Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
PSŽ opet kupuje od Čelsija?
  • 20. avgust 2014.

  • 19:20

  • Izvor: Sportske.net
PSŽ je kupio Davida Luiza od Čelsija ovog leta, želeli su i Azara, a sada će pokušati da dovedu Petera Čeha.

logo-news.png



486121_600.jpeg

Peter Čeh je izgubio bitku sa Tibom Kurtoom. Murinjo je izabrao, Belgijanac je prvi golman, a sjajni Čeh, koji je deset godina bio prvi golman Čelsija i po mišljenju mnogih jedan od najboljih golmana sveta, moraće da ustupi svoje mesto mlađem.

Čelsi neće svog dugogodišnjeg prvog golmana terati da ostane u timu, saslušaće ponude za njega kako bi mu omogućio da završetak karijere provede u nekom klubu gde će biti broj jedan.

Prvi tim koji se javio i zvanično se raspitao za cenu Čeha je PSŽ. Francuski klub već je kupio Davida Luiza, neuspešno je "jurio" Azara, a postoje velike šanse da će "uhvatiti" Čeha.

Već se pričalo da bi češki golman mogao da se preseli u Francusku, a sada je to još izvesnije. Prvi golman PSŽ-a je Italijan Sirigu, koji je iz Palerma pre četiri godine stigao u redove Parižana, za 4 miliona evra.

On je odlično obavljao svoj posao do sada, lako se izborio sa konkurencijom, ali je utisak da on nije ime koje bi moglo da smeta dolasku Petera Čeha. Cena o kojoj se u ovom trenutku priča je 10 miliona evra.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
I Alonso je opcija za Van Gala?
  • 20. avgust 2014.

  • 20:00

  • Izvor: Sportske.net
Posle očiglednog odustajanja od transfera Artura Vidala, Junajted se okrenuo drugim opcijama. Jedan od igrača koji bi mogao da pojača klub je fudbaler Reala, Ćabi Alonso.

logo-news.png



253705_600.jpg

Danas smo pisali o potencijalnom transferu Guarina u Junajted, koji je sve bliži. Navodno, njegov agent treba da održi razgovore sa čelnicima Junajteda, ali ovoga puta Van Gal neće načiniti istu grešku kao sa Vidalom.

Nema vremena za gubljenje, Van Gal neće ponovo sav novac uložiti na jednog konja, već traži više potencijalnih rešenja.

Našao ga je u iskusnom španskom reprezentativcu i fudbaleru Reala, Ćabiju Alonsu.

Posle dolaska Krosa u Real pričalo se o tome da za Alonsa više nema mesta. To je opovrgao sam trener Anćeloti, ali je logika stvari takva da neće svi igrači moći da imaju minutažu kakvu žele.

Alonso je još prošle sezone bio blizu izlaska iz kluba, ali je na kraju ipak ostao, potpisao novi ugovor. Engleski mediji tvrde da to ne znači da bi odbio priliku da nastupa za Junajted, pošto je već bio član Liverpula, i sigurno bi se dobro snašao u Premijer ligi.

Ne pominje se cifra koju bi Junajted ponudio, ali se pretpostavlja da je ona oko 10 miliona funti. Ipak, navodno prva opcija je u ovom trenutku Guarin, transfer Alonsa zavisi od tih pregovora...
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Džeko u Mančester sitiju do 2018.
Tanjug
Zaista sam srećan ovde, Siti je moja druga kuća. Još kada sam dolazio znao sam da ću dugo ostati u ovom klubu, rekao je reprezentativac BiH






Napadač Mančester sitija, reprezentativac BiH Edin Džeko, potpisao je novi četvorogodišnji ugovor s klubom, pa će u redovima šampiona Premijer lige ostati do 2018.


Menadžer Manuel odlučio je da zadrži sjajnog fudbalera, jednog od najzaslužnijih za osvajanje titule prošle sezone, nakon uspešnog starta i pobede u nedelju u Njukaslu (2:0), gde je Džeko u potpunosti opravdao njegovo poverenje.


"Ne čude me njegove partije, on je izrastao u pravog timskog igrača. Veoma sam srećan što je Džeko produžio ugovor, jer ima veoma značajnu ulogu u našoj ekipi", rekao je Pelegrini za klupski sajt.


Dvadesetosmogodišnji Džeko kazao je da se nije dvoumio oko produžetka saradnje.


