Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Barsina provokacija, ponuda za Di Mariju!
  • 22. avgust 2014.

  • 11:27

  • Izvor: Sportske.net
"El Klasiko" rivali ne propuštaju priliku da nerviraju jedni druge. Barselona poslala ponudu za Argentinca! Pretpostavljate kakav je bio odgovor Reala...

logo-news.png



di-marija279094020140726112417.jpg

Real muku muči sa Di Marijom, "El Fideo" je odbio ponudu da produži ugovor, ne odustaje od ideje da napusti klub.

Ali, ponude iz Engleske nema, Van Gal se okrenuo drugim metama, dok su Pari Sen Žermenu vezane ruke zbog finansijskog fer pleja.

A onda, bomba.

Kako tvrdi katalonski "Sport" Barselona je poslala ponudu od 60 miliona evra za Di Mariju. Jasno da je u pitanju provokacija i da im Argentinac nije ni potreban, ali nisu propustili šansu da nerviraju Real!

"Sport" dodaje da je ponuda odbijena bez komentara i da Florentino Perez nije želeo ni da zvanično odgovori na zahtev Barselone da se otvore pregovori i da Real kaže svoju cenu.

Naime, sigurno da ne postoji novac za koji bi Real prodao igrača Barseloni, ni obrnuto. Kada je odlazio Figo u pitanju je bio otkup klauzule, kada se u suprotnom pravcu preselio Luis Enrike, sadašnji trener Barselone, istekao mu je ugovor sa Realom.

Hipotetički, da je Barselona spremna da plati i mnogo više za Di Mariju, Perez ne bi popustio, za njega je to pitanje časti i prestiža. Takođe, navijači bi osudili svaki pokušaj pregovora između dva kluba. Na duže staze oni se pitaju, bilo zbog marketinga, bilo zbog glasova na izborima za predsednika.

I tako i treba da bude.

Kako rekosmo, Barsa je samo želela da se naruga Merengesima, ali ne sumnjajte da će Real uzvratiti prvom prilikom. Uostalom, oni su se prošle sezone raspitivali o mogućnosti da dovedu Ćavija, a navodno su nudili ugovor i Valdezu koji je otišao sa "Kamp Nou".
 
Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
4.258
Ko će zamijeniti Balotellija u Milanu?

447550_heroa.jpg



Italijanski mediji pišu da je Falcao, engleski govore da je meta rossonera Chicharito

I dok se čeka rasplet pregovora Balotellijeva menadžera Mina Raiole s predstavnicima Liverpoola, mediji i navijači nagađaju ko će u Milanu zamijeniti najboljeg napadača.

Tako Corriere dello Sport navodi da Milan kreće u "misiju Falcao", uz podatak da će Balotellija prodati za 20 miliona evra.

Engleski mediji, pak, nagađaju kako je Milanova meta Javier Hernandez Chicharito.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Barsa troši bogatstvo do kraja roka, dolazi Koke!?
  • 22. avgust 2014.

  • 12:15

  • Izvor: Sportske.net
Jedan od najboljih fudbalera Atletika iz Madrida u prethodnoj sezoni mogao bi da napusti klub, pošto je za njega već duže vreme zainteresovana Barselona koja će od januara 2015. imati zabranu dovođenja fudbalera.

logo-news.png



253559_600.jpg

Do kraja prelaznog roka ostalo je 10-ak dana, a uprava Barselone suočava se sa velikim problemima. Imajući u vidu da im je zabranjeno da od januara 2015. godine do januara 2016. godine dovode fudbalere, onda će morati da do kraja ovog prelaznog roka obezbede igrački kadar za ovu i sledeću sezonu.

Fudbaler koji predstavlja veliku želju katalonskog kluba u poslednja dva prelazna roka jeste Koke, igrač koji nastupa za Atletiko Madrid i koji je bio jedno od otkrovenja prošle sezone kada je Atletiko osvojio titulu u Španiji.

Sada je Barselona prinuđena da ide na sve ili ništa kada je ovaj fudbaler u pitanju, i sigurno je da neće štedeti novac za sjajnog fudbalera sredine terena.

