Strast bledi, prijateljstvo ostaje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Strast bledi, prijateljstvo ostaje

Pre nego što se zakunete na večnu ljubav, da biste bili sigurni da pravite pravi izbor, postavite sebi pitanja - možemo li da budemo prijatelji, možemo li o svemu da razgovaramo, i da li mi se sviđa partnerova porodica

01028136203211047171.jpg


Čaroban recept za dugovečan brak ne postoji, ali neki sastojci su otkriveni. Nisu to ni leptirići u stomaku, ni hemija, ni strast, već, kako su otkrili ljudi koji su decenijama u braku, prijateljstvo i komunikacija sa partnerom, ali i njegovom porodicom.


Zato, pre nego što se zakunete na večnu ljubav, da biste bili sigurni da ste "stvoreni jedno za drugo" postavite sebi sledeća tri pitanja:


1. Možemo li da budemo prijatelji?

I sami znate da je strast varljiva i da vremenom bledi, pa se na njoj svakako ne može bazirati dugovečan odnos. Kako godine prolaze, prijateljstvo je sve važnije, a pod tim se podrazumevaju zajednička interesovanja, bliskost i sposobnost saosećanja.


2. Možemo li o svemu da razgovaramo?

Ne morate da imate isto mišljenje kao vaš partner, ali je važno da imate slobodu da razgovarate o bilo čemu. To znači da nemate strah da će vas partner osuđivati ako pokrenete neku temu ili mu otkrijete svoje najintimnije želje. Parovi koji su skloni prećutkivanju, pre ili kasnije će se probuditi sa gomilom stvari koje su godinama gurali pod tepih.


3. Sviđa li mi se njegova/njena porodica?

Na žalost ili na sreću, ovo je veoma važno, što potvrđuje i narodna mudrost "Ne ženiš se osobom, nego celom porodicom". Činjenica je da vaš partner dolazi sa "paketom" u kom su njegovi roditelji, braća i sestre koje ćete viđati češće nego što možda želite. Ne morate da ih volite, ali ako ih ne podnosite, mogući su problemi jer ćete vremenom skupljati frustracije ili u još gorem slučaju, tražiti od partnera da zauzme stranu u sukobima.

(Večernje novosti)
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Strast bledi zato što dopuštaju da izbledi. Ja lično nikada ne gasim strast. "Ljubav je prolazna samo je moć vječna." Naravno da ću tražiti da zauzme stav. Ne može biti sa mamicom ili samnom, mora da izabere! Podeljenost ne prihvatam, samo ili - ili baš kao i God.
 
Natrag
Top