US open 2014

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Nek se pripremi Kveri: Novak dozvolio Matjeu četiri gema za treće kolo US opena

Novak Đoković rutinski se plasirao u treće kolo US opena pošto je u tri seta eliminisao francuskog tenisera Pol-Anri Matjea sa 6:1, 6:3, 6:0.

503603_djokovic-4-foto-ap_f.jpg


Đoković i Matje su se do duela na US openu sastajali šest puta, a Francuz je samo jednom uspeo da slavi, i to 2006. godine u Parizu nakon dva taj-brejka 7:6(11), 7:6(4).

Najbolji teniser sveta odlučno je ušao u meč i iskoristio prvu brejk loptu, a zatim bez izgubljenog poena došao do 2:0. U trećem gemu viđena je velika borba, trajao je osam minuta i Novak je mogao do drugog brejka, ali je propustio dve prilike, pa se Matje pomerio s nule.

Đoković je imao male probleme u četvrtom gemu (15:30), ali je greškama protivnika uspeo da ode ponovo na dva gema razlike (3:1). Posle 23 minuta igre, Nole je nastavio efikasnu igru koja mu je donela još jedan brejk, ali je Matje kumovao velikom vođstvu protivnika pošto je na brejk loptu napravio duplu servis grešku (4:1). Igralo se još šest minuta što je bilo dovoljno za još dva gema uz još jedan brejk za kraj prvog seta i totalne dominacije prvog reketa sveta (6:1).

Nekako, videlo se da francuski teniser nije spreman da upotpunosti parira protivniku koji je mnogo lakše osvajao svoje gemove, a pravio pritisak na servis protivnika sve do četvrtog gema kada je stvorio dve brejk lopte, ali ne i ostvario cilj (2:2). Prevazišao je Novak krizu u petom gemu, a onda u šestom konačno oduzeo prvi udarac Francuzu koji nije uspeo da se vrati do kraja seta, tako da je Srbin bio na korak od pobede (6:3).

Uvideo je Đoković da će manjim pritiskom upotpunosti srušiti i malo koncentracije koje je imao Matje, pa je brejk pao već na startu treće deonice, a onda i potvrda za 2:0. Nije Nole stao tu, već je potvrdio još jednim brejkom siguran hod ka trijumfu, a onda vezao još dva gema za narednu rundu takmičenja.



Đoković će u trećoj rundi takmičenja igrati protiv domaćeg tenisera Sema Kverija koji je eliminisao Giljerma Garsiju-Lopeza 6:3, 6:4, 6:4.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Oscilacije je koštale trećeg kola US opena: Ana u dva seta eliminisana od Pliškove

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u treće kolo US opena pošto je iznenađujuće lako u dva seta poražena od češke teniserke Karoline Pliškove sa 7:5, 6:4.

508085_20140828reutersadam-hungernew-yorkdi006736384_f.jpg


Ana je u prvom kolu lako prešla prvu prepreku savladavši Alison Risk iz Sjedinjenih Američkih Država sa 2:0, dok je Pliškova istim rezultatom u setovima bila bolja od Ivone Meusberger. Srpkinja i Čehinja do sada nisu imale međusoban duel.

Jaki servisi Ivanovićeve poništili su izgubljeni poen na startu, tako da je predstavnica Srbije prilično lako uzela svoj gem. Čehinja je kuburila servisom, pa je Ana na 30:30 uspela da jednom iznuđenom greškom dođe do brejk lopte, ali agresivan ritern ovoga puta nije doneo prevagu, tako da je bilo 1:1.

Nakon još jedne prednosti (2:1), Anin ritern je uplašio protivnicu, pa je na 15:30 napravila duplu servis grešku, a onda totalno pasivnom igrom pustila Srpkinju da joj napravi brejk (3:1). Ivanovićeva je šokantno izgubila četiri poena u nizu i tako odmah prokockala stečenu prednost (3:2).

Sve manje je servis služio, a sve agresivnija protivnica na drugoj strani - to je bio recept da Ana izgubi, pored nemoći na prvi udarac Pliškove, izgubi još tri poena na svom servisu u nizu. Dva dobra poena poništena su novim brejkom Čehinje (3:4). Ivanovićeva je imala prednost kada poen počne, ali nije uspevala da ga započne zbog grešaka pri riternu, a sa takvom igrom je ipak došla d 30:30. Forhend dijagonala je proradila kada je bilo najpotrebnije, pa je nakon pola sata igre bilo 4:4.