"Zaista sam srećan ovde, Siti je moja druga kuća. Još kada sam dolazio znao sam da ću dugo ostati u ovom klubu, ne vidim da je bilo gde bolje nego ovde", rekao je Džeko, koji je na Etihad stigao 2011. godine iz nemačkog Volfsburga.


Za reprezentaciju BiH on je do sada odgrao 65 utakmica i postigao 36 golova.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Roho dobio Junajtedovu ‘peticu’
B92
Fudbalski klub Mančester Junajted potvrdio je da je Markos Roho prošao lekarske preglede i tako zvanično postao igrač ‘crvenih đavola’.


77682578153f4f0131a9fd652359190_orig.jpg

Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Roho je stigao na “Old Traford” iz lisabonskog Sportinga za 20 miliona evra, dok je na drugu stranu otišao Nani.

Reprezentativac Argentine je sa Junajtedom potpisao petogodišnji ugovor, a na predstavljanju je rekao da mu je velika čast što je postao igrač ‘crvenih đavola’ i zadužio je dres sa brojem pet.

Velika je čast što mogu da kažem da igram za Mančester Junajted. Premijer liga je najuzbudljivije takmičenje na svetu i šansa da igram za najveći klub na svetu je za mene ostvarenje sna. Mlad sam i voljan da naučim još mnogo toga, a igranje uz iskusnog trenera kao što je Luj van Gal je fantastična prilika za mene. Pridružio sam se Junajtedu da bih radio vredno sa svojim saigračima i osvojio što više trofeja, a znam da menadžer deli moje ambicije”, istakao je Roho.

24-godišnji fudbaler je za Sporting igrao dve sezone, upisao je 49 nastupa i pet golova. U Lisabon je stigao iz moskovskog Spartaka, a karijeru je započeo u Estudijantesu de la Plati. Od debija za reprezentaciju Argentine je odigrao šest utakmica, uključujući finale Svetskog prvenstva u Brazilu, u kojem je njegov tim poražen od Nemačke.

Markos je veoma talentovan defanzivac. Igrao je na najvišem nivou svetskog fudbala i može da igra ili na centru ili levog beka. Ima sposobnost, fizičku snagu i volju da nauči, što znači da je blistava budućnost pred njim. Odlično je odigrao na Svetskom prvenstvu, a već nekoliko godina je u Evropi. Svakako je veliko pojačanje za tim”, rekao je Van Gal.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
"Redsi" bi "Tigra" i na pozajmicu
  • 20. avgust 2014.

  • 21:50

  • Izvor: Sportske.net
U francuskim medijima odjeknula vest da bi Liverpul do kraja prelaznog roka mogao da dovede Radamela Falkaa na jednogodišnju pozajmicu, a da se konačan trasger realizuje narednog leta...

logo-news.png



194882_600.jpg

Teško da postoji bolje rešenje za naslednika Luisa Suareza od 'El Tigrea', na 'Enfildu' žele Kolumbijca po svaku cenu.

Naime, prema saznanjima do kojih je došao 'RMC Sporti' Liverpul je spreman da ponudi Monaku 12 miliona funti za jednogodišnju pozajmicu!

Po njenom isteku, usledio bi i transfer Kolumbijca za 31 milion funti.

U tekstu ipak stoji rečenica da ponuda takve sadržine još uvek nije stigla u Kneževinu, ali ljudi iz Monaka zaduženi za saradnju sa medijima potvrđuju da interesovanje 'Redsa' i te kako postoji.

U narednih 10-ak dana očekujemo rasplet. Da čujemo vaše mišljenje, da li će Radamel Falkao završiti na 'Enfildu'?
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Prelazni rok - Trka sa vremenom!
  • 21. avgust 2014.

  • 10:00

  • Izvor: Sportske.net
Vidal, Di Marija, Kuadrado, Humels, Rojs, Kedira su bili manje-više sigurni da ih čeka novi klub i veći novac. Vreme im polako ističe, neki bi mogli da ostanu tu gde jesu...

logo-news.png



vidal-di-marija291890020140821094527.jpg

Do kraja prelaznog roka je manje od dve nedelje, nisu sve karte podeljene, ali u poslednjih mesec dana osim gromoglasnih najava nije se desilo ništa. Neki od igrača za koje se predviđalo da će biti zvezde prelaznog roka su i dalje u svojim klubovima.

Da krenemo redom, Di Marija je bio blizu Pari Sen Žermena, problem je finansijski fer plej, nije uspela ideja o pozajmici. Čeka se da Parižani prodaju Lavecija, ali je sada povreda Ibre sve iskomplikovala. U pozadini čeka Mančester Junajted, nude više novca igraču, ali on navodno hoće da igra u Ligi šampiona. Madridski mediji navijaju da ostane, Kristijano Ronaldo takođe, ali u klubu ne pomišljaju da fudbaleru ponude veći ugovor.

