriti redom.
9:6 A kad ovo beše tako uređeno, ulažahu sveštenici svagda u prvu skiniju i savršivahu službu Božiju.
9:7 A u drugu ulažaše jednom u godini sam poglavar sveštenički, ne bez krvi, koju prinosi za sebe i za narodna neznanja.
9:8 Ovim pokazivaše Duh Sveti da se još nije otvorio put svetih, dokle prva skinija stoji;

9:9 Koja ostade prilika za sadašnje vreme, u koje se prinose dari i žrtve, i ne mogu da se svrše po savesti onog koji služi.
9:10 Osim u jelima i pićima, i različnom umivanju i pravdanju tela, koje je postavljeno do vremena popravljenja.
9:11 Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,

9:12 Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
9:13 Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
9:14 A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
9:15 I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
9:16 Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
9:17 Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
9:18 Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
9:19 Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
9:20 Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
9:21 A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
9:22 I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.
9:23 Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.

9:24 Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
9:25 Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
9:26 Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
9:27 I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
9:28 Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju"
( Jevrejima 9 poglavlje )

Dakle, zemaljska Svetinja kao i celokupna sluzba u njoj su TIPOS ili predslika nebeske Svetinje i sluzbe koju Hristos danas obavlja za nas, ne kao zemaljski Svestenici prinoseci krvne zrtve, vec prinoseci zasluge svoje prolivene krvi i obavljajuci ociscenje nebeske Svetinje.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Velika greska.

Ellen White nije osnivac Adventne crkve kao niti jedan covek - vec sam Bog koji se objavio vernoj grupi tog prvobitnog Milerovskog pokreta u kome su bili pripadnici svih verskih organizacija - cak i Katolici i podigao svoju crkvu poslednjeg vremena kao narod posletka.

Zašto bi Bog 18 stoljeća kasnije osnivao neku drugu crkvu. Što će Bogu dvije crkve, ili pedeset tisuća crkava!? Bog je svoju Crkvu utemeljio na Dan Pedesetnice prilikom silaska Duha Svetoga. I toj svojoj Crkvi Isus je zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati.

Ti reče kako Ellen White nije osnivač "Adventne crkve", a vidi što tvoji kažu i deklariraju:

Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)

Tko laže? Lažeš li ti da Ellen White nije osnivač crkve adventista sedmog dana, ili lažu adventisti sedmog dana kada deklariraju da je Ellen White jedna od najistaknutijih osnivača crkve adventista sedmog dana?

Na ovo sam vec odgovorio, da si te citate Ellen White izvadio iz konteksta i prikazao ih tako da izgleda da ona govori o Mileru.
U kontekstu njenih reci - ona govori o ljudima koji bi samoinicijativno odredjivali vreme Hristovog dolaska bez da ih je Bog ovlastio da bilo sta rade u njegovo ime.
Ona upravo o Mileru govori da je njega sam Bog pokrenuo da proucava 8 i 9 poglavlje knjige proroka Danila.

Pobrkao si dvije stvari. Ellen White je za Millerovo djelo (računanje datuma Isusova dolaska na Zemlju) rekla kako je to slavno ispoljavanje sile Božјe, a 70 godina kasnije adventisti (ne Ellen White) konstatiraju kako je računanje toga datuma sotonino djelo. Dakle, još jednom, tko laže? Ellen White ili ASD 1915. godine? Po Bibliji bi takvo djelo zaista bilo sotonino djelo.

Kao poznavalac pisma trebao bi da poznajes tipologiju Svetinje, da je zemaljska Svetinja koja je postojala u starom zavetu bila kopija Svetinje koja postoji na nebu i u koju je Isus vojim vaznesenjem usao da obavi zavrsno delo posredovanja za coveka pred kovcegom zaveta u kome se cuvaju originalne ploce sa deset Bozjih zapovesti.

Takodje, da je ciscenje zmaljske Svetinje TIPOS ili predslika onoga sto ce Hristos uciniti, a to je - da ce ocistiti nebesku Svetinju, a to ociscenje je upravo odpocelo 1844 godine.

Ali baš ti ne znaš što piše u Svetom Pismu. A nije ni čudo, jer vas adventiste i ne uče da čitate Sveto Pismo. Vama adventistima "ciljano" povade citate iz Biblije i onda vam pokazuju kako je Ellen White prava Božja proročica. Zar ti zaista misliš da su Otac i Sin 18 stoljeća (sve do 1844.) živjeli odvojeno u dva različita "apartmana"? Jesi li ti uopće svjestan kakvo je bogohuljenje naučavati da su se Otac i Sin podijelili, da je svaki imao svoju zasebnu "kuću". Dopire li tebi do svijesti i razuma koliki je imbecilizam i bogohulstvo takvo naučavanje. Što kaže sveti Pavao kamo je Isus otišao i gdje je sjeo nakon uskrsnuća? Znaš li ti da u nebeskoj Svetinji nema zavjesa koje dijele Oca i Sina, nema "dva Šatora" kao u zemaljskom Šatoru ili Hramu? I u Bibliji ti to piše, samo, kako vi čitate ono što vam se servira onda to ne znate. Čitaj Bibliju, pa ćeš nešto saznati, a možda ti Bog i oči otvori.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zašto bi Bog 18 stoljeća kasnije osnivao neku drugu crkvu. Što će Bogu dvije crkve, ili pedeset tisuća crkava!? Bog je svoju Crkvu utemeljio na Dan Pedesetnice prilikom silaska Duha Svetoga. I toj svojoj Crkvi Isus je zajamčio da je ni vrata paklena neće nadvladati..