Bez izgubljenog poena predstavnica Srbije je stigla na gem od seta (5:4). Dva laka poena donela su Ani sigurnost, ali nije ulila strah protivnici koja je došla do izjednačenja. Stare loše oscilacije dovele su Srpkinju na rub od izgubljenog seta pošto je Pliškova iskoristila greške i napravila ponovo brejk (5:6), a na kraju se najgore i obistinilo, jer je Čehinja povela sa 1:0 u deonicama (5:7).

Za čudo i razliku od prvog seta, nije bilo brejk lopti sve do petog gema kada je Pliškova pokazala odlučnost i došla do dve prilike za brejk, ali nijednu nije uspela da iskoristi, tako da je Ana ostala u vođstvu 3:2. Razmena brejkova desila se u sedmom i osmom gemu, iako je Ivanovićeva izgledala zaista nezainteresovano, tako da se nastavila velika borba (4:4).

Ivanovićeva je, odjednom, samo položila oružje i dozvolila protivnici da veže dva gema uz samo jedan osvojen poen, tako da je eliminisana u ranoj fazi takmičenja na US openu. Pliškova igra u trećem kolu protiv pobednice duela Delakva - Vang.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Krunićeva u trećem kolu US Opena
AK
Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo US Opena pobedom nad Amerikankom Medison Kejz 7:6, 2:6, 7:5.


4704950053f99a4ca6ab7918633760_size3.JPG

Njoj je ovo bila druga gren slem pobeda u karijeri.

Ovo je njihov prvi međusobni duel. Amerikanka je dve godine mlađa, a ove sezone ima učinak 26-18 i jednu titulu.

Tok meča.

Krunićeva je dobro otvorila meč, sigurnim servisom nije dozvoljavala rivalki da joj bar zapreti oduzimanjem seta, ali takođe nije uspevala ni ona da ugrozi rivalku (3:3).

Usledila je još žešća borba, četiri gema su trajala više od pola sata, prvo je Kejz spasila dve brejk šanse, da bi potom Krunićeva preživela gem u kojem je rivalka imala četiri set lopte (5:5).

Amerikanka je imala još jednu set loptu, na 6:5, da bi u taj-brejku Krunićeva nakon 0:2 napravila dva mini-brejka i sa 7:4 dobila prvi set posle sat vremena borbe (7:6).

Nažalost, osvajanje seta nije povećalo podiglo Krunićevu, a srušilo Kejz, jer je Amerikanka zaigrala fenomenalno u nastavku, odmah napravila brejk, potom još jedan za ogromnih 4:0.

Uspela je Aleksandra da spasi dve brejk lopte u narednom gemu te stigne do prvog poena, Kejz je usporila ritam pa je na 5:2 servirala za set. Naša teniserka je konačno tada stigla do brejk šansi, koje nije iskoritila, te je Amerikanka sa 6:2 izjednačila u setovima.

Krunićeva je stala posle izgubljneog seta, protivnica je to iskosristila i povela sa 2:0. Srpska teniserka je bila na dobrom putu da se vrati u meč, osvojila svoj servis-gem, a zatim imala i brejk loptu koju nije iskoristila. Kejz je imala dva gema prednosti, međutim Aleksandra uzvraća i preokreće na 4:3. Pri rezultatu 6:5, Krunićeva uspeva da napravi brejk i stigne do druge gren slem pobede u karijeri!
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Ana: Nadala sam se da mogu daleko
Izvor: Beta | MN
Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je razočarana eliminicijom u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD.


22089689953ff84001518b310472366_size3.jpg
Beta/AP Photo
Ona je u drugom kolu poražena od čehinje Karoline Pliškove 7:5, 6:4.

"Bilo mi je veoma teško. Stvarno sam se borila, pokušvala da nadjem ritam, ali sam napravila i previše neiznuđenih grešaka.“

"Da, bio je ovo stvarno loš dan. Ona je dobro servirala, igrala je dobro u važnim trenucima", rekla je Ivanović na konferenciji za novinare posle meča.

"Ni forhend me nije služio uopšte. Bilo je mnogo grešaka sa te strane, tako da nisam ni mogla da se oslonim na njega... Veoma je razočaravajuće za mene ispasti u ovoj fazi turnira. Nikad nije lako, posebno ne ovako rano. Nadala sam se da mogu daleko da doguram, ali moraću da vidim šta je pošlo naopako", kazala je ona.

Na konstataciju novinara da je imala dobro leto, ali i slabe rezultate na gren slem turnirima, Ivanović je rekla da će joj upravo najveći turniri biti glavni cilj naredne sezone.