Prema pisanju španskog Sporta, Dijego Simeone je spreman da ga proda, ali da ga odmah ove sezone dovede kao pozajmljenog igrača.

Pored Kokea, Barselona je veoma zainteresovana da dovede i Marka Rojsa i Huana Kvadrada, ali su njih dvojica dosta nerealnije mete Luisa Enrikea. Pored njih, kao gotova stvar se pominje desni bek Sao Paola, Daglas, dok će Dani Alveš najverovatnije napustiti klub.
 
Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
4.258
Evo zašto Liverpool kupuje Balotellija

442795_heroa.jpg


Postigao je najviše golova izvan šesnaesterca i iz slobodnih udaraca u Serie A, te dobio više žutih kartona od bilo kojeg drugog napadača

Možda Mario Balotelli zaista neće nadmašiti prošlogodišnji briljantan učinak Luisa Suareza od 31 prvenstvenog pogotka. Ali da je klasičan napadač niko ne može osporiti. I pedigre s kojim dolazi iz Italije nije puno manje impresivan.

Balotelli od kako je stigao u Milan u februaru 2013. postigao 26 pogodaka u Serie A, te sedam izvan šesnaesterca, što je najviše u italijanskoj ligi.

Uputio je 169 udaraca prema golu, što je barem 27 više od bilo kojeg drugog igrača u Serie A u tom razdoblju. A rekord je i njegovih pet golova iz slobodnih udaraca.

I po broju žutih kartona drži rekord - ni jedan napadač nije ih zaradio 16 poput njega. Dok je Milan s njim pobijedio u 51,2% utakmica, a bez njega u svega 36,4%. Kad je bio u sastavu, Milan je postizao 1,7 golova po utakmici, a kad nije 1,3 gola.

Zanimljivo, u tri utakmice za Manchester City nikad nije pobijedio Liverpool, niti je postigao gol.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Baloteli na pregledima u Liverpulu, ne igra protiv Sitija!
  • 22. avgust 2014.

  • 15:16

  • Izvor: Sportske.net
Mario Baloteli se trenutno nalazi u Liverpulu gde će uskoro krenuti i na medicinske preglede. Prema nekim informacijama, on, ipak, neće biti u sastavu za meč protiv svog bivšeg kluba.

logo-news.png



790178_600.jpeg

Mario Baloteli je, sada je već svima jasno, pred potpisivanjem ugovora sa Liverpulom, a od toga ga deli još samo medicinski pregled. Transfer bi trebalo da iznosi oko 20 miliona evra, odnosno 16 miliona funti.

Kako bi potvrdio da je stvar pri kraju, menadžer Marija Balotelija je na svom instagram profilu ''okačio'' fotografiju novog dresa u kome će nastupati njegov pulen, a i italijanski mediji su na svojim naslovnim stranama pozdravili Marija Balotelija i njegov odlazak na ostrvo.

gazaug22_0292170020140822151216.png


Gazeta Delo Sport piše da Mario Baloteli neće imati pravo nastupa za Liverpul u derbi meču drugog kola Premijer lige koji Liverpul igra protiv Mančester Sitija u ponedeljak, a ovu informaciju preneli su i svi britanski mediji.

Prema nekim informacijama Baloteli će primati 90 hiljada funti nedeljno, a potpisaće ugovor na pet godina.

Ovaj kontroverzni napadač je morao da se obaveže u tom istom ugovoru da neće kršiti pravila ponašanja koja su propisana od strane Brendana Rodžersa.

Trenutno je mnogo sumnje da će Mario Baloteli uspeti da se smiri, ali Brendan Rodžers je već imao ''nestašnog'' igrača u vidu Luisa Suareza od koga je napravio najboljeg napadača Premijer lige i čoveka koji je osvojio ''Zlatnu kopačku'' Evrope. Svakako da je za to zaslužan i specijalizovani psiholog koji je član stručnog štaba Liverpula, i sigurno je da može da pomogne i Mariju Baloteliju da iskaže sav svoj potencijal na terenu ne razmišljajući o drugim stvarima.

