Utopio se Kori Grifin, koautor Ledenog izazova

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Autor: Tanjug

U trenutku kada humanitarna akcija Ledeni izazov (ALS Ice Bucket Challenge) pridobija sve više sledbenika među poznatim ličnostima, usledila je vest o tragičnoj smrti njenog suosnivača Korija Grifina.

kori-1.jpg


Foto: kuaza.com
Prema pisanju lista Boston gloub, 27-godišnji Amerikanac utopio se prošle subote tokom ronjenja u luci Nantaket, u Masačusetsu.
Nesreća se dogodila samo nekoliko sati nakon što je prikupljeno više od 100.000 dolara za istraživanje ALS-a.

Kori Grifin je pokrenuo akciju Ledeni izazov sa prijateljem Pitom Frejtsom (29), koji boluje od Amiotrofične lateralne skleroze (ALS), kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv ove bolesti.


"Kori je bio angažovan na mnogim poljima. Davao je sve od sebe. Pokrenuo je kampanju za dečju bolnicu u Bostonu, za ALS", rekao je jedan njegov prijatelj.

Ledeni izazov, koji se sastoji u polivanju ledenom vodom, obišao je planetu. Brojne poznate ličnosti prihvatile su izazov i dale svoj prilog, među njima Stiven Spilberg, Džastin Biber, Bil Gejts, Mark Cakerberg, Opra Vinfri, Dejvid Bekam, bivši američki predsednik Džordž Buš kao i srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović.
 
Natrag
Top