"Igrala sam dosta mečeva, pobeđivala u velikim mečevima... Ali, na grend slem turnirima nisam igrala dobro. To je nešto na čemu ću morati da radim i da vidim gde mogu da napredujem, jer je to, definituvno, moj veliki cilj za narednu sezonu", navela je srpska teniserka.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.677
Sa lica mesta: Cetvrtak, 28. Avgust
Nikola Olić
Najpovoljniji aerodrom za ljubitelje tenisa koji dolaze u Nju Jork nosi ime po nekadasnjem gradonacelniku Fiorelo LaGvardia koji je takodje bio sklon tenisu i pomogao razvoju ovog velikog turnira. Sletanje na LaGvardiju moze da vam da odlicnu sansu da na brzaka prepoznate sve promene koje su se u teniskom centru desile od proslog US Opena. Naravno sansa je 50/50 da li sedite sa prave strane aviona da bi ste terene videli.

Dole na zemlji, promene se vide odmah. Posle izlaska sa voza #7 odmah je jasno ko su najveci sponzori turnira ove godine, medju njima se vidi i Noletov nov sponzor Seiko. Takodje ima i nekoliko novih ulaza za publiku, nekada je to bio veliki problem sa samo dva velika ulaza gde bi redovi pred kraj turnira bili po nekoliko stotina metara dugacki. Ipak najvaznija promena su tribine koje su dodate pored terena za zagrevanje.

U pitanju je drasticna promena pristupa. Nekad su se ovde trudili da igrace na terenima za zagrevanje sto vise sakriju te smo imali prilike da vidimo razne inventivne metode da se kroz gusto zbunje ili obojene ograde baci pogled na najbolje tenisere sveta. Ove godine ipak, igraci su ponosno prikazani jer sa juzne strane terena sada imate velike tribine sa kojih ste jutros mogli da pratite Djokovica i Federera kako se jedan pored drugog zagrevaju. Ane Ivanovic na tim terenima nazalost ove godine vise nece biti. U drugom kolu izgubila je od Karoline Pliskove sa 7-5, 6-4.

Sat vremena posle kraja tog meca, Ana je pricala o svojim utiscima sa meca:

Kako si se osecala pred pocetak meca?

Od samog pocetka nisam osetila ritam. Bilo je dosta drugacije u odnosu na prethodne dane, bilo je dosta vetrovito, imala sam problema da nadjem ritam, pravila sam puno gresaka. Imala sam dosta sansi koje nisam iskoristila, i ona je pocela da igra mnogo bolje.

Da li si bila zadovoljna svojim servisom danas?

Danas nista nije funkcionisalo u mojoj igri, u proslom mecu sam dosta dobro servirala i servis mislim da moze da mi bude jedno od oruzja.

Pomenula si drugacije razmisljanje pred Grand Slamove, da bi zelela vise da se opustis i da ne stavis toliko pritiska na sebe...

Grand Slamovi su drugaciji i specificni zato sto igramo svaki drugi dan i nekako na obicnim turnirima imas vremena da se oporavis i spremas za naredni mec, ima previse analiziranja i napetosti u vazduhu, kroz to sam i ranije prolazila i trebam drugacije da se spremim.

Sta ti je plan sada?

Ostacu u Njujorku do Japana. Imala sam super turnire u pripremnom periodu do Grand Slamova, imam jos par turnira do kraja sezone, i dalje mi je cilj da se planisam za Singapur, mislim da imam sanse, i radicu na tome. Singapur mi je veliki cilj.

Razgovor sa Anom vodili smo duboko iza kulisa Arthur Ashe stadiona, na kom je Novak Djokovic u tom momentu igrao protiv francuza Paul-Henri Mathieu. Vetar koji je malocas na konferenciji za stampu pominjala Ana Ivanovic pravi pometnje i u Noletovom mecu, jednom linijskom sudiji loptica je odlutala tacno ispred lica, daleko od linija na koje mora stalno da motri. Publika aplaudira obojici igraca koji su pokazali malo paznje linijskom sudiji, malo uzbudjenja u inace laganom i cini se bezbednom mecu za naseg tenisera.

Mada ima vetra, oblaka je malo. Svetla ima previse, ekrani ne rade najbolje, lepo vreme za fotografije ali lose za mobilne telefone i tablet kompjutere koji su uobicajena oprema publike na ovom turniru, za pracenje kako vaseg meca, tako meceva na drugim terenima. Na susednom stadionu Armstrong nasa teniserka Aleksandra Krunic uzela je prvi set u tesnom, vetrovitom taj-brejku, i drugi set pocela znatno slabijeg intenziteta, sto moze biti i razumljivo za mladu teniserku koja tek treba sve svoje uspone i padove da nauci da balansira u toku jednog meca.