Zao mi je ali ne poznajes prorocanstva.

Nije Bog 1844 godine osnovao drugu crkvu, vec poslednji segment svoje sedmostruke crkve iz otkrivenja 2 i 3 poglavlja.
Crkva su kroz istoriju bili razlicite grupe Hriscana protestantske orijentacije - koje su zbog stalnih progonstava od strane papskog Rima ziveli i delovali u "ilegali"

Posledni segment ove sedmostruke crkve je nastao iz pepela srednjevekovne reformacije i cini Bozju crkvu posldnjeg vremena.

Ti reče kako Ellen White nije osnivač "Adventne crkve", a vidi što tvoji kažu i deklariraju:

Najistaknutiji među pojedincima koji su proizašli iz mileritskog pokreta i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog dana bili su Joseph Bates i James i Ellen White. (Priručnik Teologije Adventista sedmoga dana)

Tko laže? Lažeš li ti da Ellen White nije osnivač crkve adventista sedmog dana, ili lažu adventisti sedmog dana kada deklariraju da je Ellen White jedna od najistaknutijih osnivača crkve adventista sedmog dana?.

Tacno - i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog.
To ne znaci da su oni samoinicijativni osnivaci crkve koji su u jednom trenutku odlucili da stvore organizaciju, vec je sam Bog osnivac crkve koji je dao mnostvo prorockih otkrivenja o radi i delovanju crkve, podizanju crkvenih ustanova, sto znaci da je osnivac sam Bog - dok su ljudi njegova orudja.

Pobrkao si dvije stvari. Ellen White je za Millerovo djelo (računanje datuma Isusova dolaska na Zemlju) rekla kako je to slavno ispoljavanje sile Božјe, a 70 godina kasnije adventisti (ne Ellen White) konstatiraju kako je računanje toga datuma sotonino djelo. Dakle, još jednom, tko laže? Ellen White ili ASD 1915. godine? Po Bibliji bi takvo djelo zaista bilo sotonino djelo.?.

Ne, upravo je suprotno.
Adventisticka crkva ima stav isti onakav kakav je imala i Ellen White, da je slucaj sa Milerom bio upravo "slavno ispoljavanje sile Božјe"

Ako se ti pozivas na odredjene pojedince poput Spedy-a koji su napustili Adventisticko stanoviste, onda je tu sve jasno.

Stav crkve je oduvek isti i svima poznat.

Ali baš ti ne znaš što piše u Svetom Pismu. A nije ni čudo, jer vas adventiste i ne uče da čitate Sveto Pismo. Vama adventistima "ciljano" povade citate iz Biblije i onda vam pokazuju kako je Ellen White prava Božja proročica. Zar ti zaista misliš da su Otac i Sin 18 stoljeća (sve do 1844.) živjeli odvojeno u dva različita "apartmana"? Jesi li ti uopće svjestan kakvo je bogohuljenje naučavati da su se Otac i Sin podijelili, da je svaki imao svoju zasebnu "kuću". Dopire li tebi do svijesti i razuma koliki je imbecilizam i bogohulstvo takvo naučavanje. Što kaže sveti Pavao kamo je Isus otišao i gdje je sjeo nakon uskrsnuća? Znaš li ti da u nebeskoj Svetinji nema zavjesa koje dijele Oca i Sina, nema "dva Šatora" kao u zemaljskom Šatoru ili Hramu? I u Bibliji ti to piše, samo, kako vi čitate ono što vam se servira onda to ne znate. Čitaj Bibliju, pa ćeš nešto saznati, a možda ti Bog i oči otvori.

Ovo je cisto tvoje ljudsko shvatanje jer ne poznajes pismo niti se molis Bogu da te on povede putem razumevanja.

Kao prvo - nisu Otac i Sin bili podeljeni i u razlicitim prostorijama, jer Bog je u Svetinji i njegova slava je prisutna u svim delovima Svetinje.

Isus jeste nakon odlaska na nebo seo Ocu s desne strane, ali biblija nije kontradiktorna, ona govori da je Isus prvosvestenik u nebeskoj Svetinji i da je usao iza zavese.

Dakle, ti kazes da nikakva zavesa ne postoji koja deli dvba odeljka Svetinje, a biblija upravo govori da postoji.

"Да би у двјема непоколебљивијем стварима, у којима Богу није могуће слагати, имали јаку утјеху ми који смо прибјегли да се ухватимо за над који нам је дан,
Који имамо као тврд и поуздан ленгер душе, који улази и за најдаље завјесе,

Гдје Исус уђе напријед за нас, поставши поглавар свештенички довијека по реду Мелхиседекову" ( Jevrejima 6. 18 - 20 )

Toliko o poznavanju pisma.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Zao mi je ali ne poznajes prorocanstva.

Nije Bog 1844 godine osnovao drugu crkvu, vec poslednji segment svoje sedmostruke crkve iz otkrivenja 2 i 3 poglavlja.
Crkva su kroz istoriju bili razlicite grupe Hriscana protestantske orijentacije - koje su zbog stalnih progonstava od strane papskog Rima ziveli i delovali u "ilegali"

Koji, Albigenzi? Je li njih Ellen White pronašla u šumama i od njih preuzela pravu vjeru?

Posledni segment ove sedmostruke crkve je nastao iz pepela srednjevekovne reformacije i cini Bozju crkvu posldnjeg vremena.

Čuj, iz pepela. Od koga je onda Ellen White preuzela pravu vjeru?

