Osluškujte potrebe "malih bića"

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
ANITA LAZIĆ TODOROVIĆ

Osluškujte potrebe "malih bića"


Ništa ne treba činiti na silu, nego je važno da klince pustite da sami sebe pronađu, a vi ste tu da im pomognete i ohrabrite ih - kaže glumica Anita Lazić Todorović

1_zps1a59f3ba.jpg


Sa rođenjem Nine, život Anite Lazić Todorović je dobio novu dimenziju. Njena devojčica sada ima tri i po godine, a novinarka i glumica se trudi da joj nijednog trenutka ne uskrati nežnost i pažnju.

- Detetu moramo da darujemo i ljubav i vreme - kaže Anita. - Moramo da osluškujemo potrebe i sklonosti tog malog bića i negujemo njegovu posebnost. Moja Nina je u periodu kada je sve zanima, radoznala je i brzo uči, pa se trudim da kroz igru podstaknem njenu kreativnost. Već pokazuje naklonost ka muzici i plesu, što mi se dopada i podržavam je u tome. Mislim da je svaka umetnost lekovita za razvoj dece, jer je značajna za otkrivanje potencijala. Naravno, ništa ne treba činiti na silu, nego je važno da klince pustite da sami sebe pronađu, a vi ste tu da im pomognete i ohrabrite ih. Svi smo uključeni u Ninino odrastanje, a to što je ona dete javne ličnosti ne shvatamo kao nešto što bi trebalo da je obeleži. I sama sam odrasla uz poznate roditelje, ali oni nisu bili isključivi po tom pitanju, nisu me ni isticali ni "sakrivali".

Izvor: Večernje novosti
 
Natrag
Top