Promašaji Adventne crkve

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ocigledno je da se izrazi "DEVSTVENICI" i "NISU SE OPOGANILI SA ZENAMA" odnosi na to da 144 000 izabranih nisu prihvatili ucenje crkava koje su deo duhovnog vavilona - vec su iz njega izasli poslusavsi poziv koji im je Bog uputio "IZADJITE IZ NJE ( Vavilona ) DA SE NE POMESATE U GREHE NJEZINE"

Oni su jedina grupa spasenih koji ce zivi docekati Hrista, dok ce ostali svet prihvatiti ucenja i zakone vavilona i otpalih crkava u vavilonu ( ekumenizmu ) koji cini duhovni vavilon.

Ako uzmemo u obzir da se 144000 nisu opoganili sa zenama u seksualnom smislu, zasto bi se to odnosilo samo na muskarce a ne i na zene.
U tom slucaju tekst bi tada trebao da glasi "KOJI SE NE OPOGANISE SA ZENAMA I MUSKARCIMA" misleci na zene ili eventualno homoseksualce.

Jos jedan nepobitan dokaz da se ovde radi o onima koji nisu napravili kompromis sa crkvama je taj - da se izraz DEVSTENICI u Grckom originalu "PARTENOI''' odnosi i na muski i na zenski rod.

Iz ovog izraza PARTENOI je izvedena rec '''PARTENON'' i predstavlja hram koji je posvecen Grckoj boginji Atini.
Ovaj izraz PARTENON znaci '''HRAM BOGINJE DEVICE''

Znaci - ovaj izraz PARTENOI ( devstvenici ) se ne odnosi samo na muskarce vec i na zene, sto znaci da su u 144 000 i muskarci i zene.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Ja nisam rekao da si ti neozbiljan, naprosto ti ne ide engleski.
U cemu je problem? Preveo sam tekst isto kao i ti..
Ne izmisljaj..
Mi o Trojstvu diskutiramo.

Da svo vreme smo diskutovali o Isusovom Bozanstvu, pa kad ti ne odgovara moj dokaz, onda skocis na Trojstvo,a onda opet na drugo kad ti ne odgovara.

Kakvo Trojstvo u kojem Isus nije Bog po svojoj osobnosti?

Ne mozes se tako igrati terminima(jasno je sta je ona pisala ako se sagleda kompletna slika iz drugih tekstova), ne mozes ti uzeti jedan jedini citat izvrnuti ga i na temelju njega zasnivati svoju optuzbu.
Za razliku od tebe, ja postavljam mnostvo tekstova, a ti meni samo jedan, u prilog tvoje tvrdnje da nije ucila Trojstvo!
Sta vredi tebi postaviti i hiljadu tekstova(koji to objasnjavaju), ti ces izvrnuti smisao kao sto izvrces i moje reci.
Ponasas se kao zec,u ogradjenom prostoru, kad to stvorenje sateras u cosak, on iznenada skoci u neocekivanom pravcu i nemozes ga uhvatiti.. Drugim recima ti samo bezis i izvlacis se..
Prvo, hoćeš reći kako je Ellen White izbjegavala poganski izraz Trojstvo (Trinity), a koristila "biblijski" - Godhead!?
Drugo, značenje teksta nije ono što bi ti htio, nego ono što u tekstu piše. A u tekstu ne piše da se Isus razlikuje od Oca po ličnosti, nego piše da Isus nije Bog po ličnosti.

U prvom citatu ne pise precizno. U drugom citatu ona to isto tvrdi(koristi iste reci), i onda objasnjava- da je s time mislila da on nije ista licnost kao Otac, ali da jeste Bog kao osoba.
Ti namerno izvrces, i ne sagledavas kompletnu sliku jer si pristrasan.. Ja za razliku od tebe nisam..

Zašto onda ASD, kada su 1980. uvrštavali vjerovanje oTrojstvu u svoja temeljna vjerovanja, nisu odbacili nebiblijski i poganski izraz Trojstvo (Trinity), i preuzeli od Ellen White njezin "biblijski" izraz Godhead?

Nisu oni uvrstili verovanje u Trojstvo 1980, ono je postojalo od 1880. od prilike, a zasto su prihvatili izraz Trojstvo? Zato sto je to zvanicni naziv za tu nauku. Kakve to veze ima?
E.G. White prosto nije htela bibliji dodavati termine koje ona ne sadrzi.
Izraz ''Godhead'' znaci ''Bozanstvo'' u cemu je problem nazvati Boga ''Bozanstvom''?
Ti mozes stosta zameriti pionirima, ali Elen White po ovom pitanju je bila dosledna i ti mi nisi dao nijedan dokaz za suprotno!

