Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Ne da se Rojs, odbio i Junajted!
  • 19. avgust 2014.

  • 18:26

  • Izvor: Beta
Ogromno interesovanje vlada za jednog od najboljih ofanzivnih fudbalera u Evropi, a kako prenose engleski mediji, Rojs je odbio ponudu Mančester Junajteda.

logo-news.png



246252_600.jpg

Fudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs navodno je odbio da pređe u Mančester junajted, preneli su danas britanski mediji.

On je već odbio i ekipu Bajerna iz Minhena, čime je održao svoju reč pošto je rekao da nikada ne bi uradio ono što je učinio Mario Gece, nekada njegov saigrač iz Dortmunda.

Rojs je jedan od najtraženijih fudbalera u letnjem prelaznom roku, ali će najverovatnije ostati u nemačkom klubu do sledećeg leta.

Za njega su zainteresovani brojni klubovi, a predsednik Atletiko Madrida, kluba koji želi da ga dovede, Enrike Sereso rekao je da je dolazak nemačkog reprezentativca gotovo nemoguć.

"Rojs je igrač za kojeg je malo verovatno da će doći od nas.

On je imao bogatu ponudu Junajteda, ali nije otišao tamo, tako da je manje verovatno da će doći kod nas za manje novca
", rekao je Sereso.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Vest Hem dovodi nekada veliku nadu Juventusa!?
  • 19. avgust 2014.

  • 20:13

  • Izvor: Sportske.net
Nekadašnji fudbaler Fiorentine i Juventusa kome je predviđana blistava budućnost, sada je na pragu da postane fudbaler Vest Hema, preneli su engleski mediji.

logo-news.png



bozinov-velika132363020131004130753.jpg

Vest Hem želi da se bori za Evropu ove godine, barem su tako gazde ovog kluba na kraju prošle sezone izjavljivale, a za transfere imaju još desetak dana kako bi mogli da budu konkurentni za pozicije koje vode u Ligu Evrope.

Njihova velika želja jeste Valerij Božinov, nekadašnja velika nada italijanskog fudbala i momak koji je jedan period svoje karijere proveo i u Mančester Sitiju.

Predviđana mu je blistava karijera, posebno kada je doveden u Fiorentinu iz Lećea, ali sada u svojoj 28. godini igra za Levski iz Sofije, nakon što je bio po pozajmicama u Seriji B.

''Čekićari'' su doveli igrače poput Enera Valensije i maura Zaratea, ali žele da konkurenciju u timu pojačaju još više, tako da je na meti sada i Bugarin.

Božinova su poredili i sa Runijem dok je bio u Firenci i u Lećeu, ali se kasnije nije dokazao u Staroj Dami i među ''Građanima''.

Hoće li se dokazati u Vest Hemu?
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Krasić na pozajmici u Elčeu
Izvor. B92 | AK
Nakon Rusije, Italije, Turske i Francuske, Miloš Krasić će karijeru nastaviti u Španiji.

59763130453f38ae99a578647839743_orig.jpg

Naš nekadašnji reprezentativac je i dalje igrač Fenerbahčea, koji ga je drugu sezonu u nizu pozajmio.

Krasić će sledeće sezone da igra u Primeri, a braniće boje Elčea. On je prošle sezone odigrao 21 meč i dao dva gola za Bastiju u Ligi 1.

Karijeru je počeo u Vojvodini, vrhunac karijere doživeo u CSKA gde je tokom sedam sezona odigrao više od 200 utakmica i dao 33 gola.

Sjajne igre za "armejce" ga dovode u Juventus, gde je bio odličan u prvoj sezoni (41 meč i 9 golova), ali već u sledećoj se nije uklapao u sistem Antonija Kontea.

Prelazi u Fenerbahče ali ne uspeva da se vrati u prepoznatljivu formu, pa ga Turci šalju na pozajmicu.

Krasić ima 29 godina, 46 puta je bio reprezentativac Srbije za koju je od 2006-2011. postigao tri gola. Bio je jedan od ključnih igrača Radomira Antića tokom plasmana na Svetskom prvenstvo 2010.

Elče je tim sa jugo-istoka Španije, nalazi se između Valensije i Almerije, a prošle sezone je za bod izbegao eliminaciju u Primeru.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Falkao - "Tigar" u kavezu
  • 20. avgust 2014.

  • 09:39

  • Izvor: Sportske.net
Priča o kolumbijskom napadaču može da se podvede pod ono "pazi šta želiš". U Francuskoj kažu da se oseća kao zarobljenik koji je spreman na sve kako bi otišao iz kneževine...

logo-news.png



falkao-velika291409020140820092923.jpg

Radamel Falkao je zaboravio da se smeje, pričaju francuski novinari, a godina koju je proveo u Monaku, čak i plaćena zlatom naučila ga je lekciju. Atletiko ga je prodao "Kneževima", on je želeo u Real, ali se na kraju "utešio" sa neverovatnih 15 miliona evra po sezoni.