Nazad na Djokovicevom mecu na ogromnom Arthur Ashe stadionu, i po ovom vetru dvorucni bekhendi ova dva igraca glasno pucaju -- kad se njihovi niski mocni bekhendi izjednace i izbalansiraju sa obe strane terena, ritmicno prebacivanje loptice u ovom akusticnom stadionu poprimi neke prijatne hipnoticne dimenzije. Ta magija ne traje dugo, Djokovic voli da menja strane i udarce i time izbaci starijeg i sporijeg protivnika iz njegove igre. Francuz nasem madjionicaru Djokovicu nije mogao da otkrije tajne uspeha, mec se zavrsava u korist Djokovica sa brzih 6:1, 6:3, 6:0. Dok cekamo njegovu konferenciju za stampu, na ekranu novinari prate mec Aleksandre Krunic
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Krunićeva: Teško do ritma sa Petrom
ĐN
Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da želi da uživa u velikom uspehu koji je napravila na US openu.

60148334553ffe0b1c846a993901189_size3.jpg

Beta/AP Photo/Frank Franklin
Krunićeva je ostvarila uspeh karijere plasmanom u treće kolo US opena, posle pobede nad favoritkinjom Medison Kiz sa 7:6, 2:6, 7:5.

Ona je izjavila da je odlično sprovela plan koji je zamislila.

Od našeg izveštača Nikole Olića.

“Trebalo je da vratim što više lopti na njenu stranu. Ima teške udarce, ima muške udarce, muški kik. Mnogo puta me je preskakao njen servis, sto i nije retkost kod mene. Bila je taktička igra, nisam mogla da se nadmšujem sa njom po snazi, moj zadatak je bio da trčim i da vraćam, i da povučem duboko kad god mogu. Servirala sam joj dosta u telo jer je sporija od mene. To je bilo to”,rekla je Krunićeva.

63620028953ffe0b35d3a3985377384_size3.jpg

Beta/AP Photo/Frank Franklin
Krunićeva će u narednom meču imati veoma težak zadatak, pošto ide na četvrtu teniserku sveta i šampionku Vimbldona Petru Kvitovu. Čehinja je u dva seta bila bolja od imenjakinje Četkovske (6:4, 6:2).

“Kvitova je levoruka, to je za nju veliki plus. Igrala sam sa njom pre dve godine na šljaci, veoma je teško dobiti ritam sa ovakvim igračicama. Tako će biti sa Kvitovom ja mislim, ima dobar ritern, a ja moram da držim dobar procenat servisa. Bitno mi je da izađem na teren i ne razmišljam da igram protiv Kvitove”, dodala je srpska teniserka.

Velike zasluge za dobar rezultat Aleksandre Krunić ima i novi trener Bane Jevremović.

“Počela sam da radim sa Banetom Jevremovićem, ovo mi je prvi turnir sa njim. Meni je najteže bilo u prvom meču jer sam igrala protiv dobre drugarice. Posle prvog kola je bilo dobro, važno je da se uživa. Mislila sam da ću danas imati šanse, ona je Amerikanka, mlada je, tek je došla do svog rankinga. Treba uživati sada u svemu”, zaključila je Krunićeva.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Jelena za 58 minuta do 4. kola
SO
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala US opena, pošto je deklasirala Johanu Larson iz Švedske sa 6:1, 6:0.

Tweet
30385752554009d0d962b3890581953_size3.jpg

Meč je trajao samo 58 minuta, Jankovićeva je odigrala fenomenalno i bez ikakvih problema plasirala se dalje.

Time je Jelena ponovila uspeh iz prošle sezone, a u četvrtfinalu nije bila još od 2008. godine, kada je u finalu izgubila od Serene Vilijams.

“Pokušala sam da budem čvrsta po teškim uslovima, veoma je vetrovito, ali kontrolisala sam poene. Volim ovaj stadion, imama divne uspomene sa njega, igrala sam ovde finale 2008. i nadam se da ću i sada dogurati daleko. Gladna sam uspeha, nadam se da će biti u redu“, rekla je Jelena na terenu posle meča.

Sledeća protivnica srpskoj teniserki biće bolja iz meča Kerber – Benčič.

Tok meča:

Jelena je izvanredno počela meč – u prva tri gema izgubila je isto toliko poena i za samo devet minuta vodila je sa 3:0. Jankovićevu je izvanredno služio bekhend, paralelom je osvojila nekoliko poena, našla se i na mreži dva-tri puta i svaki put je imala pravo rešenje – 5:0.

