Premier league 2014/15

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Šmajhel smatra da je Van Gal mogao bolje da kupuje

Izvor: Sportske.net

Nekadašnji golman Mančester Junajteda, Peter Šmajhel, upitan je da li je zaista Radamel Falkao potreban Mančester Junajtedu.
peters103457020121125153628.jpg

Legendarni golman Mančester Junajteda, Peter Šmajhel, rekao je da je dobra stvar što je Falkao odabrao baš Mančester Junajted, ali pored toga misli da je novac trebalo usmeriti i na druge strane.

Mislim da su odradili odličan posao. Drago mi je da su ovi igrači došli na Old Traford, biće mi zadovoljstvo gledati ih u narednom periodu.“, rekao je on.

Lepo je imati igrača takvog kvaliteta, ali nisam mišljenja da nam na toj poziciji treba fudbaler. Imamo fantastične igrače na toj poziciji, poput Runija i Van Persija.“, istakao je on.

Ipak, lepo je čuti da je igrač svetskog kalibra izabrao Mančester Junajted.“, završio je nekadašnji golman Danske.

Da li se slažete sa njim?
logo-news.png
 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Bivši Đavo Parker o očajnom Runiju

Pol Parker, bivši defanzivac Junajteda, ne krije da je nezadovoljan igrama Vejna Runija i poziva Van Gala da ga preseli na klupu. Po njemu Van Persi i Falkao moraju biti prva opcija.
249774_600.jpg

Bivši bek Mančester Junajteda Pol Parker je baš nezadovoljan onim što Vejn Runi pruža na terenu od kad je stavio kapitensku traku oko ruke. Smatra da po dolasku Falkaa, Van Gal mora Runija da premesti na klupu.

"Vejn Runi je prosto užasan. Protiv Barnlija je trebao da predvodi tim, ali ja sam video igrača koji misli samo na sebe, koji ništa ne radi da motiviše saigrače, da podigne nivo svoje igre. Jedino što je veoma upečatljivo u njegovoj igri je da za nju prima 300.000 funti nedeljno." - izjavio je Parker koji sad radi kao komentator na televiziji.

"Kad Van Persi bude spreman, Runi mora biti poslat na klupu. Za mene, Falkao i Van Persi, uvek. Vidim da ljudi pričaju da treba da igra u rupi iza napadača. Što kad imaš Matu i Di Mariju koji su mnogo bolji od njega na toj poziciji?" - jasan je Parker.

"Van Gal je uvek pokazivao karakter, nikad se nije plašio teških odluka. Moraće to ponovo da pokaže jer neće biti mesta za Runija u novom timu." - tvrdi Parker.

Parker se samo nastavio na temu koja je od dolaska Runija prisutna u engleskim medijima. Šta će Junajted raditi sa ovakva tri napadača u timu?

Mislilo se da će Van Persi na operaciju i da je Falkao tu da ga zameni. Realno je drugačija, Van Persi tvrdi da je priča o operaciji izmišljena. Onda je potpuno nejasno kako će Van Gal uklopiti tri vrhunska špica.

Jednog je postavio za kapitena, jedan mu je kapiten u reprezentaciji bio do juče, a novo pojačanje je dovedeno da odmah pomogne.

Ko bi po vama trebao da ispadne iz tima od ove trojice?

Izvor: Sportske.net

logo-news.png
 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Murinju su višak, neko bi ubio zbog njih!

Izvor: Sportske.net

Široka ruka Romana Abramoviča i trenersko umeće Žozea Murinja omogućili su Čelsiju da tokom leta stvori tim za velika dela. U isto vreme "Plavci" su na pozajmice poslali više od 20 fudbalera od kojih bi komotno mogao da se sačini tim za napad na titulu u većem broju evropskih liga.
266164_600.jpg

Svoj prvi mandat na "Stamford Bridžu" Žoze Murinjo je okončao zbog razmimoilaženja stavova sa finansijerom kluba Romanom Abramovičem. Ruski multimilioner u međuvremenu je shvatio da je "Plavcima" za velika dela Portugalac preko potreban zbog čega je Murinjo ponovo angažovan a tom prilikom mu je data sloboda u formiranju tima.

Prva povratnička sezona u London Murinju je poslužila da polako počne sa raščišćavanjem "onoga" što mu nije potrebno u timu a tek tokom leta na izmaku uspeo je da skocka tim po svom ukusu.

O tome kakavu ekipu Čelsi trenutno ima već je dovoljno rečeno a ovoga puta želimo da se osvrnemo na fascinantnu pojavu karakterističnu za ovaj londonsku klub koja se tiče raspolaganjem sa prekobrojnim igračima.