Ja s tobom o ovome više neću ni riječi. Nastavi ti ovu priču s ASD koji napuštaju crkvu ASD, nazivajući je otpadom i Babilonom, upravo zbog toga što je napustila naučavanje Ellen White i pionira i prihvatila pogansko Trojstvo.

E.G.White nikada nije naucavala Arijanizam, i ti nemas dokaza za tu tvrdnju! Kako se onda uopste moze govoriti o napustanju ucenja Elen White i verovanju u antitrinitarizam, kada ona to nikada nije ucila!?
Takvi koji napustaju adventiste su zavedeni izjavama koje i ti ovde plasiras.
U pitanju je cisto nepoznavanje istorije..
Sem tih pionira koji su verovali sve i svasta jer su bili iz razlicitih konfesija, ti nisi pruzio nijedan dokaz protiv E.G. White..
Ona ostaje dosledna svojim izjavama..

Znaci neces vise o tome?
Pa zato sto nemas dokaza i zato sto sam ti ja pokazao da gresis, ali neces to priznati zbog ponosa.
Da imas dokaza, itekako bi ti meni ovo nabijao na nos, ali nemas.

Eto ga i Speedy nas clan foruma, toliko se upregao dokazati da je E.G.White ucila protiv Trojstva, pa nije uspeo. Eto i on ih je ostavio, ali sem pustih zelja, nema dokaza...

Vratimo se tvojoj temeljnoj tezi kako su vjerovanja i naučavanja ASD utemeljena uglavnom na spisima Ellen White. Ja sam ustvrdio da zapravo ništa od toga ne pripada originalno Ellen White. Ići ćemo redom. Za početak, probaj pobiti moju tvrdnju kako su adventisti subotu preko Joseph-a Bates-a preuzeli od jedne druge zajednice. Ideja o svetkovanju subote originalno nema nikakve veze S Ellen White. Ellen White su samo iskoristili kao krivotvoriteljicu "Božjeg potpisa", da bi svojim ljudskim idejama i glupostima priskrbili "Božji certifikat". Dakle, praksa za koju se ne zna je li sramotnija ili bogohulnija.

Zasto bi pobijao??? :)
Ha! :) . Pa naravno da su sva ucenja utemeljena prvenstveno na njenim spisima i tumacenjima biblije.
A to sto je ona nauku o suboti cula od nekog drugog, pa usvojila, tj. Bog joj otkrio kasnije da je to ucenje istina, ne dokazuje nista. Bog se isto tako mogao sluziti drugim ljudima da joj nesto otkrije, kao sto se sluzio i vizijama..
Mozes slobodno pisati dalje o tome, posto za ovo o Trojstvu nemas dokaza..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da znaci Izrael se obraca po tebi u poslednje dane, zatim Bog bira 144 000 Jevreja, koji su iz svih opisanih plemena u otkrivenju i to su ''doslovna plemena'' ako sam razumeo?
Samo je problem sto neka plemena nedostaju u tekstu, kako to objasnjavas ako je sve doslovno?
I odakle uopste plemena, kad Jevreji danas nisu podeljeni na plemena, i ne zna se ko je kojeg plemena clan??
I kako da iz svakog plemena bude bas tacan broj 12 000, sto nije 12 050?
Zaista je smesno ovo smatrati doslovnim brojem, i doslovnim plemenima, kao da mora biti 144 000 a ne 144 700.

To u vezi zivotinja, jeste objasnjeno sta one predstavljaju, ali ti i dalje ne mozes da razumes znacenje ako ih ne smestis u istorijski kontekst. Isto tako ovih 144 000 ne mozes da razumes ako ih ne smestis u istorijski kontekst, pa se postavlja pitanje ispravnosti tvoga tumacenja. To je samo ''tumacenje''. Zato sam i rekao da se otkrivenje razume dok se dogadjaji odvijaju, kao i neposredno posle njih..