Među kritičarima Brendana Rodžersa koji ne odobravaju ovaj transfer nije se našao Manuel Pelegrini, koji je istakao da će Super Mario biti pravo pojačanje i ono što je bilo potrebno Liverpulu da uđe u šampionsku trku.

Kakvu mu sudbinu predviđate?
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Blan priznao - Rabio verovatno odlazi
  • 22. avgust 2014.

  • 16:20

  • Izvor: Sportske.net
Mladi Adrijen Rabio, koji je prošao kroz školu PSŽ-a, mogao bi da napusti taj klub ovog leta, priznao je Loran Blan.

logo-news.png



371887_600.jpeg

Rabio ima samo 19 godina, igra na poziciji veznog igrača, i prethodnih godina nije propuštao da pokaže svoj raskošni talenat kada god bi dobio priliku.

Ipak, mladi francuski reprezentativac je nezadovoljan svojim statusom u klubu, PSŽ zbog imperativa rezultata, ali i velikog broja fantastičnih igrača u veznom redu, ne može mu dati veću priliku.

Zbog toga je Rabio odbio novi ugovor koji mu je ponudio PSŽ, pa trener kluba Loran Blan priznaje da bi zbog toga mladi Francuz mogao da promeni sredinu.

"Jako cenim tog momka. On je veliki talenat i ima priliku da ostane i razvija se kao igrač kod nas.

Ipak, on ne misli tako, odbio je jako dobru ponudu od kluba za produžetak ugovora.

Očigledno više sebe ne vidi ovde, takva je situacija. Zbog toga nije nemoguće da nas napusti već ovog leta
", istakao je Blan.

Za Rabioa je najzainteresovaniji Arsenal, ali veruje se da bi i Roma i Milan mogli da pošalju ponude za ovog igrača.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
I Anderson ide u Sporting?
  • 22. avgust 2014.

  • 16:49

  • Izvor: Sportske.net
Sporting iz Lisabona je izgleda odlučio da maksimalno iskoristi činjenicu što je prodao Markosa Roha Junajtedu, pa će, za neznatnu nadoknadu, dovesti još jednog njihovog fudbalera, Brazilca Andersona.

logo-news.png



anderson-velika142941020140113102421.jpg

Anderson je došao za neverovatnih 25 miliona funti iz Porta 2007. godine, i tada se to činilo kao sjajan potez.

Ipak, Brazilac nikako nije mogao da se prilagodi igri u Engleskoj, kao ni poziciji koju je zauzimao u Junajtedu. Naime, Anderson je u Junajted došao kao izrazito ofanzivni vezni igrač, koji nema mnogo defanzivnih zadataka, a Ser Aleks Ferguson je smatrao da on može biti "držeći" centralni vezni igrač, koji će svojom tehnikom znati da zadrži loptu kada je to potrebno, podeli pravi pas ili bude opasnost iz drugog plana.

U realnosti, Anderson nije mogao nikako da dođe do potrebnog nivoa fizičke spreme da bi izašao u susret zahtevima koji su pred njega stavljani, minutaža i vrednost su mu polako opadale, a Junajted je pokušavao da ga se otarasi.

Prošle sezone je bio u Fiorentini na pozajmici sa pravom otkupa, ipak, odigrao je samo sedam mečeva bez značajnijeg učinka, i nije bilo ni govora da će Italijani pokušati da ga otkupe.

Ipak, sada se javio Sporting, koji se dobro seća partija Brazilca u dresu Porta, kada je još uvek bio tinejdžer, ali mu to nije smetalo da bude jedan od najboljih fudbalera u Portugalu.

Priča se o svoti od "svega" 5,5 miliona funti, gledajući kako Anderson igra u prethodne tri godine, to je možda i previsoka cifra, ali ako se setimo koliko je plaćen (25 miliona), jasno je da Sporting potencijalno dobija vrednog igrača.