Tacno - i poveli u osnivanju Crkve adventista sedmog.
To ne znaci da su oni samoinicijativni osnivaci crkve koji su u jednom trenutku odlucili da stvore organizaciju, vec je sam Bog osnivac crkve koji je dao mnostvo prorockih otkrivenja o radi i delovanju crkve, podizanju crkvenih ustanova, sto znaci da je osnivac sam Bog - dok su ljudi njegova orudja.

Ni Bog nije znao kad je Yom Kipur 1844. ili je prespavao, pa ih okupio sa zakašnjenjem od mjesec dana? Kako Boga možeš praviti infantilnim?

Ne, upravo je suprotno.
Adventisticka crkva ima stav isti onakav kakav je imala i Ellen White, da je slucaj sa Milerom bio upravo "slavno ispoljavanje sile Božјe"

Evo još jednom:

Adventisti sedmog dana kažu: "Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i statističkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela. (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Evo što još kažu ASD: "Sada, ako postoji i jedna karakteristika koja se ističe iznad drugih, za ocjenu lažnog proroka, to je onda nebiblijska praksa određivanja vremena za povratak našega Gospodina." (Present Truth, 4. veljače 1915.)

A vidi što kaže Ellen White: "Adventni pokret od 1840-1844. godine bio je slavno ispoljavanje sile Božјe." (Ellen White, Velika borba)

Dalje kaže Ellen White: Božji anđeli pratili su Williama Millera u obavljanju njegove zadaće. Bio je čvrst i nepokolebljiv neustrašivo naviještajući vijest koja mu je bila povjerena. (Ellen White, Rani spisi)

Tebi su prve dvije i druge dvije izjave potpuno sukladne!?

Ako se ti pozivas na odredjene pojedince poput Spedy-a koji su napustili Adventisticko stanoviste, onda je tu sve jasno.

Ma kakvog spidija. Stavim izjave jednu pored druge i sve je jasno.

Stav crkve je oduvek isti i svima poznat.

Hoćeš reći - stav je: Onako je kako kada zatreba.

Ovo je cisto tvoje ljudsko shvatanje jer ne poznajes pismo niti se molis Bogu da te on povede putem razumevanja.

A ti se molio Bogu pa više nisi ni ljudsko stvorenje. A što si to ti?

Kao prvo - nisu Otac i Sin bili podeljeni i u razlicitim prostorijama, jer Bog je u Svetinji i njegova slava je prisutna u svim delovima Svetinje.

Zašto onda tvrdite da je Isus nekuda preseljavao 22.10.1844.?

Isus jeste nakon odlaska na nebo seo Ocu s desne strane, ali biblija nije kontradiktorna, ona govori da je Isus prvosvestenik u nebeskoj Svetinji i da je usao iza zavese.

Dakle, ti kazes da nikakva zavesa ne postoji koja deli dvba odeljka Svetinje, a biblija upravo govori da postoji.

Hajdemo vidjeti.

Heb 9,1-12: I onaj prvi je, svakako, imao bogoštovne uredbe i Svetinju, ali ovosvjetsku. Šator je uistinu bio uređen: prvi, u kojem bijaše svijećnjak, stol i prinos kruhova, a zove se Svetinja; iza druge pak zavjese bio je Šator zvan Svetinja nad svetinjama ..... Pošto je to tako uređeno, u prvi Šator stalno ulaze svećenici obavljati bogoslužje, a u drugi jednom godišnje samo veliki svećenik, i to ne bez krvi koju prinosi za sebe i za nepažnje naroda. Time Duh Sveti očituje da još nije otkriven put u Svetinju dok još postoji prvi Šator. To je slika za sadašnje vrijeme: prinose se darovi i žrtve koje ne mogu u savjesti usavršiti bogoslužnika - sve same na ićima i pićima i raznim pranjima utemeljene tjelesne uredbe, nametnute do časa ispravka. Krist se pak pojavi kao Veliki svećenik budućih dobara pa po većem i savršenijem Šatoru - nerukotvorenu, koji nije od ovoga stvorenja - i ne po krvi jaraca i junaca, nego po svojoj uđe jednom zauvijek u Svetinju i nađe vječno otkupljenje.

Dakle, zemaljska Svetinja podjeljena je na dva Šatora. Prvi - Svetinja i drugi - Svetinja nad svetinjama. Što Duh Sveti očituje? Dok još postoji prvi šator - slika sadašnjeg vremena - prinose se darovi i žrtve u zemaljskoj Svetinji. Kada onda prestaje postojati prvi šator? Časom ispravka, kaže Sveti Pavao. Kad se Krist pojavi kao Veliki svećenik i po svojoj krvi uđe jednom zauvijek u Svetinju i nađe vječno otkupljenje. A je li se to dogodilo i kada?

Heb 10,12-14: A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe, zauvijek sjede zdesna Bogu čekajući otad dok se neprijatelji ne podlože za podnožje nogama njegovim. Jednim uistinu prinosom zasvagda usavrši posvećene.

Nema, dakle, prvog i drugog Šatora u nebeskoj Svetinji. Nije Isus imao nikakvu potrebu preseljavati, niti je imao kamo preseljavati, niti je bilo kuda preseljavao 22.10.1844.

Toliko o poznavanju pisma.

Baš tako.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vredi.
Ponavljas isponova svoju pricu i ako je nasve dat odgovor.
Pored tebe i tvojih tvrdnji i najveci vernik bi odbacio bibliju jer je ti nesvesno ili pak svesno cinis kontradiktornom,tako i duh prorostva.