,,Da znaci Izrael se obraca po tebi u poslednje,,

Ne po meni rekoh ti da čitaš Bibliju.
,,
11:25 Jer vam, braćo, neću zatajiti tajnu ovu (da ne budete ponositi), slepoća Izrailju pade u deo dokle ne uđe neznabožaca koliko treba.
11:26 I tako će se spasti sav Izrailj, kao što je napisano: Doći će od Siona Izbavitelj i odvratiće bezbožnost od Jakova.
11:27 I ovo im je moj zavet kad otmem njihove grehe.
11:28 Po jevanđelju, dakle, neprijatelji su vas radi; a po izboru ljubazni su otaca radi.

A u kom vremenu ulaze izbranici u obraćenje:KAD UĐE PAGANA-neznabožaca koliko treba (da li se to i dalje ponavlja Jevrejin i Neznabožac-paganin zar nije izjednačeno zvanje kako neko već reče?)Na mnogo mesta i do kraja Jevreji Jevreje oslovljavaju BRAĆA i za ostale kažu iz NE OBREZANJA ili PAGANI dakle dele ih.

Da li je ušlo pagana koliko treba...nije, a kad uđe na kraju onda Izrael prima PEČAT a ne pagani 1843 preko odmora a žig opet preko odmora to samo kod Jelene važi.


Kažeš:
,,Samo je problem sto neka plemena nedostaju u tekstu,,


Kome je problem verzujućim ili ne verujućim?
Verujući ČUJU i veruju i nemaju problem. Rekoh ranije a ti pročitaj koji problem imaju ADVENTISTI a ti si PRAVOSLAVAC zar ne? Vidiš ti prihvataš Mateja za dvanaestog ali bato on nije Juda Iskariotski i po toj logici postoji izmena imena u apostolima i neko drugi je ubačen te se takav ne može prihvatiti i Mateja odbaci po istoj logici po kojoj odbacujete imena 12 potomaka i zamenu za Dana.
Rekoh da niste kao Adventisti dosledni ni u kojoj tački učenja.


Da si bar malo iskren prvo bi uradio ono što ti predložih a to je ispitao po hijerarhiji ko je kome glava po ZAKONU i ko može koga da uči i pogledao da li je Jelena kao i Korej u pobuni ali njen duh te je nadvladao i to iz straha NESMEŠ UČINITI.

Kažeš:
,,I odakle uopste plemena, kad Jevreji danas nisu podeljeni na plemena, i ne zna se ko je kojeg plemena clan??,,

Ko kaže da se nezna?A šta misli zna li Bog?



Dalje kažeš:
,,I kako da iz svakog plemena bude bas tacan broj 12 000, sto nije 12 050?,,

To pitaj Boga jer duh POBUNE uvek ima pitanje ZAŠTO JA,možda može neko drugi,može li drugačije....
Posčlušnost sluša i vernost veruje tebi to FALI zato ti smeta Božja reč. Bog rekao biće toliko i tačka.

Kažeš:

,,Zaista je smesno ovo smatrati doslovnim brojem, i doslovnim plemenima, kao da mora biti 144 000 a ne 144 700.,,

Duh pobune uvek ima protiv Božje volje i smešna mu je Božja reč sve do momenta kad dobije trajnu kupku u vrućici.Vidiš kad nema simbolike kako SVETLI BOŽJA REČ jer metlica i njeni učenici i na glavu da se postave ne mogu pomaći ni slovo jer je PISANO i to PO DUHU SVETOM koji ti je smešan. Jovana smatraš šarlatanom kojem se nesme verovati ŠTA JE ČUO to je Jelenin duh na delu poznam ga odavno.

Kažeš:
,,Isto tako ovih 144 000 ne mozes da razumes ako ih ne smestis u istorijski kontekst, pa se postavlja pitanje ispravnosti tvoga tumacenja.,,

Ne bato, ponovo grešiš a i kako pod tim duhom pisao istinu.
Ti se baviš tumačenjem i čujem šta je U TEBI a moja malenkost CITIRA Božju reč i kaže da znači KAKO I PIŠE.Istorijski okvir u kome se pečate 144000 ti daje Bog ali ti ne želiš Božje.
PIŠE da se tek po otvaranju ŠESTOG PEČATA pečate 144000 JEVREJA a pošto se taj pečat još nije otvorio onda je to događaj kako apostol i reče kad uđe pagana koliko treba a čitaj malo Bibliju i čućeš tamo kome je tad isteklo vreme milosti i nemoj se brukati toliko.