Londonski "Plavci" na svom platnom spisku trenutno imaju 26 fudbalera koji ne mogu da računaju na mesto u timu a neki od njih su igrači vrhunske klase. Sve u svemu, od igrača na koje Žoze Murinjo ne računa komotno bi mogao da se napravi tim kadar da napadne titulu u većem broju evropskih liga a ni učešće u Ligi šampiona ne bi bilo preterivanje.

Spisak igrača koje je Čelsi ovoga leta poslao na pozajmice: Matej Delač (golman - Arle), Džamal Blekman (golman - Midlsbro), Ulises Davila (ofanzivni vezni, napadač - Tenerife), Islam Feruz (napadač - OFI Krit), Marko van Hinkel (vezni - Milan), Nataniel Čalobah (štoper, defanzivni vezni - Barnli), Fernando Tores (napadač - Milan), Valas (desni bek - Vitese), Betran Traore (ofanzivni vezni - Vitese), Džon Svift (vezni - Roterham Junajted), Oriol Romeu (defanzivni vezni - Štutgart), Žoao Rodrigez (napadač - Bastija), Lukas Piazon (napadač - Ajntraht), Stipe Perica (napadač - NAC Breda), Mario Pašalić (vezni - Elće), Kenet Omeru (štoper - Midlsbro), Viktor Mozes (napadač - Stouk), Džoš Mekehran (vezni - Vitese), Marko Marin (ofanzivni vezni - Fiorentina), Tomas Kalas (štoper - Keln), Torgan Azar (Ofanzivni vezni - Menhengladbah), Gael Kakuta (levi bek - Rajo Valjekano), Kristian Kuevas (levi bek - Universidad Čile), Rajan Bertrand (levi bek - Sautempton), Patrik Bamford (napadač - Midlsbro), Kristian Atsu (nadapač krilni - Everton).

Gledajući imena i pozicije na kojima ovi igrači nastupaju teško je sastaviti tim a ne ogrešiti se o nekog, posebno o fudbalere koji nastupaju u veznom redu ili na poziciji napadača.
postava500300300020140903144859.jpg

Ovo je naš izbor a vi sami možete da se "igrate menadžera" i od priloženog sastavite tim po volji. Sigurni smo da bi on bio dovoljno dobar da u našoj ligi ostavi "večite" za po petnaestak bodova iza sebe.
logo-news.png
 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Radamel senior: "Moj sin je želeo samo Junajted!"

Izvor: Sportske.net

Otac kolumbijskog napadača ističe da je Falkao isključivo želeo transfer u Mančester Junajted.
falkao300283020140903133835.jpg

Najveća transfer bomba letnjeg prelaznog roka je svakako Radamel Falkao, koji će narednih godinu dana provesti u Junajtedu, kao pozajmljen fudbaler Monaka.

Iznenađen je bio i sam francuski klub, koji odlazak Tigra opisuje kao 'neplaniran'.

„Da je otišao u Real Madrid, onda bi se i moglo sumnjati u unapred isplaniranom transferu, kao što su mediji u prošlosti naglašavali. Ne, ovo je bilo iznenađujuće za nas, ali nije imalo svrhe držati igrača koji je imao jaku želju da ode.“

„Razumem navijače, ali tako je to u fdubalu. Ni sam nisam srećan što je Falkao otišao.“, rekao je drugi čovek Monaka, Vadim Vasiljev.

Inače, ovih dana je aktuelan i finansijski aspekt priče. Prema nepotvrđenim navodima engleske štampe, Falkao će biti najplaćeniji igrač uz Runija, spekuliše se sa cirfama od 200 do 350 hiljada funti nedeljno.

Falkaov otac, ipak, ističe da je njegov sin samo želeo u Junajted.

„Juventus, Mančester Siti, Liverpul i u poslednjem trenutku Arsenal, svi su oni želeli da ga dovedu. Na sreću, završio je u Junajtedu, sjajan tim koji treba da povede napred. Junajted je najveći klub u engleskoj, izuzetno jak i sa finansijskog aspekta. Radamel je fudbaler koji je ostvario dosta toga u evropi, ali se i mnogo toga odrekao.“

„Zaslužuje da igra za najbolje, sada je na njemu da se koncentriše i ostvari nove pobede.“, rekao je Radamel senior.
logo-news.png
 
Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
4.258
Navijač koji je šutirao slobodnjak na londonskom derbiju dobio kompliment od sudije: Zafelširao si je kao Bekam

Mladiću pretila kazna od 5.000 funti i 10-godišnja zabrana prusustvovanja fudbalskim utakmicama

14098449953463.jpg


Duel između Totenhema i Vest Hema ovog avgusta će ostati upamćen po golou Erika Dajera u sudijskoj nadoknadi, ali i pijanom navijaču koji je uleto na teren, izveo slobodan udarac i pritom namučio golmana Adrijana da sačuva svoju mrežu.