Sve sto sada napises svedocice protiv tebe na sudu Bozjem ako u vremenu kada Bog uskoro sam objavi istinu ne odbacis subjektivna misljena i ne prihvatis istinu.

Ipak, Bog ce ti dati drugu priliku - ja to znam.
Tada ces biti stavljen u tamu najkrajnju gde je plac i skrgut zuba gde se prekorevaju oni koji su u ovom zivotu odbacili istinu i ja verujem da ces se tada pokajati u suzama i shvatiti da tvoje izvrtanje i protivljenje istini nije imalo nikakvog smisla.

Do tada,neka ti Bog bude milostiv.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Ne vredi.
Ponavljas isponova svoju pricu i ako je nasve dat odgovor.

Ponavljat ću i dalje, evo:

Adventisti sedmog dana kažu: "Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i statističkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela. (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Ellen White kaže: Božji anđeli pratili su Williama Millera u obavljanju njegove zadaće. Bio je čvrst i nepokolebljiv neustrašivo naviještajući vijest koja mu je bila povjerena. (Ellen White, Rani spisi)

Ponavljat ću sve dotle dok mi netko ne kaže: "Majmune, kako ne vidiš da su dvije gornje tvrdnje identične, istoznačne!"

Pored tebe i tvojih tvrdnji i najveci vernik bi odbacio bibliju jer je ti nesvesno ili pak svesno cinis kontradiktornom,tako i duh prorostva.

Jel'da. Uortačio se Duh Sveti s Ellen White i radio u "fušu". Osim toga, "odbacivanje Biblije" nije nikakva opasnost za adventiste sedmog dana. Oni su već odavno Bibliju zamijenili "duhom proroštva".

Sve sto sada napises svedocice protiv tebe na sudu Bozjem ako u vremenu kada Bog uskoro sam objavi istinu ne odbacis subjektivna misljena i ne prihvatis istinu.

Evo, zgrabio Laodikeja Boga u šake i sada okolo Bogom prijeti.

Ipak, Bog ce ti dati drugu priliku - ja to znam.

Evo, Laodikeja će dopustiti Bogu da nekima da i drugu priliku.

Tada ces biti stavljen u tamu najkrajnju gde je plac i skrgut zuba gde se prekorevaju oni koji su u ovom zivotu odbacili istinu i ja verujem da ces se tada pokajati u suzama i shvatiti da tvoje izvrtanje i protivljenje istini nije imalo nikakvog smisla.

Evo, Laodikeja će Bogu odrediti koga će Bog baciti tamo gdje je plač i škrgut zuba. Istina, iz ove Laodikejine rečenice nije do kraja jasno hoće li ljude tamo gdje je plač i škrgut zuba bacati sam Laodikeja ili će Boga za to koristiti.

Primjetite kako se Laodikeja uopće nije osvrnuo na Pavlovo: "Dok još postoji prvi šator". Zašto? Pa već sam u jednom od prethodnih postova napisao kako funkcionira "adventistička teološka indoktrinacija". Adventistima najprije "eutanaziraju" svaku potrebu, a nakon toga i svaku sposobnost da sami i samostalno čitaju Sveto Pismo. Adventisti imaju već pripremljene "matrice" u koje onda ukalupljuju svakog adventistu sedmog dana. Te adventističke matrice jesu i suhoparne i neinventivne, ali nažalost djeluju. Ovisno o temi, adventisti zapikiraju nekoliko "poželjnih" citata iz Svetog Pisma, a to onda garniraju "duhom proroštva". U pravilu su biblijski citati kratki (jedna rečenica) a garniranje "duhom proroštva" tako bogato da vam sama Biblija čim je otvorite miriše na "duh proroštva".

Pogledajmo baš na ovom primjeru nebeske Svetinje kako to funkcionira.

U Poslanici Hebrejima Kristovo sjedenje zdesna Bogu (10,12.13) i Njegovo djelo posredovanja opisano je u okviru svakodnevnih službi u zemaljskom Svetištu (7,27; 10,11). On je ušao u nebesko Svetište da služi u prilog svom narodu (6,20; 9,24). Po svom je uzašašću počeo ostvarivati tipičnu funkciju svakodnevnih službi u zemaljskom Svetištu. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Pogledajte, iako sveti Pavao na desetak mjesta uporno ističe razliku navodeći: leviti svakodnevno prinose žrtve - Krist prinese jednu jedincatu žrtvu za grijehe i zauvijek sjede zdesna Bogu, adventisti naučavaju potpuno suprotno. Adventisti tvrde da je Isus na nebu nastavio činiti ono što su na zemlji činili leviti.

Drugi vid Kristova svećeništva prikazan je djelovanjem velikog svećenika u Svetinji nad svetinjama na Dan pomirenja. O ovoj dimenziji Kristove službe govori Poslanica Hebrejima; Otkrivenje pokazuje Isusa u vršenju službe u oba dijela, a Daniel stavlja početak antitipskog dana pomirenja u poseban trenutak u povijesti spasenja, na kraju 23000 dana/godina, u 1844. godinu. Ovaj vid Kristova rada je razvitak Njegove posredničke službe i nije kraj Njegove svakodnevne službe zagovaranja i posredovanja. U ovoj drugoj fazi započelo je pravno-otkupiteljsko-eshatološko djelovanje, dodano Njegovom svećeništvu.(Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Što tek na ovo reći!? Završite danas fakultet i godinu dana ste pripravnik, a već nakon četiri pet godina ne samo da možete napredovati, nego možete i direktor biti. A Isus? Isus je morao "rintati" 1800 godina da ga Njegov Otac tek 1844. unaprijedi!? Pogledajte, tvrde adventisti, 1844. je godina "razvitka Isusove posredničke službe"!? Ja bih dodao, 22.10.1844. Isusu je istekao "pripravnički staž". Nema veze što sveti Pavao uporno ponavlja kako Krist prinese jednu jedincatu žrtvu za grijehe i zauvijek sjede zdesna Bogu, ako Adventisti sedmog dana tvrde drugačije onda je onako kako tvrde adventisti.