Davao je golove, međutim ubrzo su krenule priče o tome da nije zadovoljan kvalitetom lige i da je svestan da šta god napravi, njegov tim neće moći bolje od drugog mesta.

Onda se i povredio, propustio Mondijal, vratio u Monte Karlo i našao klub bez ambicija. Naime, ruski tajkun Ribolovljev se razveo, isplatio odštetu od 3.2 milijarde evra, fudbal mu je ostao zaturen, kao neželjena igračka.

Drugi Kolumbijac, Hames Rodrigez je prodate Realu, Abidal je napustio klub i mada Monako i dalje ima dobar tim, Falkao želi svim silama da ode.

Prvi razlog je ambicija, on smatra da gubi vreme u Francuskoj, drugi loš odnos sa trenerom Žardimom. Čovek koji je zamenio Ranijerija ga je prva dva meča držao na klupi, Monako je izgubio obe utakmice i već je u problemima. Slike sa treninga pokazuju da je Kolumbijac natmuren, on je praktično zarobljenik velikog obeštećenja koje su u kneževini za njega platili, radi se o sumi od 60 miliona evra.

To neće platiti niko u ovom trenutku, Falkao gleda ga Madridu, čeka da prodaju Di Mariju, ali niko ne garantuje da će Real krenuti u lov na "Tigra". Javili su se Liverpul i Juventus, hoće fudbalera na pozajmicu, sam Falkao je spreman da se odrekne polovine plate samo da ode iz Monaka, ali teško će to ići. Monako je spreman da ga proda odmah za 50 miliona evra, no kupaca nema.

Najbolja nada mu je da Florentino Perez isposluje ipak pozajmicu od Ribolovljeva, predsednik Reala je poznat kao sjajan pregovarač. Prelazni rok se bliži kraju, Falkao gubi strpljenje, a još jedna sezona u Francuskoj, bez ambicije bi bila kobna za Kolumbijca. Nije ni mlad, u februaru će napuniti 29 godina.

Izgleda da je za 15 miliona po sezoni sahranio ambiciju...
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.684
Tako se voli klub - Miler zbog Bajerna odbio bogatstvo!


Tomas Miler progovorio o letošnjoj ponudi Mančester Junajteda.

logo-news.png



milerbajern188805120140327193155.jpg



Tomas Miler je dao intervju "Bildu", mnoge je zanimalo šta se desilo kada ga je Van Gal zvao u Junajted.

"Astronomske sume su bile u igri, ne samo od strane Junajteda",
rekao je nemački napadač, potvrdivši neizrečeno, da su ga želeli i Real i Barselona.

"Upoznali su me sa ponudama, naravno bio sam svestan da mogu da zaradim mnogo veći novac. Ne menja stvar, nisam se dvoumio nijednog trenutka, Bajern je moj klub"
, objašnjava jedan od heroja nemačke pobede u Brazilu.

Bajern mu je ponudio novi ugovor, Miler je prihvatio i potvrdio da vernost klubu u kome je počeo karijeru nema cenu...

Da je više takvih igrača...
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.684
Modrić produžio ugovor sa Real Madridom

Hrvatski fudbaler je dobio nagradu za svoje sjajne partije, sa kraljevskim klubom je produžio ugovor na još četiri godine.

logo-news.png




253646_600.jpg




Nakon debitantske sezone u kojoj se donekle mučio sa privikavanjem na novu sredinu, Luka Modriž je ipak pokazao kakav je fudbaler.

Hrvatski reprezentativac je svetska klasa, njegove partije u dresu Real Madrida su oduševile navijače i kompletan fudbalski svet.

Samo dve godine nakon što je stigao iz Totenhema, Modrić je nagrađen novim četvorogodišnjim ugovorom što znači da će u Madridu ostati do 2018. godine, kada će imati 32 godine.

Iako se njegov klub tokom leta pojačao na sredini terena, Modrić i dalje ostaje nezamenjivi šraf u galaktičkoj mašineriji Karla Anćelotija.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Barsi zabrana transfera!
  • 20. avgust 2014.

  • 13:04

  • Izvor: Sportske.net
Sada je jasno zbog čega je katalonski gigant kupovao užurbano nakon što je žalba odložila početak suspenzije. Samo su hteli da se osiguraju pošto do januara 2016. ne samo da neće moći da kupuju, već ni da prodaju igrače. Jedino nisu uspeli da reše situaciju sa Alvešom.

logo-news.png



250271_600.jpg

Mnogi su mislili da je reč o suspenziji sa kojom će se katalonski gigant olako izboriti jednostavnim ulaganjem žalbe.

Takav scenario činio se izvesnim kada je suspenzija stavljena na čekanje do odluke komisije za žalbe pa je Barselona tokom leta bila u prilici da registruje pojačanja.

Žalba koju je Barsa uložila danas je došla na razmatranje kod FIFA Komisije za žalbe a ishod je bio negativan po katalonski klub.

Na zvaničnom sajtu FIFA potvrđeno je da je Komisija odbila žalbu Barselone i da će vicešampionu Španije u naredna dva prelazna roka (počevši od januara 2015. godine) biti zabranjena registracije novih igrača!

