Alcatel Idol X punjač???

Član
Učlanjen(a)
15.11.2012
Poruka
31
Pozdrav, danas je burazer otišao da mi uključi pomenuti telefon na punjenje, i na jedan (neobjašnjiv) način je uspeo da smrska punjač.
Interesuje me gde mogu kupiti novi, i kako da znam kakav punjač ide za moj telefon, jer kada ga uključim na neki drugi punjač na ekranu mi piše nešto ovako "Kako biste izbegli oštećenja na telefonu, priključite ga na originalni punjač"?
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.530
Данас је већина телефона предвиђена да се пуни путем micro USB конектора. Стандард на њима је 5 волти а струја варира од произвођача до произвођача али не у границама да могу проузроковати штету.
То што пише је више маркетиншка фора, да би купио њихов пуњач уместо да узмеш неки који већ поседујеш.
Ако ниси сигуран, одговори сам себи, како исти кабал можеш користити за повезивање са компом, а тада се телефон такође пуни? Јел си игде прочитао да не смеш прикључити телефон на комп?
 
Učlanjen(a)
28.07.2014
Poruka
18
Ja mislim da svi telefoni koji se pune na MicroUSB konektor (90% njih) mogu da se pune i na USB konektoru na kompjuteru. To telefonu ne može naškoditi. Izlazna struja (Output) varira, ali u granicama normale. Slobodno ga puni do tada na kompu. Na ovoj zvaničnoj stranici Alcatel-ovog sajta pod Accessories imaš modele punjača. Tu su i oznake. A gde kupiti - to ne znam.
 
Natrag
Top