Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
MARIO, POKAŽI SE: Baloteliju 2 miliona funti godišnje za lepo ponašanje!

453089550.jpg

Mario Baloteli je uspešno prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Liverpulom, a njegovim povratkom na Ostrvo "oduševljeni" su i engleski mediji koji su ga, dok je igrao za Mančester Siti, gotovo svakodnevno "razvlačili" po stupcima namenjenim žutoj štampi.

Problematični napadač je, između ostalog, "građane" napustio razočaran odnosom medija prema njemu, a kako bi se zaštitili od Balotelijevih ludorija u Liverpulu su odlučili da u ugovor unesu posebnu klauzulu.

Naime, Mario će na "Enfildu" zarađivatio 90.000 funti nedeljno, plus 40.000 za uzorno ponašanje. Na ovaj način Baloteli godišnje može da zaradu, ili izgubi, čak 2 miliona funti.

Italijan je u Mančester Sitiju i Milanu nedeljno zarađivao 160.000 funti.

Liverpul je sa Balotelijem potpisao trogodišnji ugovor, uz mogućnost da se saradnja nastavi hoš sezonu.
izvor: sportklub
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Galata neće Podolskog, javio se Juve!?
  • 23. avgust 2014.

  • 10:54

  • Izvor: Sportske.net
Osvajač Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Nemačke, Lukaš Podolski, sada se nalazi na meti italijanskog giganta, Juventusa, preneli su italijanski mediji.

logo-news.png



566667_600.jpeg

Fudbaler Arsenala za koga se sumnja da će imati mesta u startnoj postavi kod trenera Arsena Vengera, Lukaš Podolski, ovog leta mogao bi da promeni sredinu.

Za njega je bilo zainteresovano nekoliko klubova, a juče je Ćezare Prandeli, novi trener Galatasaraja, istakao da više nije zainteresovan za njega i da bi njegov dolazak ipak predstavljao luksuz.

Tokom prošle sezone osvajač titule šampiona sveta je imao problema da se nametne Arsenu Vengeru, nije igrao na potrebnom nivou, a imao je i problema sa povredama. Sada, kada je u Arsenalu situacija sa povredama čista, Podolski će imati još više konkurencije za mesto u timu.

Prema saznanjima Skaj Sporta, Juventus će poslati svoju delegaciju kako bi pregovarali o eventualnom transferu Podolskog u Staru Damu.

Ipak, mogli bi da se suoče sa konkurencijom u vidu Volfsburga, člana Bundeslige.

Podolskom se ne ostaje na Emiratima, a hoće li otići u Torino, ili možda kod svog bivšeg klupskog druga Niklasa Bendtnera, videćemo u narednim danima, pošto je do kraja prelaznog roka ostalo 10-ak dana.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Kedira otišao na čas do Nemačke, ima "neka posla"
  • 23. avgust 2014.

  • 12:39

  • Izvor: Sportske.net
Sami Kedira se svakako nalazi na izlaznim vratima Real Madrida, a čini se da je pitanje trenutka kada će otići.

logo-news.png



LEPAKBSO-600.jpg

Iako je bio među osamnaest igrača za meč protiv Atletika u revanšu Super kupa Španije, Sami Kedira nije ulazio u igru na sinoćnjem meču.

Ono što je sigurno, za njega će veoma teško biti mesta u timu ove sezone, a i sam je istakao da želi da ode iz madridskog giganta. Na njegovoj poziciji igraju Ćabi Alonso, Modrić i Kros, on je u ovoj situaciji tek četvrti izbor. Da ne zaboravimo i Iljaramendija, koji nije džabe doveden u Real.

Da mu baš i nije do treninga, Kedira je pokazao i time što je otišao u Nemačku na jedan dan nakon meča sa Atletikom, a razlog je zaista interesantan.

Naime, on je otišao u Nemačku kako bi gledao meč između Ercebirgea i Razen Lajpciga. Za ovaj drugi klub mu igra rođeni brat Rani, takođe vezni fudbaler.

Kedira će propustiti današnje treninge Reala.

Da podsetimo da je on odbio da potpiše novi ugovor sa Realom početkom leta, tako da je samo pitanje vremena kada će napustiti klub.

Arsenal je, čini nam se, najbliži njegovom potpisu, videćemo šta će se dešavati u narednim danima.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Šaćiri razočaran, želi da ode?
  • 23. avgust 2014.

  • 13:58

  • Izvor: Sportske.net
Đerdan Šaćiri je nakon jučerašnje utakmice bio veoma razočaran što se nije našao u startnoj postavi trenera Pepa Gvardiole...

logo-news.png



228784_600.jpg

Bundesliga je počela, Bajern je teškom mukom savladao ekipu Volfsburga, imali su gosti kolosalnu šansu za izjednačenje, videli smo i možda već sada promašaj godine... Bilo je zadovoljnih i nezadovoljnih, a među drugom grupom našao se i fudbaler Bajerna, Đerdan Šaćiri.