Ocigledno je da se izrazi "DEVSTVENICI" i "NISU SE OPOGANILI SA ZENAMA" odnosi na to da 144 000 izabranih nisu prihvatili ucenje crkava koje su deo duhovnog vavilona - vec su iz njega izasli poslusavsi poziv koji im je Bog uputio "IZADJITE IZ NJE ( Vavilona ) DA SE NE POMESATE U GREHE NJEZINE"

Gde to piše da opoganiti znači nauka crkve?
DEVSTVENICI su DEVICE u originalu.

Oni su jedina grupa spasenih koji ce zivi docekati Hrista, dok ce ostali svet prihvatiti ucenja i zakone vavilona i otpalih crkava u vavilonu ( ekumenizmu ) koji cini duhovni vavilon.

Pošto je Jelena rekla da će se naći među 144000 AKO OSTANE VERNA to joj anđeo reče a ona je KREPNULA onda nije ostala verna ili je lagila?

Ako uzmemo u obzir da se 144000 nisu opoganili sa zenama u seksualnom smislu, zasto bi se to odnosilo samo na muskarce a ne i na zene.
U tom slucaju tekst bi tada trebao da glasi "KOJI SE NE OPOGANISE SA ZENAMA I MUSKARCIMA" misleci na zene ili eventualno homoseksualce.

Bog nije predvideo da čovek sa čovekom pravi decu znaš li to?
Moglo je onda pisati niti sa životinjama da nisu spavali kad već tražiš sve mogućnosti kao opravdanje a ni to nije predviđeno.

Jos jedan nepobitan dokaz da se ovde radi o onima koji nisu napravili kompromis sa crkvama je taj - da se izraz DEVSTENICI u Grckom originalu "PARTENOI''' odnosi i na muski i na zenski rod.

Iz ovog izraza PARTENOI je izvedena rec '''PARTENON'' i predstavlja hram koji je posvecen Grckoj boginji Atini.
Ovaj izraz PARTENON znaci '''HRAM BOGINJE DEVICE''

Znaci - ovaj izraz PARTENOI ( devstvenici ) se ne odnosi samo na muskarce vec i na zene, sto znaci da su u 144 000 i muskarci i zene.

Ma neće biti. Može i muško biti devstvenik kao što i žensko može biti devica i tu nema šta nejasno ALI igrarija kojom bi se trebalo metlicu svakako pokušati opravdati neće proći jer Božja usta rekoše:

Hajdemo na merila.
7:3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.
Pazi braco nema SLUŠKINJA već SLUGE razlikuješ li ti rodove?

7:4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

Bato, ode ti za Jelenom u toplicu šta ti je? Vidiš li šta tas kaže?
Izbacio je natpis : ,,LAŽNI UČITELJI,, a to bato nije lepo nesme se lagiti znaš li to?Rekoh kako se oslobađa od tog duha.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Ponasas se kao zec,u ogradjenom prostoru, kad to stvorenje sateras u cosak, on iznenada skoci u neocekivanom pravcu i nemozes ga uhvatiti.. Drugim recima ti samo bezis i izvlacis se..

Evo ti tvoji, igraj se s njima lova na zečeve: http://www.enjoying-the-spirit-filled-life.com/introduction-trinity-adventism.html

Zasto bi pobijao??? :)
Ha! :) . Pa naravno da su sva ucenja utemeljena prvenstveno na njenim spisima i tumacenjima biblije.
A to sto je ona nauku o suboti cula od nekog drugog, pa usvojila, tj. Bog joj otkrio kasnije da je to ucenje istina, ne dokazuje nista. Bog se isto tako mogao sluziti drugim ljudima da joj nesto otkrije, kao sto se sluzio i vizijama..
Mozes slobodno pisati dalje o tome, posto za ovo o Trojstvu nemas dokaza..

Je li joj Bog otkrio kada subota počinje?
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249

Da,da.. Ulovio bi ja tebe ko zeca, ali ti bezis od ove teme :)

Nemoj mi tu postavljati te lazne sajtove..