Ipak, veća je verovatnoća da će Real prodati Kediru koji je miran, čekaće ako treba da mu istekne ugovor narednog leta. On hoće u Čelsi, javio se Bajern, čini se da bi mogla da se ponovi priča oko Tonija Krosa, da klub spusti cenu kako sledećeg leta ne bi ostao praznih ruku.

Juventus je juče ponovio da ne prodaje Vidala, ali malo koga će prevariti. Oni su čekali ponudu od 50 miliona da puste Čileanca. On se nije oglašavao, ali je ćutanje bilo upadljivo, ovde je kao i kod Di Marije glavni motiv novac. Jer, Junajted je planirao da Vidalu ponudi ugovor veći od 10 miliona po sezoni, on u Juventusu zarađuje 4.5 i relativno skoro je produžio ugovor.

Dakle, nada je slabašna, tim pre što Englezi imaju sumnju u njegovo koleno, mada sam igrač poručuje da će biti u timu sutra protiv Milana na "TIM" kupu.

Kuadradu je takođe ostao Junajted, Barsa je odustala, ali ponude sa "Old Traforda" nema, u ovom trenutku je verovatnije i da će on ostati u Fiorentini još sezonu. Njegova cena je nešto manja od Vidalove, oko 40 miliona evra.

Najviše šansi da prodaje u Seriji A ima Roma, oni će po svemu sudeći dobiti novac za Benatiju i eventualno Destra, ali ako se to desi moraće da požure i da u finišu prelaznog roka kupe adekvatne zamene, novca im neće nedostajati.

Što se Marija Balotelija tiče, Mondijal mu je dodatno spustio cenu, Milan bi ga se oslobodio za dvadesetak miliona evra, sada je javio Liverpul, ali oni hoće Super Marija na pozajmicu. Galijani je pre par nedelja izjavio da nestašni napadač ostaje 99%, ali sa tim njegovim procentima treba uvek biti oprezan, "Ujka Fester" nikada ne otvara karte.

U Nemačkoj će Marko Rojs i Mats Humels svoje planove morati da odlože za narednu sezonu, prvi se oporavlja od povrede, izmakla mu je Barsa što u svetlu suspenzije Katalonaca čini stvari komplikovanim. Drugi je dobio kapitensku traku, i on se nadao Junajtedu, ali to je više bila priča po medijima nego što ga je Van Gal želeo.

Samo jedan transfer u ovakvim situacijama bi mogao da povuče lavinu, recimo da Di Marija ipak završi u Pari Sen Žermenu, Real bi verovatno probao da uzme "Tigra", a Van Gal mora da kupi, Kuadrada ili Vidala. Ili ima neki drugi plan?

Ako uzmu Vidala, Juve će se sigurno ustremiti na Lavecija i verovatno Nastasića koga opet, hoće Roma, ako proda Benatiju.

Nije gotovo dok nije gotovo...
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Baloteli zvanično otišao iz Milana, čekaju ga u Liverpulu.
nije jos zvanicno u liverpulu....ovako neprovereno se ne sme pisati....bolje stavi ovako, barem izgleda neka vest o tome da se dogadja nesto okoli balotelija.....

Baloteli potvrdio da odlazi!
  • 21. avgust 2014.

  • 20:36

  • Izvor: Sportske.net
Mario Baloteli se približava kompletiranju transfera u Liverpul, ostalo je da se dogovor ozvaniči. Sam Mario je danas saigračima rekao da odlazi.

logo-news.png



23740_600.jpeg

Milan je danas imao redovni trening, a Mario Baloteli se pojavio i "sa vrata" rekao da odlazi.

"Ovo je moj poslednji dan ovde, poslednji dan kao igrača Milana", rekao je svojim saigračima.

Sećamo se svih spekulacija ovog leta koje su pratile Italijana, vezivale su ga uglavnom za Arsenal, to je trajalo i trajalo, a sada se sve brzo odigralo.

Liverpul je doveo nekoliko igrača u napadu. Kada se sabere novac koji je plaćen (ili koji će biti plaćen, u slučaju Balotelija), dobija se suma koja je manja od sume koja je primljena prodajom Suareza.

Sam Rodžers rekao je da će tim pokušati da nadomesti Suarezov sjajni učinak, iako to neće biti lako, ali će oči svakako biti uprte u Marija Balotelija.

