Kiša "preorala" ulicu Kraljevića Marka u Valjevu (FOTO)

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Kiša "preorala" ulicu Kraljevića Marka (FOTO)
blic.rs
VALJEVO - Jak pljusak uz grmljavinu besni nad valjevskim krajem, a o kakvoj količini padavina je reč svedoči i primer jedne gradske ulice u kojoj je pljusak bukvalno "sprao" tek postavljeni asfalt!

498325_ulica-kraljevica-marka-pljusak-sprao-asfalt01foto-predrag-vujanac_f.jpg

Razrovana ulica Kraljevića Marka

Po podacima meteorološke stanice u Valjevu za manje od jednog časa na grad na Kolubari sručilo se 13 litara kiše po kvadratnom metru. Žestok pljusak, uz grmljavinu, za tili čas je ispraznio ulice od kojih su se neke, zbog nemogućnosti kišne kanalizacije da u tako kratkom roku primi veliku količinu vode, pretvorile u bujične potoke.

Najgore je bilo u uzbrdnoj ulici Kraljevića Marka, u Mesnoj zajednici "Stari grad", čiji deo se jutros asfaltirao, kada se voda iz gornjeg dela ulice sjurila na gradilište, na pojedinim mestima "sprala" asfalt i nekoliko desetina metara kolovoza pretvorila u oranicu!


498326_ulica-kraljevica-marka-pljusak-sprao-asfalt02foto-predrag-vujanac_f.jpg


Zabeležen je i porostaj vodostaja valjevskih reka, ali bez opasnosti od izlivanja.
Od početka ovog meseca čak 15 dana u Valjevu je padala kiša sa vetrom i grmljavinom. Najviše padavina je bilo prošle srede, 50 litara, dok je juče za samo tri časa palo 49 litara kiše po kvadratnom metru.
 
Natrag
Top