Spominjao si tamo Jamesa Whita kao da je on odbacivao nauku o Trojstvu a evo sta on kaze jos 1876 godine:

Adventistički stav prema Hristovom Božanstvu veoma je sličan stavu Trinitaraca, tako da tu nema razmimoilaženja…
(James White, “Review and Herald”, October, 12. 1876. p. 116)


Dakle on nije zagovarao Anti-trinitarizam, nego su njihovi pogledi po pitanju Trojstva bili drugaciji..
Svakako postojala su razlicita misljenja u to vreme, i postojali su protivnici koji su tvrdili da adv. crkva uci 'Arijanizmu'.
Ali evo sta casopis ''znaci vremena'' zvanicno tvrdi o tim protivnicima i stavu crkve u to vreme:

On[Kanrajt *protivnik*] nam možda govori istinu o onome što je on nekada verovao, ali on ne predstavlja zajednicu na pravi način. Na primer, on izjavljuje da su među glavnim doktrinarnim tačkama adventista sedmoga dana ‘odbacivanje doktrine o Trojstvu;…’. Tako, u smislu u kome su ove tačke izložene, one nisu istinite.
(“The Sign of the Times”, April 8. 1913. p. 8)


Dakle rasireno misljenje Adventista Sedmog dana i zvanican stav u to vreme je bilo prihvatanje Trojstva, pocevsi od 1876. godine, najkasnije.. Jedino sto nije postojalo pravilo da se neko iskljuci iz crkve ako u to ne veruje, pa imamo i zapise arijanaca u tim casopisima..


1913. godine -U casopisu ''Review and Herald'' izlazi clanak od ''15 tacaka Adventistickog verovanja'' u kojem je prvo od 15, verovanje u Trojstvo:


Radi onih koji žele da detaljnije znaju glavne karakteristike vere koju drži ova zajednica, mi ćemo navesti da adventisti sedmog dana veruju:

1. U BOZANSKO TROJSTVO. Ovo Trojstvo se sastoji od večnog Oca, kao ličnosti, duhovnog bića, svemoćnog, sveznajućeg, beskonačnog u sili, mudrosti i ljubavi; od Gospoda Isusa Hrista, Sina večnog Oca, kroz koga je sve stvoreno i kroz koga će biti ispunjeno spasenje i otkup; i od Svetog Duha, trećeg lica Božanstva, sile obnovljenja u delu otkupljenja.”
(RH, October, 9. 1913. p. 21)


Dakle ona tvoja izjava da je 1980. godine donesena ''Zvanicna nauka o Trojstvu'' JE NOTORNA LAZ!
Ako nista drugo, pokazao sam ovde, da si namerno, ili ne poznajuci cinjenice i istoriju adventisticke crkve o kojoj pricas LAGAO!



Takodje Elen White je jos tada upozoravala protiv onih koji su zastupali slicne ideje kao sto je Arijanizam i Panteizam:


Nove teorije u pogledu Boga i Hrista, kako je to izneseno u “Živom hramu”, nisu u skladu sa Hristovim učenjem. Gospod Isus je došao na
ovaj svet da predstavi Oca. On nije predstavio Boga kao suštinu koja prožima prirodu, nego kao ličnost. Hrišćani treba da imaju na umu da Bog ima ličnost tako istinito kao što je Hristos ima.” (Ellen White, Letter 212, 1903 in SpM 324)


Dakle njeni spisi su dosledni od pocetka do kraja, i ona o Hristu pise kao o Bogu i predstavlja ga kao Trojedinog.
Ti nigde nisi dokazao svoju tvrdnju da je ona ranije ucila nesto drugo...


Elena Vajt je još 1869. (6 godina nakon osnivanja crkve) za Isusa izjavila:

“On je jednak sa Bogom” (“He was equal with God, 2T 200).


“Gospod Isus Hristos bio je jedno sa Ocem od večnih vremena.”


“Hristos je odbio optužbu o bogohuljenju. Moja je vlast, rekao je, da vršim ovo delo za koje me optužujete, jer sam ja Božji Sin, jedan s Njim po prirodi, volji i cilju.

(“Jesus repelled the charge of blasphemy. My authority, He said, for doing the work of which you accuse Me, is that I am the Son of God, one with Him in nature, in will, and in purpose. DA 208.)



“Ponizni Nazarećanin potvrdio je svoje stvarno uzvišeno poreklo. Uzdigao se iznad ljudske prirode, odbacio je greh i sramotu i stao otkriven, On kome su anđeli pokazivali poštovanje, Sin Božji, jedan s Tvorcem svemira.

(“The humble Nazarene asserts His real nobility. He rises above humanity, throws off the guise of sin and shame, and stands revealed, the Honored of the angels, the Son of God, One with the Creator of the universe.” DA 210.)