Druga faza Kristove službe je dovršetak Njegovog djela opravdanja, suda i čišćenja svemira od grijeha, grešnika i Sotone. Bog u Kristu preuzima odgovornost za grijehe svog naroda. Svaki priznati grijeh nađen u nebeskom izvještaju pripisan je Božjem Sinu. No ovaj proces mora prestati ili problem grijeha neće nikad biti potpuno riješen. U jednom trenutku izvještaji se moraju zatvoriti. (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Pogledajte tek ovu "teološku virtuoznost" adventista. Zaključili adventisti kako Isus naprosto ne može više ovako. Kažu adventisti, "ovaj proces mora prestati ili problem grijeha neće nikad biti potpuno riješen" Ima i logike u ovoj "adventističkoj mudrosti". Na zemlji se rađa sve više i više ljudi, sve više i više ljudi griješe, a Isus i dalje sam na nebu "pere grijehe". Da mu bar Otac kupi "stroj za pranje grijeha".

Evo, ovo gore ukratko bi vam bili temelji adventističkog naukovanja o Isusovu preseljenju 22.10.1844. godine. Sada vam je jasnije kako to da su adventisti "slijepi" i kada im povećate kao što sam ja povećao: Dok još postoji prvi šator.

Pogledajmo na jednom primjeru što sve možemo naukovati koristeći ovu adventističku metodu. Adventisti su krenuli od slijedećeg, zemaljsko Svetište ima Svetinju i Svetinju nad svetinjama (ono je slika nebeskog), dakle, i nebeska mora biti baš takva, mora imati odijeljene Svetinju i Svetinju nad svetinjama. Slijedimo ovu adventističku logiku i metodu:

Post 1,27: Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.

Sada možete imati Boga kakvoga vam god duša poželi. Mršava visoka, malog i debelog, sa bradom ili svaki dan svježe obrijanog, sa bujnom dugom kosom ili riđokosog s razdijeljkom po sredini. A možete ga, zašto ne, vidjeti i kao kakvu ženu.

Prava povijesna pozadina i podrijetlo adventističkog naučavanja o Isusovu preseljenju 1844.

Nakon Miller-ova računanja datuma drugog Kristova dolaska na zemlju i njegova iščekivanja, kako se Krist nije pojavio na Zemlji , nastupilo je „veliko razočarenje“. Miller i neki drugi priznaju pogrešku i povlače se, ali starješine White, Bates, Holt, Andrews i Ellen Harmon (Ellen White), još uvijek su ostali pri tome kako rade ispravnu stvar, kao važna Božja snaga. I dalje su tvrdili da je definirani dan bio točan, ali, oni nisu mogli objasniti neuspjeh. Dvije godine kasnije (1846.) O.R.L. Crosier iznio je „teoriju o Svetištu“, koju je kasnije sam odbacio i za koju je rekao:

Citat Crosier: „1846. godine objasnio sam ideju Svetišta u jednom članku u posebnom izdanju The Day Star, Cincinnati. Cilj tog članka bio je da podrži teoriju da su vrata milosti bila zatvorena, teoriju koju sam ja i skoro svi adventisti koji su usvojili poglede William-a Miller-a, naučavali od 1844. do 1848. godine.“

Prema ovoj teoriji zemaljsko Svetište je samo slika Svetišta na nebu. Isus je kao Veliki svećenik vršio službu na nebu u prvoj prostoriji, ili Svetinji, sve od svoga uzašašća do 22. listopada 1844. godine, primajući tu grijehe koje su vjernici ispovijedali. 22. listopada 1844. on je završio svoju službu u Svetinji i prešao u Svetinju nad svetinjama, i tamo je počeo "čišćenje Svetišta". Kada je služba u Svetinji nebeskog svetišta završena (22. listopada 1844.), tada je završilo opraštanje grijeha za čitav svijet! Vrijeme kušnje za grešnike završilo je tada! Tako, nakon 22. listopada 1844. Kristova služba pomirenja u Svetinji nad svetinjama je samo za svete!

Sada pogledajmo što piše Ellen White:

"Gospodin mi je pokazao u viđenju, prije više od godinu dana, da je brat Crosier imao istinsko svjetlo o čišćenju svetišta, ..... i da je bila Njegova volja da brat Crosier treba napisati prikaz koji nam je dat u Day Star (dodatak), 7. veljače 1846. Ja se u potpunosti osjećam ovlaštena od Gospodina da preporučim taj dodatak svim svetima." (A Word to the Little Flock, 21. travanj 1847. str 11, 12)

Pazite ovo!? Bog je Jeleni "još lani" pokazao u viđenju kako je O.R.L. Crosier napisao nekakav članak u novinama!? I ne samo to, Bog je nju "ovlastio da preporuči taj članak"!? Zašto Ellen White nije prije objavila ono što joj je Bog pokazao i za što ju je ovlastio? Zato što je čitala "lanjske novine"!