Barseloni je takođe naloženo da plati 450.000 švajcarskih franaka u naredna tri meseca a sa kaznom se suočio i FS Španije.

Sada je jasno zbog čega je Barselona potrošila najviše od svih evropskih klubova ovog leta, verovatno znajući da do januara 2016. neće moći da kupuje nove igrače.Treba reći da se zabrana odnosi i na prodaju igrača, pa recimo sada Luis Enrike ne može da se oslobodi Danija Alveša i dovede novog desnog beka. To takođe znači i da Kuadrado neće biti pojačanje Katalonaca, ali i da u narednih godinu i po dana igrači kojima ističu ugovori, poput Alveša neće moći da budu prodati. Neki drugi, kao Song bi mogli da budu pozajmljeni, kako bi se makar uštedelo na njihovoj plati...

Ipak, Barselona je izvukla najviše iz žalbe jer je oformila ekipu za duži period i izvesno je da će ovaj tim ostati na okupu i posle narednog leta, pošto nikakvih popravnih nema.

Posle ove žalbe nema više pravnih lekova, čak ni arbitraža, što znači da je odluka konačna!
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Stevan Jovetić – Nakon svega Juve?
  • 20. avgust 2014.

  • 14:09

  • Izvor: Sportske.net
Crnogorski fudbaler u sjajnoj formi ulazi u novu sezonu, pitanje je da li će Pelegrini pristati da ga se odrekne.

logo-news.png



247263_600.jpg

Ipak, italijanski mediji danas, ponovo, na sva zvona najvljuju da bi Stevan Jovetić mogao da se preseli u Torino.

Jo-Jo je davnašnja želja šampiona Italije, pregovaralo se još dok je ovaj nekadašnji fudbaler Partizana nosio dres Fiorentine, ali dobro je poznato u kakvim su poslovnim odnosima ovi italijanski klubovi.

Jovetić prošle sezone nije dobijao pravu priliku u Sitiju, povrede i nedostatak forme su učinili svoje, ipak Pelegrini ni tada nije želeo da se odrekne ovog 24-godišnjaka. Sada Italijani tvrde da je Siti spreman da posluša ponude, te da je Juventus spreman na bilo kakvu vrstu dogovora, bilo pozajmice ili kupovine.

Ipak, izveštaje iz Italije treba uzeti s rezervom, naročito kada se ima u vidu da je Jovetić odigrao sjajan pripremni period i da je premijerni meč u novoj sezoni započeo u startnoj postavi.

Negredo je povređen, Siti je limitiran FIFA finansijskim fer plejom, svaki igrač je od velikog značaja za tim koji očekuje duga sezona na putu ka odbrani titule i beleženju zapaženijeg rezultata u Evropi.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
De Guzman prešao u Napoli
Izvor. B92, Tanjug
Fudbalski reprezentativac Holandije i doskorašni igrač Viljareala Džonatan de Guzman karijeru će nastaviti u Napoliju, potvrdio je italijanski tim.

26181656353f49285bbab4553080083_orig.jpg

On je protekle dve sezone bio na pozajmici u Svonsiju, za koji je odigrao 93 utakmice i postigao 15 golova. De Guzman je tokom karijere igrao za Fejenord i Majorku, a za reprezentaciju Holandije odigrao je 13 utakmica.

Napoli je takođe objavio da je argentinski štoper Federiko Fernandes napustio klub i potpisao četvrtogodišnji ugovor sa Svonsijem.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Arsenal se odriče Podolskog?
  • 20. avgust 2014.

  • 16:18

  • Izvor: Sportske.net
Fudbaler Arsenala Lukas Podolski blizu je odlaska iz tog kluba. Posle dolaska Aleksisa Sančeza, kao i sve boljih partija Sanogoa, ali i povratnika sa pozajmice Džoela Kempbela, jasno je da nema mesta za sve.

logo-news.png



516583_600.jpeg

Podolski je došao pre samo dve sezone u Arsenal kao veliko pojačanje. Nemac je u te dve sezone odigrao nekoliko odličnih mečeva, ali uglavnom nije dobijao puno prilike, zbog velike konkurencije prvenstveno na krilu.

Sada je tu i Aleksis Sančez za kojeg se očekuje da bude gotovo nezamenjiv u startnoj postavi, i jasno je da nema mesta za sve.

Naravno, u Engleskoj postoji mnogo kup takmičenja koja omogućuju prvenstveno najboljim klubovima da razigravaju veliki broj igrača, ali je pitanje da li bi se reprezentativac prvaka sveta zadovoljio mrvicama.

Takođe, tu je i faktor godina, Podolski ima već 29, i jasno je da njegova vrednost konstantno pada, pa postoje nagoveštaji da će Venger ovog leta pokušati da ga "unovči".

Trenutno je Galatasaraj pokazao najveće interesovanje, ali je uvek aktuelan i prelazak u nemački Keln, za koji je Podolski nastupao u dva navrata, pre i posle svog boravka u Bajernu.
 
Natrag
Top