Šveđanka je tada samo nakratko prekinula nalet naše igračice, koja sledeći gem osvaja rutinski i dolazi do vođstva u setovima – 6:1 za samo 24 minuta igre.

Larson je na početku drugog seta zaigrala nešto agresivnije, imala je i nekoliko dobrih udaraca, ali Jelenin nivo igre nije opao – naprotiv, držala je pravu dubinu udaraca i terala rivalku na dosta trčanja, pa je povela sa 2:0.

Jelena je igrala izvanredno, a Larson nije imala nikakvo kontrarešenje i potpuno se demoralisala. Srpkinja je napravila još jedan brejk, a zatim je u narednom gemu spasla brejk loptu i povela sa 4:0. Do kraja nije bilo nikakvih problema, pa je Jankovićeva rutinski došla do trijumfa.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Karolinina mala nezgoda
SO
Danska teniserka Karolina Voznijacki našla se u neobičnoj situaciji tokom meča drugog kola US opena s Alijaksandrom Sasnovič.

Tweet
16340254465400a206b10a7581263724_size3.jpg

Karolina je pošla da udari lopticu bekhendom, ali joj se reket zaglavio u ’rep’ na kosi. Uprkos tome, Voznijacki je pokušala da odigra udarac, što je ispalo prilično smešno. Ali barem nije odustajala...

“Kada dođe do određene dužine, kosa mi se ponekad upetlja u ruku ili u reket. Pokušala sam da udarim lopticu uprkos tome, umalo nisam otkinula sebi glavu“, rekla je Dankinja.





Voznijacki je taj meč dobila i u trećoj rundi sastaće se sa Andreom Petković.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Kvitova: Krunićeva se dobro kreće
SO
Treća nositeljka Petra Kvitova izjavila je da zna šta da očekuje od naše Aleksandre Krunić, rivalke u trećem kolu US opena.


196161902054008d72ccc13213989560_size3.jpg

Beta/AP
“Mislim da sam igrala sa njom, ali davno na šljaci u Pragu na ITF turniru. Znam da može da vrati mnogo loptica, dobro se kreće. Moram da igram svoju igru, a i ne mogu da je promenim, tako da... To je ključ meča“, izjavila je Kvitova.

“Videla sam kraj njenog meča sa Kiz, bilo je veoma neizvesno. Iznenađenja se dešavaju, ali mislim da ću biti spremna“, dodala je osvajačica Vimbldona.

Na pitanje da li je iznenađena pobedom Krunićeve nad Kiz, Čehinja je odgovorila:

“Nisam iznenađena. Bila je teška situacija za Kiz – igrala je kod kuće, bila je favorit i mislim da je dala sve od sebe. Teško je praviti vinere pošto je Krunićeva sve vraćala. Dešava se“.

Pobednica duela Kvitova – Krunić u četvrtoj rundi igraće sa boljom iz duela Azarenka – Vesnina.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Eliminisana Kerber, Benčič na JJ
SO
Mlada švajcarska teniserka Belinda Benčič biće protivnica Jelene Janković u osmini finala US opena.


3666035305400d8d1a5abd489864228_size3.jpg


Beta/AP
Benčič, koja je u martu napunila 17 godina, zabeležila je najveću pobedu u karijeri, pošto je savladala šestu nositeljku Anđeliku Kerber sa 6.1, 7:5 za jedan sat i 34 minuta igre.

Švajcarkinja slovačkog porekla (skratila je prezime od Benčičova), ove sezone već je igrala u trećem kolu Vimbldona, mnogi je vide u Top 10, a u meču sa Kerber pokazala je i zašto.

Igrala je Benčič vrhunski u ključnim trenucima, preciznim udarcima naterala je inače veoma brzu Nemicu na mnogo grešaka, a pri tom se i sama sasvim solidno branila.

U prvom setu Belinda je bila superiorna, a u drugom je gubila 4:1 i delovalo je da je odlučujući set neizbežan. Međutim, Benčič se vraća u igru, a spasla je čak pet set lopti. Pri rezultatu 5:3 Kerber je imala tri vezane set lopte na svoj servis, ali je Švajcarkinja preokrenula.

Zatim je i u sledećem gemu Kerber vodila 15:40, ali je Benčič u dugim poenima bila odlučna i agresivna, pa je spasla još dve brejk i set lopte.

Propuštene prilike potpuno su obeshrabrile Kerber, polufinalistkinju iz 2011. godine, pa je Benčič u preostala dva gema izgubila samo poen i tako je došla do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Ukupno, Benčič je imala 23 vinera i 18 neiznuđenih grešaka, dok je Kerber upisala 18 direktnih poena i 22 greške.
 
Natrag
Top