Da li Mario Baloteli može konačno pružiti ono što se već godinama očekuje od njega i eksplodirati u dresu Liverpula?
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Arsenal i dalje traži vezistu
  • 22. avgust 2014.

  • 10:21

  • Izvor: Sportske.net
Arsen Venger se neće smiriti do kraja ovog prelaznog roka kada je u pitanju dovođenje još jednog prvoklasnog veznog fudbalera, a knjiga je spala na dva slova.

logo-news.png



222999_600.jpg

Arsenu Vengeru je potreban barem još jedan prvoklasan fudbaler na sredini terena ukoliko misli da tokom čitave sezone parira svojim najjačim rivalima na svim frontovima, a nakon povrede Mikela Artete na utakmici u Istanbulu, još je izvesnije da će Venger potražiti to pojačanje.

Dosta imena se pominjalo u prethodnih nekoliko nedelja koliko traje ovaj prelazni rok, do kraja je ostalo još samo 10-ak dana, tako da će uprava Arsenala morati da požuri i da bude konkretnija u pregovorima sa ostalim klubovima.

Venger je u četvrtak potvrdio da će dovesti jednog veznog fudbalera, ostaje samo pitanje ko će biti u pitanju.

Sami Kedira je sigurno jedna od opcija. Momak koji je sa reprezentacijom Nemačke osvojio Svetsko prvenstvo, ali i momak koji sigurno nema mesta kod Karla Anćelotija u ekipi Real Madrida, želi da napusti klub, a svakako da je Arsenal jedna od opcija. Venger ga je želeo još na početku prelaznog roka, da bi Murinjo kasnije umešao prste i iskomplikovao stvari. Sada je ovaj transfer ponovo aktuelan.

Pored Kedire, u igri je svakako i Vilijam Karvaljo, fudbaler Sportinga iz Lisabona. Ako je verovati britanskom Dejli Telegrafu, Sporting je spreman da prihvati ponudu Arsenala za Vilijama Karvalja za sumu od 28 miliona funti, odnosno za sumu veću od 34 miliona evra. Sa druge strane, izvori u Portugalu nagoveštavaju da jedan engleski klub trenutno pregovara sa Sportingom oko Karvalja. Arsenal je, svakako, vrlo verovatno u igri.

Kao jeftinija rešenja spominju se fudbaler Lila, Rio Mavuba.

Za koga će se Venger odlučiti?
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Van Gal promenio transfer planove?
  • 22. avgust 2014.

  • 11:07

  • Izvor: Sportske.net
Zbog čega je Holanđanin odustao od Di Marije? I ko su nove mete u poslednjih deset dana prelaznog roka? Navijači nezadovoljni...

logo-news.png



van-gal-velika276210020140720094403.jpg

Prema tvrđenju engleskih medija Mančester Junajted će do kraja prelaznog roka dovesti dva igrača, ali je plan promenjen.

Naime, problem kod Di Marije navodno nije Real, ni sam igrač, već Van Gal. On smatra da bi dolazak Argentinca ugrozio šanse Januzaja u kome vidi veliki potencijal i nije baš spreman da uloži ogroman novac u Argentinca koji je odbio ponudu Reala da produži ugovor i dalje želi da ode iz kluba.

Ed Vudvard je potvrdio da se radi na dovođenju fudbalera, a prva meta je izgleda sada Sami Kedira. Nemcu ističe ugovor na kraju sezone, Real je spreman da ga proda za 25 miliona evra, a Junajted bez problema može da zadovolji apetite Kedire od oko 10 miliona po sezoni.

Nemački fudbaler je univerzalac, moguće je da će ga Van Gal koristiti i kao štopera, osim na mestu defanzivnog veznog igrača.

Izgleda da je otpao i Dejli Blind, priča se da bi drugo pojačanje moglo da stigne iz Italije, ali to nije Arturo Vidal, već Fredi Guarin. Naime, fudbaler Intera je mnogo jeftiniji, uklopio bi se u tim, takođe može da igra na više mesta u veznom redu.

Inter je tražio oko 18 miliona, ali se veruje da bi za 15 posao mogao da bude završen.

Podsetimo, na "Old Traford" su stigli Roho, Šo i Erera, uz još dva pojačanja, u odbrani i veznom redu veruje se da bi ambicije Van Gala bile zadovoljene kada su novi igrači u pitanju.

Da li će to biti dovoljno za cilj, povratak u Ligu šampiona videćemo tokom sezone.
 
Natrag
Top