Svi koji su bili u Milleritskom pokretu, 1844. godine podupirali su tvrdnju da će kraj svijeta doći 22. listopada 1844. godine. Naravno, i vrijeme kušnje s tim će završiti. U to vrijeme oni koriste prispodobu o deset djevica (Mt 25,1-13). Deset djevica iziđe u susret zaručniku. Kako je ostao dulje nego što se očekivalo, sve su zaspale. Kad je došao, samo pet ih je bilo spremno poći s njim na svadbu. Ove uđoše, i "zatvore se vrata". Kasnije je došlo i ostalih pet i kucale su na vrata, ali bilo je prekasno. Značenje je lako razumjeti. Kada Krist dođe, svi koji su spremni bit će spašeni. Ostali će biti odbačeni, bit će izgubljeni, vrijeme kušnje bit će završeno.

Svi rani adventisti, s Millerom na čelu, tumačili su ovu prispodobu upravo na ovaj način. I dobro su tumačili prispodobu. Međutim, kad je predviđeno vrijeme prošlo a Krist se nije pojavio, ostali su ošamućeni. Grupa oko James-a White-a, Joseph-a Bates-a i ostalih i dalje je inzistirala na tome kako je njihova poruka bila točna, i kako je vrijeme kušnje završeno. Oni su se još uvijek nadali da će Krist doći, i iščekivali ga svaki dan. Prestali su opominjati grešnike, prestali su moliti se za njih, i govorili su: "Vrata su zatvorena." Evo nekoliko citata:

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetinja, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku, dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme
za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. ..... Razlog da su žive grane osjećale da je njihov posao obavljen, bilo je to što je 2300 dana ispunjeno, te je došlo vrijeme da Isus zatvori vrata Svetinje i pređe u Svetinju nad svetinjama, primiti kraljevstvo i očistiti svetište. ... Isus je još uvijek milosrdan prema svojim svetima i uvijek će biti, i On je još uvijek njihov zagovornik i Veliki svećenik. Ali griješnik, kojemu je Isus ispružao ruke čitavo vrijeme, a koji je odbacio tu ponudu spasenja, ostao je bez zagovornika kad je Isus prešao iz Svetinje i zatvorio vrata 1844. god. Lažna crkva koja je odbacila istinu također je odbačena, kažnjena sljepoćom, i sada sa svojim ovcama i govedima idu tražiti Gospodina, kao da je još uvijek zagovornik griješnika. Ali, kaže prorok (Hs 5,6-7): 'Ali ga naći neće - povukao se od njih! Jahvu su iznevjerili: rodili su kopilad.' (James White, Present Truth, 1850. god.)

"Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao
1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth, 1850. god.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje.
Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Ovo je, dakle, pravo podrijetlo teorije "zatvorenih vrata". Ona seže do Millera-a, i nije tada imala nikakve veze sa svetištem, niti s onim na zemlji niti na nebu. Nakon 1844., punih sedam godina, pojam "zatvorena vrata" pojavljuje se iznova i iznova u svim člancima iz pera svih adventista u tom razdoblju - člancima Ellen White, James-a White-a, Holt-a, Arnold-a, Bates-a i drugih. To je središte njihovih argumenta. To je bilo toliko istaknuto, da su ih zvali "Door Shutters" (zatvarači vrata). Kao takvi, oni su bili žigosani od Miller-a i drugih iz adventnog pokreta. No, nakon što su teoriju zatvorenih vrata napustili, taj termin nestaje, te ga do danas ne koriste više u svojim člancima i publikacijama uopće. Ta činjenica sama dokazuje da su napustili svoju teoriju "zatvorenih vrata" koju su naučavali od početka, i koju je gospođa White tako snažno podržavala.

U kakvoj su vezi adventistička „zatvorena vrata“ i adventističko „Svetište“?

Adventisti sedmog dana odmah su prisvojili teoriju Svetišta koju je izložio O.R.L. Crosier kako bi dokazali da su vrata milosti bila zatvorena 1844. godine, teoriju koju su Ellen White i svi ostali naučavali u to vrijeme (vidjeli smo citate). Kako nije došlo do „zatvaranja vrata“ na zemlji, iz prispodobe o deset djevica, Crosier-ova teorija učinila im se kao bogomdana za krpanje i prikrivanje vlastitih zabluda i obmana. Iskoristili su je da "zatvorena vrata", iz prispodobe o deset djevica koju su propovijedali 1844. godine , zamijene sa "zatvaranjem vrata" Svetinje u nebeskom Svetištu, kada je Isus prešao u Svetinju nad svetinjama. Ovo će im trebati samo do 1849. godine, kada će izmisliti teoriju „otvorenih vrata“, koja su se otvorila samo za svete - stare Adventne vjernike. Eto, vrata su se najprije zatvarala, pa otvarala, na kraju su ostala, valjda, odškrinuta, ali to ne razumije nitko drugi osim adventista. Evo što kaže Ellen White:

"Oni nemaju daljnju spoznaju o promjeni na nebu, ili prelasku u Svetinju nad svetinjama, i oni ne mogu uživati Isusov zagovor tamo... Oni upućuju gore svoje beskorisne molitve u Svetinju koju je Isus napustio." (Rani spisi, izdanje 1907.)