On je ušao u drugom poluvremenu u igru zamenivši Marija Gecea, igrao se 62. minut. Ipak, bio je nezadovoljan što nije počeo meč.

Šaćiri je počinjao poslednje mečeve Bajerna, u Super kupu protiv Dortmunda, kao i u meču kupa protiv Munstera. Sada se ponovo vratio na klupu, što je on shvatio kao nešto frustrirajuće.

Trener je odlučio što je do njega, morao sam da prihvatim. Moraću da se izborim sa tim.


Valjda je normalno da ste razočarani što niste u startnoj postavi.“, rekao je Šaćiri.

Ovaj 22-ogodišnji švajcarski internacionalac je bio na meti Juventusa i Liverpula, ali do transfera još uvek nije došlo. Za sada važi da će on ostati u Minhenu, pošto ima ugovor do 2016. godine.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Rajola pogurao dogovor, Benatija na korak od Bajerna!
  • 23. avgust 2014.

  • 18:58

  • Izvor: Sportske.net
Bavarci pristali da plate 30 miliona evra za Marokanca, Mino Rajola kao posrednik!

logo-news.png



benatija235846020140529100105.jpg

Kako piše "Gazeta delo Sport" samo sati dele Mehdija Benatiju od transfera u Bajern. Bavarci će platiti Rimljanima 30 miliona evra bez bonusa, pa će se Marokanac preseliti u Minhen.

Kako to obično biva, umešao se Mino Rajola koji nije menadžer Benatije ali ga je zastupao kako bi ubrzao dogovor. Poznatom agentu koji vodi brigu o Ibri i Baloteliju je pošlo za rukom da isposluje dogovor.

Benatija neće sa Romom putovati u Atinu, mogao bi u ponedeljak da odradi lekarske preglede i da potpiše za Bajern.

Zamena za Marokanca koga je Roma kupila za 13 miliona evra od Udinezea mogao bi da bude Nastasić ili eventualno Crnogorac Baša iz Lila koga je Rudi Garsija trenirao u ovom francuskom prvoligašu.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Englezi sigurni, Di Marija je Junajtedov?
  • 23. avgust 2014.

  • 20:30

  • Izvor: Sportske.net
Saga oko prelaska Di Marije u Mančester Junajted se izgleda završava. Pouzdani izvori tvrde da je dogovor sa engleskim timom veoma blizu.

logo-news.png



258511_600.jpg

Anhel postaje "Đavo"! Pouzdani izvori poput Skaj Sporta danas su preneli informaciju da je ostalo samo precizirati neke detalje, i Anhel Di Marija će postati fudbaler Real Madrida.

Argentinac koji je sjajno igrao na Svetskom prvenstvu, bio je blizu transfera u PSŽ. Ipak, to se po svemu sudeći neće ostvariti zbog pravila o finansijskom fer pleju, pa je Junajted iskoristio priliku i doveo sjajno krilo.

Navodno, Kristijano Ronaldo je rekao Di Mariji da izabere Junajted ako je siguran da želi da napusti redove Reala, a ako je verovati pomenutim engleskim izvorima, transfer će se kompletirati naredne nedelje.

Mančester Junajted će platiti Argentinca oko 50 miliona funti, što je pozamašna suma, ali bi sa njim trebalo da dobiju ono što im je nedostajalo - prodornost po krilu i sjajnog partnera i asistenta Van Persiju i Runiju.

Dok se transfer ne ozvaniči ništa nije sigurno, ali je Anhel sada jako blizu Van Galovog tima.

Ako se ovo predviđanje ostvari, šta mislite, kako će se Argentinac snaći u Mančester Junajtedu?
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Još jedan fudbaler Reala na putu je za Englesku?
  • 23. avgust 2014.

  • 21:33

  • Izvor: Sportske.net
Posle Di Marije, koji po svemu sudeći ide u Junajted, još jedna transfer saga je pred razrešenjem. Radi se o Samiju Kediri, koji bi mogao sledeće nedelje konačno da obuče dres Arsenala.

logo-news.png



99114_600.jpeg

Kedira i Di Marija jasno su rekli da žele transfer. Real Madrid retko drži nezadovoljne igrače u timu, tako da se očekuje da to ni sada neće biti slučaj.

Di Marija je navodno na putu za Mančester, a Sami Kedira bi uskoro mogao da krene za - London!

Arsenal je još na početku prelaznog roka bio blizu potpisivanja Nemca, Real je bio voljan da ga proda, ali je problem napravilo previsoka plata koju je tražio Kedira.

Venger je odustao, nekoliko nedelja nije bilo vesti o ovom transferu, Kedira se povezivao čak i sa Čelsijem, ali izgleda da je sada, posle povrede Artete, ali i partija Arsenala na početku prvenstva, Venger zaključio da mu ipak treba pojačanje na poziciji zadnjeg veznog.

Priča se da će transfer koštati Engleze svega 12 miliona funti, a videćemo da li će im i Kedira dati popust.