Redari su ga sustigli i odveli sa terena, a Kristijan Eriksen je konačno izveo slobodnjak, ali lošije od 22-godišnjeg recepcioniste Džordana Dana pošto je prebacio prečku. Mladić je inače navijač Čekićara, tako da bi postigao autogol da Adrijan nije bio na nivou, a otkrio je i da je postao heroj svog društva, uprkos tome što mu je pretila kazna od 5.000 funti i 10 godina zabrane prisustvovanja fudbalskim utakmicama.
„Znam da je bila greška, ali je definitivno vredelo. Moj telefon nije prestao da zvoni i čak je Gari Linaker tvitovao o tome. Moji ortaci misle da sam legenda. Mislio sam da niko drugi neće šutirati, pa što ne bih ja. Mislim da sam pretrčao više od 70 metara, ne sećam da sam gledao igrače, oči su mi bile samo na lopti. Da sam šutirao desnom verovatno bih pao, mada nije bio loš udarac. Samo žalim što nisam šutirao spoljnim delom desnog stopala i zakucao je u donji ugao“, rekao je Dan.

Mladić je imao sreće jer je naleteo na veoma dobroćudnog i duhovitog sudiju Gareta Brenstona.
„Konzumirali ste alkohol i vaš prilaz lopti je bio van balansa, ali moram da pozajmim frazu i da kažem da ste zafelširali loptu kao Bekam. Čuo sam i da profesionalni fudbaler koji je šutirao posle vas nije bio bolji“, rekao je Brenston.

Dan je na kraju ostao samo bez 305 funti, i nije dobio zabranu prisustvovanju fudbalskim utakmicama.
 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Mata će biti u nemilosti Van Gala!?

Izvor: Sportske.net

Dolaskom Radamela Falkaa jedan od prvoklasnih svetskih fudbalera će morati da "zagreje klupu", a prema pisanjima medija u Engleskoj to će biti Huan Mata, pojačanje iz januara ove godine.
292804_640.jpg

Huan Mata je fudbaler koji će biti u nemilosti novog menadžera Mančester Junajteda, a mogao bi klub da napusti već na zimu, pišu engleski mediji.

Došao je kao veliko pojačanje pošto je bio prethodno u nemilosti Žozea Murinja, a sada će se teško izboriti za mesto startera nakon dolaska Anhela Di Marije i Radamela Falkaa.

Vejn Runi će najverovatnije morati da igra nešto povučenije za razliku od početka sezone, neće biti klasičan špic zajedno sa Van Persijem kome će društvo u napadu praviti novopridošlica iz Monaka.

Runi će, dakle, na mesto Huana Mate, a ovaj će pronaći svoju poziciju blizu Van Gala, na klupi za rezervne igrače.


Za Radamela Falkaa mora imati mesta, a žtrva je reprezentativac Španije. Neko će reći da je žrtva Vejn Runi koji ponovo mora da igra povučenije, ali za njega je barem mesto u timu zagarantovano.

Huanu Mati je ovo već sve poznato pošto je nakon sjajne sezone u Čelsiju dolaskom Žozea Murinja izgubio mesto u startnih 11 i nije preterano igrao. Upravo zbog toga je usledio i transfer u Mančester Junajted.

Sada je na vidiku još jedan transfer u januaru, usled verovatnog nezadovoljstva ovog reprezentativca Španije.

Hoće li Huan Mata ponovo pakovati kofere?
logo-news.png

 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Bolt je savetovao Balotelija da IDE u Liverpul!

Izvor: Sportske.net

Jusein Bolt, momak koji je veliki navijač Mančester Junajteda, savetovao je Marija Balotelija da se priključi četi Brendana Rodžersa.
301150_640.jpg

Najbrži čovek na svetu svih vremena i čovek koji je poznat u svetu fudbala kao veliki navijač Mančester Junajteda, Jusein Bolt, savetovao je Marija Balotelija da se priključi Liverpulu ove sezone.

Mario Baloteli je nakon burnog prelaznog roka ipak rešio da ode iz Milana i da izabere baš Liverpul.

Da li to možda Jusein Bolt smatra da je dobro za njegov Mančester Junajted to što će Baloteli igrati za Liverpul ili samo želi dobro svom drugu iz sveta sporta, to zna samo on.

Znamo da su Livepul i Mančester Junajted možda i najveći rivali u engleskom fudbalu, pa ovaj savet svakako da čudi.