Evo, ovo su činjenice o nastanku adventističke teorije i adventističkog vjerovanja o nebeskom Svetištu i Isusovu preseljenju 22.10.1844. Vidjesmo, dva momenta su odigrala najznačajniju ulogu u ovome. Prvo - trebalo je "zakrpati" posljedice gluposti i bogohulnosti računanja datuma Isusova dolaska na Zemlju, i drugo - Jelenino čitanje lanjskih novina.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kod tebe se jasno uocava bolestan nagon da konstantno nekoga napadas i da svoju negativnu ernergiju iskalis na nekome - u ovom slucaju verskim neistomisljenicima i da se sa njima obracunas.

Verujem da bi tebe sigurno u nekoj ustanovi proglasili za osobu koja je opasna po drustvo, jer toliko negativnosti u jednom coveku je stvarno previse.

Ti si mene nazvao Majmunom - ali ja se ne ljutim, jer znam da je to odraz tvoje pale gresne prirode i greha koji jos nisi pobedio u srcu.
To je zalosno, ali to je cinjenica jer te tvoje reci i ponasnje odaju.

Ja se molim da ti Bog bude milostiv i da te na kraju ipak spasi.

--------------------------------------------------------------------------

НAGON

Из Википедије, слободне енциклопедије

Нагон је у биологији, инстиктивно аутоматско понашање организма које се темељи на наслеђеним механизмима и не зависи од искуства. То је генетички програмиран импулс, који усмерава пажњу организма на одређену врсту дражи. Зато нагон представља тежњу да се дела са сврхом и понашање се усмерава ка одређеном циљу. Психоанализа је прва почела да користи овај термин, означивши њиме количину и снагу енергије којом располаже свака особа, чиме се осигурава одржавање јединке у оквиру врсте. Према Фројду, у односу на човека, нагон је гранични концепт између психичког и соматског и представља стање тензије, прилив унутрашњих порива који захтева растерећење. Суштина нагона је што он потиче из „извора” унутрашњости организма, што делује као константна сила те не може бити савладан активностима избегавања и негирања.

---------------------------------------------------------------------

Posto sam vec odgovorio vise puta na tvoje napade - sada bih samo ponovio odgovor na tvoje navode citata Ellen White:

Ponavljat ću i dalje, evo:

Adventisti sedmog dana kažu: "Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i statističkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela. (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Ellen White kaže: Božji anđeli pratili su Williama Millera u obavljanju njegove zadaće. Bio je čvrst i nepokolebljiv neustrašivo naviještajući vijest koja mu je bila povjerena. (Ellen White, Rani spisi)

Ponavljat ću sve dotle dok mi netko ne kaže: "Majmune, kako ne vidiš da su dvije gornje tvrdnje identične, istoznačne!"

Jel'da. Uortačio se Duh Sveti s Ellen White i radio u "fušu". Osim toga, "odbacivanje Biblije" nije nikakva opasnost za adventiste sedmog dana. Oni su već odavno Bibliju zamijenili "duhom proroštva"..

Dakle, ti ovde nazivajuci me majmunom kazes da su dve gore citirane izjave identicne.

Ovo je vrlo..vrlo uocljiva greska, jer sama forma ovih izjava koje si ti po pravilu izvadio iz konteksta da bi dokazao svoju subjektivnu teoriju, potvrdjuju da ove dve izjave ne govore o istoj stvari i prema tome nemaju nista zajednicko jedna sa drugom.

Prva izjava govori o ljudima koji su nakon Mileera, kada je Bog podigao svoju crkvu, konstantno u to vreme samoinicijativno pokusavali da racunanjem odrede vreme Hristovog dolaska i Ellen White se obraca ovim ljudima.
Dakle, rec je o "ODREDJIVANJU VREMENA HRISTOVOG DOLASKA"

U drugoj izjavi Ellen White govori o tome da je sam Bog pokrenuo Milera da objavi vest o ociscenju nebeske svetinje i pocetku istraznog suda.
Dakle, nije rec o odredjivanju Hristovog dolasja - vec o VREMENU OCISCENJA NEBESKE SVETINJE NAD SVETINJAMA iz Danila 8 i 9 poglavlja.
To je bila Bozja vest koja je data Mileru, a koju on u startu nije razumeo, ali je Bog kasnije objavio pravo znacenje.

Dakle, jasno se vidi razlika izmedju ove dve izjave i ti nemas razloga da ikoga vredjas nazivajuci ljude majmunima - pa cak i one koji uce pogresno.

Ko smo mi da vredjamo ljude ako vidimo da uce nesto pogresno ili sto se nama ne dopda.
Verujem da si ti spreman da se i fizicki obracunas sa svojim neistomisljenicima, jer tvoj duh i ophodjenje sa drugima to pokazuje.

Kazem, ja se ne ljutim, vec mi je zao coveka koji je pao tako nisko i jos se time hvali ne uvidjajuci svoju bedu i duhovno siromastvo koje se ispoljava u recima, delim, odnosu prema drugima, nedostatku ljubavi, ozbiljnosti..itd.. a sto je posledica nedostatka zajednice sa Isusom - sto znaci da takav covek nije ni krenuo putem posvecenja niti tu zajednicu sa Isusom ima, vec tavori u grehu i obmanjuje druge i samoga sebe nazivajuci se samo po imenu Hriscanin i ako nema sustinsku povezanost sa Hristom, sto je licemerje najgore vrste..a savete Bozje reci i drugih koji mu zele dobro ne zeli da primi sto je jos jedan veliki propust.

Takvome je potrebno da prvenstveno shvati svoju bedu i duhovno siromastvo i da se celim srcem obrati i preda Bogu ponizivsi svoju palu gresnu prirodu pod Isusove noge, kako bi mu on dao Bozansko prosvetljenje i time u njegovo bice usadio istinsku ljubav i neznost koja ce se pokazati u svakodnevnom iskustvu i kako bi i ljudi videli promenu koju je Bog ucinio u njemu i kako bi se Bog proslavio.