Ovaj transfer, prema izveštajima iz Engleske, nije blizu realizacije kao Di Marijin u Junajted, ali se ipak očekuje da narednih dana Kedira obuče dres Arsenala.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Di Marija je tek početak, još dva igrača stižu?
  • 23. avgust 2014.

  • 22:29

  • Izvor: Sportske.net
Van Gal je izgleda prelomio, nema više vremena za gubljenje, i u Junajted će naredne nedelje uz Di Mariju stići još dva igrača?

logo-news.png



117639_600.jpeg

Engleski mediji večeras javljaju nove vesti o dešavanjima u Junajtedu u talasima. Prvo je stigla dosta pouzdana informacija o transferu Di Marije iz Reala u Junajted za 50 miliona funti, a zatim je počela priča o još dva pojačanja, koja uskoro stižu.

Prvi bi trebalo da bude Dejli Blajnd, o kojem se priča već neko vreme, a spekuliše se da je misteriozni vezni igrač u evropskoj publici malo poznati Lukaš Silva, fudbaler Kruzeira.

Silva ima 21 godinu, igra na poziciji centralnog veznog, pravi plejmejker je u pitanju, voli da ima loptu u nogama, ali nije "gadljiv" ni na defanzivne zadatke, za razliku od većine Brazilaca koji igraju na toj poziciji, a pogotovo u tim godinama.

Van Gal smatra da bi mladi Silva mogao da bude rešenje za probleme Junajteda u veznom redu, čovek koji će moći da donese potrebnu ravnotežu i potez lopte, i od kojeg će počinjati napadi Junajteda.

Pregovori sa oba fudbalera su navodno otpočeli, a sledeće nedelje bi trebalo da saznamo nešto više o ovim potencijalnim transferima.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Velbek ugovorio sve sa Totenhemom?
  • 24. avgust 2014.

  • 10:45

  • Izvor: Sportske.net
Napadač Mančester Junajteda će najverovatnije promeniti sredinu pred sam kraj prelaznog roka, a kao sledeći tim gde će graditi karijeru spominje se Totenhem.

logo-news.png



162545_600.jpeg

Dani Velbek ima još dve godine ugovora sa Mančester Junajtedom, ali se ne nalazi u planovima Luja Van Gala za ovu sezonu koja je upravo počela. Pominje se transfer već nekoliko dana, a kako pojedini engleski mediji javljaju, on je blizu prelaska u Totenhem.

Transfer će sigurno ubrzati eventualni dolazak Anhela Di Marije. Njegovim dolaskom tek ne bi bilo mesta među 11 fudbalera Mančester Junajteda na terenu.

Engleski novinari su ubeđeni da će on do kraja sledeće nedelje preći u londonski klub, a kao dokaz pominju da je on ispričao svojim drugovima kako je dogovorio sve detalje sa Totenhemom.

Totenhem, sa druge strane, ima želju da dovede napadača, Loik Remi iz Kvins Parka je potencijalno rešenje, ali samo ukoliko se transfer Danija Velbeka ne ostvari. Roberto Soldado želi da ide, nije se najbolje snašao nakon jedne sezone, a javio se i Milan kao zainteresovan za njega.

Maurisio Poketino želi Velbeka kao centralnog napadača u svojoj formaciji i on će mu biti prioritet do kraja ovog prelaznog roka.

Danijel Levi je spreman da za njega ponudi 15 miliona funti (skoro 20 miliona evra).

Inače, Junajted danas gostuje Sanderlendu od 17 časova.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Venger odredio cenu za Podolskog
  • 24. avgust 2014.

  • 11:02

  • Izvor: Sportske.net
Nemački fudbaler će gotovo izvesno napustiti redove Arsenala do kraja prelaznog roka, tvrde engleski mediji.

logo-news.png



128209_600.jpeg

Galatasaraj je odustao od Lukaša Podolskog koga sebi ne mogu da priušte, a danas iz Engleske stižu informacije o cifri za koju je Venger spreman da pusti Nemca iz kluba.

Naime, Podolski je jedan od najplaćenijih fudbalera u redovima Tobdžija i Venger želi da ratereti roster.

Nemac je i minule sezone igrao epizodnu ulogu u ekipi Arsena Vengera, već neko vreme se spekuliše sa njegovim odlaskom.

Zainteresovani klubovi, koji su spremni da izađu u susret vidokim zahtevima samog igrača, moraće klubu iz LOndona da isplate sumu od 9.5 miliona funti, tvrde engleski mediji.

Pozivajući se na pisanja Bilda, engleski izvori javljaju da je za Podolskog stiglo itneresovanje iz Sjedinjenih Američkih Država, sa Njujork Red Bulsima i Njujork Sitijem kao glavnim konkurentima.

Podsetimo, Njujork Siti je filijala Mančester Sitija preko koje je u ovaj engleski klub tokom leta stigao Frenk Lampard.
 
Natrag
Top