"Pričali smo, a ja sam mu rekao da je Engleska najbolje mesto za njega. Rekao sam mu da mora i da napravi par grešaka kada bude igrao protiv Mančester Junajteda.", rekao je Bolt.

On se osvrnuo i na slabiji start Mančester Junajteda ove sezone rekavši da će sve doći na svoje mesto kako vreme bude odmicalo.

"Biće veoma teško sa novim sistemom koji zahteva Van Gal, ali vremenom će to sve biti mnogo bolje. Sve dok budemo imali jaku trojku pozadi.", rekao je on.
logo-news.png
 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Baloteliju bi da prikače prvu glupost u Liverpulu!

Izvor: Sportske.net

Italijanski internacionalac Mario Baloteli u prošlosti je napravio previše gluposti ali se danas neopravdano našao na udaru ostrvskih medija koji su preneli neistinitu informaciju da je isključen na prijateljskom meču sa Vulverhemptonom.
296375_640.jpg

Voleli bi skeptici i zlonamerni da se Liverpulovo dovođenje Marija Balotelija pretvori promašenu investiciju ali pojedinci ponekad preteruju u želji da naprave priču i skandal tamo gde je nema.

Tako su tokom popodneva pojedinci na "tviteru" podelili sliku sa prijateljske utakmice zatvorenog tipa koju je Liverpul igrao protiv Vulverhemtona i saopštili da je Mario Baloteli isključen zbog udaranja protivničkog igrača!

Da odmah demantujemo neupućene i navijačima Liverpula poručimo da njihov "nestašni dečak" nije tako brzo pokazao da ne ume da kontroliše svoj temperament.

Novinar koji prati Vulvse demantovao je da je Mario Baloteli isključen i da je došlo do bilo kakvog udaranja protivničkog igrača, već se radilo o običnom skok duelu.

Italijan NIJE udario Džoržda Sejvila i NIJE dobio crveni karton pa će zlonamerni morati da sačekaju na incident ako žele istinitu ekskluzivu.

Da dodamo još da je Liverpul savladao Vulverhempton rezultatom 1:0 a strelac jedinog pogotka na meču bio je Adam Lalana.
logo-news.png

 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Maler - Staridž se povredio

Izvor: Sportske.net

Engleska reprezentacija ostala je najverovatnije bez jednog od najboljih igrača pred prestojeći meč kvalifikacija protiv Švajcarske pošto se povredio Daniel Staridž, fudbaler Liverpula.
307822_640.jpg

Reprezentacija Engleske pod vođstvom Roja Hodžsona započinje svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv Švajcarske, ali bez Daniela Staridža, pošto je napadač Liverpula doživeo povredu na poslednjem treningu reprezentacije.

Staridž će danas otići na preglede gde će se utvrditi ima li bilo kakve šanse da on nastupi u tom meču, ali sva je prilika da ipak neće moći, ako je verovati medijima u Engleskoj.

U samom napadu reprezentacije će ga najverovatnije zameniti Dani Velbek, novi fudbaler Arsenala.

Meč Švajcarske i Engleske igra se u Bazelu u ponedeljak veče.

Inače, Danijel Staridž je u ovom trenutku najbolji strelac Premijer lige u 2014. godini sa 13 golova.
logo-news.png
 
Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Šćešnji: "Ospina mi nije prijatelj"

Izvor: Sportske.net

Da li su u najavi problemi u svlačionici Arsenala ili je Poljak samo bolno iskren kada kaže da mu Ospina nije prijatelj?
222957_600.jpg

Ospina je stigao u Arsenal i ozbiljna je konkurencija za mesto među stativama Šćešnjom.

Poljak je još uvek prva opcija, a tvrdnja koju je izrekao danas o Ospini kao nekom kog ne smatra za prijatelja, svakako najavljuje probleme u svlačionici Arsenala.

"Znam da su ambicije Ospine da brani, a ne da sedi na klupi i da mi tapše. On je dobar momak. U sportskom smislu on je pravi igrač za naš klub. Ali, meni je lakše iz jednog razloga. Nije mi žao što neće braniti. Ne mislim za njega "on mi je prijatelj" kao za Fabiana. Bio sam ubeđen da Lukas zaslužuje da brani, ali ne na moj račun" - iskren j Poljak.

Svakako da su njegove reči na prvi pogled opravdane, ali sa druge strane nikad nije dobro iznositi takve stvari u javnost. Već ta činjenica može da zabrine navijače Arsenala.

Ospina je stigao iz Nice ovog leta, dok je Fabijanski otišao u Svonsi.
logo-news.png
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top