“U očima sveta On nije imao lepote zbog koje bi Ga poželeli; ipak, bio je utelovljeni Bog, svetlost Neba i Zemlje.”

(“In the eyes of the world He possessed no beauty that they should desire Him; yet He was the incarnate God, the light of heaven and earth.” DA 23.)




Sveti Duh je Utešitelj, u Hristovo ime. On je personifikacija Hrista, a ipak zasebna ličnost.
(“The Holy Spirit is the Comforter, in Christ's name. He personifies Christ, yet is a distinct personality”, Ellen White, 20MR 324).


"Sin čovečji je taj koji deli presto svemira. "Sin covečji" je taj čije će ime biti "divni, savetnik, Bog silni, otac večni, knez mirni" (Isaija 9,6)

(“It is the "Son of man" who shares the throne of the universe. It is the "Son of man" whose name shall be called, "Wonderful, Counselor, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace."” Isaiah 9:6, DA 25.)



Hoces li jos citata???
Mogu ti dati koliko hoces. A ti ovde IZNOSIS NOTORNE LAZI!
Sa ociglednom namerom da zavedes neupucene!



Je li joj Bog otkrio kada subota počinje?

Ja sam na ovo pitanje vec dao odgovor. A ti samo pisi i vadi neproverene informacije sa sajtova kojima je cilj da ocrne ovu zajednicu. A vidimo da pojma nemas o cemu pricas..
Izvoli! ...
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja čeka te ono pitanje...

,,LAODIKEJA hajde sad daj odgovor na ono što odavno čekamo šta je prestalo da se čini 1843 odnosno šta se od tad ne gazi i ko je do tad gazio i od kad počinje gaženje?,,

Vaga je nestrpljiva da pokaže u sve četiri tačke na koje odgovoriš gde se nalaze po Božjoj meri zato požuri znaš ti odgovor zato ga napiši. Svaki Adv bar na to zna odgovoriti i zato ti i postavljam lagana pitanja da naučimo nešto o Jeleni i njenim sledbenicima, izvoli bato:



Slap
,,Je li joj Bog otkrio kada subota počinje?,,

Zamisli, jeste.Da nije bilo Jelene Jevreji nebi znali za subotu.
Ali nije joj odmah otkrio...ma ne, tek pošto su neke čike propovedale o kraju i učile o suboti i njoj iskrica zasvetlila te videla subotu kao u zlatu posebnom svetlošću koja jače svetli obasjanu.

Zamisli prva zapovest o jednom Bogu je zasenjena odmorom....i više nisu sve iste ne, o tad subota počinje da se uzdiže iznad Boga i ona je merilo života i primanja pečata..zar nije FASCINANTNO?
I eto ga novi TEMELJ i nova MERA za vernost.
Gospa ima odmor koji svetli i onda je to po njenom intelektu PEČAT to joj je njen dubokoumni domet odobrio i onda po logici naspram dana od odmora treba tražiti dan koji narod odmara a nije blagosloven i eto ga izktsla je nedelja kao DAN DUHOVA jer Pentakost uvek pada na PRVI DAN-nedelju.

I sad imamo po velikom otkrivenju gospe jedan dan koji je PEČAT i jedan dan koji je zamisli ŽIG ZVERI...nije smešno,ako odmoriš u oba dana dobijaš i žig i pečat...kažem nije smešno, teško je nju razumeti ali ako se ima u vidu da je imala 3 razreda osnovne i da je udarena u glavu onda je lakše za shvatiti psihijatrijski slučaj. Pre bi se reklo znatiželja i dečje ihranje koje igra slagalice po logici.
Tako Jevrejski odmor tačni Božji postaje PEČAT kojim ni jedan Jevrejin nije zapečaćen i Jevrejski prvi dan u koji se praznovao VELIKI PRAZNIK Duhova i taj dan se rađa i potvrđuje crkva na dan ŽIGA ZVERI.

Apostoli tad kao i Izrael ODMORIŠE i SVI primiše ŽIG ZVERI koji se IZLI NA PEDESETNICU u NEDELJU...ali, gospa je videla providnost te laži i odmah dodadtno stiže NOVA ISTINA za to vreme kako je subota tek od 1843 postala PEČAT ..pa da, a nedelja od tad ŽIG ZVERI i isčupala se jadnica.Tako već više od jednog i po veka se tuče pečat na čelo a žiga nema iako je od 1843 to postala nedelja jer ponovo mudrica vide providnost laži pa stiže NOVA JAČA svetlost i ISTINA ZA ONO VREME tako za svaku godinu stiže druga nova istina..nije smešno.

