HR: Turisti zarobljeni na ostrvu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
HR: Turisti zarobljeni na ostrvu
Izvor: index.hr
Beograd -- Veća grupa turista koja se spremala za povratak na kopno, ostala blokirana na Drveniku Velikom. Drama se okončala kada su svi turisti ipak ukrcani na trajekt.

85241535353efba66bfb9a826979816_orig.jpg

Printskrin Jutjub
Šoltanka, trajekt Jadrolinije, nije u subotu ujutro ukrcao automobile, a iza podneva je pokupio tek nekoliko vozila, jer je već pun stigao s Drvenika Malog. Razlog je zakrčena riva u Segetu na kojem od ove godine pristaje trajekt koji plovi do Drvenika.

Do prošle godine su se ukrcaj i iskrcaj obavljali u bivšoj vojnoj bazi, međutim, kako je taj prostor dat za marinu, nije bilo pogodnog privezišta za trajekt do rive u Segetu. U Trogiru je bilo nemoguće organizovati pristajanje trajekta jer na rivu ne mogu vozila. Tako će biti sve dok se ne uredi novo pristanište, piše portal index.hr.

Pristanište u Segetu svojim brodovima blokirali su nezadovoljni ribari, koji ne žele trajektno pristanište u svom mestu. Ribarice su se uklonile, ali tek nakon dolaska lučkog kapetana iz Trogira. Kako saznaje portal index.hr, i njemu je trebalo dosta vremena da stigne do Segeta. Da je požurio, možda bi se i ova havarija efikasnije rešila, prenosi hrvatski portal.

"Nemoguće. Jutros nije bilo trajekta za Italiju. Sve znamo, radi se o četveročlanoj talijanskoj obitelji s "pasatom", kojoj je osigurano mjesto na trajektu Marku Polu s polaskom večeras u 22 sata", kazao je za ovaj portal Ante Mrvica, koordinator plovnog područja Jadrolinije.

Italijani, koji su planirali ukrcavanje rano ujutro, na kopno će tek večeras, trećom linijom Šoltanke do obale, što je zakašnjenje od pola dana ili 12 sati. Međutim, to još nije sigurno, jer na trajektu ima mesta tek za 26 automobila.

Očajni turisti kojima je dozlogrdilo da čekaju pola dana da se ukrcaju, ultimativno su zatražili od zapovednika Šoltanke da prvo njih ukrca, a tek onda krene ka Drveniku Malom da ukrca vozila - ako i koliko još ostane mesta. Jedan turista je bio posebno očajan pa je "pola" bosanskih registracija tako postavio da je onemogućio izlazak trajekta iz luke. Pola je vozila bilo na rampi trajekta, pola na obali.

Index. hr prenosi i da je zamalo došlo i do fizičkog obračuna turista i posade, međutim, kako navode, sve je rešeno i trajekt će nastaviti do Drvenika Malog pa će se vratiti do Drvenika Velikog po vozila. Nekoliko je automobila ipak ukrcano, a vozači će, platiti skuplju kartu za put do Drvenika Malog i nazad do Segeta kako bi bili sigurni da neće i večeras ostati kratkih rukava.


 
Natrag
Top