Da li neko zna?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Ne znam vise ljudi..sta da radim...kupicu sutra da probam sa kablicem iz tv karte u zvucnu...nemam kablic kako da povezem..a tek sad vidim pre 20 min da mi nista ne treba sem ovog belog kabla poz.1 sa gornje slike oboden u tv karticu u poz.2 i dva obicna zvucnika ubodena u poziciju 6 sa gornje slike i sve to fukcionise..bez dodatnih kablova...i naravno tv kartice..I NISTA VISE ZNACI NE MOGU DA VERUJEM...a ja kupujem cinceve i kablove..i nastavke nikad vise nisam uzeo uzivotu za jedan dan...hehhe..POZZ I HVALA SVIMA..sutra nastavljam ne mogu vise...
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Kao sto rekoh za snimanje zvuka preko pci bus-a samo treba podesiti u aplikaciji, naravno ako kartica podrzava. Ako ne onda tek treba kablic. Takodje treba proveriti da nesto nije utisano u aplikaciji za zvuk.
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Evo slika sa aplikacija za audio podesavanja drugo nema nista...uslikao sam redom...Sve je to isprobanop i ovako i onako..razne kombinacije...snimano po 10-tak sekundi u nadi da ce se pojaviti ton..ali nista..druga sam zvao da proba koji zna vise od mene mnogo,i on mi je reko ovo Torgandwarf sto si i ti reko kao i Radja..ISPROBAO JE I ON OPCIJE NE VREDI..NECE..a kablic nemam nisam dobio uz tv karticu nista sem prijemnika i daljinskog...sutra ako stignem kupicu pa javljam...Pozz!!
 

Prilozi

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    24,6 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    24,3 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    23,9 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    26 KB · Pregleda: 38
Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Iz ove zadnje sliek dolje u AUDIO OUT treba nešta drugo da stoji a ne LINE IN. Jer ne može line in da stoj ii na AUDIO IN I NA AUDIO OUT: Dakle vjerovatno WAVE ili neki drugi probaj pa potvrdi na dugme OK i onda probaj 1 po 1 ali nemoj LINE IN, jer je već LINE IN gore izabran za AUDIO IN.

Ali to sve naravno posle kad nabaviš taj mali kabal kratki od TV karte OUT na zvučnu kartu u IN - plave boje na zvučnu kartu.
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Hvala svima...najzad..u pravu ste ..ko zna on zna..kao i ovaj drugar sto mi je reko..znaci ovako..iz videa ide obican kabal u poz.2..i nista vise...u poz.6 idu dva zvucnika obicna da bi se cuo ton iz tv kartice..tj.iz videa..iz pozicije 5 sa tv kartice uzeo sam kablic kao za slusalice ..ima nastavak sa obe strane isti..ubacio u poziciju 5sa tackom..u muzicku karticu(slika1)..... otiso u podesavanja i stavio ovo.stim da ova kolona dole sto je otvorena radi vise varijanti..i kad se promeni...(SLIKA 2)..I TO JE TO..HVALA JOS JEDNOM....
Dalje sad u koji format da stavim snimanje kaseta je od 3 sata.normalno ..to ce zauzeti ne znam ni ja koliko gb..kako to smanjiti i narezati na disk.tj .formatirati da zauzme sto manje prostora..ili da kupim onaj disk od 8gb pa da narezem..kad snimim u komp..pozz..
 

Prilozi

  • slika1.png
    slika1.png
    169,5 KB · Pregleda: 16
  • slika 2.png
    slika 2.png
    11,3 KB · Pregleda: 17
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Mpeg2 je najbolje, pa kasnije po zelji se moze preraditi raznim ripperima u bilo koji format. Sada podesavanje kodeka je vec "posebna nauka", ali u principu vecina konvertera ce odraditi automatski za zeljeni format. Ne znam koliko je bitan kvalitet slike koji ce se dobiti, ali malo detaljnijim izucavanjem kodeka moze se dosta toga postici, recimo da se dobije pristojan dvix format, koji gotovo da se nece razlikovati od dvd, vizuelno, ali kao sto rekoh tu treba vec dosta znanja i iskustva.
Prilicno jednostavan za upotrebu i besplatan je Any video converter, mada ima i dosta profi alata, sto se vec moze izabrati po potrebi i ukusima...

Sto se tice podesavanja, kablic bi trebalo da ide iz zelenog ulaza na tv tjuneru u plavi na tv kartici, i cini mi se da bi trebalo da onda bude podesavanje gore line in, i dole i gore(eventualno treba u podesavanjima za zvucnu tako izabrati, jer na nekim zvucnim karticama se moze dodeliti i drugi ulaz za istu funkciju)... Ovo sa stereo mix je za pci bus :)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
A što me ne poslušaš i u Nero radiš i to odmah dok traje snimanje obrađuje u na primjer DivAc ili DVD format, a ne da prvo gubiš brojem prvo dok snimiš, pa posle još više dok konvertuješ u drugi format.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Sve zavisi od jacine racunara, i od toga da li kartica ima software encoding. Ukoliko je software encoding, i racunar nije preterano jak, moze se desiti da dodje zbog trenutnog opterecenja racunara, da se dobije video u kome slika i zvuk nece biti sinhronizovani, pa je zbog toga sigurnije kasnije odraditi ripovanje u zeljeni format, nego rizikovati da se posle mora ponavljati ceo postupak. Mozda cak nije lose i uraditi iz vise puta, pa kasnije sklopiti video...
 
Natrag
Top