Ona je imala toliko istina nigde laži to je novi način za eskiviranje stare reči za neistinu koja se nazove STARA ISTINA.
I konačno odlučila da će nedelja biti žig TEK kad Ameri proglase da je nedelja dan za odmor i to uvedu kao obavezu a ona Koletova nedelja NE VAŽI jer se ponovo mora podići nedelja i to baš u Americi i onda je to žig tako da niko još nije primio žig mada u STAROJ ISTINI jeste ali stigla NOVA ISTINA za to vreme i eto ga stornirala staru istinu.

Metlica je u 13 gl .
tk. čula od čika da je ona druga zver sa DVA ROGA Amerika i usvojila tu ISTINU kao svoju i onda treba naći šta je ikona zveri?
Lukava teta se seti nedelje i sad je nedelja postala i lik prve zveri i žig...vau!
Ma ne mari ona što je ikona sredtvo za poklonjenje i sledi smrt ko se ne pokloni ikoni dok za žig piše da se stavlja na čelo ili ruku i služi za kupoprodaju šta to nju briga što su to različite stvari što bi morala videti svaku STARU ISTINU?

I sad nećete verovati ali zaista svi Adv. čekaju da SAD podignu nedelju kao obavezan dan odmora a rekla je da je nedelja IKONA i da je nedelja ŽIG molim da to upamtite. Ako smo to upamtili čitamo KO TREBA MENJATI VREMENA I ZAKONE i čitamo kod Danila da to čini jedan čiko zvan ČOVEK BEZAKONJA..šta čusmo? ČOVEK bezakonja koji će sesti u hram.Molim vas koji imate razum da li je Amerika čovek ili kontinent?
Da li je Amerika bezakonik koji nosi ime hulno na glavi?
Da li Amerika sedi na sedam gora?
Biblija kaže da će OSOBA sa hulnim imenom SESTI U HRAM u Jerusalimu može li kontinent sesti u Jerusalimski hram?
Dobro vama je to čudno jer imate um ali nemojte očekivati da vas Adv. razumeju jer nemaju ono što vi imate.

Vi im to NE MOŽETE DATI i možete ih žaliti i moliti Boga da im udeli to što nemaju
Verujem da će određeni krugovi baš to i učiniti smišljeno i nateraće da se izglasa u SAD da nedeljom treba da odmore kako bi prevara bila kompletna jer oni veruju da je tad kraj i čuvaće se nedelje a primaće žig i broj zveri...shvatate prevaru koju im je metlica ugotovila a neke čike će pomoći u tome svesrdno.
Bezakonik će u svoje vreme kojeg i Danilo i Paja opisuju (II Slounj.)menjati tri i po godine JEVREJIMA koji i učiniše savez na pločama vremena i zakon i tražiće da pogaze Dekalog ali tad je za PAGANE odavno vreme milosti završeno i Jevreji ulaze i tamo se prebacuje lopta kao završni čin.

Izvini Slape u najkraćem rekoh Jeleninu svetlost o suboti i logičnom nastavku tog pomazanja.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neko ovde svesno i javno zaobilazi kontekst reci Bozje da bi progurao svoju - i druge osudjuje da to navodno cine.

Ne povlacim ni jednu rec koju sam napisao u prethodnom komentaru:

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-30#post-1461010

Izraz PARTENOI - devstvenici oznacava i muski i zenski rod.

Takodje - starozavetni izraz za coveka "HA-ADAM" oznacava i muski i zenski rod.

Prema tome izraz "SLUGE" oznacava i zenski rod.

Jedan biblijski stih koji se nalazi negde u psalmima kaze "SLAVITE GA SVE SLUGE NJEGOVE" sa naglaskom da se ne spominju sluskinje.

Da li to znaci da zene ne treba da slave Boga.

Dakle - izrazi sluge kao i devstvenici predstavljaju i muski i zenski rod.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Smesno je kako neko ko ne iznosi ni T od teologije, tumacenjem otkrivenja ''po svom nahodjenju'', pokusava diskreditovati isto ono sto je neko drugi tumacio ''po svom nahodjenju''. I pazi, on je u pravu, ali nikako ovaj drugi. Smesno da smesnije ne moze biti. To je isto kao kada bi dva slepca nagadjali koje je boje slon.