Zelim ti svako dobro.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Kod tebe se jasno uocava bolestan nagon da konstantno nekoga napadas i da svoju negativnu ernergiju iskalis na nekome - u ovom slucaju verskim neistomisljenicima i da se sa njima obracunas.

Već sam te davno pitao a ti nikako odgovoriti. Dakle, što je misija Adventista sedmog dana? Navedi one vijesti triju anđela pa da vidimo što vam je "poslanje".

Verujem da bi tebe sigurno u nekoj ustanovi proglasili za osobu koja je opasna po drustvo, jer toliko negativnosti u jednom coveku je stvarno previse.

A bi li me i u toj ustanovi bacili tamo gdje je plač i škrgut zubi?

Ti si mene nazvao Majmunom - ali ja se ne ljutim, jer znam da je to odraz tvoje pale gresne prirode i greha koji jos nisi pobedio u srcu.
To je zalosno, ali to je cinjenica jer te tvoje reci i ponasnje odaju.

Gdje sam ja tebe nazvao majmunom!? Znaš li čitati? Rekao sam, ponavljat ću ona dva citata, dok mene netko ne oslovi majmunom i kaže mi kako su one dvije izjave istoznačne.

Ja se molim da ti Bog bude milostiv i da te na kraju ipak spasi.

Eto, sada se moli Bogu da me netko nazove majmunom.

НAGON

Из Википедије, слободне енциклопедије

Нагон је у биологији, инстиктивно аутоматско понашање организма које се темељи на наслеђеним механизмима и не зависи од искуства. То је генетички програмиран импулс, који усмерава пажњу организма на одређену врсту дражи. Зато нагон представља тежњу да се дела са сврхом и понашање се усмерава ка одређеном циљу. Психоанализа је прва почела да користи овај термин, означивши њиме количину и снагу енергије којом располаже свака особа, чиме се осигурава одржавање јединке у оквиру врсте. Према Фројду, у односу на човека, нагон је гранични концепт између психичког и соматског и представља стање тензије, прилив унутрашњих порива који захтева растерећење. Суштина нагона је што он потиче из „извора” унутрашњости организма, што делује као константна сила те не може бити савладан активностима избегавања и негирања.

Dakle, karakteristika svakog čovjeka. Nisi ti valjda nečovjek.

Posto sam vec odgovorio vise puta na tvoje napade - sada bih samo ponovio na tvoje navode citata Ellen White:

Odgovorio si jedan put nesuvislo, i onda si još petnaest puta ponovio taj nesuvisli odgovor.

Dakle, ti ovde nazivajuci me majmunom kazes da su dve gore citirane izjave identicne.

Krivo, pozivao sam druge da mene nazovu majmunom.

Ovo je vrlo..vrlo uocljiva greska, jer sama forma ovih izjava koje si ti po pravilu izvadio iz konteksta da bi dokazao svoju subjektivnu teoriju, potvrdjuju da ove dve izjave ne govore o istoj stvari i prema tome nemaju nista zajednicko jedna sa drugom.

OK. Onda si se samo trebao odazvati mome pozivu i reći mi (meni): Majmune, vidiš da su ove dvije izjave istoznačne.

Prva izjava govori o ljudima koji su nakon Mileera, kada je Bog podigao svoju crkvu, konstantno samoinicijativno pokusavali da racunanjem odrede vreme Hristovog dolaska i Ellen White se obraca ovim ljudima.

Potpuno krivo. Prva izjava nije uopće izjava Ellen White. Razumiješ li?

U drugoj izjavi Ellen White govori o tome da je sam Bog pokrenuo Milera da objavi vest o ociscenju nebeske svetinje i pocetku istraznog suda.

Nije Miller ni jednom riječi spomenuo nebesku Svetinju. Miller je računao datum Isusova dolaska na Zemlju. Nemoj čovjeku podvaljivati, dosta mu je i njegove muke.

Dakle, jasno se vidi razlika izmedju ove dve izjave i ti nemas razloga da ikoga vredjas nazivajuci ljude majmunima - pa cak i one koji uce pogresno.

O tome ti i ja govorim. Jasno se vidi razlika. U prvoj izjavi ASD deklariraju kako je računanje datuma Isusova dolaska sotonino djelo, a u drugoj izjavi Ellen White kaže da je takvo računanje bilo slavno ispoljavanje sile Božјe i da su Božji anđeli pratili Millera.

Ko smo mi da vredjamo ljude ako vidimo da uce nesto pogresno ili sto se nama ne dopda.
Verujem da si ti spreman da se i fizicki obracunas sa svojim neistomisljenicima, jer tvoj duh i ophodjenje sa drugima to pokazuje.

Je li ti i ovo Bog objavio u viđenju?

Kazem, ja se ne ljutim, vec mi je zao coveka koji je pao tako nisko i jos se time hvali ne uvidjajuci svoju bedu.

Zelim ti svako dobro.

Sada ti je žao i želiš mi svako dobro, a u prethodnom postu si me smještao tamo gdje je plač i škrgut zubi!?

P.S. Ti ipak ništa o onome da u nebu ne postoje odvojene Svetinja i Svetinja nad svetinjama. Ne reče ništa ni o onome kako je Ellen pročitala lanjske novine, a onda dobila "antidatiranu" objavu od Boga.
 
Natrag
Top