Posle svega, Anderson ima samo 26 godina, i možda i uspe da oživi svoju karijeru tamo gde je dosegao zvezdane visine, u Portugalu.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Van Gal napravio spisak igrača dostupnih za pozajmicu
  • 22. avgust 2014.

  • 19:09

  • Izvor: Sportske.net
Menadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal napravio je spisak igrača kojima će biti dozvoljeno da odu na pozajmicu ove sezone. To ne mora nužno značiti da u Junajtedu za njih neće biti mesta, već Holanđanin želi da im pruži priliku za veću minutažu i napredak u nekom drugom klubu u ovom trenutku.

logo-news.png



244196_600.jpg

Radi se Vilfredu Zahi, Tomu Kleverliju, i pomalo iznenađujuće, Deniju Velbeku. Van Gal je procenio da ova trojica neće moći da dobiju minutažu koliku bi želeli ove sezone, pa im želi pružiti priliku za igru i razvoj u nekom drugom, najverovatnije premijerligaškom klubu.

Za ove igrače već su pokazali interesovanje neki engleski klubovi, ali bi svi ipak želeli da ih otkupe od Junajteda, a ne samo da ih uzmu na pozajmicu, pa je neizvesno da li će se u situaciji kada je igrač dostupan samo za pozajmicu odlučiti da krenu po njega.

Kleverli je interesantan Vest Hemu, i očekuje se da Alardajs pošalje ponudu za njega. Velbek je bio na meti Hala i Sanderlenda, dok je Zahu pratio na prvom mestu Njukasl, ali i njegov bivši klub Kristal Palas voleo bi da ga vrati u svoje redove.

I sa Kleverlijem i sa Zahom se prethodnih dana povezivao i KPR.

Do kraja prelaznog roka bi trebalo da se reše statusi ova tri igrača, pa ostaje da vidimo da li će otići, bar na kratko, iz Junajteda, i gde će na kraju završiti.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Di Marija ne igra večeras, već pakuje kofere?
  • 22. avgust 2014.

  • 19:30

  • Izvor: Sportske.net
Večeras će Real i Atletiko odigrati drugi meč finala Super Kupa Španije. Prvi meč završen je rezultatom 1:1, Di Marija je ušao u igru kao zamena, bio odličan, ali ga večeras neće biti u timu!

logo-news.png



258508_600.jpg

Di Marija neće igrati večeras. Anćeloti je priznao da igrač zahteva transfer, i po svemu sudeći zahtev će mu biti uslišen. On večeras neće biti u protokolu, a vrlo je moguće da je Argentinac odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Reala.

Španski mediji spekulišu da se ubrzano radi na nalaženju novog kluba za ovog sjajnog igrača, a da je on već spakovao kofere i misli su mu usmerene na njegov sledeći klub, koji god on bio.

Mančester Junajted je trenutno favorit da ga potpiše, ali i Par Sen Žermen, ako napravi pomak oko prodaje nekih igrača, bi mogao da se ponovo uključi u trku.

Posle zvaničnog objavljivanja da je Argentinac na prodaju, možda će se javiti i neki drugi finansijski moćni klubovi i iskoristiti neodlučnost ova dva tima koja se čitavo leto povezuju sa Di Marijom.

Ako je verovati izveštajima španskih medija, Di Marija je svoju odiseju sa Real Madridom završio. Koja je njegova sledeća stanica?
 
Učlanjen(a)
07.04.2014
Poruka
163
Liverpul dovodi napadačem Čelsija.

Samo što je doveo Balotelija, Liverpul do kraja prelaznog roka namerava da završi saradnju i sa nakadašnjim napadačem Čelsija.
Chelseas-Samuel-Etoo-011.jpg

Kamerunac Samjeul Eto (33) slobodan je igrač, a “redsi” nameravaju da mu ponude jednogodišnji ugovor i platu od 93.000 funti nedeljno uz bonuse zavisno od učinka na terenu. Naravno, ukoliko impresionira ugovor bi bio produžen na još godinu dana.
 
Natrag
Top