Ja sam trazio da se ovde diskutuje o teologiji, o onome sto je biblijski jasno, a gde adventisti grese.
Ali ne, ovde se samo prica o otkrivenju i prorocanstvima, od cega svaki ozbiljan teolog bezi, jer je to polje podlozno spekulacijama...

A ovo o suboti, pa umesto da se sagleda sa biblijskog stanovista da li je to ispravno, ja ovde slusam izrugivanje, koje opet nikakvu dokaznu vrednost nema...
Uzas!
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Jedan biblijski stih koji se nalazi negde u psalmima kaze "SLAVITE GA SVE SLUGE NJEGOVE" sa naglaskom da se ne spominju sluskinje.

Da li to znaci da zene ne treba da slave Boga.

Pratim svaku vašu diskusiju ,u jednu ruku sviste u pravu , samo mi nije jasno zažto su za sve krive žene.
Vama muškom rodu mora biti jasno , da nema ženskog roda , ni Krista nebi bilo. Možda sam malo preterala ,ali ruku na srce, svi muškog roda ,smatraju nas manje vrednima.
Ako sam koga uvredila neka mi oprosti . Svima pusa :give_r:
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Neko ovde svesno i javno zaobilazi kontekst reci Bozje da bi progurao svoju - i druge osudjuje da to navodno cine.

Ne povlacim ni jednu rec koju sam napisao u prethodnom komentaru:

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-30#post-1461010

Izraz PARTENOI - devstvenici oznacava i muski i zenski rod.

Takodje - starozavetni izraz za coveka "HA-ADAM" oznacava i muski i zenski rod.

Prema tome izraz "SLUGE" oznacava i zenski rod.

Jedan biblijski stih koji se nalazi negde u psalmima kaze "SLAVITE GA SVE SLUGE NJEGOVE" sa naglaskom da se ne spominju sluskinje.

Da li to znaci da zene ne treba da slave Boga.

Dakle - izrazi sluge kao i devstvenici predstavljaju i muski i zenski rod.

Povlačio ili ne to je neistina.
Čoveče, Bog razlikuje rodove za razliku od tebe i kaže izliću Duha na SLUGE i na SLUŠKINJE tako da ta igra ne pije vode ni u obdaništu.
Drugo, pitao sam te koju dioptriju nosiš jer uvek markirane reči NE VIDIŠ a tamo lepo piše SINOVI bez onog I KĆERI shvataš li?
Tvrdoglavost je teško stanje a slepilo je jadno stanje tebe pogodiše na žalost oba.
Dakle, potrudi se odgovoriti na ono što te upitah a ovo ostavi pa jednog dana ako ti svane i tama se< pomeri progledaćeš a terapija je post i molitva da te napusti taj duh pobune i neverstva.

,,LAODIKEJA hajde sad daj odgovor na ono što odavno čekamo šta je prestalo da se čini 1843 odnosno šta se od tad ne gazi i ko je do tad gazio i od kad počinje gaženje?,,

Smesno je kako neko ko ne iznosi ni T od teologije, tumacenjem otkrivenja ''po svom nahodjenju'', pokusava diskreditovati isto ono sto je neko drugi tumacio ''po svom nahodjenju''. I pazi, on je u pravu, ali nikako ovaj drugi. Smesno da smesnije ne moze biti. To je isto kao kada bi dva slepca nagadjali koje je boje slon.

Ja sam trazio da se ovde diskutuje o teologiji, o onome sto je biblijski jasno, a gde adventisti grese.
Ali ne, ovde se samo prica o otkrivenju i prorocanstvima, od cega svaki ozbiljan teolog bezi, jer je to polje podlozno spekulacijama...

A ovo o suboti, pa umesto da se sagleda sa biblijskog stanovista da li je to ispravno, ja ovde slusam izrugivanje, koje opet nikakvu dokaznu vrednost nema...
Uzas!

Tako je, UŽAS šta je sve ta žena našvrljala iz tuđih knjiga u svoju kao navodno neku teologiju.Ovde smo u saglasnosti,njene tekstove treba spaliti kao znak očišćenja žiovotne sredine i duhovnog zdravlja.
Nek si sve to rekao i zaista je bila veliki špekulant i najveći plagijator u istoriji sreća što si ti Pravoslavac inače bi te pogodila ova istina o metlici.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top